https://www.facebook.com/AltCamp.CRP/https://twitter.com/CRP_AltCamphttp://serveiseducatius.xtec.cat/altcamp/ https://www.youtube.com/channel/UCWP9vw3mXNgRcViu4YzQaBQMestres per la formació "Medi des d'una perspectiva STEAM"

18 de set. 2018, 0:36 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 18 de set. 2018, 0:42 ]
El CESIRE, encarregat de coordinar la formació Medi des d'una perspectiva STEAM  (Programa impulsat pel Departament d’Ensenyament) necessita mestres amb experiència en la didàctica del coneixement del medi i amb ganes i capacitat per després s'encarreguin de la formació de mestres a la seva zona. Aquesta formació s’organitzarà en dues fases: una de formació de formadors i, una altra, de formació de mestres.

 

L’objectiu de la primera fase, és crear una xarxa de formadors de referència a cada territori que comparteixin una mateixa mirada sobre l’ensenyament-aprenentatge del Coneixement del Medi en perspectiva STEAM. Aquests mestres hauran de participar en una formació de 5 sessions intensives durant el primer trimestre per, després fer la formació als mestres del seu territori durant el segon i tercer trimestre.

 

Si us interessa ser formadors d’aquest programa ho podeu comunicar al CRP:   crp-altcamp@xtec.cat

Convocatòries obertes de programes d'innovació i ampliació de terminis

17 de set. 2018, 3:33 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 17 de set. 2018, 3:38 ]

http://xtec.gencat.cat/ca/innovacio/modalitats/projectes_innovacio_pedagogica/


      Resolucions relacionades amb innovació pedagògica:

o  Programa Apadrinem el nostre patrimoniTermini de presentació: del 6 de setembre al 15 d'octubre de 2018. Resolució ENS/2037/2018, de 30 d'agost.

o Programa Orientació educativa: Termini de presentació: del 6 al 30 de setembre de 2018. Resolució ENS/2038/2018, de 30 d'agost.

o Programa STEAMcatTermini de presentació: del 25 de juliol fins al 30 de setembre de 2018.  Resolució ENS/1769/2018, de 19 de juliol.

o  Reconeixement de projectes d'innovació:

Termini de presentació: ampliat fins al 31 d'octubre de 2018. Resolució ENS/1542/2018, de 2 de juliol i Resolució ENS/2004/2018, de 27 d'agost.


Curs per a l’elaboració del Projecte de convivència del centre educatiu

13 de set. 2018, 3:05 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 13 de set. 2018, 3:06 ]

http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/formaciogeneralprofessorat/escola_familia_entorn/projecte-de-convivencia/

Curs que posa a l'abast del professorat orientacions i recursos per elaborar el projecte de convivència en el marc del Projecte educatiu de centre.

D’acord amb la Resolució ENS/585/2017, de 17 de març, per la qual s’estableix l’elaboració i la implementació del Projecte de convivència en els centres educatius dins el marc del Projecte educatiu de centre, els centres educatius del Servei d’Educació de Catalunya han de tenir implementat el Projecte de convivència en el marc del seu Projecte educatiu, com a molt tard, el març de 2020.

El Projecte de convivència ha de reflectir les accions que el centre educatiu desenvolupi per capacitar tots els alumnes i la resta de la comunitat escolar per a la convivència i la gestió positiva dels conflictes. En aquest sentit, el Departament d'Ensenyament posa a l'abast de tots els centres educatius una aplicació informàtica amb elements de diagnosi, orientacions i recursos per elaborar-lo.

Inscripció fins el 26 de setembre

Formació. Escacs a l'escola 1

13 de set. 2018, 0:48 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 13 de set. 2018, 0:49 ]

Oberta la inscripció a l'activitat 7000040509 Escacs a l'escola 1. Curs semipresencial. Educació Primària (20 hores) de 17:30h a 19:30h. CRP de l'Alt Camp 

Objectius        

Formar els mestres en la tècnica i estratègies del joc d'escacs en un nivell inicial i la seva aplicació a l'aula.    

Inscripció fins el 26 de setembre  

    

 

Conferència "Com aprèn, recorda i oblida el cervell" a càrrec d'Ignacio Morgado

4 de set. 2018, 2:27 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 5 de set. 2018, 0:08 ]

https://docs.google.com/a/xtec.cat/viewer?a=v&pid=sites&srcid=eHRlYy5jYXR8Y3JwYWx0Y2FtcHxneDoxNTkwZWEyNDM4ZWRiOWYw


El proper 18 de setembre a 2/4 de 6 al Teatre Principal de Valls tindrà lloc la primera conferència de ​l'activitat 7010071701 Cicle de conferències ​"Reflexions i propostes" inclosa al Pla de Formació de Zona. 

 

Aquesta conferència anirà  ​a càrrec d'Ignacio Morgado: Com aprèn, recorda i oblida el cervell.


Ignacio Morgado Bernal és catedràtic de Psicobiologia i Director de l'Institut de Neurociències a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha realitzat estudis i treballs de recerca a les universitats del Ruhr (Alemanya), d'Oxford (Regne Unit) i a l'Institut Tecnològic de Califòrnia (Caltech, EUA). Imparteix classes de Psicologia Fisiològica a la Facultat de Psicologia i és també director del Màster en Psicobiologia i Neurociència Cognitiva. Investiga sobre Potenciació i recuperació de la memòria per estimulació elèctrica cerebral en rates normals i amb dany cerebral. Va ser degà fundador de la Facultat de Psicologia i director del Departament de Psicobiologia i de Metodologia de les Ciències de la Salut, a la Universitat Autònoma de Barcelona. És membre de la Societat Espanyola de Neurociència (SENC) i ha estat membre del comitè executiu de l'European Brain and Behaviour Society (EBBS).


Pots formalitzar la inscripció mitjançant 
aquest formulari


Programa de la conferència

Nova Formació Interna de Centre (FIC) El Pla de Lectura del Centre

3 de jul. 2018, 2:34 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 3 de jul. 2018, 3:00 ]


El Pla de lectura de centre (PLEC) és un document de referència per a tota la comunitat educativa, que defineix clarament la línia d’actuació –objectius, metodologia, planificació d’estratègies, recursos– que cada centre es proposa per tal d’assegurar la competència lectora de l'alumnat. Els eixos del Pla de lectura de centre són saber llegir, llegir per aprendre i gust per llegir.

Aquesta proposta de Formació Interna de Centre (FIC) està orientada a la reflexió sobre:

·         la necessitat de disposar d’un PLEC,

·         la diagnosi del centre en els tres eixos de la competència lectora,

·         l’inici de l’elaboració del document.

Primària / Secundària / Vídeo informatiu

Any Pompeu Fabra

12 de juny 2018, 0:25 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 12 de juny 2018, 0:37 ]

Any Pompeu FabraL'any 2018 està dedicat a commemorar la figura i l'obra de Pompeu Fabra. Així ho va acordar el Govern de Catalunya a l'agost passat per celebrar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.

Amb l'objectiu de facilitar el treball d'aquest esdeveniment a les aules, us facilitem un dossier que permetrà al professorat acostar l'alumnat a la figura de Pompeu Fabra. Potser us permetrà fer una planificació per al primer trimestre del curs vinent.

El dossier està pensat per al treball a secundària, però potser alguna activitat es pot aplicar també al cicle superior de primària.VI Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica 2018

11 de juny 2018, 1:32 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 11 de juny 2018, 1:33 ]Aquest premi s'adreça a tots els centres d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat, educació professional, educació especial i llar d’infants de Catalunya, amb l'objectiu de reconèixer i incentivar els projectes i línies de treball que aquests realitzen en la promoció del coneixement de l’agricultura i l’alimentació ecològiques i de les seves implicacions socials i ambientals, tant a nivell de l'alumnat, com de la comunitat educativa en general.

S’atorgaran fins a un màxim de tres premis:

Primer premi consistent en un guardó d'autoria i 1.250 €.

Segon premi consistent en un guardó d'autoria i 1.000 €.

Tercer premi consistent en un guardó d'autoria i 750 €.

La dotació econòmica del premi haurà d’anar destinada a donar continuïtat a les actuacions objecte d’aquest premi.

El termini de presentació és del 4 de juny al 16 de juliol del 2018

Consulteu les bases


#El Menjar no es llença. Taller adreçat a docents

18 d’abr. 2018, 7:36 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 8 de maig 2018, 4:36 ]

Malbaratament Alimentari


L'Agència de Residus de Catalunya subvencionarà cinc tallers gratuïts en diferents llocs del territori per oferir als docents estratègies i recursos aplicables a l'aula per combatre el malbaratament alimentari.

La formació anirà a càrrec dels professionals de l’organització Espigoladors; es farà el dilluns 4 de juny a 2/4 de 6 al CRP de l'Alt Camp i està adreçada a tot el professorat que tingui interès i vulgui adquirir estratègies per lluitar contra aquesta problemàtica.

La durada del taller serà de dues hores i mitja i l’objectiu de la formació és el de proporcionar als docents una base teòrica i metodològica que els permeti formar els seus alumnes i conscienciar-los sobre aquest problema.

Si us interessa assistir al taller us podeu inscriure en aquest formulari fins el 28 de maig.

+ Informació

Web de l'exposició del Centenari de la Biblioteca Popular de Valls

12 d’abr. 2018, 23:56 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 17 d’abr. 2018, 3:58 ]Aquest 2018 la ciutat de Valls celebra els cent anys de vida de la Biblioteca Popular. Per commemorar-ho, l’Ajuntament de Valls, la Biblioteca Carles Cardó, l’Arxiu Municipal, el Museu de Valls, l’Institut d’Estudis Vallencs i la Xarxa de Cultura, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, han preparat una sèrie d'actes per celebrar l’efemèride i posar de manifest la importància d’aquest equipament cultural i patrimonial per a la nostra ciutat.

 

Des del CRP de l’Alt Camp ens unim a la celebració del Centenari de la Biblioteca Popular de Valls elaborant una pàgina web que recull la informació sobre el contingut de l’exposició commemorativa i el programa d’actes. 

 

Podeu visitar-la aquí

1-10 of 280