inici‎ > ‎NOTÍCIES‎ > ‎

Notícies

Dinàmica de grups a 1r d'ESO

publicada per La Jonquera

El passat dijous, 20 de setembre, els alumnes de primer d'ESO van realitzar una dinàmica de grups acompanyats dels seus tutors i cotutors a la sala polivalent del centre. L'objectiu era que tots dos grups es coneguessin d'una manera lúdica i interactuessin durant una estona, ja que hi ha alumnes que encara no es coneixen entre ells perquè procedeixen d'escoles diferents.

L'activitat consistia a ordenar-se segons la data de naixement en el mínim temps possible, primer tots dos grups per separat i després tots dos grups junts, tasca que no els va resultar fàcil, ja que, aquest curs, hi ha 50 alumnes en aquest nivell.


Bon inici de curs

13 de set. 2018, 4:46 publicada per La Jonquera

Aquests són dies de molta son, llums oberts, portes tancades, música al passadís, papereres plenes, xivarri al pati, motxilles pesants, llibretes i bolígrafs a punt, etc. I és que, encara que sembli mentida, ja hi tornem a ser: el curs ha començat i ens veiem immersos en una dinàmica de deures, exàmens, treballs escrits, presentacions orals, etc. Però també hi ha el retrobament o la coneixença de nous companys i professors. Per a molts hi ha també la satisfacció d’haver superat tot un curs o de començar una nova etapa, i, per a uns altres, l’oportunitat de començar de nou, però amb el compromís, la seguretat i la confiança que, aquest cop sí, fareu les coses bé des del primer moment. Sigui quin sigui el vostre cas, us convidem a gaudir de les classes, les sortides i les activitats que hem preparat i us desitgem un molt bon inici de curs.

Us recordem que podreu consultar a través de la pàgina web de l’institut i del Twitter i Facebook totes les novetats i els esdeveniments referents a la vida del centre. 


Bones vacances!

27 de juny 2018, 3:33 publicada per La Jonquera   [ actualitzat el 30 de juny 2018, 14:00 per Institut de La Jonquera ]

El curs ja ha acabat i ens volem acomiadar de vosaltres i desitjar-vos un bon estiu no sense abans recordar alguns dels millors moments que hem viscut junts com ara el merescut reconeixement a alguns alumnes que han estat premiats en diversos concursos, tant a nivell de centre com comarcal o de tot Catalunya: Oratòria, Ficcions, Sant Jordi, Treball de Recerca. Aquest estiu, entre ball i bany, us convidem a llegir algunes d’aquestes narracions premiades que trobareu a la revista de l’institut “La Jonk”, l’edició digital de la qual trobareu enllaçada en aquesta web.

Tot el professorat us estem agraïts per l’entusiasme que heu mostrat quan us hem proposat participar en les activitats esmentades i també en d’altres de més lúdiques com les que us vam proposar l’última setmana de curs. Segur que tots vosaltres recordareu la calor passada a Santa Llúcia, l’ensurt amb la caixa de la gimcana científica, els esports i la posterior refrescada a la piscina o el ritual mexicà per recordar els familiars que ja no hi són.

Per alguns s’ha acabat aquí el vostre pas per l’institut i us desitgem de tot cor que, quan sigueu més grans, recordeu aquests anys feliços i profitosos. Uns altres ara començareu una nova etapa, sereu amb nosaltres, però fent Batxillerat. Esperem que amb aquesta nova porta que se us obre descobriu el camí a seguir més endavant. Als que encara esteu en el camí de l’ESO, només desitjar-vos un bon estiu i recordar-vos que, si heu de recuperar alguna matèria, haureu de treballar una mica i venir al centre el dia 3 de setembre a fer els exàmens de l’avaluació extraordinària.


Ens trobareu a l'institut durant el mes de juliol. Si hi ha alguna altra informació rellevant que us hàgim de fer arribar al llarg de l’estiu, us la farem arribar mitjançant aquesta web. 


Bones vacances!!!!

Premi al Treball de Recerca per a la Jana Salichs Bonet, de 1r de Batxillerat

27 de juny 2018, 3:25 publicada per La Jonquera   [ actualitzat el 30 de juny 2018, 14:15 per Institut de La Jonquera ]

A la cerimonia de graduació dels alumnes del centre, que es va celebrar el passat 22 de juny, també es va lliurar el Premi al Treball de Recerca patrocinat per Josep Cardoso, que aquest any ha arribat a la III edició. La guanyadora ha estat l'alumna de 1r de BAT Jana Salichs Bonet, amb el seu treball sobre la tòfona: L'or negre de la cuina, del camp a la taula. Val el que es paga?, que ha rebut un xec per valor de 150 euros. 

El premi als Treballs de Recerca de l'INS de La Jonquera es va proposar per primer cop el curs 2015-2016. En Josep Lluís Cardoso, propietari del Garatge JCA de La Jonquera, volia fer una contribució al foment dels estudis de Batxillerat per tal d'incentivar els estudiants a cursar aquest cicle. Les bases del premi les va articular el professor Maciej Stepien i el jurat està format per quatre membres: en Josep Lluís Cardoso, promotor del premi, la Mercè Crespo, bibliotecària de la Jonquera, la Míriam Lanero, regidora de l'Ajuntament i en Maciej Stepien, com a representant del centre.

Al Premi s'hi podien presentar tots els alumnes de Batxillerat matriculats al centre el curs 2017-2018 que haguessin presentat un treball de recerca en primera convocatòria durant aquest curs. Els treballs podien ser elaborats individualment o en grups de dues persones com a màxim i havien de ser inèdits. Es valoraven la coherència, el rigor i el grau d’elaboració de les conclusions presentades, les referències documentals, l'originalitat/creativitat de la temàtica, del plantejament i de la metodologia emprada, la complexitat de la temàtica i els aspectes formals.

Moltes felicitats, Jana!

Vídeo de YouTube


Graduació de 4t d'ESO

23 de juny 2018, 14:52 publicada per Institut de La Jonquera   [ actualitzat el 25 de juny 2018, 10:06 ]

El divendres 22 de juny a les 19 h es va celebrar la festa de graduació de l'alumnat de 4t d'ESO a l'Aula Polivalent del centre.

En aquest acte també es va lliurar el Premi al Treball de Recerca patrocinat per Josep Cardoso, que va guanyar l'alumna de 1r de BAT Jana Salichs Bonet amb el seu treball La tòfona: l'or negre de la cuina

Posteriorment, va haver-hi un pica-pica per les famílies, alumnes i professors al pati, ofert per l'AMiPA. I al vespre, alguns alumnes i professors van anar a sopar plegats a un restaurant italià d'Empuriabrava.

Agraïm la col·laboració dels dos mestres de cerimònia, la Maria i l'Israel, dos alumnes que han acabat aquest curs el Batxillerat i que han estat presentadors els darrers anys dels diferents actes de l'institut. Els desitgem molta sort en aquesta nova etapa a la universitat.Teatre

23 de juny 2018, 14:23 publicada per Institut de La Jonquera   [ actualitzat el 26 de juny 2018, 1:15 per La Jonquera ]

El passat dijous, 21 de juny a les 19 h a la sala de La Societat, va haver-hi l'espectacle de teatre i dansa La poma de la discòrdia, els beneficis del qual estan destinats al viatge de fi de curs de 4t del curs vinent.

Es tracta d'un projecte adreçat als alumnes de 3r d'ESO dirigit pels seminaris de Llatí i Educació Física en què l'alumnat d'Emprenedoria va escriure i preparar una obra de teatre basada en un mite grecoromà que havia treballat a Cultura Clàssica i la resta d'alumnes van preparar coreografies de dansa que va dissenyar la companyia Agitart. A més a més, la professora del seminari de Visual i Plàstica i les del seminari de Tecnologia també va intervenir amb la preparació de l'attrezzo i dels decorats, i amb el muntatge dels mateixos.

La representació va ser espectacular en tots els aspectes, des de l'escenografia i el vestuari fins a les coreografies i l'actuació dels alumnes. I la combinació entre la història, més aviat tràgica, i els diàlegs actuals, més aviat còmics, va estar molt i molt encertada. Felicitem a totes les persones implicades en el projecte!

Algunes de les fotografies que hi ha a continuació es poden trobar a Fotografies Falgués.Prohibit riure: sortida de Batxibac

21 de juny 2018, 4:50 publicada per La Jonquera   [ actualitzat el 21 de juny 2018, 4:51 ]

El passat dimarts dia 19 de juny, els alumnes Batxibac van desplaçar-se a Perpinyà per resoldre els enigmes proposats al "scape room" Time Zone.
Mitjançant la resolució de diferents enigmes, els participants havien d'aconseguir escapar-se d'un centre psiquiàtric on uns perillosos malalts residien.
La prova es va superar amb èxit després d'uns intensos minuts finals durant els quals es va aconseguir desxifrar un codi de colors que va permetre obrir la porta de sortida del peculiar asil psiquiàtric.


Activitats de l'última setmana del curs

19 de juny 2018, 13:15 publicada per La Jonquera   [ actualitzat el 19 de juny 2018, 13:39 ]

Aquesta última setmana de curs, els alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO, acompanyats dels seus professors i d'alguns alumnes de 4t que els ajuden, fan  diverses activitats en espais diferents per treballar competències: visionat de la pel·lícula Coco i estampació de samarretes al centre, excursió i jocs tradicionals a Santa Llúcia, gimcana científica a diferents espais del poble i competicions esportives al pavelló i a la piscina.

Cada dia, de dilluns a dijous, cadascun dels cursos realitza una de les activitats proposades, de manera que, al llarg de la setmana, haurà passat per aquests quatre llocs, a excepció dels alumnes de 3r d'ESO, que estan ben enfeinats preparant l'obra de teatre i dansa que representaran dijous i, per això, en comptes d'anar d'excursió a Santa Llúcia, faran l'assaig general de l'obra.

A més a més, els alumnes de 2n d'ESO aprofitaran el dia de la gimcana per provar si els globus aerostàtics que van construir a l'assignatura de Física i Química dins el projecte "Globus aerostàtic" volen!

                                                                                        

Els millors treballs del projecte "Estalviem, tot hi guanyem"

18 de juny 2018, 13:33 publicada per La Jonquera

L'alumnat de 2n d'ESO, que ha realitzat un projecte transversal entre les assignatures de Francès ("Le recyclage, tu connais?") i Física i Química ("Estalviem, tots hi guanyem!"), entre d'altres activitats, havia de resoldre problemes mediambientals mitjançant diverses estratègies que passaven pel disseny d'una campanya de conscienciació ciutadana amb tríptics, pòsters i vídeos. I el passat divendres, 15 de juny, els treballs guanyadors van ser exposats pels seus autors a la resta d'alumnes del curs:

La Nora Sagué i l'Ailin Iglesias, de 2nA, van fer una exposició, a partir del tríptic que havien creat, sobre el reciclatge dels plàstics.


La Joana Puigmal i en Martí Llaona, de 2nB, van explicar, mitjançant un pòster, com es fa el reciclatge a Maçanet de Cabrenys i també van ensenyar un vídeo d'elaboració pròpia amb una entrevista a l'alcaldessa del poble.


La Jana Mates i l'Àgata Rodà, de 2nC, van presentar la campanya que havien dissenyat "Què saps sobre el reciclatge?" amb un pòster i un tríptic.Els alumnes de 3r d'ESO dissenyen un restaurant fictici de menjar saludable i aliments km 0

15 de juny 2018, 3:02 publicada per La Jonquera   [ actualitzat el 19 de juny 2018, 13:33 ]

Els alumnes de 3r d'ESO, a l'assignatura de Biologia, entre molts altres projectes, han dissenyat un restaurant de menjar saludable i aliments de proximitat. Per tal d'aconseguir el seu objectiu, han hagut de: elaborar el menú i les cartes el restaurant, cuinar algunes receptes (amb l'ajut de les famílies!) i fer-ne el vídeo, planificar la publicitat sobre l'establiment, etc. 

En aquest enllaç i aquest altre podreu veure alguns dels blogs creats pels alumnes sobre els restaurants.

La professora, Lídia Mallén, vol agrair la col·laboració en el projecte de les famílies dels alumnes implicats.1-10 of 187