Inici‎ > ‎

Formació professional


Erasmus+ Comerç Internacional

8 d’abr. 2019, 9:04 publicada per Carles Peiro   [ actualitzat el 8 d’abr. 2019, 9:04 per JOAN MANEL APIO LAGUIA ]

Marsella, Munich, Glasgow i Roma ...L'alumnat del CFGS de Comerç Internacional viatja a Europa per fer les pràctiques    

Coraima, Thais, Alaji, Andrés i Camyla ja estan a les ciutats Europees que els acolliran durant més de dos mesos. Aquest alumnat del nostre centre gaudirà de l'estada en pràctiques en empreses de l'estranger realitzant tasques relacionades amb el comerç internacional i aplicaran les habilitats i destreses que han estudiat durant els darrers dos cursos acadèmics.

Marsella, Munich, Glasgow i Roma són les ciutats que aquest curs amb la col·laboració estreta d'empreses, organitzacions internacionals i xarxes europees acolliran al nostre alumnat.

Bona estada !!!

Gaudiu i apreneu molt !!!

Visita al Port i la Duana

19 de febr. 2019, 6:00 publicada per Carles Peiro   [ actualitzat el 19 de febr. 2019, 6:08 per JOAN MANEL APIO LAGUIA ]

El CFGS de Comerç Internacional visita la Duana, el PIF i la BEST (Barcelona European South Terminal)

El passat dimarts 12 de febrer, l'alumnat de comerç internacional del centre, va visitar la duana i el port de Barcelona amb la col·laboració d'Arola Comercio Internacional.

L'alumnat va poder assistir en primer lloc, a una xerrada de procediments duaners a l'edifici històric de la Duana de Barcelona. 

Tot seguit, el director general i d'operacions del Punt d'Inspecció Fronterera (PIF), va rebre a l'alumnat a les noves instal·lacions, on també van poder presenciar les inspeccions de sanitat i  SOIVRE  amb inspecció d'Hisenda duanera, realitzades a un contenidor de cebes originàries del Perú i un altre de peix congelat de l'India. A més, també es va fer un recorregut per les noves instal·lacions per inspeccions Veterinàries i fitosanitàries al mateix edifici. Durant la visita van poder gaudir de la comprovació de mercaderies segons la documentació aportada per exportadors i importadors, i a la extreta de mostres pel seu posterior anàlisi als laboratoris de la duana de Barcelona.

I finalment, l'alumnat va poder gaudir de veure en ple rendiment d'operacions, la terminal de contenidors del port de Barcelona BEST ( Barcelona European South Terminal). Un oportunitat única per comprovar in-situ el funcionament de la primera terminal semi-automatitzada d'Europa. Aquesta terminal disposarà en un futur d’un total de 100 hectàrees, una longitud de moll de 1.500 metres amb un calat de 16,5 metres, i hi operaran 24 grues pòrtic Super-Post-Panamax. La terminal tindrà una capacitat anual per manipular al voltant de 3 milions de TEU i el Port de Barcelona assolirà aviat una capacitat de més de 5 milions de TEU l’any.

Des l'INS Montserrat Roig i en especial el professorat del departament de Comerç i Màrqueting, volem donar les gràcies a l'Agència Tributària, al PIF, a la terminal BEST, al Port de Barcelona i a Arola Comercio Internacional, per deixar-nos haver viscut aquesta experiència que portarà als nostres futurs professionals a conèixer millor aquest tipus d'operatives de comerç internacional
Tallers de joc i expressió. 30 de novembre

20 de nov. 2018, 2:04 publicada per Carles Peiro   [ actualitzat el 21 de nov. 2018, 7:43 per JOAN MANEL APIO LAGUIA ]

La cooperativa"El Niu del Roig" del nostre centre oferirà a tothom interessat uns tallers el proper dia 30 de novembre a les 17:00.

Us esperem!!


Rebuda de l'alumnat de Formació Professional

6 de set. 2018, 5:07 publicada per JOAN MANEL APIO LAGUIA   [ actualitzat el 6 de set. 2018, 5:07 ]


El proper dia 14 de setembre s'inicia el curs per a l'alumnat de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau superior. Aquest dia es realitzarà la rebuda de l'alumnat i la presentació del curs. L'horari serà el següent:

16:00h: Rebuda d'alumnat CFGM Activitats Comercials (ACOM)

16:15h: Rebuda d'alumnat CFGM Atenció a Persones en situació de Dependència (APD)

16:30h: Rebuda d'alumnat CFGS de Gestió de Vendes i Espais Comercials (GESCO) i Comerç Internacional (COIN)

16:45h: Rebuda d'alumnat CFGS Educació Infantil (EDIN)

17:00h: Rebuda  d'alumnat CFGS Integració Socials (INSO)

A partir del dia 17 de setembre s'iniciaran les activitats lectives d'acord amb l'horari de l'alumnat.

Us desitgem un Bon Inici de Curs.

2n premi Nous Professionals

5 de set. 2018, 4:07 publicada per Carles Peiro   [ actualitzat el 5 de set. 2018, 4:07 per JOAN MANEL APIO LAGUIA ]

Hala i Sancha, dues alumnes sordes del CFGM d’Atenció a persones amb dependència guardonades als Nous Professionals

 

El passat dimecres 20 de juny es va celebrar a Terrassa la 13a edició del premis nous professionals 2018.

El projecte de Sancha Bosoka i Hala Triki, alumnes del cicle formatiu en atenció a persones amb situació de dependència ha estat guanyador del 2n premi de 500€ en la categoria de projectes per a cicles formatius de grau mitjà.

La finalitat d’aquests guardons és motivar i promoure l’esperit emprenedor, innovador i creatiu de l'alumnatde Cicles Formatius i Programes de Formació i Inserció.

El projecte el Centre de dia Bon Viure, tutoritzat per Elisa Casadas, és un centre de dia adaptat per a persones grans sordes. A més a més com a innovació el centre disposa d’habitacions que durant el període escolar ocupen estudiants. Aquests a canvi de petites col·laboracions i realització d’activitats amb els avis s’estalvien el lloguer d’un habitatge i aprenen de la convivència amb gent gran. Els avis, per altra banda, es beneficien de la companyia i vitalitat dels joves. A l’estiu l'entitat disposa de servei de centre de dia i residència.

En aquesta 13a edició s’han presentat 91 treballs de 26 centres educatius de la província de Barcelona, dels 91 treballs s’han escollit 21 finalistes i n’han premiat 11 en diferents categories.

Enhorabona Hala i Sancha per aquest reconeixement i per la bona feina realitzada.

 

També donem l’enhorabona als alumnes d’integració social Raquel Nieto, Cristina Pérez i Javier Velasco, que han estat finalistes en la categoria de projectes de cicle formatiu de grau superior.

El seu projecte Drömma, el despertat dels sentits, tutoritzat per Lucia Muñoz i Clara Hosta consisteix en la creació un centre d’estimulació multi-sensorial. Un espai Snoezelen preparat per atendre col·lectius diversos com infants, persones grans amb demència, persones amb diversitat funcional física, intel·lectual, trastorns mentals i conductuals.

Aquests espais permeten a les persones usuàries poder interactuar, explorar, provar, descobrir un entorn segur a través dels sentits, la qual cosa aporta infinitat de beneficis.

Procés Extraordinari de preinscripció a Grau Mitjà

3 de set. 2018, 1:40 publicada per JOAN MANEL APIO LAGUIA   [ actualitzat el 5 de set. 2018, 0:05 ]

Hi ha un segon període d'admissió en què només poden participar els sol·licitants que han fet la preinscripció en el primer període i que: 

- no han obtingut plaça, o
- han obtingut plaça, però no s’hi han matriculat.

Les vacants que s'ofereixen en aquesta segona fase d'admissió es publiquen el 4 de setembre

Vacants al nostre centre, a 04 de setembre:

Atenció a Persones en Situació de Dependència: 0

Comerç: 0

Els sol·licitants que participin en la segona fase d'admissió cal que accedeixin, el 5 i 6 de setembre, a la seva sol·licitud de preinscripció que estarà disponible en

http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/estudis/fp-gm/segona-fase-admissio/

Per accedir-hi, cal que s'identifiquin amb el codi de sol·licitud i el document identificatiu de l'alumne, si és major d'edat o compleix els 18 anys l'any 2018, o del tutor referent, especificat en la sol·licitud.

Es poden introduir fins a cinc peticions més d'entre els centres i cicles que hagin ofert vacants en la segona fase d’admissió. Es pot modificar la informació, afegint o esborrant peticions, les vegades que calgui durant els dies previstos per aquest tràmit, tenint en compte que, en finalitzar, sempre cal desar la informació perquè es desin els canvis.

En aquesta segona fase d'admissió, les sol·licituds s'ordenen d'acord amb els mateixos criteris de barem que en el procés de preinscripció del juny (qualificacions dels estudis o prova que en permet l'accés i número de desempat), amb l'excepció que no es tenen compte les vies d'accés. 

Els sol·licitants poden consultar les assignacions a aquest web o al centre el 13 de setembre.

Vacants a data 25 de juliol de 2018

25 de jul. 2018, 5:00 publicada per JOAN MANEL APIO LAGUIA   [ actualitzat el 25 de jul. 2018, 5:00 ]


Un cop finalitzat el procés de matrícula ordinària i gestió de la llista d'espera el nombre de vacants per a Cicles Formatius de Grau Superior és el següent:

- CFGS de Comerç Internacional. Places vacants: 2
- CFGS de Gestió de Vendes i Espais Comericals. Places vacants: 10

Qualsevol interessat o interessada en una d'aquestes places i que reuneixi els requisits d'accés ha de sol·licitar-la a través de la "Bústia" que trobarà en aquesta web. A partir del 3 de setembre ens posarem en contacte amb les persones interessades.Places Vacants per a Cicles Formatius de Grau Superior

23 de jul. 2018, 10:48 publicada per JOAN MANEL APIO LAGUIA   [ actualitzat el 23 de jul. 2018, 10:48 ]


Demà dimecres 24 de juliol es realitzarà l'acte públic d'adjudicació de vacants per a Cicles Formatius de Grau Superior.
Tothom que es trobi en la llista d'espera està convocat a les hores indicades. L'adjudicació es realitzarà seguint l'estricte ordre de la llista d'espera publicada.
En cas que en finalitzar la llista d'espera encara hi haguessin places vacants, aquestes s'adjudicaran segons l'ordre d'arribada. Per tal d'establir l'ordre, aquelles persones interessades en una plaça i que NO estiguin en llista d'espera caldrà que s'adrecin a CONSERGERIA del centre per tal que prenguin nota de les seves dades abans de l'hora de convocatòria.

CFGS Educació Infantil
Hora de convocatòria: 10:00 h
Places ofertades: 18
Llista d'espera: 20 persones

CFGS Integració Social
Hora de convocatòria: 11:00 h
Places ofertades: 18
Llista d'espera: 47 persones

CFGS Gestió de Vendes i Espais Comercials
Hora de convocatòria: 12:00 h
Places ofertades: 11
Llista d'espera: 0 persones

CFGS Comerç Internacional
Hora de convocatòria: 13:00 h
Places ofertades: 9
Llista d'espera: 7 personesPlaces vacants de Cicles Formatius de Grau Mitjà

12 de jul. 2018, 1:21 publicada per JOAN MANEL APIO LAGUIA   [ actualitzat el 12 de jul. 2018, 1:21 ]


Demà dia 13 de juliol es realitzarà l'acte públic d'adjudicació de places vacants per a CF de Grau Mitjà. Tothom que es trobi en la llista d'espera està convocat a les hores indicades. L'adjudicació es realitzarà seguint l'estricte ordre de la llista d'espera publicada i en cap cas s'adjudicarà cap plaça a qui no aparegui en aquesta llista d'espera. En cas que en finalitzar la llista d'espera encara hi haguessin places vacants NO s'adjudicaran en aquest procediment.

CFGM Activitats Comercials:
Hora de convocatòria: 11:30 h
Places ofertades: 5
Llista d'espera: 21

CFGM Atenció a Persones en Situació de Dependència
Hora de convocatòria: 12:30 h
Places ofertades: 8
Llista d'espera: 22


CATSkills

11 de juny 2018, 7:55 publicada per Carles Peiro   [ actualitzat el 11 de juny 2018, 7:55 per JOAN MANEL APIO LAGUIA ]

L'alumne Paula Jimenez 
ha participat el passat 7 de juny  al Campionats d’FP
de Catalunya 2018 en l'apartat de  Cures auxiliars d’infermeriai atenció sociosanitària. 

Erika Eros ha estat suplent al concurs. Totes dues han preparat el campionat i han fet molt bona feina.

Felicitats!!

1-10 of 87