Lliurament dels Premis EduRecerca, 16 de juny de 2017

Èxit de participació en la 5a edició dels Premis Edurecerca amb 45 centres, 62 treballs seleccionats i 66 alumnes participants.
  • Els premis Edurecerca són una iniciativa dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i amb la col·laboració d'entitats de diferents àmbits del Baix Llobregat: Innobaix, UPC, Parc Agrari, Consell de Dones, Consell Esportiu, Consorci de Turisme, Centre d’Estudis Comarcals, Fundació Orienta, CRAM (Fundació per la Conservació i Recuperació d'Animals Marins), l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, el Grup de Periodistes Ramon Barnils i l’Aula de Música i Teatre.
  • Cadascuna de les entitats premia un treball de recerca d’alta qualitat, entre el finalistes de la seva modalitat, seleccionats pels serveis educatius del Baix Llobregat.

 

El 16 de juny de 2017 s'ha celebrat, a l’auditori del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat, l'acte de lliurament de la cinquena edició dels Premis Edurecerca. Aquests premis, promoguts pels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament juntament amb diferents entitats col·laboradores, volen reconèixer la tasca d'investigació que es porta a terme als centres educatius de secundària de tot el territori.

La quantitat i qualitat dels treballs seleccionats pels diferents fòrums organitzats pels serveis educatius del Baix Llobregat d'enguany demostren la consolidació d'aquesta iniciativa que té com objectiu premiar l'excel·lència de l'assignatura de batxillerat que permet a l'alumnat acostar-se al difícil i alhora apassionant món de la recerca.

L'acte es va iniciar amb una interpretació musical d’una formació de càmbra de guitarres  de l’escola municipal de música de Sant Feliu de Llobregat.

Seguidament va tenir lloc l’obertura institucional  amb la intervenció del  Sr. Jordi San José, alcalde de Sant Feliu de Llobregat, la Sra. Núria Vallduriola, Directora dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament, el Sr. Rafael Homet Diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona i el Sr. Josep Perpinyà, President del Consell Comarcal del Baix Llobregat, donant la benvinguda i felicitant als autors, centres i famílies; així mateix van destacar els valors de perseverança, esforç, dedicació, paciència i cooperació que signifiquen aquests premis. Es va fer una especial menció a la col·laboració, i el treball en xarxa fet que es visualitza especialment amb la cooperació entre les diferents entitats del territori i la importància del treball realitzat entre l'alumne, el centre i la família.  

El Sr. Luis Basament Falcó, president d'Innobaix, va reconèixer la tasca d’ Andreu Grané,  de l’Ateneu Instructiu de Sant Joan Despí . El treball “Es pot minimitzar l’impacte ambiental dels plàstics?”“, dirigit per la Rosalia Et Batlle, tractava un dels impactes més preocupants dels nostres temps aportant una possible solució al problema .

El premi de la modalitat Grup de Periodistes Ramon Barnils, de la mà de la seva vicepresidenta, Elisabet Borreda, va ser lliurat al treball “Accident nuclear a Palomares”  de l’autora Nerea Pérez, treball tutoritzat per Maria Jesús Feijóo de l’Institut Joan Oró de Martorell amb un rigorós treball de periodisme d’investigació.

Seguidament l’Elena Boadas, directora de l'Àrea de Educació i formació Fundació CRAM i la Marta Coca, educadora de la Fundació van lliurar el premi de la seva modalitat a l’Andrea Monreal de l’Institut Camps Blancs de Sant Boi de Llobregat amb " Etologia i sensibilització sobre la contaminació marina costanera".  Un treball dirigit per la Marta Mir amb una part pràctica que es materialitzà en una campanya de sensibilització adreçada als més petits.

El treball “Dansa: El llenguatge universal. Dansa contemporània com a eina d’expressió”  de la Berta Admetlla i la seva tutora, Olga Redon, de l’Institut Olorda de Sant Feliu de Llobregat rebien el guardó de la mà de la directora de l’aula de Música i Teatre, Lourdes Borrell.

La videocreació amb la coreografia de la Berta va tancar el primer bloc de treballs.

Els premis d'aquest segon bloc van ser per la Laura Dinarès de l'Institut Creu de Saba d’Olesa de Montserrat  i el seu treball " De la lucha de clases a la lucha de géneros. Trincheras cotidianas contra el patriarcado"  dirigit per Ismael Mengual, en la modalitat Consell de Dones. En la modalitat Parc Agrari el treball guanyador va ser el de la Sandra Rasero i el seu tutor l’Albert Montori, de l’Institut Salvador Dalí del Prat de Llobregat, amb el treball "Efectes del pH i la salinitat en el creixement de la carxofa",  estudiant com afecten aquestes variables ambientals a un dels cultius més preuats del Baix. La modalitat Consell Esportiu del Baix Llobregat va premiar el treball de Jordi Sancho i el seu tutor Jesús Ariño amb el seu treball “Aturant el pas del temps. L'activitat física a la tercera edat” de l’ Institut Joaquim Blume d’Esplugues de LlobregatPer últim, tancava el bloc el treball del Raúl Arroyo i la Lidia Jiménez  de l'Institut Frederic Mompou, de Sant Vicenç dels Horts, " Elaboració d’un spot publicitari "  en la modalitat Consorci de Turisme.

Els representants de les entitats d’aquest segon bloc i encarregats de llegir el veredicte del jurat van ser la Sra. Vicky Castellanos, Consellera de les Dones del Consell Comarcal, el  Sr. Jesús Blanco, Conseller de medi ambient del Consell Comarcal i membre de la Comissió Executiva del Consorci del Parc Agrari, el Sr. Tonyo Gonzalez, membre de la comissió directiva del Consell Esportiu del Baix Llobregat i la Sra. Mireia Monfort, Consellera de Turisme del Baix Llobregat.

Va obrir el tercer bloc el premi de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat.  El representant, Lluís Monfort, Conseller de cultura del Consell Comarcal del Baix Llobregat i membre del jurat va atorgar el guardó a Marina Moreno pel seu treball “365 dies de silenci. El "Año de la Victoria" a Olesa de Montserrat i Martorell “ de l’Institut Voltrera d’Abrera, dirigit per Josep Campanales. 

El Premi Universitat Politècnica de Catalunya (Campus del Baix Llobregat) va ser per Paula Vello amb un treball tutoritzat per Anabel Ruiz de l’Institut Francesc Macià de Cornellà de Llobregat amb la seva recerca "Els drons al servei de la ciutat". El Delegat Rector del Campus Baix Llobregat, José Manuel Yufera, va fer l’entrega del premi. 

La Carla López de l'institut Mediterrània  de Castelldefels i la seva tutora Rosa Carbó  amb el seu  treball " El patrimoni arquitectònic de Castelldefels: Memòria identitat d'una ciutat ", van rebre el premi de la mà d’ Àngels Massip, membre de la Junta del Centre d’Estudis Comarcals i presidenta del jurat.

El darrer premi va ser atorgat per Noelia Reyes, responsable de Docència de la Fundació Orienta, a la Judith Rodríguez  de l'Institut  Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts acompanyada de la seva tutora Meritxell García amb el seu treball " El viatge de la meva vida "; un treball d’esforç i superació personal.

La Directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Baix Llobregat, Núria Vallduriola, va tancar l’acte i va reconèixer l’excel·lent tasca educativa i investigadora que es porta a terme a les aules i que any rere any es reflecteix amb la qualitat i quantitat dels treballs premiats.


Treballs Premiats EduRecerca 2017

EduRecerca 2017Comments