Lliurament dels Premis 2014

La 2a edició d’Edurecerca enforteix el reconeixement dels treballs de recerca i premia l’excel·lència de l’alumnat del Baix Llobregat

  • Els premis Edurecerca són una iniciativa dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament amb la col·laboració de les entitats Innobaix, UPC, Diputació de Barcelona, Consell Comarcal del Baix Llobregat, Parc Agrari, Consell de Dones, Consell Esportiu, Consorci de Turisme, Centre d’Estudis Comarcals, Fundació Orienta i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.
  • Les entitats premien 9 treballs de recerca d’alta qualitat, entre 46 finalistes, seleccionats pels serveis educatius del Baix Llobregat.

El 18 de juny de 2014 es va celebrar, a la Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat, la segona edició dels Premis Edurecerca, promoguda pels Serveis Territorials al Baix Llobregat del  Departament d’Ensenyament juntament amb diferents entitats col·laboradores, vol reconèixer la tasca d’investigació que es porta a terme als instituts de secundària, representada per 46 treballs de recerca de tot el territori.

En aquesta segona edició ha augmentat el nombre de participants i d’entitats, la qual cosa ha portat també a un considerable increment de premis, 9 en total, distribuïts en diferents àmbits d’estudi i treball. Tots els estudiants van rebre un diploma i diferents obsequis propis de cada entitat, i els guanyadors, una tauleta tàctil.

Amb més de 50 alumnes finalistes entre el públic, i amb l’assistència de familiars, tutors de treballs de recerca, directors de centres, personal de serveis educatius i inspectors d’educació, l’acte es va obrir amb la intervenció del l’Il·lustríssim Sr. Jordi San José, alcalde de Sant Feliu de Llobregat. Després d’una interpretació musical de l’escola de música de la mateixa localitat es va donar inici al lliurament dels premis.

El Consell Esportiu Municipal, representat pel president Salvador Valls i Cuello i per la tècnica Paula Blesa, va reconèixer la tasca de la Irene Lahuerta (institut Olorda, Sant Feliu de Llobregat) pel seu treball “La mujer en el deporte”. El premi UPC, de la mà del delegat del rector, José M. Yúfera, i d’en Lluís Monfort, va ser lliurat a la Laura Cabeza (institut Joaquim Blume, Esplugues de Llobregat) per “La màgia del grafé”. La Fundació Orienta va guardonar “Les creences irracionals. Som el que pensem”, de l’Alexandra Madalina (institut de Sant Just, Sant Just Desvern), reconegut per la Teresa Ribalta, la directora assistencial, i la Brenda Tarragona. 

El segon bloc de lliuraments de premis es va iniciar amb la intervenció del Sr. Jesús Blanco, conseller d’educació del Consell Comarcal, que va donar el Premi Consell de Dones, lliurat a la Judit Navarro, la Maria Moya i l’Elisabet Corominola (institut el Cairat, Esparreguera) pel treball “Antònia Galceran, memòries d’un exili forçós. Esparreguera durant la Segona República i la Guerra Civil Espanyola (1931-1939). El Premi Parc Agrari, atorgat pel Miquel Comino, conseller de política territorial, va recaure en “Espècies exòtiques invasores”, de la Laura Martos (institut Ribera Baixa, el Prat de Llobregat). El Consorci de Turisme, representat per la seva consellera, la Maria Miranda, va guardonar la Nerea Centeno i la Marta Granados (institut Miramar, Viladecans) per “Aplicació dels codis QR al patrimoni arquitectònic i llocs d’interès de Viladecans”.

La intervenció del director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat va obrir el tercer bloc, que va començar amb el Premi Innobaix, per a “E-Clothe” (institut Josep Mestres i Busquets, Viladecans) i atorgat pel president Lluís Bahamonde i pel Jordi Tort. En Guillem Figueras (institut el Castell, Esparreguera) va guanyar el Premi Centre d’Estudis, de la mà de l’Àngels Massip, membre de la Junta i presidenta de la Comissió de Recerca, i del secretari del jurat, en Jordi Morera. Per últim, per tal de destacar altres àmbits de coneixement, l’Ajuntament de Sant Feliu va atorgar un premi a l’Àlex Espinal (col·legi Garbí Pere Vergés, Esplugues de Llobregat) per la seva investigació “A cor obert!”.

El portaveu adjunt de la Diputació de Barcelona, en Ramon Castellano, va tancar l’acte i va reconèixer l’excel·lent tasca educativa i investigadora que es porta a terme a les aules i que va quedar reflectida amb la qualitat i quantitat dels treballs premiats.