Inici‎ > ‎Formació professional‎ > ‎

Visita al Port i la Duana

19 de febr. 2019, 6:00 publicada per Carles Peiro   [ actualitzat el 19 de febr. 2019, 6:08 per JOAN MANEL APIO LAGUIA ]
El CFGS de Comerç Internacional visita la Duana, el PIF i la BEST (Barcelona European South Terminal)

El passat dimarts 12 de febrer, l'alumnat de comerç internacional del centre, va visitar la duana i el port de Barcelona amb la col·laboració d'Arola Comercio Internacional.

L'alumnat va poder assistir en primer lloc, a una xerrada de procediments duaners a l'edifici històric de la Duana de Barcelona. 

Tot seguit, el director general i d'operacions del Punt d'Inspecció Fronterera (PIF), va rebre a l'alumnat a les noves instal·lacions, on també van poder presenciar les inspeccions de sanitat i  SOIVRE  amb inspecció d'Hisenda duanera, realitzades a un contenidor de cebes originàries del Perú i un altre de peix congelat de l'India. A més, també es va fer un recorregut per les noves instal·lacions per inspeccions Veterinàries i fitosanitàries al mateix edifici. Durant la visita van poder gaudir de la comprovació de mercaderies segons la documentació aportada per exportadors i importadors, i a la extreta de mostres pel seu posterior anàlisi als laboratoris de la duana de Barcelona.

I finalment, l'alumnat va poder gaudir de veure en ple rendiment d'operacions, la terminal de contenidors del port de Barcelona BEST ( Barcelona European South Terminal). Un oportunitat única per comprovar in-situ el funcionament de la primera terminal semi-automatitzada d'Europa. Aquesta terminal disposarà en un futur d’un total de 100 hectàrees, una longitud de moll de 1.500 metres amb un calat de 16,5 metres, i hi operaran 24 grues pòrtic Super-Post-Panamax. La terminal tindrà una capacitat anual per manipular al voltant de 3 milions de TEU i el Port de Barcelona assolirà aviat una capacitat de més de 5 milions de TEU l’any.

Des l'INS Montserrat Roig i en especial el professorat del departament de Comerç i Màrqueting, volem donar les gràcies a l'Agència Tributària, al PIF, a la terminal BEST, al Port de Barcelona i a Arola Comercio Internacional, per deixar-nos haver viscut aquesta experiència que portarà als nostres futurs professionals a conèixer millor aquest tipus d'operatives de comerç internacional
Comments