Lliurament de Premis, 20 de juny de 2016

Èxit de participació en la 4a edició dels Premis Edurecerca amb 43 centres, 60 treballs seleccionats i 78 alumnes participants.

  • Els premis Edurecerca són una iniciativa dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i amb la col·laboració d'entitats de diferents àmbits del Baix Llobregat: Innobaix, UPC, Parc Agrari, Consell de Dones, Consell Esportiu, Consorci de Turisme, Centre d’Estudis Comarcals, Fundació Orienta, Grup GRODE (UAB), CRAM (Fundació per la Conservació i Recuperació d'Animals Marins) i l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat.
  • Cadascuna de les entitats premia un treball de recerca d’alta qualitat, entre el finalistes de la seva modalitat, seleccionats pels serveis educatius del Baix Llobregat.

 

El 20 de juny de 2016 s'ha celebrat, a la sala Iberia de Sant Feliu de Llobregat, l'acte de lliurament de la quarta edició dels Premis Edurecerca. Aquests premis, promoguts pels Serveis Territorials al Baix Llobregat del  Departament d’Ensenyament juntament amb diferents entitats col·laboradores, volen reconèixer la tasca d'investigació que es porta a terme als instituts de secundària de tot el territori.

La quantitat i qualitat dels treballs seleccionats pels diferents fòrums organitzats pels serveis educatius del Baix Llobregat d'enguany demostren la consolidació d'aquesta iniciativa que té com objectiu premiar l'excel·lència de l'assignatura de batxillerat que permet a l'alumnat acostar-se al difícil i alhora apassionant món de la recerca.

L'acte es va iniciar amb la intervenció de l’Il·lustríssim Sr. Jordi San José, alcalde de Sant Feliu de Llobregat i la Sra. Montserrat Llobet, Directora General d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, donant la benvinguda i felicitant als autors, centres i families; així mateix van destacar els valors de perseverança, esforç, dedicació, paciència i cooperació que signifiquen aquests premis. Es va fer una especial menció a la col·laboració, i el treball en xarxa fet que es visualitza especialment amb la cooperació entre les diferents entitats del territori i i la importància del treball realitzat entre l'alumne, el centre i la família.  

Després d’una interpretació musical del combo de jazz de l’escola municipal de música de la mateixa localitat es va donar inici al lliurament dels premis.

El Consell Esportiu del Baix Llobregat, representat per Salvador Vall i Cuello,  president del Consell Esportiu del Baix Llobregat, i la secretària tècnica Paula Blesa i la tècnica Sara Mejías García, va reconèixer la tasca de la Laura Aniento, l'Anna Segura i el David Sicília de l'Institut El Cairat d'Esparraguera. El seu treball, "Les emocions a l'escalada esportiva" , treballava les emocions i els impulsos que porten al esportistes a practicar aquesta disciplina.

El premi UPC, de la mà del delegat del rector al campus del Baix Llobregat, José Manuel Yúfera, va ser lliurat al  treball guanyador del Ian Langa, el Carles Solé i el Roger Solé del centre Salesians de Sant Vicenç del Horts, per “Aerodinàmica eòlica" . 

Seguidament l'Alfons Icart, director general de la Fundació Orienta va lliurar el premi a l'Aina Cloet de l'institut Severo Ochoa d'Esplugues de Llobregat amb "Qué ver cuando no ves". Un treball sobre la igualtat d'opotunitats en una societat que no pensa en les persones invidents. Va tancar aquest primer bloc la Fundació Marianao i el Grup GRODE (UAB). El premi va ser lliurat per la Maria Jesús Comellas, gestora del gup GRODE. El treball premiat va ser "La pervivència de la rialla: Plaute i la Sitcom" de la Júlia Palomar (institut Francesc Macià de Cornellà de Llobregat).

El segon bloc de lliuraments de premis es va iniciar amb la intervenció del Sr. Jordi Gil, conseller d'educació del Consell Comarcal, destacant la importància d'aquests premis que ajuden a valorar i estimar el patrimoni del Baix Llobregat.

Els premis d'aquest segon bloc van ser per la Maria Martí  de l'institut Joaquim Blume d'Esplugues de Llobregat i el seu treball "Llegeix-me el dolor" amb la creació d'uns contes contextualitzant la realitat de les dones afganeses. En la modalitat Parc Agrari el treball guanyador va ser Guillem Susino de l'institut Institut Josep Lluís Sert de Castelldefels amb el treball "La création d'un jardin potager", estudiant el fenomen dels horts urbans i la creació d'una  guia i proposta adreçada als joves. La modalitat Consorci de Turisme va premiar el treball del Miguel Long de l'institut Jaume Salvador i Pedrol, "Aplicació per a Android amb Java i Android Studio: SJDWALK, Sant Joan Despí en un clic". La Sra. Vicky Castellano, consellera de les Dones i la Gent Gran i el Sr. Jesús Blanco, conseller de Medi Ambient van lliurar aquests premis de les entitats del Consell Comarcal.

Per últim, tancava el bloc el treball d'Elena García de l'institut la Mallola d'Esplugues de Llobregat, en la modalitat Arxiu Comarcal amb el treball de recerca  "El llarg camí cap a l'exili" . 

El Conseller Comarcal de Cultura i Memorial Democràtic, el Sr. Lluís Montfort, va destacar el valor que representa per l'arxiu una recerca inèdita amb fonts directes sobre  la vida a l’exili i a Esplugues de Llobregat de tota la família de Rafael Sebastià Irla, ex-alcalde republicà d’Esplugues de Llobregat.

Va obrir el tercer bloc la intervenció del director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat, el Sr. Josep Maria Pérez, destacant el treball de recerca com una assignatura capdal en el camí de l'aprenentatge dels alumnes. El Premi Innobaix va ser pels alumnes Sílvia Olivares i Roger Ordoño del Salesians de Sant Vicenç amb la seva recerca "Aprendre a emprendre"  i va ser atorgat pel president d'Innobaix Lluís Bahamonde i per la directora general Anna Hernández. L' Érika Fernández de l'institut El Calamot de Gavà amb el seu "Estudi biològic de la plana deltaica del delta del Llobregat", va rebre el premi de la mà de la Conxita Sánchez, presidenta del Centre d'Estudis del Baix Llobregat i de l'Àngels Massip i el Jordi Morera, vocals de la Junta del CECBLL del Baix Lobregat. Rubén González; professor de secundària, va atorgar el premi Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat a la Paula Mula del centre Virolai de Molins de Rei, per la seva investigació "El poder. L’ombra de la conducta social".

El darrer premi va ser atorgat per Elena Boadas i Blanca Bassas del CRAM (Fundació per la conservació i recuperació d'animals marins) a la Sara Montalbán de l'institut Joanot Martorell d'Esplugues de Llobregat amb el seu treball "Tortugues marines: tresors en perill d'extinció".

El diputat delegat d'educació de la Diputació de Barcelona, en Rafael Homet, va tancar l’acte i va reconèixer l’excel·lent tasca educativa i investigadora que es porta a terme a les aules i que any rere any es reflecteix amb la qualitat i quantitat dels treballs premiats.


Treballs Premiats


Comments