https://www.facebook.com/AltCamp.CRP/https://twitter.com/CRP_AltCamphttp://serveiseducatius.xtec.cat/altcamp/ https://www.youtube.com/channel/UCWP9vw3mXNgRcViu4YzQaBQ#El Menjar no es llença. Taller adreçat a docents

18 d’abr. 2018, 7:36 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 18 d’abr. 2018, 9:15 ]

Malbaratament Alimentari


L'Agència de Residus de Catalunya subvencionarà cinc tallers gratuïts en diferents llocs del territori per oferir als docents estratègies i recursos aplicables a l'aula per combatre el malbaratament alimentari.

La formació anirà a càrrec dels professionals de l’organització Espigoladors; es farà el dilluns 4 de juny a 2/4 de 6 al CRP de l'Alt Camp i està adreçada a tot el professorat que tingui interès i vulgui adquirir estratègies per lluitar contra aquesta problemàtica.

La durada del taller serà de dues hores i mitja i l’objectiu de la formació és el de proporcionar als docents una base teòrica i metodològica que els permeti formar els seus alumnes i conscienciar-los sobre aquest problema.

Si us interessa assistir al taller us podeu inscriure en aquest formulari fins el 3 de maig.

+ Informació

Web de l'exposició del Centenari de la Biblioteca Popular de Valls

12 d’abr. 2018, 23:56 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 17 d’abr. 2018, 3:58 ]Aquest 2018 la ciutat de Valls celebra els cent anys de vida de la Biblioteca Popular. Per commemorar-ho, l’Ajuntament de Valls, la Biblioteca Carles Cardó, l’Arxiu Municipal, el Museu de Valls, l’Institut d’Estudis Vallencs i la Xarxa de Cultura, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, han preparat una sèrie d'actes per celebrar l’efemèride i posar de manifest la importància d’aquest equipament cultural i patrimonial per a la nostra ciutat.

 

Des del CRP de l’Alt Camp ens unim a la celebració del Centenari de la Biblioteca Popular de Valls elaborant una pàgina web que recull la informació sobre el contingut de l’exposició commemorativa i el programa d’actes. 

 

Podeu visitar-la aquí

Classificats de l'Alt Camp per a semifinals del CLVA

6 d’abr. 2018, 2:20 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 9 d’abr. 2018, 1:02 ]Els alumnes guanyadors dels quarts de final celebrats aquesta setmana a Reus que passen a semifinals són:

GRUMETS VERMELLS

- Roc Ferran de l'Escola Mare de Déu del Remei d'Alcover

 

- Núria Guasch Valldosera. Col·legi Cor de Maria de Valls


-
Nil Espinosa Oliver de l'Escola Eugeni d'Ors de Valls.

 

 

GRUMETS VERDS

- Fathallah Taleb de l'Escola Baltasar Segú de Valls

Premi Participa a l'Escola 2018

14 de març 2018, 3:24 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 14 de març 2018, 3:25 ]

http://governobert.gencat.cat/ca/participacio-ciutadana/societat-civil/premi/

Està oberta la convocatòria del Premi Participa a l’Escola 2018. El termini de presentació és fins el 31 de juliol.

El Premi Participa a l’Escola, convocat per la Secretaria de Transparència i Govern Obert, té per objectiu  premiar les experiències de participació o de foment dels valors democràtics a l’escola, dutes a terme durant el curs acadèmic corresponent a l’any de la convocatòria. Aquest premi vol reconèixer i encoratjar les escoles que, més enllà de la seva tasca educativa i formativa, treballen per fomentar els valors de la democràcia entre els més joves, per enfortir el present i el futur del nostre país a través d’una ciutadania activa i compromesa.

El Premi Participa a l’Escola 2018 està dotat amb 5500 euros i els destinataris són els centres de primària o secundària ubicats en territori català.

Disposeu de més informació i del formulari de sol·licitud   

Dia mundial de la poesia + música

12 de març 2018, 4:16 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 12 de març 2018, 4:54 ]


El proper dimecres 21 de març es celebra el Dia Mundial de la Poesia.

 

La Institució de les Lletres Catalanes ha encarregat un poema a Marc Granell i s'ha traduït a diferents llengües per tal que el proper dia 21 es pugui recitar en escoles i entitats en la diversitat lingüística del parlants del nostre país.

 

L’Escola municipal de música Robert Gerhard de Valls es vol afegir a la festa i ha versionat el poema La poesia, de Marc Granell per a cor i instrumental Orff i acompanyament harmònic, i us l'ofereixen per tal que en féu, si us ve de gust, us al vostre centre.


Podeu trobar les partitures i les bases instrumentals al següent enllaç.

 

L’Escola de música voldria saber qui l'utilitza i com ho viuen els nens. Per això us demanen que, si en féu us, ho graveu i ho pengeu a les xarxes amb l'etiqueta #DMPmúsica i ens etiqueteu a l'Escola @EMMValls i a @RosabelBofarull, autora de la música. Així, sabran on s'ha interpretat musicalment el poema i podran compartir-ho i omplir la xarxes socials de música i poesia durant el dia 21 de març.

Jornada dedicada a la lectura al Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya

9 de març 2018, 3:58 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 9 de març 2018, 3:58 ]Un any més, en el marc del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya (Mollerussa) s’organitza una jornada dedicada a la lectura i, aquesta en particular, al foment del gust per llegir. Podreu escoltar les propostes per crear lectors entusiastes que en farà en Joan Portell, participar en el taller per aprofundir en el treball dels clubs de lectura, amb l’escriptora Laia Aguilar (Ateneu Barcelonès) i conèixer la bona feina de dos grups de treball de biblioteques escolars al voltant de la literatura infantil i la prescripció lectora.

 

Si veieu el programa, el contingut de la jornada està relacionat amb el gust per llegir i la biblioteca escolar.Període d’inscripció del 6 de març al 12 d’abril de 2018


Inscripció i programa

Presentació dels Tallers de Creativitat a l'aula

20 de febr. 2018, 1:02 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 22 de febr. 2018, 4:54 ]https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe02p1hF5IylPwQTxhFQGr5snStGxcHnUQ754SccIdT-durLg/viewform


El proper 6 de març a 2/4 de 6 al CRP de l'Alt Camp tindrà lloc la presentació dels Tallers de Creativitat a l'aula adreçada a mestres de cicle superior de primària i professors/es de primer cicle de secundària, on es podrà conèixer i practicar el Mètode de la Creativació.


S’exposarà i informarà sobre el procés del desenvolupament de la creativitat a l'aula i s'explicarà El mètode de la Creativació per a realitzar projectes a l'aula. Es donarà a conèixer la "plataforma www.creativationchallenge" i la possibilitat de realitzar els “reptes” per part dels alumnes.


El Mètode de la Creativació és un procés ordenat i sistemàtic per a realitzar projectes a l'aula. La metodologia, basada en el Design Thinking i en estratègies de MP-ABP (Metodote de Projectes i Aprenentatge Basat en Problemes), parteix de la base educativa actual (aprendre continguts curriculars fonamentats en les competències bàsiques), aportant quelcom més enriquidor: la creativitat i la innovació.


Presentaran Salvador Soler Luz (Inspector emèrit d'Educació. i Assessor Científic de la Fundació CREATIVACIÓ) i Meia Trillas Martinez (Directora Pedagògica de la Fundació CREATIVACIÓ).


Inscripció


Gamification workshop

31 de gen. 2018, 4:29 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 31 de gen. 2018, 4:29 ]El proper 14 de febrer a 2/4 de 6 al CRP de l'Alt Camp tindrà lloc la conferència Three things games can teach us about motivating children. By Kay Berkling.


Organized by the iRead project team at the University of Bacelona.

 

Pots formalitzar la inscripció mitjançant aquest formulariPrograma

Activació a la xarxa Eduroam

31 de gen. 2018, 4:21 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 31 de gen. 2018, 4:22 ]

http://xtec.gencat.cat/ca/at_usuari/gestio/activacioeduroam/


·  Eduroam és una xarxa d'àmbit mundial dedicada principalment a les persones itinerants que es desplacen per centres educatius i necessiten accedir a Internet.


·  Podeu trobar tota la informació sobre el projecte i la configuració dels equips a: http://xtec.gencat.cat/ca/at_usuari/guiesinternet/eduroam


·  Per accedir a la xarxa Eduroam cal disposar d'un usuari de la XTEC i activar el servei.


Activació

V edició dels Jocs Florals Escolars de Catalunya

16 de gen. 2018, 2:48 publicada per SE CRP de l'Alt Camp   [ actualitzat el 16 de gen. 2018, 2:50 ]

V Jocs Florals


El Departament d’Ensenyament convoca la V edició dels Jocs Florals Escolars de Catalunya.

Aquesta edició contempla les modalitats de poesia, prosa i conte audiovisual il·lustrat. L’objectiu del certamen és potenciar la creació literària i mitjançant el conte audiovisual il·lustrat promoure el treball interdisciplinari des de l’àmbit lingüístic, l’àmbit digital i l’àmbit artístic.

En el bloc Conte audiovisual il·lustrat podeu trobar una proposta  per a treballar el conte audiovisual com a projecte de treball interdisciplinari, així com un llistat de recursos d’àudio i vídeo que es pot utilitzar per a l’elaboració del conte audiovisual.

Enllaç a les bases de la V edició dels Jocs Florals en PDF.

1-10 of 272