Activitats al Centre‎ > ‎Inici‎ > ‎

ESO i Batxillerat


Acollida de l'alumnat de Batxillerat.

6 de set. 2018, 5:14 publicada per JOAN MANEL APIO LAGUIA


El proper dia 14 de setembre s'inicia el curs per a l'alumnat de Batxillerat. Aquest dia es realitzarà la rebuda de l'alumnat i la presentació del curs. La rebuda es realitzarà a les 9:00h per part del tutor/a de grup.

A partir del dia 17 de setembre s'iniciaran les activitats lectives d'acord amb l'horari de l'alumnat.

Us desitgem un Bon Inici de Curs.

Places Vacants per a Batxillerat 18-19

12 de jul. 2018, 1:05 publicada per JOAN MANEL APIO LAGUIA


Demà 13 de juliol es realitzarà l'acte públic d'adjudicació de vacants per al curs de 1r i 2n de Batxillerat 18-19.
Tothom que es trobi a la llista d'espera està convocat a les 10:00h al centre i s'adjudicaran les places en estricte ordre de la llista d'espera publicada.
Places vacants per a 1r de Batxillerat: 6 places.
Modalitats ofertades: Científic, Tecnològic i Humanístic.
Alumnat en llista d'espera: 40
Si en acabar la llista d'espera quedessin places encara sense cobrir procediríem a l'adjudicació de vacants entre les persones interessades.

Places per a 2n de Batxillerat: 9 places.
Modalitats ofertades: Científic, Tecnològic, Social i Humanístic.
Alumnat en llista d'espera: 0
En no existir places vacants, les persones interessades s'han de presentar a secretaria a partir de les 9:30 h (hora d'obertura) i les places s'adjudicaran en estricte ordre d'arribada.

Parelles lingüístiques 2018

2 de jul. 2018, 23:30 publicada per JORDI ROSALS PERARNAU

" Dimecres 13 de juny ens vam retrobar de nou totes les persones participants a la 5a edició de Parelles lingüñistiques d'ESO i Batxillerat al centre. Hi han participat 40 estudiants des de 1r d'ESO fins a 1r de Batxillerat durant 8 sessions de pati. Aquest voluntariat lingüístic facilita la comunicació oral en català per a l'alumnat nouvingut i la cohesió internivells. Aquesta edició ha estat la primera en què hi ha assistit TOT l'alumnat de l'Aula d'Acollida amb menys de 2 anys vivint a Catalunya. En aquest intercanvi tant lingüístic com cultural hi hem après totes i tots. El vídeo de totes les activitats realitzades així ho demostra. Tota aquesta interacció cohesionadora reverteix a millorar la convivència al centre i a fer més propera l'acollida a l'alumnat nou i fer-lo partícip al nostre institut. Moltíssimes gràcies a totes les persones que hi heu participat. Continuem el curs vinent amb més edicions.


PARELLES LINGÜÍSTIQUES 2018.mp4

  
 
   
     
 
   
     
     

GUIÓ CLOENDA PARELLES.docxACCÉS WEB DEPARTAMENT de VIP

26 de juny 2018, 4:09 publicada per JORDI ROSALS PERARNAU

Accés web 1r ESO A, B, C, D i E


Accés 2n ESO A, B i C


Alumnat de 1r, 2n i 4t d’ESO, també podeu accedir a l’espai de Visual i Plàstica des d’aquest enllaç: ACCEDIR

L'alumne Martí Puig Gallés, de 1r d'ESO, ha sigut el guanyador del Premi Sambori

29 de maig 2018, 10:45 publicada per JORDI ROSALS PERARNAU

Divendres 25 de maig, l'alumne Martí Puig Gallés de 1r d'ESO va anar al Casinet d'Hostafranchs a BCN, com a finalista del premi Sambori de narrativa de 1r cicle d'ESO de tot Catalunya que organitza cada any Òmnium Cultural, i en va sortir com a guanyador. Moltes felicitats, Martí! 

Envoltat de la famíla, la professora i el nostre director, el Martí va patir molts nervis, però també va saber gaudir de l'escenificació amb batucada, acròbates, humor i l'onada emotiva dels assistents en escoltar la carta que Jordi Cuixart havia escrit -des de lap resó- per a l'ocasió, una carta plena de reconeixement als petits i joves escriptors, a les famílies, als mestres i a les escoles, que fan possible educar en llibertat. Aquesta onada es va acabar amb el "viatge" per totes les mans de l'auditori de dos vaixells que escenificaven els somnis i el viatge que fem a l'escriure i al llegir històries.

Ara queda gaudir dels dos dies a Port Aventura i de l'any de suscripció a Petit Sàpiens, a banda de la lectura dels llibres que anaven amb el lot.

MOLTES FELICITATS!! 

Enllaç a la página d'OMNIUMTROBADA AMB DAVID NEL·LO

26 de maig 2018, 3:48 publicada per JORDI ROSALS PERARNAU

L'alumnat de 1 ESO va fer una trobada amb l'autor David Nel·lo a l'Escola Industrial de Terrassa el dia 24 de maig del 2018.

Martí Puig amb l'autor

Diada de Sant Jordi (1r cicle)

14 de maig 2018, 9:30 publicada per JORDI ROSALS PERARNAU

Com la tradició mana, la celebració de Sant Jordi té una rellevància especial al centre. Enguany, ha estat dedicada a la figura de Pompeu Fabra (Departament de Català) i al teatre (Departament de castellà).

Hem comptat amb la presència de dos alumnes de 1r de batxillerat que han fet de presentadors de l’acte: la Hasna Rouaz i el Sergi Longueira, que anava vestit amb americana, barret i pipa, imitant la figura de l’il·lustre lingüista.

En primer lloc el director ha fet un petit discurs inaugural, a partir del qual ja s’ha donat pas a l’alumnat, veritable protagonista de la festa. S’ha començat d’una manera potent, a toc de la  trompeta de l’Èlia, seguida per l’acordió de la Laia i el teclat de la Montserrat, la prof. de música, que acompanyaven els companys que desfilaven en direcció  a l’escenari per formar una frase de Pompeu Fabra: Cal no abandonar mai ni la tasca ni l’esperança.

Veureu fotografies i petits vídeos dels diferents actes:

1r d’ESO: teatre amb “El País de les cent paraules”, poesies de Montserrat Abelló, teatre “Melocotón en almíbar”  i monòlegs en llengua castellana, grup de flautes interpretant “Titànic” i el grup de cant coral cantant una cançó de Dr. Prats. A nivell individual, i deixant pas a la música, que no pot faltar en un acte artístic, hem tingut un moment solemne amb el violoncel del Guillem que ha interpretat  “El cant dels ocells” i ´la música celta “Green leaves”, interpretada per la flauta travessera i la guitarra dels germans Víctor i Òscar.

2n d’ESO: Actuació musical, acolorida i dinàmica amb el mot “paraula” en diferents idiomes, teatre sobre el fet de crear la situació en què es trobaran els personatges: “Palabras en penumbra”, així com també una cançó “Només tu”, de Pablo Alborán, interpretada amb llenguatge de signes per l’alumnat que fa aquesta optativa i per l’alumnat de Crespinell que tenim al centre.

Per acabar l’acte, hem comptat amb el grup “Black is back”, format per tres integrants, el Pau, a la guitarra; la Berta, al teclat i l’Aurora, aquesta darrera, alumna de 2n de batxillerat del centre, vocalista. Gràcies a ells vam tenir una  bona cloenda de l’acte.

No voldríem acabar la ressenya sense donar les gràcies al professorat que s’ha involucrat de valent en la celebració i, en especial, a l’alumnat que ha participat en la Diada abans, durant i després de la celebració. Gràcies a tothom! 
 
 
 
   
   
   PREMIATS AL CERTAMENT LITERARI DE L'INS. MONTSERRAT ROIG

Bernat Morlius  1D

Berta Cunill 2D

Guillem Gràcia 1r D.

CERTIFICATS AL VOLUNTARIAT DE L'ALUMNAT LECXIT

11 de maig 2018, 5:01 publicada per JORDI ROSALS PERARNAU

El dilluns 7 de maig del 2018 es va celebrar l'acte de cloenda del programa LECXIT de Foment de la lectura( Fundació Bofill) a la ciutat de Terrassa. Des de la Coordinació de Llengua i Cohesió de l'Institut Montserrat Roig participem en aquest Programa de Foment de la lectura dins Els Plans d'Entorn de la ciutat de Terrassa des del 2014, formant i acompanyant el nostre alumnat de Secundària perquè realitzi unes 25 sessions l'any de Servei de Voluntariat en foment de la lectura a alumnat de Primària d'altres districtes de la ciutat amb necessitats lectores. En aquest projecte aprenen a responsabilitzar-se amb la tasca d'ensenyant, a planificar sessions de dinamització de la lectura de manera lúdica i a crear vincles entre alumnat de diferents nivells educatius i diferents districtes de la ciutat. Tot plegat, contribueix a créixer i a aprendre conjuntament alhora que es promou la convivència dins la ciutat.

 

En aquest curs hi ha participat amb compromís i èxit el següent alumnat de 4t d'ESO:

Ainoa Gil, Angela Gangoso, Arián Sancho, Blanca Pérez, Dani Cañizares, Esther Sánchez, Irene Vergara, Marc Novellón, Maria Alfaro, Maria Delgado, Nerea Alonso, Paula, Salma Mesbahi i Sandra Gutiérrez, al CEIP Font de l'Alba.

També Marina Zabalgo, Meritxell Herrera i Marina Luque, al CEIP Marià Galí.

 

Alhora alumnat de Cicles d'Educació INfantil del centre també hi ha participat al CEIP Abat Marcet.

 

Aquest alumnat va rebre el certificat de participació a LECXIT de mans de l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, de la directora dels Serveis Territorials del Vallès, Carme Vigués, de l'Inspector d'Ensenyament, Jesús Viñas i del responsable de la Fundació Bofill. 

Des de la direcció, equip docent i coodinació LIC del centre agraïm a tot aquest alumnat la seva dedicació. ​


Any Pompeu Fabra

26 d’abr. 2018, 12:43 publicada per JORDI ROSALS PERARNAU

Aquest Sant Jordi el Departament de llengua catalana i literatura comença a celebrar l'any Pompeu Fabra, 150 anys del naixement i l'any Pedrolo, 100 anys del seu naixement. De 1r a 4t d'ESO s'ha elaborat l'activitat "Estimem les paraules". Alhora alumnes de 4t han il·lustrat un photocall i la silueta del pare de la llengua catalana moderna, qui després del seu cèlebre treball per codificar la llengua escrita catalana per a tots els seus usos va dir: "Cal no abandonar mai ni la tasca ni l'esperança". Amb aquestes paraules i les de Pedrolo " Mai no es llegeix prou encara que es llegeixi massa". D'aquesta manera arrenquem amb la celebració de la diada de Santa Jordina i Sant Jordi, a l'institut Montserrat Roig de Terrassa. així doncs: ENDAVANT AMB LES PARAULES!PREMI SAMBORI

24 de març 2018, 2:04 publicada per JORDI ROSALS PERARNAU


L'alumne MARTÍ PUIG GALLÉS, de 1r d'ESO B, ha guanyat el Premi Sambori de la demarcació del Vallès Occidental, que  organitza Òmnium Cultural. 

La celebració ha tingut lloc al Casal Torreblanca de Sant Cugat del Vallès, on ha arribat com a finalista, juntament amb altres dos seleccionats. El lliurament de premis ha estat amenitzat per alumnat de l'escola Fusió Música i Dansa de St. Cugat.

Cal dir que no només el primer premi, sinó també els altres dos finalistes passaran a la fase de Països Catalans. El veredicte final tindrà lloc el 25 de maig. Et desitgem sort, Martí!

Felicitats!1-10 of 94