Com ho fem?

Després de tres anys de funcionament hem anat assentant aquells principis que ens defineixen i que ens guien en la creació del nostre projecte d’escola. D’aquí parteix la idea d’estructurar els aprenentatges a partir de 4 eixos principals: els tastets, els tallers, els projectes i l’encaix d’aula.

En els tastets els infants experimenten i juguen amb materials motivadors i diversos amb intencionalitat per tal de construir el seu aprenentatge de manera lliure. Aquest són d’aula o internivells.

Els tallers, dirigits per les mestres, pretenen respondre a petits reptes mitjançant l’experimentació, el joc, el diàleg i la relació amb els altres. Els tallers, tot i que diversos, sempre responen a un mateix fil conductor i sempre es realitzen amb grups heterogenis de diferents nivells.

Els projectes volen donar resposta a les inquietuds dels xiquets i xiquetes per tal d’entendre el món que ens envolta i sempre són tractats de manera interdisciplinar.

L’encaix d’aula és l’espai de seguretat personal, de cohesió del grup, de trobada, on neixen els projectes, on es dóna nom a les emocions i on el diàleg i l’escolta fonamenten la pertinença al grup. L’encaix és, per tant, el fil conductor del dia a dia a l’aula.

Les famílies són coprotagonistes a l’aula participant i col·laborant en el nostre projecte. En tots aquests moments que configuren el nostre dia a dia a l’escola el joc i el diàleg esdevenen les activitats més destacades. Els nostres infants desenvolupen els seus aprenentatges gairebé sense adonar-se’n, d’una manera lúdica i amb llibertat d’acció i expressió i relacionant-se amb la resta de l’alumnat del centre i amb els adults amb naturalitat i fluïdesa.


Ja des de P3 l'alumnat gaudeix de sessions lúdiques d'anglès: juguem, cantem, expliquem contes... En el cas de P3, es realitzen 3 sessions a la setmana, a P4 i P5 sessions diàries. 

Un cop a la setmana gaudim de la classe de música on desenvolupem la capacitat de  comunicació i expressió mitjançant el coneixement de les nostres tradicions i costums culturals. 

Setmanalment cada grup realitza sessions de psicomotricitat basades en la metodologia Aucotourier promovent l'expressió de totes les possibilitats motrius, emocionals, cognitives i relacionals de l'infant.

Els divendres a la tarda estan reservats per a les famílies per tal que proposin i realitzin  activitats: tallers, contes, manualitats,....