AQUEST DIES

 
DOSSIERS DE CATALÀ I D'OPTATIVES DE 4T

Recordeu que el proper dimarts 16 i dimecres 17 es farà la venda de dossiers a l'hora del pati a la biblioteca:

 • Dossier de Català de 3r d'ESO: 8 €
 • Dossier de Català de 4t d'ESO: 8 €
 • Dossier de les optatives de 4t: 5€
  • Llatí
  • Física i Química
  • Filosofia
  • Cultura clàssica
  • Economia.
COMENÇA EL CURS 2019-2020

El proper dijous 12 de setembre reprenem les classes:
1r ESO a les 9 del matí, 
2n , 3r i 4t d'ESO, comenceu a les 8
CICLES FORMATIUS: dia 13 a les 10 del matí: presentació del curs.
Cal que porteu una carpeta o llibreta, estris per escriure i moltes ganes d'aprendre coses noves i de fer nous amics.ÚLTIMS DIES DEL CURS 2018-2019

Fins al 19 de juny, l’horari i les classes són com la resta del curs.

Dia 20 de juny: l’horari és l’habitual però, 1r, 2n i 3r fan activitats de final de l’eix temàtic corresponent.

                        Rebuda dels butlletins de notes per clickedu  

            4t d'ESO: 14 de juny: entrega de notes

                           Del 16 al 20 de juny: Viatge a Itàlia

21 de juny: Festa de cloenda de curs , de 9 a 13:30.

            19:00: Festa de graduació de 4t ESO    i  21:00 sopar 4t ESO

25 i 26 de juny: Activitats de recuperació segons calendari adjunt

25 de juny,  27 de  juny (tarda) i  28 de juny: entrevistes amb les famílies segons l'horari pactat, llibres i calendari pel curs següent.

27 de juny: Sortida de l’Ampa a PORTAVENTURA
NOTA INFORMATIVA per a les FAMÍLIES

24 de maig  VAGA D'ESTUDIANTS

 

Benvolguts pares i mares,

Els delegats de 3r, 4t d'ESO  ens ha informat, que han decidit recolzar la  vaga de divendres 24 de maig adherint-se a la convocatòria del moviment estudiantil 'Fridays for future' contra el canvi climàtic, inspirat en la jove activista sueca Greta Thunberg, , dos dies abans de les eleccions al Parlament Europeu, per pressionar les formacions polítiques a prendre mesures urgents per pal·liar l'"emergència climàtica".

És una vaga d'estudiants, per tant, tot el professorat estarà en el seu lloc de treball per dur a terme l'activitat lectiva.

Segons les normes de funcionament de l'institut, recollides a la guia de l'alumnat, en cas de convocatòria de vaga cal tenir present:

 • La responsabilitat i la decisió últimes que l'alumne/a menor d'edat la faci o no, és sempre dels pares o tutors legals.
 • La pèrdua de dies lectius perjudica sobretot l'alumnat.
 • Una convocatòria de vaga no implica necessàriament l'obligació d'haver-la de fer; la vaga s'ha d'exercir amb responsabilitat tot valorant la força i el pes de les raons que l'originen.
 • Respectant el dret dels estudiants de fer vaga a partir de segon cicle d'ESO (3r i 4t), tal i com contempla la norma, els informem, com sempre, que qualsevol absència, per no considerar-se falta, ha de ser justificada pels pares, llevat dels alumnes majors de 18 anys.

Salutacions,

 

L'equip directiu

Montornès del Vallès, 24 de maig de 2019
DIADA DE SANT JORDI A L'INSTITUT

Tornant de les vacances de setmana santa comencem 
amb la celebració de Sant Jordi.
La jornada serà de 9 a 13:30, els alumnes participaran en una gimkhana pel poble, en uns tallers a l'institut i acabaran amb l'entrega de premis del certamen literari realitzat a les classes.
Esperem que sigui una bonica i profitosa jornada per tothom!!
JORNADA DE PORTES OBERTES - 27 DE MARÇ
16:30 VISITES GUIADES
18:00 XERRADA INFORMATIVA
 QUÈ ÉS L’ESO?
L’ESO és l’educació secundària obligatòria, vol dir que és l’etapa educativa que acompanyarà als nens i nenes que surten de 6è fins a ser nois i noies joves que prenen les seves pròpies decisions i actuen com a ciutadans de Montornès i del món.
A l’institut Marta Mata entenem aquest temps com el moment en que cada persona reafirma i defineix la seva personalitat , la seva forma d’actuar i adquireix coneixements que el duran al món del treball o a seguir formant-se a través del batxillerat o de cicles.

El nostre projecte educatiu es defineix en 3 punts clau:

 
 1. INCLUSIÓ:TOTS JUNTS ALUMNES DIFERENTS: al nostre institut compta amb una SIEI (Suport intensiu a l’educació inclusiva)vol dir que hi ha alumnes amb diversitat funcional, discapacitats, que participen de la vida del centre segons les seves possibilitats .

Aquesta fet fomenta l’acceptació de la diferència i la convivència amb les persones que són diferents , l’empatia, la capacitat demanar, oferir i rebre ajuda. 
 
 1. ÈXIT PER TOTHOM: cada persona és diferent, té una història i unes característiques personals que són el punt de partida per a que vagi creixent en coneixements i en autonomia personal i social.

Taller de tecnologia, laboratori de ciències, desdoblament d’anglès, es fan en grups més petits per afavorir una atenció més propera a tothom.

Les diferents assignatures optatives que s’imparteixen de 1r a 4t intenten ajudar a descobrir i potenciar les diferents habilitats i capacitats de cada un. A 1r (diari digital, hort, robòtica, francès, cultura clàssica, síntesi).

Cada alumn@ té el seu coach o tutor personal que li fa un acompanyament individualitzat a ell i a la seva família per detectar interessos i dificultats el més aviat possible.

L’alumnat de 3r són els padrins i padrines de l’alumnat de 1r per fer una bona acollida als alumnes nous. 

 1. APRENENTATGE GLOBALITZAT: Els continguts es treballen simultàniament des de diferents assignatures per a ajudar a comprendre millor la realitat i per afavorir que els aprenentatges , així com es procura cada projecte respongui un repte i tingui un producte final que aglutini el que han après.

Es fan sortides que faciliten l’adquisició de coneixements perquè es viuen directament a la realitat i contribueixen a crear llaços positius entre l’alumnat i amb el professorat. 


MOBILITZACIÓ PER ATURAR EL CANVI CLIMÀTIC

El passat divendres 15 de març, coincidint amb el dia de vaga convocada per demanar als governs que aturin les polítiques que afavoreixen el canvi climàtic, un grup d'alumnat que va assistir el centre va tenir la iniciativa de conèixer les veritables causes del canvi climàtic, els perills que comporta aquest canvi i quines opcions personals poden contribuir a aturar-lo.

A l'hora del pati van fer una petita manifestació, exhibint els cartells que havien elaborat i fent un minut de silenci per reflexionar en el mal ús que estem fent del planeta.

Enhorabona per aquesta iniciativa.

Equip directiu.


NOTA INFORMATIVA per a les FAMÍLIES

15 de març  VAGA D’ESTUDIANTS

 

Benvolguts pares i mares,

Els delegats de 3r, 4t d’ESO i de Cicles Formatius ens ha informat, en respectius escrits, que han decidit recolzar la  vaga de divendres 15 de març adherint-se a la convocatòria dels sindicats estudiantils contra el canvi climàtic, per a que els governants prenguin mesures per aturar-lo.

És una vaga d'estudiants, per tant, tot el professorat estarà en el seu lloc de treball per dur a terme l'activitat lectiva.

Segons les normes de funcionament de l'institut, recollides a la guia de l'alumnat, en cas de convocatòria de vaga cal tenir present:

·       La responsabilitat i la decisió últimes que l'alumne/a menor d'edat la faci o no, és sempre dels pares o tutors legals.

·       La pèrdua de dies lectius perjudica sobretot l'alumnat.

·       Una convocatòria de vaga no implica necessàriament l'obligació d'haver-la de fer; la vaga s'ha d'exercir amb responsabilitat tot valorant la força i el pes de les raons que l'originen.

·       Respectant el dret dels estudiants de fer vaga a partir de segon cicle d’ESO (3r i 4t), tal i com contempla la norma, els informem, com sempre, que qualsevol absència, per no considerar-se falta,  ha de ser justificada pels pares, llevat dels alumnes majors de 18 anys.

Salutacions,


L’equip directiu

Montornès del Vallès, 13 de març de 2019


8 DE MARÇ - DIA DE LA DONA TREBALLADORA

Benvolguts pares i mares,

Els delegats de 3r, 4t d'ESO i de Cicles Formatius ens ha informat, en respectius escrits, que han decidit recolzar la  vaga del 8 de març per reivindicar els drets de les dones i lluitar contra la violència masclista, la justícia patriarcal i franquista, l'opressió capitalista, les retallades i la precarietat.

Recordem que l'alumnat de 1r i 2n no tenen dret a vaga segons la normativa de l'alumnat.

Per altra banda, aquesta és una vaga a la que s'hi pot adherir el professorat, per tant, respectant aquest dret, l'institut oferirà serveis mínims per atendre a tot l'alumnat assistent. Tot i que no podem garantir el normal desenvolupament de les classes és opció de la família adherir-se o no a aquest dret.

El transport de la SIEI funcionarà amb normalitat perquè és considerat serveis mínims.

L'equip directiu

Montornès del Vallès, 7 de març de 2018

 
CARNESTOLTES A L'INSTITUT

Benvolgudes famílies,

Per la propera setmana el comitè esportiu (l'alumnat de 4t que dinamitza els patis) ha fet unes propostes per celebrar el carnestoltes a l'institut en les que tothom hi pot participar de forma lliure i voluntària:

 • CONCURS DE DISFRESSES INSTITUT MARTA MATA
  "Deixa sortir la teva creativitat” 

El divendres a l'hora del pati, l'alumnat, que de forma individual o en grup, s'hagi apuntat al concurs, farà una desfilada amb el públic assegut a les grades i seran avaluats per un jurat que premiarà als més creatius i originals.

 • hi ha una proposta per venir disfressats a classe cada dia d'una cosa diferent encara que les classes es realitzaran amb normalitat:

25/02: Pijama
26/02: Chonis/canis
27/02: Elegants
28/02: Esportistes
01/03: Concurs de disfresses

 • Es podrà fer un seguiment de totes aquestes activitats a instagram @carnestoltesmartamata

  Bona setmana i bon carnestoltes,

L'equip directiu

 


VAGA GENERAL DIJOUS 21 DE FEBRER DE 2019

Benvolgudes famílies,
Davant la convocatòria de vaga general del proper dijous 21 i respectant el dret a adherir-se de tots els treballadors i treballadores del centre, l'institut estarà obert amb serveis mínims per atendre l'alumnat que hi assisteixi però el desenvolupament de la tasca lectiva estarà supeditada al nombre d'alumnat i professorat present.


L'equip directiu

https://beteve.cat/economia/vaga-general-21-febrer-2019/

ÈXIT DE LA XOCOLATADA SOLIDÀRIA

La xocolatada solidària que va tenir lloc divendres passat va ser tot un èxit per la gran participació de l'alumnat i del professorat que van aconseguir recaptar 471€ entre l'activitat que es va fer a la cafeteria de l'institut i l'esmorzar que es va oferir a El Molí.

Va ser una jornada molt alegre i va aconseguir una experiència molt positiva de treball conjunt entre alumnat de l'ESO i dels cicles.

Moltes gràcies a tots els que es van implicar per fer-ho possible, de segur que serà una aportació molt ben aprofitada per investigar en la lluita contra el càncer infantil.EL SINDICAT D'ESTUDIANTS HA CONVOCAT UNA VAGA PER DIMARTS DIA 12 DE FEBRER

El dimarts 12 de febrer el sindicat d'estudiants  ha convocat una vaga de protesta coincidint amb l'inici del judici.

És una vaga d'estudiants, per tant, tot el professorat estarà en el seu lloc de treball i l'activitat lectiva es durà a terme si hi ha prou alumnat.

Segons les normes de funcionament de l'institut, recollides a la guia de l'alumnat, en cas de convocatòria de vaga cal tenir present:

 • La responsabilitat i la decisió últimes que l'alumne/a menor d'edat la faci o no, és sempre dels pares o tutors legals.
 • La pèrdua de dies lectius perjudica sobretot l'alumnat.
 • Una convocatòria de vaga no implica necessàriament l'obligació d'haver-la de fer; la vaga s'ha d'exercir amb responsabilitat tot valorant la força i el pes de les raons que l'originen.

Salutacions,

    L'equip directiu

Benvolgudes famílies,

Volem compartir amb vosaltres el neguit que genera el mal ús del mòbil entre els vostres fills i filles. Hem detectat últimament un increment dels conflictes relacionats amb el mal ús de les xarxes tipus Instagram, whatsap... com poden ser les faltes de respecte entre els companys, burles ...

Us recordem que aquestes xarxes per llei no poden ser utilitzades per menors de 14 anys. També us reiterem que els alumnes tenen prohibit l'ús del mòbil dins del centre, a les aules, als passadissos i al patí, tret autorització d'un professor per fer una tasca curricular.

Aquesta prohibició pretén protegir els drets d'imatge dels vostres fills, evitar el ciberassetjament, i afavorir la concentració per l'estudi.

Us demanem col·laboració perquè ens ajudeu a fer una bona gestió de l'ús del mòbil, perquè els vostres fills i filles puguin aprendre a relacionar-se de manera respectuosa i segura a través de les xarxes socials.

Salutacions,

L'equip directiu

El passat dijous a les 8 del matí a totes les classe de l'institut es va fer la lectura d'un manifest contra la violència de gènere que han redactat unes alumnes del centre arran dels greus fets patits per una veïna del poble per part de la seva parella i que l'han tingut uns dies a la UCI de l'hospital tement per la seva vida.
Felicitem a a aquestes alumnes per la seva iniciativa i les encoratgem per seguir treballant en aquest tema tots junts.
 

Arran del tràgic fet que va tenir lloc el passat 7 de gener aquí a Montornès del Vallès algunes alumnes hem decidit fer i passar aquest comunicat per a totes les classes de l’institut Marta Mata ja que aquesta vegada ens ha tocat de prop.

Volem manifestar que la violència que pateixen les dones pel fet de ser dones és un problema que afecta tota la societat i això no es pot tolerar a ple segle XXI. A causa d’aquesta societat masclista i de la violència de gènere que avui en dia s’està normalitzant a les noies adolescents se les educa amb el discurs “no vagis sola pel carrer quan sigui de nit” o “no tornis sola a casa”. Quan en realitat el que hauria de ser és que les noies fossin lliures per anar soles pel carrer sense por i els nois aprenguessin a respectar les noies.

Pensem que els joves podem canviar aquesta situació si canviem d’actitud. Tots, nois i noies, hem d’evitar fer comentaris masclistes. Hem de tractar igual homes i dones. Hem de valorar els actes amb igualtat, no importa si els ha fet un noi o una noia.

Per acabar, volem recordar que totes les vides tenen valor, la vida d’una dona val el mateix que la d’un home. Cuide’m-les.

 
 


ÈXIT DE LA VIA SOLIDÀRIA !!!!!

MIRA LA NOTÍCIA A VALLÈS VISIÓ: MINUT 13:28


http://www.vallesvisio.cat/valles-visio-noticies-20-12-2018-2/DIJOUS 20 : JORNADA SOLIDÀRIA de 9 a 13:30
DIVENDRES 21: ENTREGA DE NOTES (segons cita amb el coach)

DIJOUS ESTEU TOTS CONVIDATS A LA VIA SOLIDÀRIA
PLAÇA PAU PICASSO DE 12:30 A 13:30

RENOVACIÓ DEL CONSELL ESCOLAR             

  L’última setmana de novembre van tenir lloc les eleccions per a la renovació del consell escolar

Per part de l’alumnat es van presentar 5 candidats d’ESO i 4 de cicles formatius,els escollits van ser Iker Villanúa de 2n A, Laura Siles de 2n C i Brisa Lorena Nomey de cicles que seran els nous representants dels estudiants al consell escolar.

De part dels pares i mares es van presentar 4 candidates i van sortir escollides Eva González i Maria Serrano, que seran les noves integrants.

Quant al professorat, van sortir escollides l’Azahara Casas, la Glòria Reyner i la Yolanda Vega.

Les meses electorals i el recompte es van dur a terme gràcies a les persones escollides per sorteig que van desenvolupar les tasques pertinents:

Òscar Marcos, Víctor Agredano, Lídia Maya, Júlia Rodríguez, Abde Zariouh, Carlos Godoy, Sergi Pardo, Karima Guennoun

I a les mares de l’AMPA: Dolores Criado i Elena LatorreMoltes gràcies  per la seva bona disposició i col·laboració desinteressada.Montornès del Vallès, 12 de desembre de 2018Benvolgudes famílies,


A l'aplicació clickedu des de fa uns dies teniu a la vostra disposició el butlletí de la preavaluació. Per poder-lo descarregar heu d'anar a "la meva fitxa", després a "informació acadèmica" i a la pantalla que us apareix podreu clicar "descarregar butlletí preavaluació".

fes clic per ampliar

NO

 

 
Perseguint l'èxit per tothom...                        
           PROJECTE DE REUTILITZACIÓ I COMPRA DE LLIBRES DE TEXT 2018-19:            
Comandes de llibres per internet: https://www.iddink.cat                                         
                                      LLISTATS DE LLIBRES 2018-19:        1r ESO          2n ESO          3r ESO         4t ESO


                

                                                                                         

Totes les notícies

 • Festa de comiat i acte de graduació de la 2014-18 generation !
   "Només tinc paraules d'agraïment a tothom i estic orgullós d'haver elegit el Marta Mata" : Paraules d'un alumne de 4t al seu escrit de comiat. Nosaltres només podem dir que estem


  orgullosos d'haver tingut un alumnat com vosaltres. Sempre endavant!                                                                                                                                                               
                                                                                                                                                           
      

  Publicat a les 26 de juny 2018, 5:20 per Institut Marta Mata
 • Els alumnes de 1r comencen el Projecte Planetes i els de 2n el Projecte FITUR (Fira internacional de turisme)
  Del 13 al 21 de juny els alumnes de 1r i de 2n inicien dos projectes interdisciplinaris. També el dimecres dia 13, els alumnes de 3r que fan el Viatge a Anglaterra marxem cap a aquest país, i el proper dia 17 els alumnes de 4t marxen al Viatge de Fi de curs a Itàlia. Entrem així, a la recta final del curs. Us deixem un enllaç amb un vídeo del curs passat que enguany serveix d'introducció a la nova Fira FITUR 2018:
                                                                        https://www.youtube.com/watch?v=R6gYK2YauYM&feature=youtu.be

   
   

  Publicat a les 12 de juny 2018, 0:37 per Institut Marta Mata
 • El Projecte de mediació del Marta Mata. 7 de juny: Participem a la 1ª Jornada de Mediació Escolar a Montornès.
  Us deixem un vídeo realitzat per l'alumnat del Projecte de mediació. S'explica de manera senzilla i molt clara en què consisteix aquest projecte i com funciona al nostre dia a dia.  Podreu apreciar també, indirectament, el gran potencial d'un alumnat que mostra dia a dia les seves competències. 

  El dia 7 de juny s'ha celebrat la primera jornada de Mediació Escolar a Montornès del Vallès amb el suport de l'Ajuntament  i la participació dels dos instituts i l'Escola Can Parera.  La Jornada ha estat inaugurada per la Sra. Carmina Pinya, Directora del Serveis Territorials del Maresme Vallès Oriental i els Sr. José Montero, Alcalde de Montornès. 

                                                       VÍDEO DEL PROJECTE DE MEDIACIÓ INS MARTA MATA

                                                                                                                                           Notícia de la Jornada a Vallès Visió TV


  Publicat a les 15 de juny 2018, 0:10 per Institut Marta Mata
 • Gran estrena teatral al Marta Mata, juny de 2018!
  El grup de Teatre de la matèria optativa de 2n d'ESO va presentar LA FERÉSTEGA DOMADA, gran obra de WILLIAM SHAKESPEARE!  Va ser el passat dia 6 de juny, després del pati al pavelló de l'Institut  per als alumnes de 1r i 2n d'ESO. Divendres dia 8, a la mateixa hora i lloc, es  va representar per als alumnes de 3r i 4t d'ESO. Gran èxit teatral d'uns grans actors i actrius!
    
                             

  Publicat a les 12 de juny 2018, 0:13 per Institut Marta Mata
 • Encàrrec de llibres per al proper curs i Projecte de reutilització. Molt important!
  Aquest curs l’AMPA, conjuntament amb la direcció del centre, oferirà el Projecte de Reutilització de llibres de text amb l'empresa IDDINK. Els avantatges que ofereix són l'increment de la responsabilitat i conscienciació en la preservació del medi ambient, i secundàriament:
  Gran estalvi
  ▪ Descompte del 55% respecte el PVP en l’adquisició dels llibres reutilitzables (ecoBooks)
  Compra fàcil
  Per internet al web www.iddink.cat, per telèfon al 902 565 411 o presencialment al centre el dia 03 de juliol de 15h a 19h.
  ▪ Comanda unificada amb sistema flexible en què es pot triar què comprar: llibres nous, reutilitzables, de lectura, quotes, dossiers, material de papereria, etc.
  Podràs vendre els teus llibres utilitzats i en bon estat a Iddink
  ▪ Sempre que estiguin en bones condicions de reutilització, el mateix dia 03 de juliol .
  Un servei excepcional
  ▪ Garantia de recepció abans de l’inici de curs (comandes fins el 20 de juliol)
  ▪ Lliurament de les comandes a domicili
  ▪ Retorn gratuït de comandes fetes fins el 20 de juliol.
  Avantatges mediambientals
  ▪ Els centres educatius que han treballat amb Iddink durant aquest curs, han aconseguit un estalvi de 340,5 tones de paper!

  Durant aquest dies rebreu dels vostres fills un full on s’informa de com fer la comanda de llibres per al proper curs 2018-19 i el seu pagament. També farem una reunió informativa per a les famílies el proper dia 29 de maig a les 17:30 al pavelló de l'Institut. Us animem a assistir a aquesta reunió informativa!  Més endavant, el dia 27 de juny a les 17:30 hores, també es farà una reunió informativa específica per a les famílies d'alumnes de nova matriculació de 1r ESO que començaran el curs vinent.

  Publicat a les 6 de juny 2018, 0:14 per Institut Marta Mata
S''estan mostrant les entrades 1 - 5 de 204. Mostra'n més »

             

Els nostres RSSE

Full informatiu

RSS Feed

Subpàgines (1): Totes les notícies