Sense títol


NOVA WEB

7 de març 2017, 3:07 publicada per ENRIC MARGALEF PALLARES   [ actualitzat el 7 de març 2017, 3:08 ]

Ens hem modernitzat i hem canviat el lloc web, ara ens podreu trobar en:

http://agora.xtec.cat/ies-blanca-danjou/
 

Xerrades mes de novembre de 2016

2 de nov. 2016, 12:10 publicada per Miriam Calvet

Aquí teniu les xerrades del mes de novembre, esperem que les gaudiu!

L’INSTITUT BLANCA D’ANJOU SELECCIONAT PER PARTICIPAR EN EL PROGRAMA EUROPEU ERASMUS +

17 d’oct. 2016, 9:35 publicada per MIRIAM CALVET REVERTE   [ actualitzat el 27 d’oct. 2016, 9:47 ]

Des del curs 2014-2015, l’Institut s’havia proposat la participació en projectes internacionals com un dels objectius per millorar l’assoliment de competències comunicatives en llengua estrangera per part de l’alumnat. Així, doncs, fa dos anys es va començar a posar fil a l’agulla i es va designar un responsable que va assistir a la formació corresponent i va començar a redactar el projecte. Després d’un primer intent, aquest estiu, finalment, se’ns va comunicar que el projecte havia estat seleccionat.

Cal explicar que el programa europeu Erasmus + de la Comissió Europea destina fons per al desenvolupament del coneixement i les habilitats i és la resposta de la UE als reptes socioeconòmics actuals. Es tracta d'una estratègia coordinada per al creixement i l'ocupació, anomenada Europa 2020, de la qual l'educació i la formació en són una part integral. La inversió en educació i formació es considera clau per al desenvolupament del potencial personal, l'adquisició de noves habilitats i l'increment de les perspectives laborals.

El programa dóna suport a tres accions principals i el nostre projecte forma part de l’Acció clau 2 (KA2) que té en compte la cooperació institucional entre institucions educatives per promoure el desenvolupament i la implementació de pràctiques innovadores en educació per promoure l'ocupabilitat, la creativitat i l'emprenedoria.

El projecte que vam presentar es titula Imagina un món millor i, a part de l’Institut, hi participen dos centres més el Liceo Statale "G.M. Galanti" de Campobasso (Molise, Itàlia) i el Gimnázium núm. 6 de Szczecin (Polònia).

Imagina un món millor es basa en les directrius de la Unió Europea de desenvolupar i establir polítiques de sostenibilitat mediambiental que potenciïn iniciatives innovadores i de futur que desenvolupin l’economia i que promoguin la millora de les condicions d’existència dels ciutadans. La Unió Europea  és conscient que serà necessari comptar amb polítiques educatives que formin els ciutadans en matèria d’economia sostenible. Per això, el nostre projecte pretén col·laborar per portar a terme aquesta tasca educativa, oferint la matèria optativa d’economia sostenible dins de l’oferta curricular oficial dels centres participants. L’objectiu que perseguim és formar ciutadans amb voluntat de crear una nova economia, d’iniciatives productives innovadores, respectuoses amb el medi ambient i a la vegada més rendibles i sostenibles. Tot això haurà d’anar lligat a un canvi de valors que promogui unes altres necessitats i uns altres hàbits de consum.

El projecte que, ara caldrà treballar i posar en pràctica, inicia el seu recorregut aquest mes d’octubre amb unes sessions conjuntes a Polònia per establir acords entre els tres centres participants i per decidir com s’implantarà a l’aula el curs vinent.

Ja tenim Twitter!

13 d’oct. 2016, 7:46 publicada per MIRIAM CALVET REVERTE

Segueix-nos a @InsBlancaAnjou i, també pots etiquetar les teves fotos amb el "hashtag", #institutblancadanjou, a veure si aconseguim ser "Trending topic"!


Presentació del projecte del GEP 2 "Communication" a la Jornada d'equips directius

4 d’oct. 2016, 1:12 publicada per MIRIAM CALVET REVERTE

Demà dia 5 d'octubre del 2016, la Carme Comas i Míriam Calvet presentaran el projecte GEP2 (Grup Experimentació del Plurilingüisme), anomenat "Communication" que van realitzar el curs passat amb els alumnes de 3r d'ESO, utilitzant la metodologia AICLE (Aprenentatge integrat de contingut i llengua) i basat en el  "Project-based Learning". Aquest projecte ha estat seleccionat com a projecte de referència per la seva qualitat.

Aquesta jornada tindrà lloc a la Casa del Mar de Barcelona i està adreçada a equips directius de segon any i professors de segon any del GEP.
Us adjuntem la presentació que han realitzat, per si voleu donar-li un cop d'ull.

Els desitgem molt Bona Sort.

Xerrades mes d'octubre del 2016

4 d’oct. 2016, 0:50 publicada per MIRIAM CALVET REVERTE   [ actualitzat el 4 d’oct. 2016, 0:51 ]

Ja tenim aquí la programació de les xerrades per al mes d'octubre del 2016.

Chromebooks per al proper curs 15/16

7 de jul. 2016, 0:12 publicada per ENRIC MARGALEF PALLARES   [ actualitzat el 7 de jul. 2016, 0:13 ]

El dispositiu que el centre recomana a l'alumnat de 1r d'ESO és el següent:


Podeu passar per la botiga de PC Serveis del Perelló per poder fer la reserva i la comanda. Per tal d'agilitzar els tràmits referents a la llicència de Google passeu abans del 29 de Juliol.

Recuperacions de setembre

5 de jul. 2016, 2:45 publicada per ENRIC MARGALEF PALLARES   [ actualitzat el 12 de jul. 2016, 2:31 ]


Més projectes i sortides

1 de jul. 2016, 4:48 publicada per ENRIC MARGALEF PALLARES   [ actualitzat el 1 de jul. 2016, 4:50 ]

Si voleu veure les fotografies de les últimes sortides podeu clicar al següent ENLLAÇ  

Més projectes...

El nostre centre té engegat un projecte de voluntariat amb els alumnes de 4t d’ESO, dintre d’aquest tenim el projecte de sostenibilitat que pretén convertir l’institut en un centre més sostenible, que es recicli i ques’ estalviï.

El projecte de sostenibilitat  tres aspectes:

-          El reciclatge

-          L’hort ecològic

-          La motxilla bioclimàtica.

ENLLAÇ A TOTA LA INFORMACIÓ DEL PROJECTE

Enllaç a les revistes

1 de jul. 2016, 3:53 publicada per ENRIC MARGALEF PALLARES

Ja teniu l'enllaç a la revista del centre, hi trobareu les tres revistes, una per cada trimestre. Molt bona feina, gràcies a tots  i totes, però sobre tot gràcies a la professora Esther Palomares i a l'impremta Gonzalvoimatge. 

1-10 of 64