Inici‎ > ‎

Formació professional


La cooperativa efímera lliura el xec a l'esplai el Globus

6 de jul. 2020, 4:02 publicada per SUSANA VIDAL MARSAL   [ actualitzat el 22 de jul. 2020, 0:32 ]


Un curs més, la cooperativa d’alumnes de segon d’integració social ha estat realitzant un seguit d’activitats ...fins que a causa de  la pandèmia  totes les bones idees per recaptar fons han hagut de quedar aturades.

Malgrat tot, la cooperativa Efímera ha pogut lliurar un bon pessic a l’esplai el Globus, moment que recull la fotografia.

Moltes gràcies per la vostra implicació,i la vostra consciència social, components de la cooperativa Efímera!


L'alumnat de 2n APD cus les seves pròpies mascaretes

29 de juny 2020, 6:25 publicada per SUSANA VIDAL MARSAL   [ actualitzat el 29 de juny 2020, 6:39 ]

En el darrer més de confinament hem plantejat a l’alumnat de 2n d’APD el repte de cosir una mascareta dins de l’assignatura d’atenció domiciliaria. Ha estat una feina tant útil com creativa i us en presentem una mostra de vídeos resultat de la tasca per si en voleu cosir alguna per a vosaltres, a la vegada que us desitgem molt bon estiu.

El projecte està dirigit per les  alumnes que estan  cursant un cicle mitjà, atenció a persones en situació de dependència, al'institut Montserrat Roig. El projecte està enfocat a cosir una mascareta perquè es pugui protegir de les possibles infeccions que hi ha en l'ambient, que en aquest cas seria el COVID-19.La situació de l'usuari és que a causa d'una dependència no la pot fer ell mateix per això la farà cada alumne. L'usuari viu sol i hem de tenir en compte que hem d'atendre les necessitats d'aquesta persona.

angela mascarilla.mp4


A continuació també adjuntem l'opinió d'alguns alumnes.

En aquest cas aquest treball és bastant útil a més per les circumstàncies que estem passant ara. En els temps que estem passant ara és molt important protegir-nos, però sobretot les persones grans, que tenen alguna dependència i els nens petits.

M'ha sigut interessant realitzar la mascareta per si alguna vegada és necessari que faci alguna per algun usuari, i sobretot cal destacar que són molt fàcils de fer en veritat.

La meva opinió d'aquest projecte és que ja sabia que era important tenir en compte la seguretat però ara la tindré molt més en compte.


Crec que aquest treball ara mateix es molt util ja que amb aquesta mascareta no

necessites estar comprant cada 2x3.M’ha agradat fer aquest treball,sobretot perquè ho he fet amb la meva àvia que ha sigut la que m’ha ajudat moltíssim,ja que a casa meva no tenia ni tela,ni fil ni res.

jessi_rojas_mascarilla_1.mp4MASCARETA.mp4


Fotografies guanyadores del Concurs de fotos en confinament!

8 de juny 2020, 11:02 publicada per SUSANA VIDAL MARSAL   [ actualitzat el 9 de juny 2020, 9:33 ]

Foto guanyadora, de Najma Oueld

Com sabeu, degut al confinament que va començar el passat 13 de març no vam poder dur a terme el nostre concurs de fotografia de Jornades Professionals, que representa una oportunitat per a que l’alumnat doni una visió força interessant de les jornades, a més de participar en una activitat força engrescadora i lúdica.


Per no perdre aquesta oportunitat de fotografiar allò que ens inspira a preparar la càmera o el mòbil i disparar, varem pensar en adaptar el concurs a la situació estranya que ens estava tocant viure, perquè inclús dins de casa, o en les primeres sortides també passen coses interessants i es podien trobar motius per fer fotos...així va néixer el concurs de fotos en confinament.Com sempre la participació de l’alumnat i també del professorat ha estat notable.
Al jurat ens ha estat realment difícil triar als guanyadors, ja que totes les fotos eren molt representatives d'aquests dies que hem passat a les nostres cases.


Després de moltes deliberacions i votacions, ens complau anunciar-vos als guanyadors d'aquesta edició tan especial i emotiva del concurs de fotos.


1r PREMI: Najima Oueld 2n B EDIN (1a foto)

2n PREMI: Carla Pardo Aliaga 2n B INSO (2a foto)

                                              3rPREMI: Núria Ruiz 2n B INSO (3a foto)


   

 

Les fotografies de tots els participants s’han anat publicant a l’instagram @cooperativaefimera, gestionat per l’alumnat de segon d’integració social. Cal agrair l’esforç i la il·lusió que han mostrat en dinamitzar el concurs.


Gràcies també a tot l’alumnat i professorat del departament per la vostra participació, implicació i esforç.


Nou web d'FP

4 de juny 2020, 1:30 publicada per CARLOS PEIRO ALONSO   [ actualitzat el 4 de juny 2020, 1:40 ]

Informació més clara i més amable a la nova pàgina web de cicles formatius del nostre centre

Podreu trobar tota la informació dels nostres cicles formatius de manera més ben estructurada i clara. També et donem la benvinguda a la formació DUAL i la mobilitat Erasmus.
Entra-hi!! Seguirem completant i actualitzant continguts 

2n Premi en la VIII Mostra de projectes emprenedors

17 de maig 2020, 8:29 publicada per CARLOS PEIRO ALONSO   [ actualitzat el 17 de maig 2020, 8:35 ]

2n Premi per alumnat de Grau mitjà d’APD  


Andrea Alcalde Burgos, Aitana Sánchez Ramos i Sara Sánchez Sánchez   han estat guanyadores  del 2n premi en viabilitat  per a grau mitjà en la VIII Mostra de projectes emprenedors celebrada els dies 12,13 i 14 de maig.   Aquesta Mostra representa la final catalana de projectes d’emprenedoria de l’FP premiats  anteriorment per entitats locals d’arreu de Catalunya. 


El projecte emprenedor presentat és LBS Learning by Simulation pretén  millorar a partir d’un aprenentatge basat en la simulació, les competències  professionals dels  treballadors del sector d’atenció a  la dependència  i  també  potenciar les habilitats socials de qualsevol persona. 


Aquest treball  ja havia estat premiat  amb 500 euros al juny  per Foment de Terrassa, en la 14a edició dels Premis Nous Professionals,  en la categoria d’innovació en grau mitjà.


Us enllacem a la presentació i lliurament del premi.


Moltes felicitats!!!!

Protocol de reanimació cardiopulmonar, vídeo de l'alumnat de 2nB APD

3 d’abr. 2020, 10:55 publicada per SUSANA VIDAL MARSAL   [ actualitzat el 3 d’abr. 2020, 13:22 ]

Aquest curs els alumnes de 2B d'APD, a l'assignatura de Primers Auxilis han elaborat aquest  protocol de reanimació cardiopulmonar tan especial! Es tracta d'una cançó en forma de rap que han creat i gravat ells mateixos, acompanyat dels passos a seguir per a socorrer a una persona en aturada cardiorespiratòria. 

A més, com a centre inclusiu, aquest vídeo està subtitulat amb l'objectiu d'arribar a aquells alumnes amb dèficits auditius. 

Esperem que us sigui d'utilitat i que el pogueu compartir entre els vostres familiars, amics i coneguts.

PAUX_RAP_FINAL_2BAPD.mp4


#Joactuo #Joemquedoacasa

2 d’abr. 2020, 16:13 publicada per SUSANA VIDAL MARSAL   [ actualitzat el 2 d’abr. 2020, 16:49 ]

L'equip docent dels cicles formatius de la família de serveis socioculturals i a la comunitat hem fet aquest petit muntatge per animar a l'alumnat a continuar el confinament amb optimisme. 

Com diu la lletra de la cançò "Junts serem més forts". Esperem poder retrobar-nos ben aviat amb el nostre alumnat dels cicles formatius d'atenció a persones en situació de dependència, d'educació infantil i d'integració social. De moment #jo actuo vol ser una crida a la responsabilitat col·lectiva davant la situació que estem vivint. Desitjant que tots i totes gaudiu de bona salut, seguirem treballant per acompanyar-vos en el vostre procés formatiu.
Acord amb l'Ajuntament de Terrassa per a l'impuls de la FP Dual en Educació Infantil

9 de març 2020, 2:30 publicada per JOAN MANEL APIO LAGUIA   [ actualitzat el 9 de març 2020, 2:33 ]

Terrassa posarà en marxa el proper curs, per primera vegada la Formació Professional dual d’educació infantil. Això vol dir que l’alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior d’aquesta especialitat de l’Institut Montserrat Roig, per exemple, podran fer pràctiques en alguna de les Escoles Bressol municipals de la ciutat.

Vídeo de YouTube


Jornada de donació de sang

3 de març 2020, 8:12 publicada per SUSANA VIDAL MARSAL   [ actualitzat el 5 de març 2020, 10:42 ]

La Jornada de donació de sang ha estat un èxit, hem arribat a les 81 donacions!  Al llarg de tota la tarda del  dimarts 3 de març, l'alumnat del CFGM d'Atenció a persones en situació de dependència amb la col·laboració del Banc de sang i teixits de Barcelona ha protagonitzat una Jornada de donació de sang. Després d'un mes treballant en la campanya de difusió, sensibilització de la població, dinamització de les xarxes socials, etc. va arribar el gran dia. Tenien el repte d'arribar a les 50 donacions i l'han superat en escreix, arribant a les 81 donacions ( i 18 persones que per diferents motius no han pogut donar). 
Aquestes 81 donacions beneficiaran a 243 persones. 
També és de destacar que hi va haver 49 nous donants, que el 62% dels donants van ser menors de 24 anys i que el 72% van ser dones. Volem agrair la col·laboració de les persones donants: alumnat del centre, familiars, veïnat, professorat, etc. També la tasca de l'alumnat del CFGM d'APD. I molt especialment el suport rebut per l 'il·lm. senyor Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, qui ens ha visitar a la jornada de donació de sang.

Sabieu que cada dia  calen 1.000 donacions per garantir que tothom tingui #sang quan en necessita:
- Per a intervencions quirúrgiques - Per a tractaments oncològics - Per a trasplantament - En cas d'accidents greus


POTS 2019: revisió d'examens

27 de febr. 2020, 3:57 publicada per JOAN MANEL APIO LAGUIA   [ actualitzat el 27 de febr. 2020, 3:58 ]


Bon dia,
El calendari d'atenció, revisió i reclamacions és el següent:

Dijous 27/02/2020 de 16:15 a 19:35
Divendres 28/02/2020 de 17:15 a 19:35
Dilluns 02/03/2020 de 16:15 a 18:35
Cordialment,

La Comissió Avaluadora.

1-10 of 108