QUÈ FEM?‎ > ‎

Espais

El treball mitjançant els espais ( també anomenats ambients) consisteix en una manera diferent d’organitzar l’alumnat, l’espai físic i els materials per tal de propiciar i construir un lloc d’aprenentatge lliure on experimentar, investigar i aprendre. Un lloc en què els rols tradicionals de mestres i alumnes es transformen per promoure un aprenentatge, el més autònom possible.  
En les sessions d’espais l’alumne esdevé el veritable protagonista, escollint les propostes segons els seus interessos i motivacions i gaudint de temps i llibertat per construir el seu propi aprenentatge. 
Aquesta organització permet atendre els diferents ritmes d’aprenentatge i els interessos de l’alumnat, sempre a partir del joc, l’exploració, la descoberta i la creativitat.
Els espais amplis, que permeten la lliure circulació i la interacció entre els infants i les propostes, han estat possibles prescindint de la majoria de taules i cadires i responent a una nova mirada basada en l’estètica.
El concepte d’aula es dilueix donant pas a ambients. Així, els alumnes cada matí escullen, d’acord amb els seus interessos i motivacions, on volen anar.

ESPAIS A INFANTIL


ESPAIS A PRIMÀRIA