Totes les notícies

 

Festa de comiat i acte de graduació de la 2014-18 generation !

26 de juny 2018, 5:20 publicada per Institut Marta Mata

 "Només tinc paraules d'agraïment a tothom i estic orgullós d'haver elegit el Marta Mata" : Paraules d'un alumne de 4t al seu escrit de comiat. Nosaltres només podem dir que estem


orgullosos d'haver tingut un alumnat com vosaltres. Sempre endavant!                                                                                                                                                               
                                                                                                                                                         
    

Els alumnes de 1r comencen el Projecte Planetes i els de 2n el Projecte FITUR (Fira internacional de turisme)

12 de juny 2018, 0:31 publicada per Institut Marta Mata   [ actualitzat el 12 de juny 2018, 0:37 ]

Del 13 al 21 de juny els alumnes de 1r i de 2n inicien dos projectes interdisciplinaris. També el dimecres dia 13, els alumnes de 3r que fan el Viatge a Anglaterra marxem cap a aquest país, i el proper dia 17 els alumnes de 4t marxen al Viatge de Fi de curs a Itàlia. Entrem així, a la recta final del curs. Us deixem un enllaç amb un vídeo del curs passat que enguany serveix d'introducció a la nova Fira FITUR 2018:
                                                                      https://www.youtube.com/watch?v=R6gYK2YauYM&feature=youtu.be

 
 

El Projecte de mediació del Marta Mata. 7 de juny: Participem a la 1ª Jornada de Mediació Escolar a Montornès.

6 de juny 2018, 1:44 publicada per Institut Marta Mata   [ actualitzat el 15 de juny 2018, 0:10 ]

Us deixem un vídeo realitzat per l'alumnat del Projecte de mediació. S'explica de manera senzilla i molt clara en què consisteix aquest projecte i com funciona al nostre dia a dia.  Podreu apreciar també, indirectament, el gran potencial d'un alumnat que mostra dia a dia les seves competències. 

El dia 7 de juny s'ha celebrat la primera jornada de Mediació Escolar a Montornès del Vallès amb el suport de l'Ajuntament  i la participació dels dos instituts i l'Escola Can Parera.  La Jornada ha estat inaugurada per la Sra. Carmina Pinya, Directora del Serveis Territorials del Maresme Vallès Oriental i els Sr. José Montero, Alcalde de Montornès. 

                                                     VÍDEO DEL PROJECTE DE MEDIACIÓ INS MARTA MATA

                                                                                                                                         Notícia de la Jornada a Vallès Visió TV


Gran estrena teatral al Marta Mata, juny de 2018!

6 de juny 2018, 1:02 publicada per Institut Marta Mata   [ actualitzat el 12 de juny 2018, 0:13 ]

El grup de Teatre de la matèria optativa de 2n d'ESO va presentar LA FERÉSTEGA DOMADA, gran obra de WILLIAM SHAKESPEARE!  Va ser el passat dia 6 de juny, després del pati al pavelló de l'Institut  per als alumnes de 1r i 2n d'ESO. Divendres dia 8, a la mateixa hora i lloc, es  va representar per als alumnes de 3r i 4t d'ESO. Gran èxit teatral d'uns grans actors i actrius!
  
                           

Encàrrec de llibres per al proper curs i Projecte de reutilització. Molt important!

24 de maig 2018, 2:59 publicada per Institut Marta Mata   [ actualitzat el 6 de juny 2018, 0:14 ]

Aquest curs l’AMPA, conjuntament amb la direcció del centre, oferirà el Projecte de Reutilització de llibres de text amb l'empresa IDDINK. Els avantatges que ofereix són l'increment de la responsabilitat i conscienciació en la preservació del medi ambient, i secundàriament:
Gran estalvi
▪ Descompte del 55% respecte el PVP en l’adquisició dels llibres reutilitzables (ecoBooks)
Compra fàcil
Per internet al web www.iddink.cat, per telèfon al 902 565 411 o presencialment al centre el dia 03 de juliol de 15h a 19h.
▪ Comanda unificada amb sistema flexible en què es pot triar què comprar: llibres nous, reutilitzables, de lectura, quotes, dossiers, material de papereria, etc.
Podràs vendre els teus llibres utilitzats i en bon estat a Iddink
▪ Sempre que estiguin en bones condicions de reutilització, el mateix dia 03 de juliol .
Un servei excepcional
▪ Garantia de recepció abans de l’inici de curs (comandes fins el 20 de juliol)
▪ Lliurament de les comandes a domicili
▪ Retorn gratuït de comandes fetes fins el 20 de juliol.
Avantatges mediambientals
▪ Els centres educatius que han treballat amb Iddink durant aquest curs, han aconseguit un estalvi de 340,5 tones de paper!

Durant aquest dies rebreu dels vostres fills un full on s’informa de com fer la comanda de llibres per al proper curs 2018-19 i el seu pagament. També farem una reunió informativa per a les famílies el proper dia 29 de maig a les 17:30 al pavelló de l'Institut. Us animem a assistir a aquesta reunió informativa!  Més endavant, el dia 27 de juny a les 17:30 hores, també es farà una reunió informativa específica per a les famílies d'alumnes de nova matriculació de 1r ESO que començaran el curs vinent.

Laboratoris Almirall fa una donació de 50 portàtils a l'institut Marta Mata!

18 de maig 2018, 3:45 publicada per Institut Marta Mata

L'empresa farmacèutica Almirall SA ha fet una donació de 50 ordinadors portàtils al nostre institut que seran de gran utilitat per complementar el pla de dotació i actualització informàtica del centre. Es tracta d'ordinadors HP Elitebook 2570 de gran robustesa  i resistents al desgast,  amb frontises d'aleació d'alumini i pantalla de 12.5 pulgades. Amb aquesta donació la capacitat de disposició d'aparells amb mobilitat dins de tot l'institut s'ampliarà notablement per a ús del nostre alumnat.  Els darrers anys, l'esforç inversor ha estat molt important, passant actualment de 1 a 3 aules d'informàtica fixes, a banda de diferents dotacions de portàtils a les quals s'afegeix la donació de Laboratoris Almirall. 

El director del nostre centre, Ramon Coma, va signar el passat dia 5 de maig l'acord de donació amb l'empresa, que ja s'ha fet efectiu.  Almirall SA és una companyia farmacèutica, amb seu central a Barcelona, fundada el 1943 dedicada a oferir medicaments a través de la seva R+D  pròpia i d’acords i aliances. El 2016, va generar uns ingressos totals de 859,3 milions d’€ i es va situar com la primera companyia farmacèutica en inversió en R+D a Espanya. Amb més de 1.900 empleats (2016) té presència, a través de les seves 13 filials, a Europa i els EUA.  L'Institut Marta Mata agraeix que empreses com Almirall SA tinguin aquesta sensibilitat envers l'educació i l'ensenyament, que també és una inversió de futur. 

Tornem a fer "la setmana de les rodes", del 28 de maig al 1 de juny.

17 de maig 2018, 1:22 publicada per Institut Marta Mata

La bona experiència del curs passat fa que enguany tornem a repetir, la setmana del 28 de maig al 1 de juny, "la setmana de les rodes" al pati. Els responsables seran, una vegada més, els alumnes del la matèria optativa Comitè Esportiu amb el professorat d'Educació física. Aquesta matèria té com un dels objectius principals, la dinamització dels patis, organitzant jocs i competicions amb el degut arbitratge. 

Durant tota aquesta setmana del 28 al 1 l'alumnat podrà portar diferents vehicles com: patins, monopatins, bicis i hoverboards i fer-los servir a l'hora del pati.  S'han repartit als alumnes uns fulls d'autorització per a les famílies, atès que es demana tenir el permís dels pares per tal de portar algun d'aquests aparells. Esperem que funcioni tant bé com el curs passat i animem als alumnes del Comitè Esportiu a continuar amb aquesta bona dinàmica.

 

Crèdit de síntesi de 3r a Barcelona i aviat el crèdit de síntesi de 2n a Esterri d'Àneu

11 de maig 2018, 1:04 publicada per Institut Marta Mata

Durant aquest dies, els alumnes de 3r estan duent a terme el crèdit de síntesi del curs. Tot el treball ha de culminar en una exposició oral en petits grups, davant un tribunal avaluador, per posar de manifest les competències assolides i l'aprenentatge realitzat.  També, ben aviat, entre el 21 i 25 de maig, els alumnes de 2n d'ESO iniciaran una setmana de crèdit de síntesi que implicarà dies de treball a l'institut i tres dies de visita a Esterri d'Àneu i el Parc Nacional de Sant Maurici i Aigüestortes. 

Els alumnes de Projectes Artístics presenten una gran exposició entorn al Guernica a Can Saurina

11 de maig 2018, 0:52 publicada per Institut Marta Mata

Un dels projectes globals que desenvolupem a l'institut és el de "Projectes artístics".  Ara, el treball realitzat durant uns mesos culmina en una gran exposició muntada pels propis alumnes amb el seu professorat al nou espai de Can Saurina. 

El dijous dia 10 de maig a la tarda es va inaugurar aquesta exposició que es podrà visitar  entre el 12 i 26 de maig, els dimecres, dijous, divendres i dissabtes. Els dies de cada dia de 17 a 20 hores i els dissabtes de 11 a 14 hores. Recomanem a les famílies la visita, on podran comprovar la capacitat interpretativa i creativa dels alumnes participants. 

Can Saurina, està situat al Carrer Major nº 2 i a més de la Sala d’exposicions, hi trobem una sala d’actes i espais de reunió. També acull la seu del Club d’Escacs i de Ràdio Montornès. Can Saurina també s'ha convertit, en l'espai d'exposició permanent visible des de l'exterior del Terminus Augustalis, la pedra de terme del primer quart del segle I dC localitzada a Montornès el 1998, que fins ara es trobava a Can Xerracan. Agraïm a l'Ajuntament les facilitats donades per disposar d'aquest espai d'exposició que permet convertir en plenament significatiu l'aprenentatge de l'alumnat que participa al projecte.

Un alumne del Marta Mata entre els millors de tot Catalunya en Matemàtiques

3 de maig 2018, 5:13 publicada per Institut Marta Mata   [ actualitzat el 11 de maig 2018, 1:05 ]

Com cada any, aquest curs s'han tornat a fer les famoses Proves Cangur de Matemàtiques que es celebren a Catalunya anualment. El nombre d'alumnes participants ha estat força important, concretament 112.893 nois i noies de diferents nivells: de 5è i 6è de Primària, de 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO i de 1r i 2n de Batxillerat. Això ja és molt positiu, de per si, per a la necessària difusió científica i importància de les Matemàtiques.  

Pel que fa al nivell de 2n d'ESO, aquest curs hi han participat diversos alumnes del Marta Mata i la notícia important és que l'alumne Hongwei de 2n B ha quedat en el 9è lloc de la seva categoria de tot Catalunya, és a dir, en novena posició d'un total de 21.525 del seu nivell !

Des d'aquí el felicitem a ell per ser un estudiant exemplar en tots els sentits i per aquest gran èxit en Matemàtiques, juntament al seu equip de professores i professors que l'han motivat a afrontar aquest gran repte.També felicitem, per extensió a la seva família, que li ha inculcat des de sempre la idea de la humilitat,  de l'esforç en l'estudi, de la solidaritat envers els companys i del respecte pel professorat. Felicitats Hongwei per aquests grans resultats !

1-10 of 204