Medi Ambient

L'escola participa en el concurs Apilo XII, recollida de piles usades
Les piles usades suposen uns agents altament contaminants dels aqüífers i del sòl. Cal tenir cura i fer una recollida selectiva, per a poder reciclar-les. 
L'escola sensible amb els problemes del medi ambient, participen en la recollida de les piles usades, a més si aconseguim moltes podrem guanyar un premi pel nostre esforç.

Els alumnes de 5è han preparat contenidors/coet per a cada classe i s'encarregaran de la recollida i seguiment. 
Us animem a portar les piles usades fins el dia 30 d'abril Els premis que es donaran en aquest concurs seran els següents:
  • Dos mil cinc-cents euros (2.500 €) per al centre educatiu de Catalunya que reculli més piles i acumuladors portàtils.
  • Dos mil cinc-cents euros (2.500 €) per al centre educatiu de Catalunya que reculli més piles i acumuladors portàtils per alumne.
  • Mil cinc-cents euros (1.500 €) per al centre educatiu que quedi en el segon lloc del rànquing de recollida de piles i acumuladors portàtils per alumne.
  • Mil euros (1.000 €) per al centre educatiu que quedi en la tercera posició del rànquing de recollida de piles i acumuladors portàtils per alumne.

Revisió de la Comissió de Medi Ambient.

22 de juny 2016, 4:54 publicada per CARLES SANCHEZ TORRES

La comissió de medi ambient ha fet la revisió del curs. Ha estat molt positiva i amb moltes ganes de continuar fent una escola més verda i sostenible. 

http://prezi.com/m-5w9meeruih/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

L'Hort Escolar

11 de maig 2016, 8:54 publicada per Escola Vicente Ferrer


Hem penjat una guia sobre horts escolars en PDF. La va editar l'Ajuntament de Barcelona i és una eina molt útil per escoles i particulars.

Si cliqueu a la imatge del costat la podeu veure online i us la podeu descarregar. També es pot fer clicant al peu d'aquesta publicació, on surt el nom de l'arxiu.

https://docs.google.com/a/xtec.cat/viewer?a=v&pid=sites&srcid=eHRlYy5jYXR8ZXNjb2xhLXZpY2VudGUtZmVycmVyfGd4OjYxM2Q1MjUzNDkzOGMwOWY

Taller hort infantil

7 de març 2016, 9:52 publicada per Escola Vicente Ferrer


Taller Hort


LA CEBA

3 de març 2016, 13:15 publicada per CARLES SANCHEZ TORRES


CATALÀ: CEBA 

CASTELLÀ: CEBOLLA

ANGLÈS: ONION

CIENTÍFIC:DAUCUS CAROTA

 

CARACTERÍSTIQUES:         

Té un únic bulb gros, de forma ovoide. El seu desenvolupament és biennal i arriba fins a 1 m de llargària. Les seves fulles són semicilíndriques i neixen d'un bulb subterrani, proveït d'arrels superficials. La seva tija és erecta i habitualment s'origina en el segon any de maduració de la planta. Al seu extrem té una umbel·la de flors blanques o rosades.

 

COLOR: Per regla general és de color blanc tot i que en hi ha de color morat.

 

PLANTACIÓ:D’OCTUBRE A FEBRER

RECOLLIDA: 100 DIES        

         

L'ENCIAM

3 de març 2016, 13:00 publicada per CARLES SANCHEZ TORRES


CATALÀ
:
 ENCIAM

CASTELLÀ: LECHUGA

ANGLÈS: LETTUCE

CIENTÍFIC:LACTUCA SATICA

CARACTERÍSTIQUES:         

És una planta herbàcia anual.

Generalment creix en condicions adverses i es conrea amb facilitat, tot i que requereix temperatures relativament baixes per evitar que la floració vagi massa ràpida. 

COLOR: generalment de color verd o en podem trobar amb puntes morades.

LA PASTANAGA

3 de març 2016, 10:09 publicada per SUSANA GIMENEZ SANCHEZ


                                                      

CATALÀ: PASTANAGA

CASTELLÀ: ZANAHORIA

ANGLÈS: CARROT

CIENTÍFIC: DAUCUS CAROTA

CARACTERÍSTIQUES:        

És una planta herbàcia biennal, de  fulles bipinnatisectes és una arrel gruixuda i allargada, generalment cònica de major a menor longitud segons varietat.

COLOR: 

Per regla general és de color taronja, tot i que en podem trobar de vermelles blanques i grogues. L’origen del color taronja es diu que, de fet, les pastanagues amb el color taronja tal i com les coneixem ara van ser desenvolupades pels holandesos. La primera pastanaga taronja es va produir al segle XVI a Holanda, i va ser aconseguida deliberadament mitjançant creuaments i experiments. La finalitat era que coincidís amb el color de la casa real holandesa d'Orange.

PLANTACIÓ/RECOLLIDA Anual


Les eines de l'hort

3 de març 2016, 1:05 publicada per CARLES SANCHEZ TORRES


Les eines de l'hort1-7 of 7