Notícies‎ > ‎

Conferència "Tutoria entre iguals (TEI)". Dijous 22 de gener a les 17h al CRP.

9 de gen. 2015, 1:32 publicada per SE CRP del Vallès Oriental I   [ actualitzat el 16 de gen. 2015, 1:55 ]
Programa de convivència per a la prevenció de la violència i l'assetjament escolar

  Aquesta xerrada - conferència serà a càrrec d'Andrés González Bellido
,
psicòleg expert en assetjament escolar; formador de nous especialistes; assessor de centres educatius; membre del grup TEI (tutoria entre iguals). 

Va adreçada a docents de primària i secundària.

La tutoria entre iguals és una estratègia educativa pràctica i efectiva per a la convivència escolar. Aquest recurs es basa en la col·laboració que un alumne ofereix a un company de classe davant d’una demanda d’ajuda.

Generalment, la tutoria entre iguals s’ha fet servir per afavorir l’aprenentatge de matèries curriculars (mates, llengua…); però també hi ha centres que volen adaptar aquest recurs de participació i prevenció per afavorir el desenvolupament educatiu, personal i social.

Diferents estudis demostren que implementant un sistema d’ajuda entre iguals, es poden aprofitar les capacitats, habilitats i punts forts dels alumnes per enriquir-se mútuament.

Així doncs, la tutoria entre iguales està dissenyada com a mesura preventiva contra la violència i l’assetjament escolar, on uns alumnes actuaran de manera voluntària com a tutors d’uns altres.

D’altra banda aquest recurs també ajudarà els alumnes a resoldre altres problemes o dificultats com el pas de primària a secundària, l’adaptació al nou institut, conflictes entre iguales no relacionats amb la violència, etc.

La tutoria entre iguals té un caràcter institucional, és a dir, no es tracta d’un conjunt d’accions aïllades realitzades pels alumnes, sinó que implica la creació d’una cultura general per la pau i la no-violència que afecta a tota la comunitat educativa i que necessita la participació de tothom.


Comments