AVATAR

Com ja sabeu és molt important vigilar quina informació compartim a internet, així com les imatges de nosaltres mateixos que pengem. Mai sabem on arribarà aquesta informació, i per aquest motiu en comptes de posar la nostra fotografia, utilitzarem un avatar. Què és un avatar? Un avatar és la representació gràfica per mitjà de la qual les altres persones ens identifiquen a internet. Hi ha diferents programes online que ens ajuden a crear el nostre avatar, un cop creat el podrem guardar per mitjà d'un codi, o simplement guardant la imatge en format JPG al nostre ordinador.
Ara veurem algunes de les eines que ens permeten crear el nostre avatar:

SP Studio                                                               


Aquest lloc ens permet la creació d'avatars a l'estil dels protagonistes de South Park. Podem personalizar el nostre avatar seleccionant entre una gran quantitat d'elements diferents.

No és necessari registrar-se i ens permet descarregar el nostre avatar en format JPG.

Face Your Manga                                               Aquesta aplicació ens permet generar un avatar amb elements dibuxats a l'estil manga. El nivell de personalització és força elevat.

Per poder obtenir el resultat final, quan finalizem haurem d'introduir el nostre mail per tal de rebre l'enllaç des d'on podrem obtenir la imatge final.

Anima Face Maker                                             


Aquesta aplicació també ens permet crear avatar a l'estil Manga, però la web no ens dóna l'opció de descarregar i guardar la imatge. Així doncs si volem guardar el nostre avatar a l'ordinador caldrà fer una captura de pantalla.


eLouai

eLouai és una pàgina web des de la que podem crear el nostre avatar a partir de personatges de la pel·lícula de HARRY POTTER. 

 
1. Des d'aquesta barra podem anar creant el nostre propi AVATAR totalment personalitzat. Podem seleccionar el personatge i a continuació anar modificant el seu aspecte i complements fent clic en els següents botons.


  2.  Un cop ja tenim el nostre AVATAR finalitzat, ara només queda guardar-lo per poder utilitzar-lo més endavant a la nostra WIKI o el nostre BLOG. El podrem guardar de dues maneres diferent.


Fent clic al botó HTML, copiant el codi i enganxant-lo a la WIKI o el BLOG.

En aquest cas l'avatar el veuriem sencer:


O també podem guardar l'avatar com una imatge per després poder retallar només la part del cap. 
Farem clic al botó GIF i després a SAVE:

Així guardarem l'avatar al nostre ordinador per després poder obrir-lo amb un editor d'imatge (PIXLR) i retallar només el cap.

NOTA: Si decidim crear el nostre AVATAR des de la pàgina anterior caldrà retallar el cap. Per poder retallar i guardar només el cap necessitarem un EDITOR D'IMATGE. Utilitzarem un editor online molt senzill anomenat PIXLR

Portrait Illustration Maker                                                            

Illustration Maker és una altra pàgina des d'on podem crear el nostre AVATAR. En aquest cas cal anar clicant en els botons blaus de la part superior de la pàgina, des d'on podrem anar seleccionant les diferents característiques (boca, color de pell, ulls, nas ...)
     

Un cop completat el nostre avatar, ara només cal fer clic al botó "Dowload" que trobem just a sota de l'AVATAR. Guardarem la imatge al nostre ordinador.


VOKI                                                                                        

VOKI és un altre servei que ens permet crear un avatar, però en aquest cas amb veu. Aquesta és una eina molt interessant per utilitzar en llengües extrangeres, ja que podrem provar la nostra pronúncia en anglès, francès o alemany.

Aquest tipus d'avatar no ens serveix per fer-nos el que ens identificarà a la xarxa ja que no el podem retallar i fer petit, però si voleu i us animeu a provar-lo ens podeu fer una petita presentació de vosaltres en l'idioma que volgueu. Desprès el podeu penjar a la vostra pàgina de la WIKI. Aquesta feina no és obligatòria.

Per poder crear el nostre avatar amb VOKI primer cal registrar-se per després poder publicar a la wiki, en un blog ... Així cal omplir l'apartat del correu i el pasword que trobareu a la part superior dreta de la pantalla:
 
 En primer lloc cal escollir un personatge i un fons, li podem canviar la roba, els accessoris, el color de la pell, els ulls ...
Després introduïm un missatge, que pot ser un text que introduïm amb el camp de text, o bé el podem gravar amb la nostra veu. Un cop creat el nostre avatar i guardat, quan una persona fa click a sobre d'ell s'escolta la gravació.

Aquesta és una eina que ens dóna una mica més, al poder gravar veu, així podriem crear el nostre avatar i p.ex gravar una presentació de nosaltres mateixos.


Comments