https://mobile.twitter.com/search?q=ins+el+morellEl professorat d'Educació Física s'introdueix a la pràctica restaurativa

29 d’oct. 2017, 14:45 publicada per Biblioteca Ins El Morell   [ actualitzat el 29 d’oct. 2017, 14:45 ]El professorat del Departament d’Educació Física ha assistit a la conferència “Bullying y violencia filio-parental. Las prácticas restaurativas: una forma de responder a este desafío” impartida per Terry O’Connell. La xerrada els ha permès de conèixer un enfocament molt interessant per a la gestió de conflictes i tensions que persegueix l’enfortiment de les relacions. Aquesta concepció parteix de l’aplicació a l’aula del concepte de justícia restaurativa que se centra en la reparació del dany fet a les persones i les relaciones, en lloc de simplement castigar els infractors.

 

Aquesta activitat s’inscriu en el projecte de Mediació que es du a terme a l’Institut El Morell.
Excursió a la Mussara de 1r de Batxillerat

15 d’oct. 2017, 11:25 publicada per Biblioteca Ins El Morell   [ actualitzat el 15 d’oct. 2017, 11:26 ]

El passat dimarts dia 10 d'octubre, l'alumnat de 1r de Batxillerat amb el professorat del seminari d'educació física va fer una sortida a la Mussara. Durant tot el matí van seguir la ruta que des de Vilaplana puja fins a la Mussara amb un recorregut total de 10,5 km. Un dia assoleiat i esplèndid els va permetre de gaudir d'una panoràmica impressionant. Aquesta excursió és un preàmbul que serveix d'assaig general per a la sortifda conjunta que es farà amb els alumnes holandesos de l'intercanvi i que està prevista per al proper 26 d'octubre.

 

Els alumnes de 3r d’ESO celebren a Vilallonga el Dia Mundial del Medi Ambient

6 de juny 2017, 14:29 publicada per Biblioteca Ins El Morell   [ actualitzat el 6 de juny 2017, 14:31 ]Els alumnes de 3r d’ESO van fer, el passat dilluns 5 de juny, una sortida per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient. Van començar el matí amb una caminada fins a Vilallonga on van portar a terme diferents activitats físiques saludables. Abans de tornar cap a l’institut van tenir temps de fer una passejada per la vora del riu Francolí.

 

El Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA) se celebra el 5 de juny a tot el món. Aquesta celebració va ser establerta per l’ONU en la seva Resolució (XXVII) del 15 de desembre de 1972, i amb la qual es va iniciar la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà d'Estocolm.


Aquesta celebració pretén estimular la sensibilització mundial entorn del Medi Ambient i els seus objectius són entre d’altres animar les persones a convertir-se en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu i promoure la idea que la societat és fonamental per a canviar les actituds en relació als temes ambientals.


Volem agrair a l'Ajuntament de Vilallonga la seva col·laboració en l'organització de l'activitat.

L'Institut El Morell participa a la XXIII Trobada de Corals 2017 d'Educació Secundària

5 de juny 2017, 14:17 publicada per Biblioteca Ins El Morell   [ actualitzat el 5 de juny 2017, 14:18 ]

L’Institut El Morell ha sumat esforços un any més, per tal de potenciar un cor de qualitat. Treballant per aconseguir-ho, els nostres alumnes han de mantenir l’esperit de superació, la il·lusió i el compromís per augmentar l’experiència del nostre grup coral. Agraïm a tots els nois i noies de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO (fins a 34 alumnes en conjunt) que han dedicat part del seu temps i esforços per continuar la tradició coral que volem mantenir en el nostre entorn més proper.

En aquesta XXII Trobada de Corals a Vilaseca a l’Auditori Josep Carreras han participat tretze instituts. Els nostres alumnes han interpretat sis peces d’un repertori on hi ha peces que van des música tradicional catalana fins a èxits del pop-rock reconeguts internacionalment, amb temes com “Els Segadors”, “Heal the world” (Michael Jackson), “Jo sóc com tu” (Els Catarres), entre d’altres. I també la cançó “Al País Blanc”, un missatge de pau, de germanor i d’amistat que els nostres alumnes han cantat als quatre vents.
L’alumnat de 4t d’ESO participa en la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible

4 de juny 2017, 15:07 publicada per Biblioteca Ins El Morell   [ actualitzat el 4 de juny 2017, 15:08 ]


Els alumnes de 4rt ESO han realitzat una activitat de mobilitat sostenible que els ha portat d’excursió fins al nostre riu Francolí. Aquesta sortida s’emmarca dins el conjunt d'activitats programades durant la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible que es durà a terme del 31 de maig al 5 de juny. Aquesta és una iniciativa per facilitar l'organització d'activitats que promoguin el desenvolupament sostenible i contribuir a que aquests esforços siguin visibles en una plataforma comuna.Sortida a Montblanc i Barberà de la Conca de l’alumnat de 3r d’ESO

31 de maig 2017, 13:29 publicada per Biblioteca Ins El Morell   [ actualitzat el 31 de maig 2017, 13:31 ]

El passat dijous 25 de maig, els alumnes de 3r ESO han anat d’excursió a Montblanc i Barberà de la Conca. Aquesta sortida, que ha inclòs una caminada i una visita als cellers de les cooperatives de Montblanc i de Barberà, és una de les activitats d'ampliació de la matèria d'Economia humana i social.

 

El celler de Montblanc, conegut com la “Catedral del Vi”, és un celler d’estil modernista que va ser construït entre els anys 1919 i 1922 segons el projecte de Cèsar Martinell, que és precisament l’arquitecte que dóna nom al carrer on s’ubica l’Institut El Morell.

 

El celler cooperatiu de Barberà de la Conca, conegut com el “Sindicat dels Rics” va ser construït entre 1920 i 1922 i va ser una altra de les obres de Cèsar Martinell. Els alumnes també van conèixer la història de l’altre celler de Barberà: el celler de la Societat de Barberà, conegut com el “Sindicat dels Pobres”. Aquest va ser el primer celler cooperatiu de Catalunya i d’Espanya i va néixer de la cooperació organitzada democràticament dels petits propietaris, jornalers i treballadors agrícoles de l’entorn.Presentació de la ponència “Joves i bicicleta” al III Congrés Internacional de la bicicleta

31 de maig 2017, 12:51 publicada per Biblioteca Ins El Morell   [ actualitzat el 31 de maig 2017, 13:24 ]

L’alumne Gerard Burjalès de 1r de Batxillerat va presentar el passat 19 de maig la ponència “Joves i bicicleta” al III Congrés Internacional de la bicicleta. El ponent de l’Institut El Morell va ser el ponent més jove del Congrés i la seva conferència va ser molt ben rebuda per la resta dels assistents. En la seva intervenció el Gerard va explicar el projecte de carril bici entre l’Institut El Morell i el riu Francolí, projecte que va ser premiat per l’organització Jocs del Mediterrani 2018. També va defensar els beneficis que aporta la pràctica del ciclisme i en general l’extensió de l’ús de la bicicleta en diferents àmbits com la salut, l’educació en valors, i la sostenibilitat. L’acte va ser un gran experiència i aprofitem per agrair a l’organització del Congrés la invitació per presentar el projecte i permetre’ns compartir les idees impulsores de la proposta. I també l’oportunitat que ens van donar de poder contactar amb altres associacions per la promoció de la bicicleta del territori.

L’escriptora Noemí Bagés ens presenta el seu llibre Rere el mur

31 de maig 2017, 12:42 publicada per Biblioteca Ins El Morell   [ actualitzat el 31 de maig 2017, 12:42 ]


El passat 17 de maig l’escriptora Noemi Bagés va visitar l’Institut El Morell per presentar el seu llibre Rere el Mur als alumnes de  4t d’ESO i ens va escriure les seves impressions de la trobada:

 

“Avui he conegut les noies i els nois de 4t d’ESO de l’Institut El Morell. M’he sentit com a casa, no només perquè és realment molt a prop de la localitat on visc, sinó també per dos motius: el primer, que la professora que ha organitzat l’esdeveniment, la Pilar Domènech, ja havia assistit a una xerrada meva en un altre centre, l’any passat (sempre és un goig, que vulguin repetir! Serà per alguna cosa bona!), i, el segon, per la càlida acollida amb què he estat rebuda.

 

Abans de començar, la professora m’ha explicat que un dels grups no havien acabat la lectura de l’obra. Ha fet molt bé d’avisar-ho, perquè en la sessió hem evitat comentar els detalls del desenllaç: cap filtració important que trenqués la tensió de la lectura!

 

Així, doncs, he començat explicant-los què va suposar per a mi aprendre a llegir i fer-ho tot sovint, i com, a poc a poc, va anar naixent en mi la il·lusió per escriure. Després, quan ja hem comentat Rere el mur (que és el llibre que havien llegit), han pogut preguntar les curiositats sobre com es crea una novel·la que tenien.

 

Ha estat una estona fantàstica!”

 

Li agraïm molt la seva xerrada i aprofitem per tornar a recomanar la lectura de la seva novel·la Rere el mur!


Alumnat de 3r d’ESO participa en el taller-concurs “Energia amb consciència”

31 de maig 2017, 12:30 publicada per Biblioteca Ins El Morell   [ actualitzat el 31 de maig 2017, 12:31 ]


El passat mes de març els alumnes de 3r d’ESO de la matèria d'Alternativa d'Escoles Verdes van realitzar un taller sobre sostenibilitat promogut per la Fundación Repsol que té com objectiu conscienciar els alumnes sobre la importància d’estalviar energia i aigua.

 

Dins d'aquest projecte hi havia la opció d'apuntar-se a un concurs a nivell estatal on s'ha de presentar un projecte de millora dels consums d'energia i d’aigua del propi centre escolar.


Aquest grup d'alumnes de 3r d’ESO, junt amb el professor Txema March, van elaborar un informe detallat dels diferents consums energètics de l’Institut El Morell que anava acompanyat d’una proposta per reduir-ne els consums.

 

En el certamen participen 24 centres educatius de tota Espanya, dels quals tres són catalans i tots ells de la província de Tarragona.


S’escolliran els 5 millors projectes entre els presentats i els seus autors seran convidats a anar a Madrid a la seu central de Repsol per fer-ne l'exposició.


Els responsables del projecte guanyador disposaran de 7.000 euros de premi per invertir-los en l’aplicació al seu centre de les millores planificades.

 

Esperem ser un dels escollits!Alumnes de 2n d’ESO participen en el projecte Let’s clean up Europe!

23 de maig 2017, 15:21 publicada per Biblioteca Ins El Morell   [ actualitzat el 23 de maig 2017, 15:26 ]


Els alumnes del centre de 2n ESO han participat durant els dies 12 i 19 de maig en les activitats de neteja d'espais ambientals i en la pràctica d’un taller físico-quimic sobre el riu Francolí. Aquesta activitat s’emmarca dins el projecte Let’s clean up Europe!

 

Amb l'organització de la Diputació de Tarragona i el suport de l’Ajuntament del Morell els participants (alumnes i professorat) han dut a terme una sèrie d’accions que han començat amb una caminada saludable d’11 km per la vora del riu Francolí, seguida d’una recollida organitzada de residus.


Aquestes activitats es van combinar amb un taller sobre fisicoquímica del riu Francolí, on van fer una estimació del cabal, mesurar diverses variables fisicoquímiques com l’oxigen dissolt, el pH o la conductivitat elèctrica i analitzar al camp les concentracions de nutrients amb un analitzador portàtil. Aquesta actuació es va dur a terme amb la col·laboració de l’associació CEN.

 

Moltes gràcies a tothom!

 


1-10 of 122