Inici‎ > ‎

ESO i Batxillerat


Jornades Culturals 2018-19

25 d’abr. 2019, 13:01 publicada per JOAN MANEL APIO LAGUIA   [ actualitzat el 25 d’abr. 2019, 13:03 ]

Els dies 25 i 26 d'Abril es celebren les Jornades Culturals del nostre centre. S'han organitzat xerrades, tallers, sortides i concursos literaris.

Us facilitem l'enllaç a les fotografies i vídeos on podreu comprovar que bé que ho fan:

Viatge a Londres 2018-19

23 d’abr. 2019, 9:51 publicada per JOAN MANEL APIO LAGUIA

Avui, part del nostre alumnat de 3r i 4t d'ESO ha iniciat el viatge d'estudis organitzat pel departament d'Idiomes, amb destinació a Londres. Ja ens han arribat les primeres fotografies i sembla que tot està anant molt bé. De ben segur que serà una experiència fantàstica.
us deixem l'enllaç de les imatges que ens estan fent arribar:


OME: Xerrades informatives preinscripció 2019-20

7 de març 2019, 5:02 publicada per JOAN MANEL APIO LAGUIA   [ actualitzat el 7 de març 2019, 5:13 ]


L'oficina Municipal d'Escolarització (OME) proposa unes xerrades organitzades per a les famílies d'alumnes que han d'escolaritzar els/les seus/ves fills/es en edat escolar (de P3 a 4t de la ESO) pel proper curs 2019-20. La xerrada constarà de dues parts: una pedagògica que permetrà abordar les novetats d'enguany encaminades a millorar l'equitat educativa i una segona part amb la informació del procediment que es seguirà (calendaris, documentació, etc).
Trobareu adjunt l'anunci.
Cordialment,
La Direcció

Proves GESO (Graduat en Educació Secundària Obligatòria)

5 de febr. 2019, 2:29 publicada per Institut Montserrat Roig   [ actualitzat el 5 de febr. 2019, 2:29 per JOAN MANEL APIO LAGUIA ]

Els alumnes que no obtenen el títol de graduat en educació secundària obligatòria (ESO) en finalitzar l'etapa es poden presentar a les proves que el mes de març de cada any organitzen els centres educatius; a cada centre es constitueix una junta d'avaluació formada per professors de quart d'ESO i presidida pel cap d'estudis.

Inscripció de l'1 al 14 de febrer al centre on es va cursar 4t ESO per última vegada
Requisits:
Es poden presentar a la prova les persones que compleixen els requisits següents:
  1. Tenir 18 anys o complir-los dins l'any natural de la prova. També s'hi poden presentar amb 17 anys o complir-los dins l'any natural de la prova si es troben en alguna d'aquestes situacions (cal presentar la documentació que ho acrediti):
    - tenir un contracte laboral que els impedeixi d'assistir al centre educatiu en règim ordinari,
    - trobar-se en procés d'obtenir un permís de treball o 
    - ser esportista d'alt rendiment.
  2. Haver finalitzat l'ESO sense obtenir el títol i no tenir més de 5 matèries pendents de qualificació positiva (compten com una sola matèria les cursades amb el mateix nom en diferents cursos).
  3. Haver finalitzat l'ESO durant un dels 2 cursos anteriors al qual es presentin a les proves.
Més informació:

http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-lliures-obtencio-titols/obtencio-geso-mes-18-anys/

Acollida de l'alumnat de Batxillerat.

6 de set. 2018, 5:14 publicada per JOAN MANEL APIO LAGUIA   [ actualitzat el 6 de set. 2018, 5:14 ]


El proper dia 14 de setembre s'inicia el curs per a l'alumnat de Batxillerat. Aquest dia es realitzarà la rebuda de l'alumnat i la presentació del curs. La rebuda es realitzarà a les 9:00h per part del tutor/a de grup.

A partir del dia 17 de setembre s'iniciaran les activitats lectives d'acord amb l'horari de l'alumnat.

Us desitgem un Bon Inici de Curs.

Places Vacants per a Batxillerat 18-19

12 de jul. 2018, 1:05 publicada per JOAN MANEL APIO LAGUIA   [ actualitzat el 12 de jul. 2018, 1:24 ]


Demà 13 de juliol es realitzarà l'acte públic d'adjudicació de vacants per al curs de 1r i 2n de Batxillerat 18-19.
Tothom que es trobi a la llista d'espera està convocat a les 10:00h al centre i s'adjudicaran les places en estricte ordre de la llista d'espera publicada.
Places vacants per a 1r de Batxillerat: 6 places.
Modalitats ofertades: Científic, Tecnològic i Humanístic.
Alumnat en llista d'espera: 40
Si en acabar la llista d'espera quedessin places encara sense cobrir procediríem a l'adjudicació de vacants entre les persones interessades.

Places per a 2n de Batxillerat: 9 places.
Modalitats ofertades: Científic, Tecnològic, Social i Humanístic.
Alumnat en llista d'espera: 0
En no existir places vacants, les persones interessades s'han de presentar a secretaria a partir de les 9:30 h (hora d'obertura) i les places s'adjudicaran en estricte ordre d'arribada.

Parelles lingüístiques 2018

2 de jul. 2018, 23:30 publicada per JORDI ROSALS PERARNAU   [ actualitzat el 9 de jul. 2018, 8:48 per JOAN MANEL APIO LAGUIA ]

" Dimecres 13 de juny ens vam retrobar de nou totes les persones participants a la 5a edició de Parelles lingüñistiques d'ESO i Batxillerat al centre. Hi han participat 40 estudiants des de 1r d'ESO fins a 1r de Batxillerat durant 8 sessions de pati. Aquest voluntariat lingüístic facilita la comunicació oral en català per a l'alumnat nouvingut i la cohesió internivells. Aquesta edició ha estat la primera en què hi ha assistit TOT l'alumnat de l'Aula d'Acollida amb menys de 2 anys vivint a Catalunya. En aquest intercanvi tant lingüístic com cultural hi hem après totes i tots. El vídeo de totes les activitats realitzades així ho demostra. Tota aquesta interacció cohesionadora reverteix a millorar la convivència al centre i a fer més propera l'acollida a l'alumnat nou i fer-lo partícip al nostre institut. Moltíssimes gràcies a totes les persones que hi heu participat. Continuem el curs vinent amb més edicions.


PARELLES LINGÜÍSTIQUES 2018.mp4

  
 
   
     
 
   
     
     

GUIÓ CLOENDA PARELLES.docxACCÉS WEB DEPARTAMENT de VIP

26 de juny 2018, 4:09 publicada per JORDI ROSALS PERARNAU   [ actualitzat el 27 de juny 2018, 2:27 per JOAN MANEL APIO LAGUIA ]

Accés web 1r ESO A, B, C, D i E


Accés 2n ESO A, B i C


Alumnat de 1r, 2n i 4t d’ESO, també podeu accedir a l’espai de Visual i Plàstica des d’aquest enllaç: ACCEDIR

L'alumne Martí Puig Gallés, de 1r d'ESO, ha sigut el guanyador del Premi Sambori

29 de maig 2018, 10:45 publicada per JORDI ROSALS PERARNAU   [ actualitzat el 29 de maig 2018, 11:00 per JOAN MANEL APIO LAGUIA ]

Divendres 25 de maig, l'alumne Martí Puig Gallés de 1r d'ESO va anar al Casinet d'Hostafranchs a BCN, com a finalista del premi Sambori de narrativa de 1r cicle d'ESO de tot Catalunya que organitza cada any Òmnium Cultural, i en va sortir com a guanyador. Moltes felicitats, Martí! 

Envoltat de la famíla, la professora i el nostre director, el Martí va patir molts nervis, però també va saber gaudir de l'escenificació amb batucada, acròbates, humor i l'onada emotiva dels assistents en escoltar la carta que Jordi Cuixart havia escrit -des de lap resó- per a l'ocasió, una carta plena de reconeixement als petits i joves escriptors, a les famílies, als mestres i a les escoles, que fan possible educar en llibertat. Aquesta onada es va acabar amb el "viatge" per totes les mans de l'auditori de dos vaixells que escenificaven els somnis i el viatge que fem a l'escriure i al llegir històries.

Ara queda gaudir dels dos dies a Port Aventura i de l'any de suscripció a Petit Sàpiens, a banda de la lectura dels llibres que anaven amb el lot.

MOLTES FELICITATS!! 

Enllaç a la página d'OMNIUMTROBADA AMB DAVID NEL·LO

26 de maig 2018, 3:48 publicada per JORDI ROSALS PERARNAU   [ actualitzat el 26 de maig 2018, 3:48 per JOAN MANEL APIO LAGUIA ]

L'alumnat de 1 ESO va fer una trobada amb l'autor David Nel·lo a l'Escola Industrial de Terrassa el dia 24 de maig del 2018.

Martí Puig amb l'autor

1-10 of 98