P3

RODA DE LES ESTACIONS

Des de principi de curs hem estat elaborant una roda fenològica. Aquesta roda ens ha acompanyat al llarg del curs i ens ha ajudat a prendre consciència de les diferents estacions i dels canvis que es produeixen en el nostre entorn al llarg dels mesos.

Us deixem aquí unes fotografies del procés al llarg dels mesos:

PETE THE CAT

A les sessions d’anglès hem explicat un conte nou: “Pete the cat and his four groovy buttons”. Ens agrada molt.

Per tal que els nens i nenes puguin participar en la història d’en Pete the cat, cadascú té el seu propi titella i va realitzant diferents accions segons el que li passa al protagonista. Aviat s’enduran el titella a casa i podreu gaudir plegats d’aquest conte.

Us deixem la història aquí per si la voleu veure:

LES PLANTES "XUCLEN" AIGUA

Què passarà si posem margarides blanques en un got amb l'aigua de color blau?

Després de compartir les diferents hipòtesis hem realitzat l'experiment.

Al cap de poques hores hem pogut observar com els pètals blancs de les les margarides han començat a tenyir-se de blau. Com pot ser? "Doncs perquè les plantes i les flors "xuclen" aigua per alimentar-se i com que hem tenyit l'aigua de color blau les margarides s'estan quedant blaves."

EXPERIMENTEM AMB COLORS

Avui hem fet un experiment amb els colors!

Alguns gots els hi hem posat aigua i gotes de colorant: vermell, groc i blau. Altres gots els hem deixat buits. Hem connectat els gots amb paper de cuina i hem deixat esperar molta estona. Hem vist com el paper de cuina feina de tobogan i passava l’aigua d’un got a un altre. Al final tots els gots s’han emplenat d’aigua i han sortit colors nous gràcies a la barreja d’altres.

Us deixem diferents fotografies perquè pugueu veure el procés:

HEM PLANTAT ABÈLIES

Aprofitant que ja som a la primavera, els nens i nenes de P3, hem plantat abèlies a la nostra jardinera.


ST. PATRICK

El 17 de març és St Patrick, la festa nacional d’Irlanda. Des de l’àrea d’anglès hem volgut treballar-la i celebrar-la, per això hem vingut a l’escola amb alguna cosa de color verd.

Hem conegut qui era St Patrick i com va ajudar a expulsar totes les serps del territori. També hem conegut els follets que viuen a Irlanda, els Leprechauns. Hem descobert el seu secret, tenen moltes monedes d’or i sabem a on les amaguen, al final de l’Arc de Sant Martí.

Mireu quin Leprechaun que hem fet per nosaltres!


L'HIVERN

Voleu escoltar el petit poema popular i la cançó de l'Àngels Casas Serrano que hem après sobre l'hivern?

EXPERIMENTEM AMB EL GEL

Dins del projecte de l'Hivern, que estem treballant, hem experimentat amb gel.

Hem començat l'activitat preguntant: què passarà si refredem molt l'aigua? Algunes de les hipòtesis dels nens i nenes han estat: l'aigua canviarà de color, de color vermell, serà més freda, es convertirà en gel, es convertirà en gelat, etc. Per això hem decidit posar aigua en una glaçonera i posar-la al congelador per a veure què passa.

Hem vist que l'aigua s'ha congelat i no s'ha tornat de color vermell, més aviat de color blanc. Els nens i nenes de P3 han jugat amb els glaçons, els hi han relliscat de les mans, han intentat posar-los dins de les ampolles, han agafat fred a les mans...

Durant i al final de l'activitat hem anat formulant preguntes per ajudar-los en l'experimentació:

  • Pots jugar molta estona amb el gel?

  • Què passa amb els glaçons?

  • Sempre tenen la mateixa forma o mida?

  • Per què han canviat de forma o mida?

  • Què se n'ha fet del tros de glaçó que falta?

Amb aquesta activitat han observat les qualitats del gel: fi, humit, fred i s'han adonat que es fon, ja que al principi els glaçons no passaven pel coll de les ampolles però al final sí.

Observant com l'aigua s'ha congelat

Intentant posar el glaçó dins l'ampolla

Jugant i experimentant

El glaçó s'ha fos, s'ha fet més petit i ha entrat pel coll de l'ampolla

LA CAPSA DE LES CANÇONS

Aquest segon trimestre hem començat amb una novetat a la classe de música: LA CAPSA DE LES CANÇONS.

Dins d'aquesta capsa hi ha elements representatius de totes les cançons que hem après al llarg dels mesos. Rotativament diferents nenes i nens treuen l'element que volen, l'ensenyen als seus companys i companyes i ja saben quina cançó toca cantar. Mentre tots la canten, el nen o nena que ha tret l'element representatiu, el mou seguint el ritme de la cançó.

Cada vegada que aprenguem una cançó nova posarem una figureta o dibuix representatiu dins la capsa.

Tots volen treure un element de la capsa de les cançons.

EXPERIMENT DE TARDOR

Avui hem fet un experiment a classe. Hem observat què passa a les pinyes si les posem dins d’un recipient amb aigua. Primer de tot hem observat les pinyes, hem vist que són de color marró, n’hi ha de grans i de petites i estan obertes. Després hem preguntat a cada infant què creia que passaria a les pinyes si les posem amb aigua. Aquestes han estat les seves hipòtesis:

- S’obriran més.

- Es desmuntaran.

- Es mullaran.

- Canviaran de color.

Hem deixat que el temps passés i hem pogut observar que les pinyes han quedat molles, s’han tancat i per això les hem vist més petites. No s’han obert, ni desmuntat i tampoc han canviat de color.

Observant una pinya
Posant les pinyes dins del recipient amb aigua
Observant com s'han tancat les pinyes
Comparant una pinya molla i tancada amb una pinya oberta que no hem posat dins el recipient amb aigua