Notícies‎ > ‎

30 de Gener de 2015. Dia escolar de la no violència i la pau (DENIP)

26 de gen. 2015, 4:26 publicada per SE CRP del Vallès Oriental I   [ actualitzat el 26 de gen. 2015, 4:28 ]

és una iniciativa que va néixer el 1964 per a fomentar l'educació per la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau. El poeta i pacifista mallorquí, Llorenç Vidal, la va engegar quan encara no existien iniciatives similars i actualment es celebra arreu del món.

El Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) .


Cada 30 de gener, en commemoració de l'assassinat de Mohandas Gandhi, el DENIP es posa en pràctica de diverses maneres amb un mateix objectiu en escoles de tot el món. Està considerada l'experiencia pionera més important d'educació per la pau del nostre temps.
Educant per la pau a les escoles
La cultura de la pau són tots els valors i actituds que reflecteixen el respecte per la vida, la dignitat humana i els drets humans, el rebuig de la violència en totes les seves formes i el compromís als principis de llibertat, justícia, solidaritat i tolerància. forma creativa i no violenta.
L'educació per la Pau i l'ACCD
L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament treballa per la pau des de l'àmbit de l'Educació per al Desenvolupament i col·labora amb l'Escola de cultura de pau de la Universitat Autònoma de Barcelona, entre d'altres.

Adreçes i  altres enllaços d'interès
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Educació ComunicActiva

 
 
 
 
  

Al Centre de Recursos podeu trobar material diversos per  a treballar la PAU i la NO VIOLÈNCIA

 
Comments