AQUEST DIES

Url Redirector Modified


AVUI DIMARTS 4 DE FEBRER

 ES FA LA XERRADA QUE S'HAVIA 

SUSPÈS  DEGUT A LES INCLEMÈNCIES DEL TEMPS!!!! 

 "Orienta’t en família”


El vostre fill o la vostra filla està arribant al final de l’ESO i aquesta situació provoca moltes preguntes sobre el futur i sobre com els pares i mares podeu ajudar-los a prendre decisions sobre el seu futur, amb aquesta idea i en col·laboració amb l’Ajuntament, presentem dues activitats que es realitzaran a l’institut, a les 18:00 a l’aula de música per a les famílies interessades de 3r i 4t d’ESO.

Dimarts 4 de febrer

Xerrada obertaÉs una introducció als conceptes bàsics de l’orientació per donar pautes a les famílies en la seva tasca d'acompanyament als fills i filles a l'hora prendre decisions relatives a la tria de les opcions educatives que s'obren en finalitzar l'ESO. 

Dimarts , 25 de febrer

Tallers d’orientació. Basats en una metodologia participativa, aprofundeixen en els aspectes bàsics de l'orientació introduïts a les xerrades, oferint eines i recursos per reforçar el paper dels pares i mares en el procés de tria d'opcions educatives dels seus fills i filles.

El taller necessita inscripció prèvia via mail o coach.
TOT L'EQUIP HUMÀ DE L'INSTITUT MARTA MATA 
US DESITGEM UNES BONES FESTES 
EN COMPANYIA DE TOTS ELS QUE ESTIMEU

L'alumnat de 4t d'ESO col·labora en la promoció de la recollida de sang des de servei comunitari


JORNADA SOLIDÀRIA DE NADAL

DIJOUS 19 DE DESEMBRE DE 9:00 A 13:30Benvolgudes famílies,

El proper dijous 19 de desembre, abans de començar les vacances de Nadal celebrem a l’institut la Jornada solidària de Nadal a l’ESO; un seguit d’activitats per passar una jornada diferent a l’institut fent activitats que pretenen promoure la sostenibilitat del planeta i la sensibilitat cap a persones en situacions desafavorides.

De 9 a 11: xerrades i tallers

1r ESO: taller: fabriquem el nostre portaentrepans

2n ESO: l’ONG Mare mortum : xerrada i taller sobre els refugiats

3r ESO: Jocs adaptats a la diversitat funcional i xerrada “Plastificats”

4t ESO: Xerrada sobre “El sexo olvidado” i realització d’obsequis per la donació de sang

ESMORZAR AL PATI:

Organitzat per l’alumnat de 4t d’ESO per contribuir al seu viatge de final d’etapa. (Tot a 1€)

11:45 LA VIA SOLIDÀRIA

L’alumnat es distribuirà des de la plaça Pau Picasso fins a Càrites formant una cadena que omplirà el rebost de Càrites per ajudar a les més de 100 famílies del poble que necesiten ajuda i passaran els aliments que s’han recollit durant aquest dies a totes les classes amb aquesta finalitat.

És una cadena simbòlica que ens fa entendre que entre tots la solidaritat és possible.

També col·laboraran en aquesta cadena els alumnes de 2n de primària de l’escola Mogent que estan tractant el tema de la solidaritat.

13:00 CLOENDA: Per acabar la jornada, els alumnes es trobaran a la plaça parroquial i escoltaran la cantada de nadales de la coral de 1r i 2n de l’institut.SOBRE L'INCENDI DEL PASSAT DIMECRES L'AJUNTAMENT HA PUBLICAT EL SEGÜENT COMUNICAT

http://www.montornes.cat/actualitat/noticies/2019/12/14/comunicat-de-l-ajuntament-de-montornes-del-valles-sobre-l-incendi-a-l-empresa-ditecsa-l-11-de-desembre-de-2019
14/12/2019

L’11 de desembre es va produir un incendi de grans dimensions a l’empresa Ditecsa Centre Derpin, situada al Polígon industrial Can Bosquerons del municipi. Aquesta empresa té atorgada, per part de la Generalitat de Catalunya, llicència d’activitat per al tractament i valorització de residus industrials perillosos, destil·lació i tractament de dissolvents.

Fins al lloc es van desplaçar operatius de Policia Local, de Bombers, de Mossos d’Esquadra, de Protecció Civil i del SEM. Un cop es va poder fer una avaluació inicial de l’accident, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), es va activar el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT) en fase d'alerta per accident de categoria 1 important.

En primer lloc, l’Ajuntament de Montornès del Vallès vol agrair molt sincerament la tasca realitzada per tots els operatius que es van desplaçar fins al lloc de l’accident, especialment al responsable del grup de intervenció, a Bombers i a la Policia Local de Montornès del Vallès, Martorelles i Montmeló. Van ser les Policies locals les primeres a arribar al lloc de l’accident, van evacuar tot el perímetre de manera ràpida i efectiva i van prestar tot el suport necessari al llarg de tota la jornada.

En segon lloc, el consistori vol agrair també als nombrosos veïns i veïnes que van comparèixer a dependències municipals oferint-se com a voluntaris per a tot allò que pogués ser necessari. I a l’empresa BENVIC per cedir les seves instal·lacions per a ubicar el Centre de Comandament Avançat i l’Àrea Sanitària.

Pel que fa a la manera com es va desenvolupar la gestió de l’emergència, l’Ajuntament de Montornès del Vallès vol ACLARIR:

 1. Tot i que l’incendi afectava una industria que tenia per activitat el tractament de residus industrials perillosos, les sirenes d’alerta general a la població no van sonar atès que el sistema d’avís mitjançant sirenes es reserva per a les indústries afectades per les disposicions per a Espanya i Catalunya de la normativa europea SEVESO. L'activació d'aquestes sirenes no depèn de l'Ajuntament sinó de Protecció Civil de la Generalitat.

 2. En relació a les recomanacions que l’Ajuntament va traslladar a la població a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, Policia Local, CAP, escoles, web i xarxes socials, en tot moment es van seguir les instruccions donades pel responsable del grup d’intervenció al Centre de Comandament Avançat de l’emergència ubicat al lloc de l’accident. La informació va ser tractada amb molta responsabilitat sempre amb l’ànim de no generar alarma social. 

  En el moment inicial va ser necessari fer una primera valoració de la categoria de l’accident i d’avaluació de les primeres mesures a adoptar abans de poder oferir qualsevol informació a la ciutadania.

  Lamentem que en moments puntuals la informació oferta no hagi pogut ser considerada suficient, però també manifestem el nostre malestar pels missatges comunicatius d’algunes administracions i mitjans de comunicació que no es corresponien amb les instruccions concretes donades pel responsable del grup d’intervenció i que van generar confusió en la ciutadania i puntualment sensació de descoordinació i alarma.

  En aquestes circumstàncies és important cercar les recomanacions d’actuació per a la població a través de canals oficials d’informació i no transmetre missatges que no hagin estat contrastats ni verificats.

 3. En cap moment es va posar en risc la salut de la població pel que fa a la qualitat de l’aire al municipi. Únicament a l’inici i localitzat al barri de Can Buscarons de Dalt es va recomanar al veïnat no sortir de casa i tancar portes i finestres. Fet que va ser comunicat per la Policia Local mitjançant un porta a porta. 

  Les recomanacions de confinament a la resta del municipi es dirigien especialment a nadons, persones grans i persones amb problemes respiratoris. I a aquelles persones que percebessin molèsties per la presència de fum. 

 4. Coincidim a lamentar l’important impacte ambiental que aquest incendi ha provocat en el riu Besòs. Recordem que l’afectació a les aigües del riu NO IMPLICA AFECTACIÓ A LA XARXA PÚBLICA D'AIGUA PER AL CONSUM HUMÀ (la que surt de l'aixeta), però sí que cal evitar el consum d’aigua del riu (animals, horts, etc.). Participarem conjuntament amb la resta d’administracions en el desenvolupament d’accions que facilitin la prompta recuperació del riu. 


INCENDI AL POLÍGON DE CAN BUSCARONS

Davant la situació d’incendi que s’ha produït a primeres hores d’aquest matí ens hem mantingut en contacte constant amb les autoritats i s’han seguit les recomanacions de no fer activitats a l’aire lliure com a prevenció de possibles molèsties respiratòries per la presència de fum, però, per la distància amb el lloc dels fets, no s’ha activat cap alarma i l’activitat lectiva s’ha desenvolupat amb total normalitat.

EQUIP DIRECTIU 


Benvolgudes famílies, 
us preocupa la utilització que en fem actualment del mòbil i en especial,els fills adolescents?
                                                  Us convidem a parlar-ne el proper dimarts a al'institut:Avui dimarts 19 de novembre, l'alumnat de 1r d'ESO ha assistit al partit de handbol entre el Barça i el Liberbank Cantabria Sinfín a les 12 hores al Palau Blaugrana, en una jornada de promoció de l'handbol a la que han sigut convidats pel Club.

A més del partit de Lliga entre blaugranes i càntabres, els assistents han pogut gaudir, més que mai, de la proximitat dels jugadors del Barça, ja que, un cop acabat el partit, els blaugranes s'han mantingut a la pista per parlar amb els aficionats.
·        L’adolescència ara, és diferent de la nostra?
·        Controlem massa o massa poc?

·        Ets un pare o mare pesat o pesada?

·        Què funciona i què no funciona amb els adolescents?

·        El dimecres dia 6 et donem pistes per respondre a:

EL REPTE D’ACOMPANYAR ALS ADOLESCENTS 2019

 

Dimecres 6 a les 6

Aula de música de l’institut Marta Mata

 

 

Per qüestions d’aforament , ens agradaria que confirmessis la teva assistènciaNOVA VAGA ESTUDIANTIL 30 I 31 D’OCTUBRE    

L’alumnat de 3r i 4t d’ESO i de cicles han decidit adherir-se a les vagues convocades pel sindicat d’estudiants per als dies 30 i 31 d’octubre sota el lema:

«No podeu empresonar tot un poble, tots i totes al carrer contra la repressió franquista»

Davant de tantes convocatòries de vaga recordem:

Segons larticulat del Decret 102/2010 dautonomia de centres, el Decret 279/2006, sobre drets i deures de l'alumnat i les Normes dorganització i funcionament del nostre institut, vigents i aprovades pel Consell escolar, els alumnes d’ESO i de cicles formatius es poden acollir a la no-assistència col·lectiva (el decret mai parla de vaga perquè no són treballadors), però els menors d’edat necessiten la corresponent autorització del pare, mare o tutor legal que serà enviada en un correu per cada dia convocat. També es pot autoritzar la falta trucant per telèfon o via agenda.

Segons aquest mateix decret, no es poden posar exàmens ni penalitzar les faltes d’assistència però sí que es poden impartir classes, independentment del percentatge d’alumnat assistent , per garantir el dret dels qui no volen adherir-se a la no assistència i perquè el professorat NO fa vaga.

Així mateix també es mantindran les sortides previstes suposant la pèrdua dels diners si l’alumne no en fa ús.

Per tant;

 • La responsabilitat i la decisió últimes que l'alumne/a menor d'edat assisteixi o no és sempre dels pares o tutors legals.

 • La pèrdua de dies lectius perjudica sobretot l'alumnat.

 • Una convocatòria de vaga no implica necessàriament l'obligació d'haver-la de fer; la vaga s'ha d'exercir amb responsabilitat tot valorant la força i el pes de les raons que l'originen.OLIMPÍADA CIENTÍFICA
a
SANTIAGO DE COMPOSTELA  
 
  Els alumnes de 4t que van quedar en primer lloc a la fase autonòmica de la primera Olimpíada científica que es fa per l’alumnat de 4t d’ESO, Emma Cardona, Pol Mingot, i Hong Wei  van participar a la fase estatal contra els campions de les altres autonomies celebrada a Santiago de Compostela.

Durant 4 dies, acompanyats del seu professor de ciències Martí Miró, van posar a prova els seus coneixements de matemàtiques, biologia, física, química i ciències de la Terra, en una sèrie d’exàmens que incluïen problemes, qüestions teòriques i proves experimentals. A més a més van poder visitar el Museu d’història natural de la ciutat , el Centro de Investigación en Tecnoloxías Intelixentes i el Centro de Investigación en Medicina Molecular.

En l’acte de cloenda, la responsable d’educació de la comunitat gallega va assegurar que aquestes iniciatives tenen com a finalitat afavorir la mentalitat científica, rigorosa, ordenada i critica, clau per avançar en una societat més justa, participativa i lliure. Va felicitar a tots els participants i va agrair a tots els docents acompanyants la seva implicació per fer possible aquesta olimpíada.
NOTA INFORMATIVA per a les FAMÍLIES

VAGA GENERAL DE TREBALLADORS DIVENDRES 18 D’OCTUBRE

 

Benvolguts pares i mares,

Aquest proper divendres 18 d’octubre hi ha una vaga general convocada en protesta per la sentència del Tribunal suprem i per recuperar drets civils i llibertats.

Com en qualsevol vaga de treballadors, aquests poden adherir-se a ella el mateix dia sense notificació prèvia al seu lloc de treball, per tant, respectant aquest dret, l’institut oferirà serveis mínims per atendre a tot l’alumnat assistent, però no podem garantir el normal desenvolupament de les classes és opció de la família secundar o no a aquest dret autoritzant la no assistència al centre del seu fill o filla.

En aquest mateix mail podeu autoritzar la no assistència, per a que la falta quedi justificada o NO autoritzar-la i fer venir el fill o filla l’institut.

L’equip directiu

Montornès del Vallès, 16 d’octubre de 2019
Generalitat de Catalunya

Departament d’Ensenyament

Institut Marta Mata

Camí de la Justada, 5

08170 Montornès del Vallès

Tel. 93 568 65 68

iesmartamata@xtec.cat

 

 

 

 

 

 

NOTA INFORMATIVA per a les FAMÍLIES

VAGA D’ESTUDIANTS I DE TREBALLADORS

 

 

Benvolguts pares i mares,

Els delegats de 3r, 4t d’ESO i de Cicles Formatius ens ha informat, en respectius escrits, que han decidit recolzar la  vaga dels dies 16, 17 i 18 d’octubre segons les directrius del sindicat d’estudiants:

https://www.sindicatdestudiants.net/index.php/noticies/movimient-estudiantil/catalunya/1083-16-17-i-18-d-octubre-vaga-general-estudiantil-de-72h

Recordem que l’alumnat de 1r i 2n no tenen dret a vaga segons la normativa de Drets i deures de l’alumnat.

Segons les Normes d’organització i funcionament de centre, aprovades pel consell escolar, les absències causades per l’assistència a actes reivindicatius només seran justificades si prèviament la família en comunica l’autorització al centre.

Per altra banda,el divendres 18 d’octubre és una vaga a la que s’hi pot adherir el professorat, per tant, respectant aquest dret, l’institut oferirà serveis mínims per atendre a tot l’alumnat assistent. Tot i que no podem garantir el normal desenvolupament de les classes és opció de la família adherir-se o no a aquest dret.

Els següents mails, (un per cada dia) són per autoritzar o NO el seguiment de la vaga per part del vostre fill o filla.

 

L’equip directiu

Montornès del Vallès, 14 d’octubre de 2019

 

 

 


 
 SORTIDA TUTORIAL 1r D'ESO

L'alumnat i el professorat d'ESO van gaudir de jocs per conèixer millor els nous companys enmig de la natura al Parc El Falgar de Les Franqueses del Vallès 
 SORTIDA TUTORIAL 2n D'ESO

L'alumnat i el professorat de 2n van visitar les instal·lacions de la fàbrica de iogurts La Fageda, com a exemple de producte de qualitat i proximitat i entorn de treball protegit per a persones amb diversitat funcional.


 
SORTIDA TUTORIAL DE 3r D'ESO

Aquest dijous 10 d'octubre l'alumnat de 3r d'ESO amb els seus tutors i coaches han sortit del centre per gaudir de la muntanya i fer activitats de cohesió amb els seus companys de 3r.

  
 
 
SORTIDA TUTORIAL DE 4t D'ESO

Tot l'alumnat i el professorat de 4t va passar una jornada molt profitosa practicant molta diversitat d'esports al camp esportiu municipal Les vernedes
TALLER DE RÈPTILS A LES CLASSES DE 1R
Aquest dijous dia 10 d'octubre han assistit a classe un munt de rèptils per a que el nostre alumnat els pogués conèixer millor, acompanyats d'un monitor que feia unes explicacions molt entenedores ens han visitat, granotes, una tortuga , una aranya,  diferents serps i una gran boa.

 
 
 
 

SORTIDES TUTORIALS A L'ESO

Aquesta setmana farem les sortides tutorials de l'ESO per a que els companys de classe es coneguin millor i gaudeixin junts d'un dia lúdic

1r ESO: Divendres 11 d'octubre al Parc del Falgar a Les Franqueses del Vallès

2n d'ESO: Divendres 11 d'octubre a La Fageda d'en Jordà i la fàbrica de iogurts a Olot

3r d'ESO: Dijous 10 d'octubre a Can Girona a Montornès del Vallès

4t d'ESO:Divendres 11 d'octubre a la zona esportiva municipal Les Vernedes a Montornès del Vallès

Desitgem un bon dia per tot l'alumnat i professorat!!!!!Benv 

 

OLIMPÍADA CIENTÍFICA JUVENIL ESPANYOLA

 

Tres alumnes de l’institut Marta Mata acompanyats del professor de ciències Martí Miró, van participar divendres 27 de setembre a la fase autonòmica de la Olimpíada científica internacional juvenil espanyola.

Es tracta d’un certamen científic per atraure a estudiants que el seu principal interès sigui la biologia, la química, la física o les matemàtiques; als els atrau raonar o realitzar experiments;. Al llarg de les diferents fases, molts participants podran descobrir nous interessos o talents dels que no eren conscients, fent-se una idea de com seria ser científic «de gran» i, al mateix temps, esbrinant quines disciplines i enfocaments s'adapten més a les seves capacitats i afinitats.
 
La prova va consistir en un únic examen que requeria coneixements de matemàtiques, física, química i biologia.

 

Els alumnes participants, Emma Cardona, Pol Mingot i Hong Wei Zheng han quedat els primers classificats de Catalunya i properament seran convocats a la fase nacional  de la Olimpíada Científica juvenil a Santiago de Compostela.
MOBILITZACIONS A L'INSTITUT CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC


Avui divendres 27 de setembre l'alumnat de 3r ha decorat el vestíbul amb un mural de material reciclat i ha llegit el manifest de Friday for future per adherir-se a les mobilitzacions d'aquest moviment internacional que demana accions per aturar el canvi climàtic.

Felicitem a l'alumnat per implicar-se en voler construir un món més sostenible.


NOTA INFORMATIVA per a les FAMÍLIES

Divendres, 27 de setembre VAGA D’ESTUDIANTS

“El capitalisme mata el planeta. Necessitem una revolució»

 

Benvolguts pares i mares,

Els delegats provisionals de 3r, 4t d’ESO i cicles ens ha informat, que han decidit recolzar la  vaga de divendres 27 de setembre adherint-se a la convocatòria del moviment estudiantil 'Fridays for future' contra el canvi climàtic, inspirat en la jove activista sueca Greta Thunberg, la protesta es farà en contra dels qui promouen aquesta “catàstrofe” i assenyalen a les multinacionals, els governs i les grans empreses com els principals responsables.

L’associació titlla la situació “d’absoluta decadència” i apunta en part com a culpable “al mode de producció capitalista”.

Com dèiem en el missatge de fa uns dies:

·         La responsabilitat i la decisió últimes que l'alumne/a menor d'edat la faci o no, és sempre dels pares o tutors legals.

·         Una convocatòria de vaga no implica necessàriament l'obligació d'haver-la de fer; la vaga s'ha d'exercir amb responsabilitat tot valorant la força i el pes de les raons que l'originen.

·         Respectant el dret dels estudiants de fer vaga a partir de segon cicle d’ESO (3r i 4t), tal i com contempla la norma, els informem, com sempre, que qualsevol absència, per no considerar-se falta,  ha de ser justificada pels pares, llevat dels alumnes majors de 18 anys.

Salutacions,

 

L’equip directiu

Montornès del Vallès, 27 de setembre de 2019

 REUNIONS PER PARES I MARES DE L'ESO


Benvolgudes famílies,

Ens agradaria molt comptar amb la vostra presència a les properes reunions amb els tutors i tutores dels vostres fills i filles per compartir-vos com ensenyem a l'institut, com hi convivim i què més hi fem per contribuir a la formació dels joves.

  1r ESO : 2 d'octubre a les 6 de la tarda
2n d'ESO: 9 d'octubre a les 6 de la tarda
3r d'ESO: 2 d'octubre a les 6 de la tarda
4t d'ESO: 9 d'octubre a les 6 de la tardaBenvolgudes famílies,

 

Abans de que comencin les convocatòries de vaga que ens solen assaltar tots els cursos us voldríem aclarir la posició de l’institut Marta Mata i del Consell escolar respecte a les diferents situacions que es poden donar:

·      Vagues convocades per estudiants: el reglament d’educació secundària contempla la possibilitat que l’alumnat de 3r, 4t d’ESO i cicles  faci vaga i, per tant, l’institut no els pot negar aquest dret, però nosaltres constatem que sovint l’alumnat que la fa en desconeix els motius o inclús s’hi mostra contrari, però s’iguala VAGA= FESTA, amb la qual cosa es desvirtua el sentit profundament reivindicatiu i de lluita justa en algunes causes; per tant nosaltres instem a les famílies que decideixin amb els seus fills sobre l’oportunitat de fer cada una de les vagues que es convoquin  en funció de la seva adhesió al motiu de la convocatòria, amb la tranquil·litat que si vénen a l’institut faran tasques d‘aprenentatge.

·      Vagues convocades pels treballadors en general o pel professorat en concret, en aquestes vagues, com a treballadores i treballadors poden afegir-se a la Vaga el mateix dia i, per tant, l'institut no pot garantir la prestació normal del servei educatiu. Les famílies poden decidir si secunden la vaga o no lliurament, en aquest cas, l’alumnat sempre tindrà atenció, però no es podrà garantir que sigui lectiva, dependrà del nombre de professorat assistent.

DOSSIERS DE CATALÀ I D'OPTATIVES DE 4T

Recordeu que el proper dimarts 16 i dimecres 17 es farà la venda de dossiers a l'hora del pati a la biblioteca:

 • Dossier de Català de 3r d'ESO: 8 €
 • Dossier de Català de 4t d'ESO: 8 €
 • Dossier de les optatives de 4t: 5€
  • Llatí
  • Física i Química
  • Filosofia
  • Cultura clàssica
  • Economia.
COMENÇA EL CURS 2019-2020

El proper dijous 12 de setembre reprenem les classes:
1r ESO a les 9 del matí, 
2n , 3r i 4t d'ESO, comenceu a les 8
CICLES FORMATIUS: dia 13 a les 10 del matí: presentació del curs.
Cal que porteu una carpeta o llibreta, estris per escriure i moltes ganes d'aprendre coses noves i de fer nous amics.ÚLTIMS DIES DEL CURS 2018-2019

Fins al 19 de juny, l’horari i les classes són com la resta del curs.

Dia 20 de juny: l’horari és l’habitual però, 1r, 2n i 3r fan activitats de final de l’eix temàtic corresponent.

                        Rebuda dels butlletins de notes per clickedu  

            4t d'ESO: 14 de juny: entrega de notes

                           Del 16 al 20 de juny: Viatge a Itàlia

21 de juny: Festa de cloenda de curs , de 9 a 13:30.

            19:00: Festa de graduació de 4t ESO    i  21:00 sopar 4t ESO

25 i 26 de juny: Activitats de recuperació segons calendari adjunt

25 de juny,  27 de  juny (tarda) i  28 de juny: entrevistes amb les famílies segons l'horari pactat, llibres i calendari pel curs següent.

27 de juny: Sortida de l’Ampa a PORTAVENTURA
NOTA INFORMATIVA per a les FAMÍLIES

24 de maig  VAGA D'ESTUDIANTS

 

Benvolguts pares i mares,

Els delegats de 3r, 4t d'ESO  ens ha informat, que han decidit recolzar la  vaga de divendres 24 de maig adherint-se a la convocatòria del moviment estudiantil 'Fridays for future' contra el canvi climàtic, inspirat en la jove activista sueca Greta Thunberg, , dos dies abans de les eleccions al Parlament Europeu, per pressionar les formacions polítiques a prendre mesures urgents per pal·liar l'"emergència climàtica".

És una vaga d'estudiants, per tant, tot el professorat estarà en el seu lloc de treball per dur a terme l'activitat lectiva.

Segons les normes de funcionament de l'institut, recollides a la guia de l'alumnat, en cas de convocatòria de vaga cal tenir present:

 • La responsabilitat i la decisió últimes que l'alumne/a menor d'edat la faci o no, és sempre dels pares o tutors legals.
 • La pèrdua de dies lectius perjudica sobretot l'alumnat.
 • Una convocatòria de vaga no implica necessàriament l'obligació d'haver-la de fer; la vaga s'ha d'exercir amb responsabilitat tot valorant la força i el pes de les raons que l'originen.
 • Respectant el dret dels estudiants de fer vaga a partir de segon cicle d'ESO (3r i 4t), tal i com contempla la norma, els informem, com sempre, que qualsevol absència, per no considerar-se falta, ha de ser justificada pels pares, llevat dels alumnes majors de 18 anys.

Salutacions,

 

L'equip directiu

Montornès del Vallès, 24 de maig de 2019
DIADA DE SANT JORDI A L'INSTITUT

Tornant de les vacances de setmana santa comencem 
amb la celebració de Sant Jordi.
La jornada serà de 9 a 13:30, els alumnes participaran en una gimkhana pel poble, en uns tallers a l'institut i acabaran amb l'entrega de premis del certamen literari realitzat a les classes.
Esperem que sigui una bonica i profitosa jornada per tothom!!
JORNADA DE PORTES OBERTES - 27 DE MARÇ
16:30 VISITES GUIADES
18:00 XERRADA INFORMATIVA
 QUÈ ÉS L’ESO?
L’ESO és l’educació secundària obligatòria, vol dir que és l’etapa educativa que acompanyarà als nens i nenes que surten de 6è fins a ser nois i noies joves que prenen les seves pròpies decisions i actuen com a ciutadans de Montornès i del món.
A l’institut Marta Mata entenem aquest temps com el moment en que cada persona reafirma i defineix la seva personalitat , la seva forma d’actuar i adquireix coneixements que el duran al món del treball o a seguir formant-se a través del batxillerat o de cicles.

El nostre projecte educatiu es defineix en 3 punts clau:

 
 1. INCLUSIÓ:TOTS JUNTS ALUMNES DIFERENTS: al nostre institut compta amb una SIEI (Suport intensiu a l’educació inclusiva)vol dir que hi ha alumnes amb diversitat funcional, discapacitats, que participen de la vida del centre segons les seves possibilitats .

Aquesta fet fomenta l’acceptació de la diferència i la convivència amb les persones que són diferents , l’empatia, la capacitat demanar, oferir i rebre ajuda. 
 
 1. ÈXIT PER TOTHOM: cada persona és diferent, té una història i unes característiques personals que són el punt de partida per a que vagi creixent en coneixements i en autonomia personal i social.

Taller de tecnologia, laboratori de ciències, desdoblament d’anglès, es fan en grups més petits per afavorir una atenció més propera a tothom.

Les diferents assignatures optatives que s’imparteixen de 1r a 4t intenten ajudar a descobrir i potenciar les diferents habilitats i capacitats de cada un. A 1r (diari digital, hort, robòtica, francès, cultura clàssica, síntesi).

Cada alumn@ té el seu coach o tutor personal que li fa un acompanyament individualitzat a ell i a la seva família per detectar interessos i dificultats el més aviat possible.

L’alumnat de 3r són els padrins i padrines de l’alumnat de 1r per fer una bona acollida als alumnes nous. 

 1. APRENENTATGE GLOBALITZAT: Els continguts es treballen simultàniament des de diferents assignatures per a ajudar a comprendre millor la realitat i per afavorir que els aprenentatges , així com es procura cada projecte respongui un repte i tingui un producte final que aglutini el que han après.

Es fan sortides que faciliten l’adquisició de coneixements perquè es viuen directament a la realitat i contribueixen a crear llaços positius entre l’alumnat i amb el professorat. 


MOBILITZACIÓ PER ATURAR EL CANVI CLIMÀTIC

El passat divendres 15 de març, coincidint amb el dia de vaga convocada per demanar als governs que aturin les polítiques que afavoreixen el canvi climàtic, un grup d'alumnat que va assistir el centre va tenir la iniciativa de conèixer les veritables causes del canvi climàtic, els perills que comporta aquest canvi i quines opcions personals poden contribuir a aturar-lo.

A l'hora del pati van fer una petita manifestació, exhibint els cartells que havien elaborat i fent un minut de silenci per reflexionar en el mal ús que estem fent del planeta.

Enhorabona per aquesta iniciativa.

Equip directiu.


NOTA INFORMATIVA per a les FAMÍLIES

15 de març  VAGA D’ESTUDIANTS

 

Benvolguts pares i mares,

Els delegats de 3r, 4t d’ESO i de Cicles Formatius ens ha informat, en respectius escrits, que han decidit recolzar la  vaga de divendres 15 de març adherint-se a la convocatòria dels sindicats estudiantils contra el canvi climàtic, per a que els governants prenguin mesures per aturar-lo.

És una vaga d'estudiants, per tant, tot el professorat estarà en el seu lloc de treball per dur a terme l'activitat lectiva.

Segons les normes de funcionament de l'institut, recollides a la guia de l'alumnat, en cas de convocatòria de vaga cal tenir present:

·       La responsabilitat i la decisió últimes que l'alumne/a menor d'edat la faci o no, és sempre dels pares o tutors legals.

·       La pèrdua de dies lectius perjudica sobretot l'alumnat.

·       Una convocatòria de vaga no implica necessàriament l'obligació d'haver-la de fer; la vaga s'ha d'exercir amb responsabilitat tot valorant la força i el pes de les raons que l'originen.

·       Respectant el dret dels estudiants de fer vaga a partir de segon cicle d’ESO (3r i 4t), tal i com contempla la norma, els informem, com sempre, que qualsevol absència, per no considerar-se falta,  ha de ser justificada pels pares, llevat dels alumnes majors de 18 anys.

Salutacions,


L’equip directiu

Montornès del Vallès, 13 de març de 2019


8 DE MARÇ - DIA DE LA DONA TREBALLADORA

Benvolguts pares i mares,

Els delegats de 3r, 4t d'ESO i de Cicles Formatius ens ha informat, en respectius escrits, que han decidit recolzar la  vaga del 8 de març per reivindicar els drets de les dones i lluitar contra la violència masclista, la justícia patriarcal i franquista, l'opressió capitalista, les retallades i la precarietat.

Recordem que l'alumnat de 1r i 2n no tenen dret a vaga segons la normativa de l'alumnat.

Per altra banda, aquesta és una vaga a la que s'hi pot adherir el professorat, per tant, respectant aquest dret, l'institut oferirà serveis mínims per atendre a tot l'alumnat assistent. Tot i que no podem garantir el normal desenvolupament de les classes és opció de la família adherir-se o no a aquest dret.

El transport de la SIEI funcionarà amb normalitat perquè és considerat serveis mínims.

L'equip directiu

Montornès del Vallès, 7 de març de 2018

 
CARNESTOLTES A L'INSTITUT

Benvolgudes famílies,

Per la propera setmana el comitè esportiu (l'alumnat de 4t que dinamitza els patis) ha fet unes propostes per celebrar el carnestoltes a l'institut en les que tothom hi pot participar de forma lliure i voluntària:

 • CONCURS DE DISFRESSES INSTITUT MARTA MATA
  "Deixa sortir la teva creativitat” 

El divendres a l'hora del pati, l'alumnat, que de forma individual o en grup, s'hagi apuntat al concurs, farà una desfilada amb el públic assegut a les grades i seran avaluats per un jurat que premiarà als més creatius i originals.

 • hi ha una proposta per venir disfressats a classe cada dia d'una cosa diferent encara que les classes es realitzaran amb normalitat:

25/02: Pijama
26/02: Chonis/canis
27/02: Elegants
28/02: Esportistes
01/03: Concurs de disfresses

 • Es podrà fer un seguiment de totes aquestes activitats a instagram @carnestoltesmartamata

  Bona setmana i bon carnestoltes,

L'equip directiu

 


VAGA GENERAL DIJOUS 21 DE FEBRER DE 2019

Benvolgudes famílies,
Davant la convocatòria de vaga general del proper dijous 21 i respectant el dret a adherir-se de tots els treballadors i treballadores del centre, l'institut estarà obert amb serveis mínims per atendre l'alumnat que hi assisteixi però el desenvolupament de la tasca lectiva estarà supeditada al nombre d'alumnat i professorat present.


L'equip directiu

https://beteve.cat/economia/vaga-general-21-febrer-2019/

ÈXIT DE LA XOCOLATADA SOLIDÀRIA

La xocolatada solidària que va tenir lloc divendres passat va ser tot un èxit per la gran participació de l'alumnat i del professorat que van aconseguir recaptar 471€ entre l'activitat que es va fer a la cafeteria de l'institut i l'esmorzar que es va oferir a El Molí.

Va ser una jornada molt alegre i va aconseguir una experiència molt positiva de treball conjunt entre alumnat de l'ESO i dels cicles.

Moltes gràcies a tots els que es van implicar per fer-ho possible, de segur que serà una aportació molt ben aprofitada per investigar en la lluita contra el càncer infantil.EL SINDICAT D'ESTUDIANTS HA CONVOCAT UNA VAGA PER DIMARTS DIA 12 DE FEBRER

El dimarts 12 de febrer el sindicat d'estudiants  ha convocat una vaga de protesta coincidint amb l'inici del judici.

És una vaga d'estudiants, per tant, tot el professorat estarà en el seu lloc de treball i l'activitat lectiva es durà a terme si hi ha prou alumnat.

Segons les normes de funcionament de l'institut, recollides a la guia de l'alumnat, en cas de convocatòria de vaga cal tenir present:

 • La responsabilitat i la decisió últimes que l'alumne/a menor d'edat la faci o no, és sempre dels pares o tutors legals.
 • La pèrdua de dies lectius perjudica sobretot l'alumnat.
 • Una convocatòria de vaga no implica necessàriament l'obligació d'haver-la de fer; la vaga s'ha d'exercir amb responsabilitat tot valorant la força i el pes de les raons que l'originen.

Salutacions,

    L'equip directiu

Benvolgudes famílies,

Volem compartir amb vosaltres el neguit que genera el mal ús del mòbil entre els vostres fills i filles. Hem detectat últimament un increment dels conflictes relacionats amb el mal ús de les xarxes tipus Instagram, whatsap... com poden ser les faltes de respecte entre els companys, burles ...

Us recordem que aquestes xarxes per llei no poden ser utilitzades per menors de 14 anys. També us reiterem que els alumnes tenen prohibit l'ús del mòbil dins del centre, a les aules, als passadissos i al patí, tret autorització d'un professor per fer una tasca curricular.

Aquesta prohibició pretén protegir els drets d'imatge dels vostres fills, evitar el ciberassetjament, i afavorir la concentració per l'estudi.

Us demanem col·laboració perquè ens ajudeu a fer una bona gestió de l'ús del mòbil, perquè els vostres fills i filles puguin aprendre a relacionar-se de manera respectuosa i segura a través de les xarxes socials.

Salutacions,

L'equip directiu

El passat dijous a les 8 del matí a totes les classe de l'institut es va fer la lectura d'un manifest contra la violència de gènere que han redactat unes alumnes del centre arran dels greus fets patits per una veïna del poble per part de la seva parella i que l'han tingut uns dies a la UCI de l'hospital tement per la seva vida.
Felicitem a a aquestes alumnes per la seva iniciativa i les encoratgem per seguir treballant en aquest tema tots junts.
 

Arran del tràgic fet que va tenir lloc el passat 7 de gener aquí a Montornès del Vallès algunes alumnes hem decidit fer i passar aquest comunicat per a totes les classes de l’institut Marta Mata ja que aquesta vegada ens ha tocat de prop.

Volem manifestar que la violència que pateixen les dones pel fet de ser dones és un problema que afecta tota la societat i això no es pot tolerar a ple segle XXI. A causa d’aquesta societat masclista i de la violència de gènere que avui en dia s’està normalitzant a les noies adolescents se les educa amb el discurs “no vagis sola pel carrer quan sigui de nit” o “no tornis sola a casa”. Quan en realitat el que hauria de ser és que les noies fossin lliures per anar soles pel carrer sense por i els nois aprenguessin a respectar les noies.

Pensem que els joves podem canviar aquesta situació si canviem d’actitud. Tots, nois i noies, hem d’evitar fer comentaris masclistes. Hem de tractar igual homes i dones. Hem de valorar els actes amb igualtat, no importa si els ha fet un noi o una noia.

Per acabar, volem recordar que totes les vides tenen valor, la vida d’una dona val el mateix que la d’un home. Cuide’m-les.

 
 


ÈXIT DE LA VIA SOLIDÀRIA !!!!!

MIRA LA NOTÍCIA A VALLÈS VISIÓ: MINUT 13:28


http://www.vallesvisio.cat/valles-visio-noticies-20-12-2018-2/DIJOUS 20 : JORNADA SOLIDÀRIA de 9 a 13:30
DIVENDRES 21: ENTREGA DE NOTES (segons cita amb el coach)

DIJOUS ESTEU TOTS CONVIDATS A LA VIA SOLIDÀRIA
PLAÇA PAU PICASSO DE 12:30 A 13:30

RENOVACIÓ DEL CONSELL ESCOLAR             

  L’última setmana de novembre van tenir lloc les eleccions per a la renovació del consell escolar

Per part de l’alumnat es van presentar 5 candidats d’ESO i 4 de cicles formatius,els escollits van ser Iker Villanúa de 2n A, Laura Siles de 2n C i Brisa Lorena Nomey de cicles que seran els nous representants dels estudiants al consell escolar.

De part dels pares i mares es van presentar 4 candidates i van sortir escollides Eva González i Maria Serrano, que seran les noves integrants.

Quant al professorat, van sortir escollides l’Azahara Casas, la Glòria Reyner i la Yolanda Vega.

Les meses electorals i el recompte es van dur a terme gràcies a les persones escollides per sorteig que van desenvolupar les tasques pertinents:

Òscar Marcos, Víctor Agredano, Lídia Maya, Júlia Rodríguez, Abde Zariouh, Carlos Godoy, Sergi Pardo, Karima Guennoun

I a les mares de l’AMPA: Dolores Criado i Elena LatorreMoltes gràcies  per la seva bona disposició i col·laboració desinteressada.Montornès del Vallès, 12 de desembre de 2018Benvolgudes famílies,


A l'aplicació clickedu des de fa uns dies teniu a la vostra disposició el butlletí de la preavaluació. Per poder-lo descarregar heu d'anar a "la meva fitxa", després a "informació acadèmica" i a la pantalla que us apareix podreu clicar "descarregar butlletí preavaluació".

fes clic per ampliar

NO

 

 
Perseguint l'èxit per tothom...                        
           PROJECTE DE REUTILITZACIÓ I COMPRA DE LLIBRES DE TEXT 2018-19:            
Comandes de llibres per internet: https://www.iddink.cat                                         
                                      LLISTATS DE LLIBRES 2018-19:        1r ESO          2n ESO          3r ESO         4t ESO


                

                                                                                         

Totes les notícies

 • Festa de comiat i acte de graduació de la 2014-18 generation !
   "Només tinc paraules d'agraïment a tothom i estic orgullós d'haver elegit el Marta Mata" : Paraules d'un alumne de 4t al seu escrit de comiat. Nosaltres només podem dir que estem


  orgullosos d'haver tingut un alumnat com vosaltres. Sempre endavant!                                                                                                                                                               
                                                                                                                                                           
      

  Publicat a les 26 de juny 2018, 5:20 per Institut Marta Mata
 • Els alumnes de 1r comencen el Projecte Planetes i els de 2n el Projecte FITUR (Fira internacional de turisme)
  Del 13 al 21 de juny els alumnes de 1r i de 2n inicien dos projectes interdisciplinaris. També el dimecres dia 13, els alumnes de 3r que fan el Viatge a Anglaterra marxem cap a aquest país, i el proper dia 17 els alumnes de 4t marxen al Viatge de Fi de curs a Itàlia. Entrem així, a la recta final del curs. Us deixem un enllaç amb un vídeo del curs passat que enguany serveix d'introducció a la nova Fira FITUR 2018:
                                                                        https://www.youtube.com/watch?v=R6gYK2YauYM&feature=youtu.be

   
   

  Publicat a les 12 de juny 2018, 0:37 per Institut Marta Mata
 • El Projecte de mediació del Marta Mata. 7 de juny: Participem a la 1ª Jornada de Mediació Escolar a Montornès.
  Us deixem un vídeo realitzat per l'alumnat del Projecte de mediació. S'explica de manera senzilla i molt clara en què consisteix aquest projecte i com funciona al nostre dia a dia.  Podreu apreciar també, indirectament, el gran potencial d'un alumnat que mostra dia a dia les seves competències. 

  El dia 7 de juny s'ha celebrat la primera jornada de Mediació Escolar a Montornès del Vallès amb el suport de l'Ajuntament  i la participació dels dos instituts i l'Escola Can Parera.  La Jornada ha estat inaugurada per la Sra. Carmina Pinya, Directora del Serveis Territorials del Maresme Vallès Oriental i els Sr. José Montero, Alcalde de Montornès. 

                                                       VÍDEO DEL PROJECTE DE MEDIACIÓ INS MARTA MATA

                                                                                                                                           Notícia de la Jornada a Vallès Visió TV


  Publicat a les 15 de juny 2018, 0:10 per Institut Marta Mata
 • Gran estrena teatral al Marta Mata, juny de 2018!
  El grup de Teatre de la matèria optativa de 2n d'ESO va presentar LA FERÉSTEGA DOMADA, gran obra de WILLIAM SHAKESPEARE!  Va ser el passat dia 6 de juny, després del pati al pavelló de l'Institut  per als alumnes de 1r i 2n d'ESO. Divendres dia 8, a la mateixa hora i lloc, es  va representar per als alumnes de 3r i 4t d'ESO. Gran èxit teatral d'uns grans actors i actrius!
    
                             

  Publicat a les 12 de juny 2018, 0:13 per Institut Marta Mata
 • Encàrrec de llibres per al proper curs i Projecte de reutilització. Molt important!
  Aquest curs l’AMPA, conjuntament amb la direcció del centre, oferirà el Projecte de Reutilització de llibres de text amb l'empresa IDDINK. Els avantatges que ofereix són l'increment de la responsabilitat i conscienciació en la preservació del medi ambient, i secundàriament:
  Gran estalvi
  ▪ Descompte del 55% respecte el PVP en l’adquisició dels llibres reutilitzables (ecoBooks)
  Compra fàcil
  Per internet al web www.iddink.cat, per telèfon al 902 565 411 o presencialment al centre el dia 03 de juliol de 15h a 19h.
  ▪ Comanda unificada amb sistema flexible en què es pot triar què comprar: llibres nous, reutilitzables, de lectura, quotes, dossiers, material de papereria, etc.
  Podràs vendre els teus llibres utilitzats i en bon estat a Iddink
  ▪ Sempre que estiguin en bones condicions de reutilització, el mateix dia 03 de juliol .
  Un servei excepcional
  ▪ Garantia de recepció abans de l’inici de curs (comandes fins el 20 de juliol)
  ▪ Lliurament de les comandes a domicili
  ▪ Retorn gratuït de comandes fetes fins el 20 de juliol.
  Avantatges mediambientals
  ▪ Els centres educatius que han treballat amb Iddink durant aquest curs, han aconseguit un estalvi de 340,5 tones de paper!

  Durant aquest dies rebreu dels vostres fills un full on s’informa de com fer la comanda de llibres per al proper curs 2018-19 i el seu pagament. També farem una reunió informativa per a les famílies el proper dia 29 de maig a les 17:30 al pavelló de l'Institut. Us animem a assistir a aquesta reunió informativa!  Més endavant, el dia 27 de juny a les 17:30 hores, també es farà una reunió informativa específica per a les famílies d'alumnes de nova matriculació de 1r ESO que començaran el curs vinent.

  Publicat a les 6 de juny 2018, 0:14 per Institut Marta Mata
S''estan mostrant les entrades 1 - 5 de 204. Mostra'n més »

             

Els nostres RSSE

Full informatiu

RSS Feed

Subpàgines (1): Totes les notícies