Cooperativa 6è

Dia de la venta

15 de maig 2018, 2:33 publicada per NEUS VILCHEZ GARCIA


Dia de la venta

Per Sergi i Adrià

Després de molt treballar, ja gairebé ha arribat el dia i estem molt emocionats! Sí, amb aquesta entrada al bloc us volem informar que el pròxim dia 17 de maig estarem els nens i nenes de 6è al mercat de la Muntanyeta venent els nostres productes que hem fet a la cooperativa EcoArt6è. El mercat començarà a les 9:30 i acabarà a les 12:00 del matí. Vendrem 6 productes fets a mà i amb material reciclat: les guardioles, els tira-xines, els portamonedes, els clauers, els punts de llibre i les llibretes. També us volem recordar que un 25% dels beneficis serà destinat a una ONG que es diu CEAR que ofereix ajuda a les persones refugiades. Amb el que sobri farem una sortida de comiat ja que es el nostre últim any a l’escola.

 Us hi esperem a tots i totes! 

 


ÚLTIMES NOTÍCIES

1 de març 2018, 9:59 publicada per NEUS VILCHEZ GARCIA

últimes notícies

per Ignasi Lligadas  Alegret i Adrián Osuna Ortega.

 

Aquesta setmana, hem creat un estudi de mercat amb enquestes online per als pares de tots els alumnes de la escola i per als professors. No us oblideu de contestar! També hem fet enquestes i hem passat a preguntar per les classes per saber què pensen els alumnes. 


També hem après a calcular percentatges per poder analitzar les enquestes i hem decidit donar un 25% dels nostres beneficis per a una ONG que ajuda als refugiats (CEAR).


A més a més, aquestes últimes setmanes, hem anat portant material reciclat  per seguir amb la producció ( pots de vidre, iogurts, ampolles, peces de puzle, etc.) una vegada tinguem els resultats de l'estudi de mercat.

A més a més, hem fet un mapa conceptual i hem apuntat tots junts el que ja havíem fet a la cooperativa i el que ens faltava fer. Ara ja sabem tot el què hem treballat i el que ens queda!  


Últimes novetats

1 de març 2018, 4:49 publicada per NEUS VILCHEZ GARCIA

Últimes novetats

Per Sebastián i Izan


Aquestes últimes setmanes, hem fet moltes coses. Vam fer sabons, uns de mandarina, llimona, vainilla, xocolata, aloe vera i poma, però ens va sortir una mica malament i els tornarem a fer de nou. També hem acabat les llibretes amb purpurina, li hem posat les fulles de dins i les hem decorat.


                                     

A més a més, vam calcular els preus del que comprarem (comanda) per fer els productes i també vam calcular com ho vendríem i ara estem en l’ enquesta (estudi de mercat) que passarem per les classes a preguntar quins productes els agrada més i també dels preus.

 

El dimarts 30 vam anar tots a l’ajuntament, amb altres escoles ,el Marianao i el Parellada, perquè ens donessin el N.I.F de la cooperativa.  Va sortir l’equip directiu i el Sebastian va parlar com a representant de la nostra cooperativa. Des d’aquell dia i amb aquest número, ja som oficialment una empresa cooperativa.


 
 


Els nostres prototips

12 de gen. 2018, 4:02 publicada per NEUS VILCHEZ GARCIA

Els nostres prototips

Fet per Arnau i Minerva.

 

Durant les vacances de Nadal hem estat fent un prototip per la cooperativa cada un, el dia 8 de Gener vam presentar alguns prototips i el dia 12 de gener els altres. Alguns dels prototips que hem portat son: punts de llibre, guardioles, joier, pots decoratius, antifaços, llibretes decorades, porta espelmes, penjolls, portallapis, un joc amb un iogurt, un marc de fotos, sabó, uns mussols fets de pinya, segells, etc... Hi ha hagut moltes idees originals, divertides, entretingudes, útils, etc.

Després d’haver presentat els prototips hem fet unes votacions, els més votats han estat: arracades de puzle, pot decoratiu o portallapis, penjoll fet amb càpsules de Nespresso, un marc de fotos, punts de llibre, clauers amb massa modelable,  pots decoratius amb sal, guardiola amb una cremallera, i sabons fets amb oli reciclat.


Aviat començarem la producció dels productes. Estem tots molt contents per poder començar aquesta part del projecte!

Aquesta setmana també li hem enviat un correu electrònic amb el nostre logotip a un noi que va venir a explicar-nos com fer-ne un per a la nostra cooperativa. També hem respost a una proposta de taller per explicar-nos les ONGs de Sant Boi, i vindran aviat a fer-nos el taller.  Per últim però no menys important, hem sol·licitat el CIF per la nostra cooperativa. Hem omplert el formulari 036 que ens va enviar l’ajuntament, i d’aquí unes setmanes anirem a recollir-lo.


El nostre logo!

1 de des. 2017, 7:03 publicada per NEUS VILCHEZ GARCIA

Escollim el logo de la cooperativa

Per Yaiza i Ana N.


La setmana passada, va venir un noi de l'institut Marianao, el Samuel Bleda, a donar-nos consells per dissenyar el logo. Ens va presentar un Power Point amb alguns logos d´unes altres empreses per donar-nos idees. Després, vam intentar dissenyar un logo tots junts utilitzant les següents paraules: ADN, nadó i neurona. Després, ens va dir que el logo no podia estar carregat, que escollíssim un tipus de lletra, que havia d’identificar-se amb nosaltres i el que estem fent a la cooperativa.


També ens va ensenyar  un mètode per tenir moltes idees. Aquest mètode tracta d’agafar un tauler de quadradets i anar fent logos i evolucionant-los fins que surti el que tu vols.

A la següent sessió, vam començar a fer els logos individualment per després votar-los. Avui hem vist tots el logos i hem votat per majoria. Hi havia diferents logos i i unes idees principals: el planeta Terra, pinzells, el nom de la cooperativa creuat, etc. 


Després,  hem votat entre els que tenien més elements de les ideeas majoritàries. Finalment, aquest es el nostre logo:


Aquests últims dies, també hem estats dissenyant el rebut que tothom rebrà al portar el capital inicial (que s`ha de portar abans de les festes de Nadal). També hem estat fent els estatuts de la cooperativa, que recullen la informació i acords més importants de la cooperativa.


Capital inicial

22 de nov. 2017, 1:28 publicada per NEUS VILCHEZ GARCIA

Capital inicial

Per: Wiam el Fizazi i Àlex Díaz.

Avui divendres dia 17/11/17, hem escollit el capital inicial de la cooperativa.

Hem estat parlant de quant aportaríem cadascú de nosaltres i han sortit entre quatre i cinc euros com a propostes. Hi havia persones que deien que era millor posar quatre euros per que era mes econòmic  i així deixaríem dos euros de marge per si havíem de posar-los mes endavant. També deien algunes persones que era millor 4 euros perquè el nostre nom representa la ecologia i així podríem utilitzar material reciclat i podríem estalviar.  Altres deien que millor cinc euros perquè així tindríem mes diners i deixaríem un euro de marge per si el  necessitàvem més endavant. Hem fet votacions i ha sortit per 13 vots la proposta de quatre euros.

Després, hem fet diferents models de rebut per tenir un justificant quan paguem el capital inicial per ser socis de la cooperativa. El rebut ha de incloure: nom, cognoms data de quan es va fer, també explicar que ja ets soci de la cooperativa, la teva signatura i la de la tresorera i alguns diuen que posem foto per fer un carnet. També és important que tingui dues parts: la del soci i la del tresorer.

Per últim, el Sergi ha dit que portarà una caixa amb clau per posar els diners, que guardarem en un armari tancat amb clau. 

  

Nom de la cooperativa i inici dels estatuts

10 de nov. 2017, 3:51 publicada per NEUS VILCHEZ GARCIA

ESCOLLIM EL NOM DE LA COOPERATIVA 

COMENCEM ELS ESTATUTS

Per: Sara.C.B. i Claudia.D.G.

El dilluns 6/11/2017, vam anar a informàtica i vam buscar informació sobre els estatuts d’una cooperativa (què són, quins capítols tenen, com s’organitzen, etc.).

El dijous 9/11/2017, vam començar a fer els drets i deures del socis de la cooperativa, que són part d'un dels articles dels estatuts. També van  venir un noi i una noia a ajudar-nos a redactar-los en anglès.

Després, vam fer cadascun una llista amb 20 propostes sobre noms per la  cooperativa, que ja havíem començat el divendres 3/11/2017 als racons de llengua.

Avui divendres 10/11/2017, hem donat les nostres propostes sobre els noms per la cooperativa. Tothom hem aportat idees i hem pensat les característiques (han de parlar de nosaltres, de la cooperativa i han de sonar bé).

Hem fet una votació amb tots els noms per la cooperativa i ha guanyat... EcoArt6è amb 19 vots!!!!!       

 

 Acta 2: votació del nom de la cooperativa

Candidatures i càrrecs

3 de nov. 2017, 10:12 publicada per NEUS VILCHEZ GARCIA

Candidatures i equip directiu

Com molt bé ens han explicat la Núria i el Raúl, avui s'han presentat les candidatures a l'equip directiu de la cooperativa. Tots els nens i nenes que s’han presentat han fet un gran treball, felicitats! Finalment, després de les votacions, els alumnes escollits han estat el Sebastián per president, el Matías per secretari i la Mar Martínez per tresorera. És una gran responsabilitat i estem segurs que ho fareu molt bé!

Candidats a l'equip directiu Secretari, tresorera i president
                            Candidats a l'equip directiu                                                                   Secretari, tresorera i president

A continuació, podeu veure els vídeos de les candidatures als càrrecs de president/a, secretari/a i tresorer/a dels alumnes de sisè.

  

candidatura Mar M.mp4

  

candidatura Yaiza.mp4


Candidatura Ignasi.mp4

candidatura Sebastian.mp4

candidatura Matías.mp4


candidatura Ana N.mp4


Departaments i càrrecs

3 de nov. 2017, 6:56 publicada per NEUS VILCHEZ GARCIA

        Departaments i càrrecs

Per: Núria Bordanoba Serrano i Raúl Cuenca Liébanas

 

Aquest dilluns, hem pensat el departaments  que volíem tenir a la cooperativa. Ens hem distribuït en departaments, cada noi i noia ha anat al departament que més li agradava i on creia que ho faria més bé.

Els departaments són: audiovisuals, publicitat, comunicació, disseny i economia. També hi ha ventes i producció, on participem tots i totes plegats. 

Organigrama de la cooperativa
Organigrama de la cooperativa

Aquest dijous, han vingut duies noies de l’institut Marianao. Ens han donat idees per la cooperativa. Hem apuntat en una cartolina, per grups de la cooperativa, el objectius que ha de fer cada departament i ho hem escrit en anglès.

Per exemple, aquests són els objectius que hem definit pel departament de producció, on cada nen i nena haurà de fer:

  • Aportar idees
  • Dissenyar prototips i productes
  • Crear i fer els productes
  • Produir etiquetes
  • Distribuir la feina en grups de treball 
Cooperative departments: members and objectives
Cooperative departments: members and objectives

A més a més, avui, divendres 3/11/17 decidirem qui serà el nou president/a, tresorer/a i secretari/a de la cooperativa!


Comencem la cooperativa!

27 d’oct. 2017, 7:54 publicada per NEUS VILCHEZ GARCIA

COMENCEM LA COOPERATIVA!

per Matías Barrachina i David Benítez          

Aquesta setmana, hem començat la cooperativa i ens ha vingut una noia de l'Ajuntament per explicar-nos el cooperativisme. Després, ens ha dit si volíem una empresa Societat Anònima (SA) com, per exemple, Massimo Dutti i H&M, o bé, una Societat Cooperativa (SC) com, per exemple, La Fageda i Abacus. Hem escollit una cooperativa, perquè a l'altra empresa s’havien de pagar 60.000 euros com a mínim i manaria qui hagués posat els diners. En canvi, a la cooperativa tots els socis posen una capital inicial i així tots tenen els mateixos drets. També hem après a fer l’Acta de Constitució, que l'hem signat tots els nens i nenes de la classe i, més endavant, farem els estatuts.                                                                       


 

1-10 of 10