inici‎ > ‎NOTÍCIES‎ > ‎

Notícies

Sortida a Barcelona dels alumnes de 3r d'ESO

11 de des. 2018, 11:11 publicada per La Jonquera

Avui 11 de desembre, els alumnes de 3r d'ESO han fet una sortida a Barcelona programada des de les matèries de Socials i Biologia.

Pel que fa a les Socials, han fet dues visites guiades: a la Sagrada Família, per aprofundir en el modernisme (que ja havien treballat al llarg del Treball de Síntesi de 2n d'ESO) i al Parlament de Catalunya, per estudiar l'organització política (que estan treballant aquest curs).

Pel que fa a la Biologia, han visitat el Museu Blau i han fet una gimcana en petits grups on han hagut de resoldre diversos enigmes, a part de visitar les exposicions: ‘La biografia de la Terra’, que descriu un viatge per la història de la vida i la seva coevolució amb el nostre planeta, i ‘La Terra avui’, que és la part que explica com és la Terra actualment, i ‘Les illes de ciència’.
ÚLTIMA HORA Circular informativa

10 de des. 2018, 10:05 publicada per La Jonquera   [ actualitzat el 11 de des. 2018, 8:11 ]

ÚLTIMA HORA
Els SSTT ens comuniquen que "segons la informació de què disposem, ha estat desconvocada la vaga prevista per demà, 12 de desembre de 2018".


CIRCULAR INFORMATIVA 
Benvolgudes famílies, 
Us informem que el proper dimecres dia 12 de desembre, hi ha una 
convocatòria de vaga i pot ser que el professorat i el personal PAS del centre la segueixi. 
El nostre centre, seguint les disposicions del Departament d’Ensenyament, 
garanteix l’obertura i l’atenció dels serveis mínims amb un membre de l’equip 
directiu. 
Restem a la vostra disposició. 
L’equip directiu 
La Jonquera, 10 de desembre de 2018 

Taller sobre la nova normativa del català a 1r de Batxillerat

28 de nov. 2018, 13:07 publicada per La Jonquera

Avui 28 de novembre, els alumnes de 1r de Batxillerat han participat en un taller, al centre, sobre la nova normativa del català impartit per una professora de Llengua i Literatura Catalanes de la Universitat de Girona. L'objectiu d'aquest taller és donar eines i recursos als alumnes perquè siguin capaços de resoldre de manera autònoma tots aquells dubtes lingüístics que els puguin sorgir a l'hora de redactar, tant a Batxillerat com a la universitat un cop hi hagin accedit.


Torneig de futbol i classes de ball a l'hora del pati

26 de nov. 2018, 11:00 publicada per La Jonquera

Demà 27 de novembre, a l'hora del primer pati, comencen simultàniament dues activitats adreçades a tot l'alumnat del centre:

D'una banda, s'inicia el torneig de futbol que fins al 20 de desembre enfrontarà, a la pista, sis equips repartits en dues lligues. Els desitgem molta sort!

D'una altra banda, les alumnes de 3r d'ESO Àgata i Carla Rodà dirigiran, a la sala polivalent, el nou grup de ball de l'institut amb l'objectiu d'ensenyar a tots els alumnes inscrits a ballar dansa urbana. Esperem que gaudeixin l'activitat!

Totes dues iniciatives, que han estat proposades per alumnes del centre, compten amb amb el recolzament dels professors que integren la Comissió de Convivència del centre.

Sortida de 4t d'ESO al Cap de Creus

26 de nov. 2018, 10:49 publicada per La Jonquera

Avui 26 de novembre, els alumnes de 4t d'ESO han realitzat al llarg de tota la jornada la sortida "Introducció a la geomorfologia", que té com a objectiu principal descobrir a fons els racons de la Reserva Natural Integral del Cap de Creus.

Els alumnes, tant pel pla de Tudela com en la passejada fins al far de Cap de Creus, han pogut observar i identificar les diferents espècies de flora, així com observar rastres d’animals i algunes aus marines amb lupes i binocles.

Per realitzar aquesta sortida s'han unit l'institut de la Jonquera amb l'institut Ramon Muntaner (Figueres). D'aquesta manera, han pogut compartir el transport i, tant econòmicament com ambientalment, l’activitat ha resultat més sostenible.

Inicialment, aquesta sortida estava prevista pel mes d'octubre, però es va haver de postposar per problemes d'agenda i, malauradament, avui feia fred.


El projecte I-Música a les III Jornades "Arts i Salut" de l'ESMUC

25 de nov. 2018, 6:16 publicada per La Jonquera   [ actualitzat el 25 de nov. 2018, 10:52 ]

Els dies 23 i 24 de novembre, l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) va organitzar les III Jornades Arts i Salut: Música i Neurologia, dos dies en què professionals i artistes de diferents especialitats van dur a terme una sèrie de conferències i tallers per tal d’aprofundir en l'univers transversal de la música i la neurologia com a eix vertebrador d’altres arts. Les Jornades van tenir lloc a Barcelona, al centre Arts Santa Mònica. 
En Fabio Morant (professor de música de l'institut), l'Anna Ros (directora de l'Escola Municipal de Música de la Jonquera) i la Mercè Miró (professora del projecte I-Música) hi van participar per tal de donar a conèixer el projecte compartit entre l'Escola de Música de la Jonquera i l'Institut anomenat I-Música. Gràcies a aquest projecte, tots els alumnes de 1r i 2n d'ESO del centre tenen l'oportunitat d'aprendre a tocar un instrument al llarg del curs acadèmic i en horari escolar.

En la seva intervenció, els professors implicats van parlar de les peculiaritats de la Jonquera, tant socioeconòmiques com geogràfiques, així com de la realitat del nostre centre. Van explicar, a més a més, les experiències del projecte positives i formadores, així com la importància i els beneficis d'utilitzar una matèria com la música per treballar de forma multidisciplinar (tot abastant diferents àmbits del currículum) i  involucrant els nens com a agents actius del procés d'aprenentatge. Aquesta manera de treballar suposa un desenvolupament major de les competències dels alumnes, tant acadèmiques com a nivell personal i social.

Més informació sobre el projecte 

Comunicació assertiva entre companys de viatge

23 de nov. 2018, 10:41 publicada per La Jonquera   [ actualitzat el 23 de nov. 2018, 10:44 ]

Ahir 22 de novembre, va tenir lloc al centre una dinàmica sobre comunicació assertiva a càrrec d'en Ferran Riera, tècnic de Joventut de la Jonquera. Els alumnes hi van participar per les parelles formades per un alumne de 1r d'ESO i un altre de 2n d'ESO.  Es tracta dels anomenats "companys de viatge", que van sortir d'una altra dinàmica de principi de curs.Entenem per comunicació assertiva l’expressió directa dels propis sentiments, drets legítims i opinions, sense amenaçar o imposar-se als altres, però alhora sense callar allò que se sent i es pensa.La Setmana de la Ciència a Física i Química de 4t d'ESO

18 de nov. 2018, 7:13 publicada per La Jonquera   [ actualitzat el 18 de nov. 2018, 7:15 ]

Els alumnes de l'optativa de Física i Química de 4t d'ESO han preparat, per a la Setmana de la Ciència, un mural format per diverses cartolines que repassen els diversos models de l'àtom al llarg de la història, tot relacionant-los amb els científics més importants que han influït en descobrir les seves parts i propietats i alguns dels experiments que s'han realitzat.

El projecte es va iniciar amb unes exposicions orals en què els popis alumnes de l'assignatura comunicaven el seu treball de recopilació i investigació a la resta de companys de l'optativa i finalitza amb el mural per ordre cronològic que es pot trobar al passadís, al costat de l'aula de 4t A, i que pretén donar a conèixer aquesta informació a la resta de l'alumnat de l'INS de La Jonquera.


Circular informativa

16 de nov. 2018, 9:05 publicada per Institut de La Jonquera   [ actualitzat el 18 de nov. 2018, 7:31 per La Jonquera ]CIRCULAR INFORMATIVA

Benvolgudes famílies,

Des de l'Institut hem detectat la pràctica de conductes de risc que els alumnes assimilen com a jocs però que en realitat posen en perill la seva integritat física i la seva dignitat. També ens preocupa que els fills ho normalitzin i no siguin conscients dels riscos i de les conseqüències en les que incorren tant pel que fa a nivell personal com cap a terceres persones.

Ens consta que aquestes pràctiques inconscients i d'alt risc, simplement per diversió i desconeixença, tenen lloc, des de fa temps, a fora del centre i que, ara, s'estaven manifestant als patis.

Com podeu entendre, totes aquestes conductes són de considerable gravetat i des del centre estem actuant, tant a molt curt com a mig termini per prevenir aquest tipus de conducta. Per fer-ho col·laborem activament amb els diferents organismes: Departament d'Ensenyament, Punt Jove, CAP, Policia... Aquestes actuacions inclouen la conscienciació sobre la perillositat de les conductes, la importància de la convivència, la dinamització dels patis i la prevenció de conductes de risc.

Per tot això, en la conscienciació dels nostres fills i filles, creiem molt necessària la implicació de les famílies. En aquest sentit, volem convocar-vos a una sessió informativa amb alguns membres de l’institut, la infermera del programa “Salut i Escola”, representants de la Policia Local i Mossos d'esquadra que tindrà lloc a l’Aula Polivalent de l’Institut el dimarts dia 27 de novembre a les 19 h.

Us donem les gràcies d'avançat per la vostra necessària col·laboració.

Cordialment,

L'Equip de Gestió de l'INS de La Jonquera

 

La Jonquera, 16 de novembre de 2018Accés a la circular

Sortida del Batxillerat Científic i Tecnològic per la Setmana de la Ciència

16 de nov. 2018, 6:40 publicada per Institut de La Jonquera   [ actualitzat el 18 de nov. 2018, 2:36 per La Jonquera ]

Avui 16 de novembre, els alumnes de 1r i 2n del Batxillerat Científic i Tecnològic han assistit als tallers organitzats amb motiu de la Setmana de la Ciència a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona.

Aquests són els tallers científics que hi havia:    

Hidroge
n, el combustible del futur

Tastets d'aigua

Taller de sistemes bioelectroquímics

Extracció d'ADN

Experiments de química a microescala

Què ens diu l'edat dels peixos?

Un capbussó a la Mediterrània

Els microorganismes del nostre entorn 


1-10 of 212