3a setmana‎ > ‎

Escenari 3


La Maria, l'Anton i la Pilar han pogut experimentar que el seu Entorn Personal d'Aprenentatge (PLE) va agafant forma, creixent i millorant amb eines i serveis que els hi permeten cercar informació de forma eficient i eficaç i, darrerament, desar-la, analitzar-la i transformar-la. Podem dir que ja tenen dues de les tres branques del PLE gairebé definides.

Ara cal anar una mica més enllà. Aprofitar les facilitats que els ofereix Internet i, especialment, els serveis que els permeten compartir (xarxes socials, repositoris de vídeo i imatge, repositoris de presentacions i documents...) per a donar a conèixer les seves produccions, troballes i propostes a les persones (usuàries d'Internet) que tenen interesos molt similars als seus.

Això farà que la Maria, l'Anton i la Pilar s'envoltin d'un seguit de "persones de confiança" amb les que formaran la seva Xarxa Personal d'Aprenentatge (Personal Learning Network -PLN-) per tal de consolidar un engranatge que els permetrà aprendre i ensenyar de forma autònoma però social, en definitiva, a créixer professionalment dia a dia. Per tant, aquí definiran quins són els espais on compartir i quines persones farciran la seva PLN. 

Tota aquesta feina de construcció dels PLE de cadascun els permetrà caminar cap a la generació d'espais d'aprenentatge grupals...