Inici‎ > ‎Formació professional‎ > ‎

2n premi Nous Professionals

5 de set. 2018, 4:07 publicada per Carles Peiro   [ actualitzat el 5 de set. 2018, 4:07 per JOAN MANEL APIO LAGUIA ]

Hala i Sancha, dues alumnes sordes del CFGM d’Atenció a persones amb dependència guardonades als Nous Professionals

 

El passat dimecres 20 de juny es va celebrar a Terrassa la 13a edició del premis nous professionals 2018.

El projecte de Sancha Bosoka i Hala Triki, alumnes del cicle formatiu en atenció a persones amb situació de dependència ha estat guanyador del 2n premi de 500€ en la categoria de projectes per a cicles formatius de grau mitjà.

La finalitat d’aquests guardons és motivar i promoure l’esperit emprenedor, innovador i creatiu de l'alumnatde Cicles Formatius i Programes de Formació i Inserció.

El projecte el Centre de dia Bon Viure, tutoritzat per Elisa Casadas, és un centre de dia adaptat per a persones grans sordes. A més a més com a innovació el centre disposa d’habitacions que durant el període escolar ocupen estudiants. Aquests a canvi de petites col·laboracions i realització d’activitats amb els avis s’estalvien el lloguer d’un habitatge i aprenen de la convivència amb gent gran. Els avis, per altra banda, es beneficien de la companyia i vitalitat dels joves. A l’estiu l'entitat disposa de servei de centre de dia i residència.

En aquesta 13a edició s’han presentat 91 treballs de 26 centres educatius de la província de Barcelona, dels 91 treballs s’han escollit 21 finalistes i n’han premiat 11 en diferents categories.

Enhorabona Hala i Sancha per aquest reconeixement i per la bona feina realitzada.

 

També donem l’enhorabona als alumnes d’integració social Raquel Nieto, Cristina Pérez i Javier Velasco, que han estat finalistes en la categoria de projectes de cicle formatiu de grau superior.

El seu projecte Drömma, el despertat dels sentits, tutoritzat per Lucia Muñoz i Clara Hosta consisteix en la creació un centre d’estimulació multi-sensorial. Un espai Snoezelen preparat per atendre col·lectius diversos com infants, persones grans amb demència, persones amb diversitat funcional física, intel·lectual, trastorns mentals i conductuals.

Aquests espais permeten a les persones usuàries poder interactuar, explorar, provar, descobrir un entorn segur a través dels sentits, la qual cosa aporta infinitat de beneficis.

Comments