PROJECTES DE CENTRES. Curs 13-14

ESCOLA CONGOST

- Impuls a la lectura
- Mengem fruita
- Padrins lectors. Els alumnes de 4t i 5è, acompanyen als alumnes de P5 i 1r, respectivament, en el gust per la lectura.
- Hort i jardí. Ed. Infantil i C. Inicial realitzen aquesta activitat, amb ajut de mares.
- Arts and crafts. Tots els cicles de primària realitzen un taller de plàstica en llengua anglesa, ho realitza l'especialista d'anglès.
- Teatre. Per treballar la llengua oral, cada grup de Primària, assaja i es prepara una obra de teatre que després representen al teatre Can Palots de Canovelles a altres alumnes i a les famílies, els de C. Mitjà i Superior, i els de C. Inicial ho fan al mateix centre.
- Jocs de pati. Hi han diferents jocs distribuïts pel pati. Els alumnes tenen un calendari setmanal rotatori pels diferents jocs. Es treballa la convivència, resolució de conflictes i d’interrelació en el joc.
- Setmana cultural.
Treballem al 2n trimestre una Setmana Cultural dedicada a un tema, triat pel Claustre a principi de curs, com a cloenda realitzem una sortida tota l’escola.
-
Pla català de l'esport a l'escola. Dinamitzar i promoure l’esport en coordinació amb l'AMPA, l’ajuntament i entitats esportives municipals.
-
Reutilització llibres text. Des de P3 a 6è les famílies fan reutilització de llibres.
- Cantània.
Els alumnes de 5è participen en el programa Cantània a Granollers.


ESCOLA JACINT VERDAGUER

- Intel·ligències múltiples. A Educació Infantil
- L'hort a l'escola. A Educació Infantil
- Mediació escolar. A Educació Primària
- Impuls a la lectura. Abans marcat amb el projecte de biblioteca i noves tecnologies
- Un món de músiques. A tota l'escola
- Competència matemàtica. Resolució de problemes/càlcul
- Competència llengua. Comprensió lectora/ortografia

ESCOLA JOAN MIRÓ

- PAC (Pla de millora dels resultats educatius i la cohesió social)
- PILE Llengües estrangeres

ESCOLA QUATRE VENTS

- Mengem fruita
- Escacs
- Comunitat d'Aprenentatge. Participació de voluntariat de les famílies i de l'entorn escolar (institut, etc) en un procés encarat a millorar els resultats acadèmics i les relacions i les relacions entre família i escola mitjançant un procés de diàleg.

INS BELLULLA

- Impuls a la lectura
- Projecte d'Aprenentatge i Servei  de Voluntariat dels alumnes de 4rt d'ESO. Dintre del marc de Projecte de 4t els alumnes fan voluntariat fent reforç a les escoles de primària de Canovelles i a l'Institut Bellulla.
- Biblioteca a l'aula. Els alumnes de 1r d'ESO fan 1/2 hora de lectura diària per gaudir-ne
- Projecte de mediació i convivència per a la resolució de conflictes. El centre disposa de professors, alumnes i pares mediadors.
- Al pati, juga net. A l'hora de l'esbarjo s'organitzen diferents activitats lúdiques i esportives perquè els alumnes s'interrelacionin i millorin la seva convivència.
- L'Empresa Educa. Alumnes de 3r i 4rt d'ESO poden fer una part del seu currículum optatiu realitzant pràctiques a diferents empreses del municipi.
- La biblioteca al pati. Taller de deures a la biblioteca. Es vol potenciar la biblioteca com espai de treball i consulta.


CENTRES DE GRANOLLERS

(PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA
PÚBLICS I CONCERTATS
)

ESCOLA FÀTIMA

- Projecte HYGIA. Té per objectiu fomentar, entre els alumnes de l’escola, l’adquisició d'hàbits saludables a través del treball sobre l'alimentació, la salud i l'esport emprant metodologies actives. Dins d’aquest projecte marc es van elaborant altres projectes relacionats amb l’educació física, l’alimentació, la higiene i la salut. Dins d'aquest projecte marc es van elaborant altres projectes relacionats amb l'educació física, l'alimentació, la higiene i la salut.
- Pla lector. Es fan 8 grups internivells segons el nivell de cada alumne per tal de fomentar el gust per la lectura i millorar la velocitat lectora i la comprensió.
- Espais de creixement. Agrupacions per cicle en el cas de primària es fan 4 grups i a infantil 5. Es pretén treballar alguns aspectes del currículum de manera més lúdica i autònoma. Se'n fan d'anglès, de música, de moviment, de teatre, etc
- L'hort urbà. Acostar els alumnes a través de l'hort a una dieta més saludable i equilibrada
- La coral. A través del cant es pretén fomentar la cohesió de grup, l'atenció a la diversitat i els hàbits d'atenció i respecte.
- Tallers d'escriptura. Desdoblament de cada curs per treballar les diferents tipologies textuals.

ESCOLA GRANUL·LÀRIUS

- English Day
- AICLE (CS). Sessions de Coneixement del Medi en llengua anglesa. Cada trimestre es treballa en anglès un tema de la programació de Medi.
- La ràdio a l'escola (CS). Pretenem estimular la comunicació oral, el treball en grup i millorar la cohesió social. El projecte culmina amb la gravació d'un programa de ràdio a les instal·lacions de Ràdió Vallès
- EME (Emprendre a la Meva Escola) (6è). Es tracta de treballar de forma transversal totes aquelles competències relacionades amb l'emprenedoria, mitjançant la simulació de tot el procés de creació i desenvolupament d'una empresa cooperativa.
- Jocs tradicionals al pati. Un dia a la setmana, a l'hora del pati, l'alumnat juga a jocs més tradicionals, a l'hora que generem un clima de convivència a l'hora d'esbarjo, i d'interrelació en el joc entre tot l'alumnat.
- Setmana de l'art (tota l'escola). Per fomentar el treball i la relació d'alumnat de diferents nivells educatius, agrupats en grups reduïts. Organització d'activitats de caire plàstic i creatiu entorn un tema comú (potser un artista, un corrent artístic...). Exposició dels treballs elaborats oberta a les famílies
- Jornada internivells de jocs tradicionals (tota l'escola). Agrupats en grups on hi ha alumnes de tots els nivells de l'escola, tot l'alumnat participa d'una gimcana de diferents jocs tradicionals.

ESCOLA JOAN SOLANS

- Projecte pilot d'Ortografia arbitrària
- English Day
- Escacs
- Mengem fruita

ESCOLA MESTRES MONTAÑA

- Impuls de la lectura
- English Day
- Escacs
-
Lectura. A part de les activitats proposades a la formació ILEC fem d'altres per fomentar la lectura que es van iniciar a CI i van pujant a CM: carpeta de lectura, maleta viatgera, llibreta reportera. A part d'aquestes a P5-6è fem els padrins de lectura
- Racons de treball. A tota l'escola
- Rutines a primària. Tota una sèrie d'activitats sistemàtiques que es fan a tota primària
- Tallers de ciències a ed. infantil. Barregem els alumnes de tot el cicle per tal de fer 5 tallers de ciències en tres sessions cadascú utilitzant el material de ciències 3-6 i d'altres. Aquest tallers són rotatius i tots els alumnes els acaben fent al llarg del curs.
- E-twinning. A l'àrea d'anglès a CS fem servir e-twinning.

ESCOLA PAU VILA

- Mengem fruita
- Escoles Verdes. Tot i no tenir la denominació d’origen d’escola verda, el centre ha desenvolupat varies estratègies per conscienciar els nostres alumnes de la importància de cuidar i respectar el medi natural des de les petites actuacions diàries: socialització dels llibres de text, recollida selectiva de residus, estalvi de paper, hort escolar, participació en el programa Anella, conscienciació de l’estalvi energètic, blog hort escolar, esmorzar saludable, carmanyola escolar, activitats amb material de reciclatge i el programa "A l’escola la fruita entra sola".
-
Disseny d'una proposta de llengua catalana pròpia. Amb l'objectiu de donar-li un ús més funcional i competencial a la llengua
-
Les Arts escèniques. Com a vehicle per fomentar la competència comunicativa dels nostre alumnat
-
Padrins lectors. Els alumnes de 5è i 6è, comparteixen un espai de lectura setmanalment amb els alumnes de P5 i 1r, respectivament.
-
Hort escolar. Ed Infantil i C. Inicial realitzen aquesta activitat, amb voluntaris del centre Benito Meni
- Teatre. És el projecte singular del centre. Per treballar la llengua oral, tots els grups, assagen i es preparen una obra de teatre que després representen a les famílies i restes de companys.
- La ràdio a l'escola. Els alumnes de 4t graven dos programes de ràdio durant el curs: un dins del centre i l’altre dins del programa de Ràdio Entorn. L’objectiu és treballar la competència comunicativa. El primer es grava en el centre i el segon es fa a les instal·lacions de Ràdio 7 Vallès.
-
Jocs tradicionals al pati. Amb el suport de vàries mares de l’AMPA s’han dibuixat i pintat diferents jocs tradicional: xarranca, laberint, tres en ratlla parxís, jocs de xapes, etc. Amb l’objectiu d’oferir els alumnes una proposta lúdica alternativa a per les estones de pati. Són jocs col·lectius que afavoreixen la relació entre els alumnes.
-
e-Twinning. Dins de l’àrea d’anglès i amb els alumnes de CS es fan treballs que es comparteixen amb altres alumnes d’altres països.
-
Biblioteca. Una comissió de mestres es reuneix setmanalment per dinamitzar l'espai i les activitats que s'hi realitzen. També ens fan propostes de llengua: el gran dictat.
-
Pla català de l'esport a l'escola. Projecte de dinamització i promoció de l'esport a l'escola en coordinació amb l'AMPA.
-
Bricomamis. Un grup de mares col·laboren en la decoració del centre i festes escolars, un altre grup de voluntàries donen suport a l’aula preguntant taules de multiplicar, o fent llegir els alumnes alguna estoneta regularment; un altre grup ens acompanya a les activitats fora del centre i per últim tenim l’assemblea de delegats que permet compartir, entendre, col·laborar i difondre la cultura del centre.
- Socialització llibres i materials. Socialització de llibres, socialització de material escolar.
- Esmorzars saludables. S’informa a les famílies (a les reunions de principi de curs i en el dossier informatiu a les famílies) de la importància d’una dieta equilibrada i se’ls ha proporcionat una carmanyola i exemples d’esmorzars saludables.
- Cantània. Participació dels alumnes de 5è en el programa Cantània de l'AC de Granollers on els alumnes canten i participen en un espectacle a l'auditori de Granollers.
- Cantada de nadales. Participació en un concert de Nadales pels carrers de la ciutat.
- Educació viària. Participació dels alumnes de 5è en el programa educatiu i preventiu de la Guàrdia Urbana de Granollers.

ESCOLA PEREANTON

- Acord de Coresponsabilitat amb el Departament d'Ensenyament
- Projecte Música per a créixer. Projecte musical concebut com a projecte inclusiu amb la intenció que la música sigui l'eix vertebrador dels aprenentatges.

ESCOLA PONENT

- PILE Llengües estrangeres
- English Day
- Mengem fruita
- Relacions i emocions. Un treball de convivència en el centre entre alumnes, mestres i famílies. A Ed. Física es fan jocs cooperatius per treballar la cohesió, afegit al projecte inicial de relacions i emocions que no havíem inclòs aquesta matèria.
- Hort escola. Amb l'objectiu de conèixer els fruits de cada època, observar el procés des de la llavor fins el frui, conèixer i experimentar el cicle vital. Fer partícip de l’hort a tota la comunicat educativa.
- Teatre. Fem una obra de teatre cada nivell al llarg del curs.Es representa a les famílies i a la resta de companys/es. Tenim unes representacions estipulades: Els Pastorets 5è, Sant Jordi 4t, Musical 6è. EI Contes populars i CI i 3r tema relacionat amb el projecte o la setmana cultural.
- Biblioteca. Tota l'escola des d'EI es va 1h. setmanal a la biblioteca. S’expliquen contes o es llegeixen. S’exposen contes relacionats amb cada festa o tema de la setmana cultural. La mascota "el bibli" presenta llibres nous per les aules.
- Pla lector. Lectura individual d'un conte a P5 i CI amb seguiment. A CM i CS seguim una forma variada proposada al projecte.
- PlasticART. A partir de PILE hem ampliat el projecte a altres nivells per conèixer nous artistes i utilitzar la llengua anglesa.
. Espai anglès. Tenim un espai dins l'escola on es mostres els diferents treballs i noticies interessants relacionats amb països de parla anglesa. Relacionat també amb el bloc.
- Jocs de pati. A part del ping-pong tenim una sèrie de jocs pintats al terra i cada dia hi ha un grup que pot jugar.
- Jocs cooperatius. Dins l'Ed.Física es fan jocs cooperatius per treballar la cohesió, afegit al projecte inicial de relacions i emocions que no havíem inclòs aquesta matèria.
- Fòrum Mares delegades. A cada classe hi ha dues mares delegades que es reuneixen amb l'equip directiu un cop al mes, es un intercanvi d’informacions i propostes noves per treballar.

ESCOLA SALVADOR ESPRIU

- Impuls de la lectura
- Projecte pilot d'Ortografia arbitrària
- English Day
- Mengem fruita
- GEP (grup experimental plurilingüe)
- Euromania. Interrelació llengües romàniques per afavorir la comprensió lectora
- Escacs. Activitat a 4t i 5è. Pagat per les famílies
- Cultura emprenedora. Creació d'una cooperativa. 6è de Primària
- Cantània. Activitat realitzada pels alumnes de 5è
- Projecte Amics de la Unió. La flauta màgica. 4t de Primària.

ESCOLA FÀTIMA

- Mengem fruita
- Projecte Hygia. Té per objectiu fomentar, entre els alumnes de l’escola, l’adquisició d'hàbits saludables a través del treball sobre l'alimentació, la salud i l'esport emprant metodologies actives. Dins d’aquest projecte marc es van elaborant altres projectes relacionats amb l’educació física, l’alimentació, la higiene i la salut.
- Pla lector. Es fan 8 grups internivells segons el nivell de cada alumne per tal de fomentar el gust per la lectura i millorar la velocitat lectora i la comprensió.
- Espais de creixement. Agrupacions per cicle en el cas de primària es fan 4 grups i a infantil 5. Es pretén treballar alguns aspectes del currículum de manera més lúdica i autònoma. Se’n fan d’anglès, de música, de moviment, de teatre, etc.
- Hort escolar. Acostar els alumnes a través de l’hort a una dieta més saludable i equilibrada
- La coral. A través del cant es pretén fomentar la cohesió de grup, l’atenció a la diversitat i els hàbits d’atenció i respecte.
- Tallers d'escriptura. Desdoblament de cada curs per treballar les diferents tipologies textuals.

ESCOLA MUNICIPAL SALVADOR LLOBET

- Escola Verda
- English Day
- Mengem fruita
- Atenció a la diversitat / escola inclusiva. Des de l'AEE, des de la USEE i des de l'aula ordinària una de les prioritats és l'atenció a la diversitat de l'alumnat i la inclusió, tant com sigui possible, d'alumnes amb necessitats de suport educatiu (USEE, alumnes nouvinguts...)
- Biblioteca. Una comissió de mestres es reuneix setmanalment per dinamitzar l'espai i les activitats que s'hi realitzen. Malgrat que no formen part del seminari de biblioteques de Granollers, estan oberts a participar en sessions puntuals de formació o intercanvi.
- Cultura emprenedora a l’escola. Per segon curs el nostre alumnat i professorat de 5è EP participa en aquest projecte que busca l’aprenentatge a partir de l’esperit de l’emprenedoria, amb la creació d’una cooperativa a cada una de les classes de 5è nivell.

ESCOLA FERRER I GUÀRDIA

- Impuls de la lectura
- Projecte pilot d'Ortografia arbitrària
- English Day
- Escacs
- Mengem fruita
- Teatre. Tots els cursos de primària preparen una representació teatral per representar davant de companys i famílies.
- Projecte de Conversa. Es realitza a educació infantil i cicle inicial una sessió setmanal. Es crea un espai on els alumnes poden parlar d'un tema determinat fent ús dels seus coneixements i aplicant lèxic i estructures apreses.
- Projecte de Ràdio. El realitzen els alumnes de sisè durant una sessió setmanal. En grups realitzen tot el procés de creació d'un programa de ràdio.
- Hort. Aquest curs el realitzen les classes de P5 i 2n. Fan una sessió setmanal: desenvolupen activitats en l'espai d'hort per fer el conreu i manteniment d'aquest i continuen el treball a l'aula per tractar aspectes relacionats amb la llengua.
- Acompanya'ns. A les aules d'educació infantil s'organitza una tarda setmanal on els pares poden venir a col·laborar en l'activitat que els nens i nenes desenvolupen (un o dos pares per sessió).

ESCOLA LLEDONER

- English Day
- Mengem fruita
- Comunitats d'Aprenentatge. És el nostre projecte d'escola per excel·lència. Sota el lema "Per educar un infant cal tot un poble", és un projecte que ens mou cap a la participació de les famílies en el procés d'aprenentatge dels nostres alumnes, buscant així una major complicitat entre uns i altres a l'hora d'educar.
- Projecte de l'Hort. A la nostra escola sempre hem tingut hort, però ha estat aquest curs que li hem posat fil a l'agulla creant un petit projecte per poder tirar endavant un treball de tota l'escola. Veure blocs.xtec.cat/escolalledoner/hort
- Projecte de Pla Lector (Puntedu). Des de sempre hem intentat tenir activa la nostra biblioteca però ha estat amb el Puntedu que li hem donar un impuls més considerable. A més la lectura ha format una part important dintre el nostre horari lectiu, promocionant entre els alumnes diferents espais: Parelles lectores, Tertúlies Literàries, lectura a casa, ...

ESCOLA PIA

- Projecte pilot d'Ortografia arbitrària
- English Day
- Mengem fruita
- Educació en la Dimensió Interior. Projecte de tota l'escola.
- Competència lingüística. Expressió escrita: projecte transversal d'escola per millorar l'expressió escrita
- Competència matemàtica. Iniciem un espai de reflexió per millorar la resolució de problemes en el centre.
- Interioritat. Desenvolupament de la dimensió interior mitjançant tècniques de relaxació vivencial aplicades a l'aula i la cerca de moments de pau que possibilitin l'aprenentatge, les bones relacions humanes i el compromís social a partir de la trobada amb el jo interior.
- Competències Emocionals i socials. Programa de competències socials i formació del professorat i famílies en competències emocionals.
- Projecte 1x1
- Ràdio i entorn
- Voluntariat a ESO i Batxillerat

L'ESTEL

- Projecte pilot d'Ortografia arbitrària
- English Day
- GEP (grup experimental plurilingüe)
- PEMAC (Projecte Educatiu de Mitjans Audiovisuals i de Comunicació). Incorporar els Mitjans Audiovisuals de manera articulada, sistemàtica i progressiva al llarg del currículum des de P3 fins a 4t d'ESO, en un projecte d'escola que: (a) Vinculi tot el professorat, alumnat i famílies, (b) permeti innovar en les metodologies educatives i (c) millori la motivació de l'alumnat envers el seu aprenentatge, sobre tot en la competència lingüística i comunicativa.
- Connexió Bressol. Projecte pilot impulsat pel Departament d'Ensenyament en el qual participen 107 centres de tot Catalunya. El projecte Servei Comunitari està adreçat a les Escoles Bressol Municipals de Granollers. Es desenvolupa a partir dels continguts de determinades matèries curriculars i, especialment, des del Projecte PEMAC. Davant la necessitat real de crear una xarxa de comunicació i interacció entre els centres, alumnat, famílies i ciutadania es proposa la creació d'un bloc per a cada EBM.
- Pojecte Endavant. Dintre del Projecte Singular JUNTS de Granollers. Té com a finalitat millorar les garanties d'èxit fent que l'alumnat rendeixi segons les seves possibilitats i competències. Es tracta d'oferir la possibilitat que l'alumnat que hi participa assoleixi les CB d'etapa i acrediti l'ESO millorant la posterior formació o facilitant la inserció al món laboral.
- Pojecte Filosofia 3/18. Pretén potenciar les habilitats de pensament i raonament amb l'objectiu de contribuir al creixement personal i interpersonal del nostre alumnat. Té com a finalitat crear comunitats de recerca i potenciar el treball d'investigació a partir de diferents temàtiques i del visionat de pel·lícules. Vol aconseguir el creixement d'un clima afectiu i de confiança on poder parlar, ser escoltat i trobar sentit a les seves experiències pròpies.
- Ecoestel. Compromesos amb el Medi Ambient impulsem el projecte "A l'Estel amb bici" i "l'Hort urbà a Educació Infantil" per explorar les sensacions que ens ofereix la natura.

JARDÍ

- English Day
- Escacs. Com activitat extraescolar
- Mengem fruita
- Impuls a la lectura. Ja fa tres cursos que vam iniciar activitats multivariades per potenciar la lectura.
- Projecte Compartim. Aquest any ens centrem especialment en el Projecte Compartim iniciat el curs passat. És un projecte interdisciplinar de tota l'escola al voltant d'un sol tema. L'any passat va ser sobre el cos humà i aquest any segurament estarà relacionat amb Granollers.

INS CELESTÍ BELLERA

- Impuls a la lectura
- English Day
- Pla d'autonomia de centre (PAC) 2005-2010 i 2010-2014. Centrat en la millora del servei educatiu que ofereix el centre, amb activitats de centre obert al barri i a la ciutat, el treball en valors des de la pràctica esportiva i el treball per projectes cooperatius.

INS ESCOLA MUNICIPAL DE TREBALL

- Projecte singular Magraner. Tastet d'oficis Ajuntament de Granollers.
- Projecte de Qualitat i Millora contínua (DGFP)
- Projecte Dansània. AC Granollers i Diputació de Barcelona
- Pla Català de l'Esport. Departament d’ Ensenyament i Consell Català de l'Esport
- Aprenentatge i servei. En col·laboració amb Can Jonc "Recuperació de la memòria històrica"
- Projecte de lectura.  Propi 1r d’ESO
- Projecte d’escriptura.  Propi 2n d’ESO
- Projecte Comenius. Intercanvi a tres bandes


https://sites.google.com/a/xtec.cat/crp-vallesoriental1/experiencies/projectes-de-centres-curs-13-14Pujar

CENTRES DE LA ROCA DEL VALLÈS

(PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA)

ESCOLA PILAR MESTRES - JAUME TORRENS

- Escola Verda
- Mengem fruita
- Robòtica. Desenvolupament de petits projectes a través del programa Scratch i la seva aplicació a Lego We Do i Lego Mindstorms.
- Pla català de l'esport a l'escola. Projecte de dinamització i promoció de l'esport a l'escola en coordinació amb l'AMPA.
- Escacs a 4t. Taller d'iniciació als escacs a càrrec del club d'escacs Granollers
- Sharing English. Projecte de promoció de la llengua anglesa en col·laboració amb les famílies.
- Activitats compartides amb les famílies. Activitats de cap de setmana (taller de pessebre, activitat d'hivern i jornada de jardineria).

ESCOLA LA TORRETA

- Escola Verda. Recollida selectiva de residus, estalvi de paper, delegats verds, hort escolar, col·laboració amb el PIC i ABS de La Torreta, pla d’estalvi energètic, blog verd, esmorzar saludable, carmanyola escolar, activitats amb material de reciclatge, participació en el Programa d’educació ambiental L’Anella i el programa A l’escola la fruita entra sola.
- Impuls a la lectura. Aplicar els trenta minuts de lectura diaris segons l’horari concretat al Pla Lector. Potenciació de la Biblioteca d’aula. A part de la mig hora de lectura, es llegeix un llibre a Cicle Inicial i ve el seu autor per a que el coneguin, parli de la feina d’escriptor i li facin preguntes.
- English Day
- Mengem fruita. Foment del consum de fruita per esmorzar dos dies a la setmana (esmorzars saludables); a més estem subscrits al programa "Fruita a l’escola" del Departament.
- Socialització llibres i material. Socialització de llibres, socialització de material escolar.
- Hort escolar. Experimentar el procés de les plantes de manera vivencial, des de la llavor al consum.
- Projecte de salut. Juntament amb el ABS de La Roca es planifiquen activitats per tal de fomentar els hàbits saludables bàsics.
- Ed. Viària. La policia local del municipi fa un seguit de xerrades a 3r i 5è per tal de formar bons vianants.
- Xerrada desenvolupament puberal. Xerrada informativa a càrrec d’una llevadora sobre temes d’interès pels adolescents, amb ronda de preguntes.
- Setmana cultural monogràfica. Tota l’escola treballa un tema comú, es fan grups heterogenis i tallers, acabant a una disfressa al·lusiva al tema que serveix per carnaval.
- Portes obertes. Durant un matí de dissabte del segon trimestre l’escola s’obre als pares, especialment al que volen inscriure als seus fills el curs vinent. L’escola mostra els treballs de classe, especialment els de la setmana cultural.
- Cantània. Els alumnes de cinquè participen amb d’altres escoles de la zona en aquest espectacle artístic i integrador.
- Cantada de Nadales. L’escola ofereix als pares una mostra de la feina feta a l’àrea de música i a les tutories fent un espectacle nadalenc.
- Arts and crafts. Projecte integrat en la millora en el desenvolupament de la llengua anglesa; a tota la primària es fa una hora de plàstica amb la llengua anglesa com a llengua vehicular.
- Setmana de l'art. Tot el centre fa un taller de Viure l’art a l’escola durant el tercer trimestre.
- Millora competència matemàtica. Els alumnes de primària segueixen sistemàticament el mètode Quinzet per millorar el càlcul i la resolució de problemes.
- Millora competència lingüística. Basada en la pràctica amb els dictats preparats graduats, l’expressió escrita sistemàtica, la millora en la velocitat i la comprensió lectora (ACL).
- Racons de treball a EI. Treball amb grups heterogenis de P4 i P5, sobre consciència fonològica, recursos TIC...
- Centre de pràctiques. Actualment acollim a alumnes universitaris de l’escola de mestres per tal de col·laborar en la seva formació.

ESCOLA MOGENT

- PILE Llengües estrangeres
- Innovació en matemàtiques. Aquest projecte consisteix en potenciar el càlcul mental, la resolució de problemes i el pensament propi a partir de la utilització de materials específics com la calculadora i les regletes de Cuisinaire sense deixar de banda altres materials com el panell numèric, la recta numèrica, el geoplà, la geometria en l’entorn proper, ... Utilitzem una metodologia innovadora: partim de la manipulació de materials, continuem amb la representació gràfica i posteriorment acabem amb la simbòlica acompanyada de la verbalització de l’extracció de dades.
- L’art dins l’escola. Per tal de potenciar la creativitat i la imaginació, per treballar diferents tècniques de llenguatge visual i plàstic i per donar a conèixer el llegat artístic i cultural mirem i parlem sobre artistes i les característiques de les seves obres d’art, ja sigui pintura, escultura o arquitectura a través de làmines o fotografies o visitant una exposició o un museu. Deixem que els alumnes creïn les seves pròpies obres d’art.

ESCOLA SANTA AGNÈS DE MALANYANES

- Impuls a la lectura. Estem començant a treballar entorn l'impuls de la lectura i per aquest motiu ens hem apuntat al cicle de conferències de la l'aprenentatge de la lectura
- English Day. Per altra banda aquest any iniciarem l'English Day a l'escola i passarem la proposta a nivell municipal a veure si tothom s'engresca.
- Mengem fruita
- Treball internivells. 1 sessió setmanal amb alumnes barrejats de tot INF per a joc simbòlic i una altra per a tallers d’experimentació. 1 sessió setmanal amb alumnes barrejats de primària per a treballar específicament el bloc 7 de medi a través de tallers.
- Hort escolar. Tallers a INF i PRI d’hort durant tot l’any. A PRI es fa l’hort en llengua anglesa.
- e-Twinning. Projecte amb els alumnes de 2n-3r d’intercanvi de tradicions en les nostres festes.
- Impuls de la lectura. INF té un racó fix de biblioteca integrat en les estones diàries destinades al treball per racons amb durada anual. PRI té 30 min. setmanals de biblioteca. Servei de préstec a partir de P5. Maleta viatgera INF. Maleta viatgera en anglès a partir de 1r.
- CB. Resolució de problemes. 1 sessió setmanal a tots els nivells per treballar el raonament i la resolució de problemes a nivell oral i en grup. A partir de PRI hi ha un racó fix de resolució de problemes amb durada anual.
- Racons de treball.  A INF: 5 sessions setmanal de treball per racons on s’integren totes les àrees. A PRI: 2 sessions setmanals de racons (1 mates i 1 llengua)
- Treball per projectes. Tots els grups tenen dues sessions setmanals per a fer treball per projectes relacionats amb l’àrea de medi. L’últim trimestre, duran 2-3 setmanes aprox. tots els grups fan un projecte interdisciplinar entorn a un mateix eix temàtic.
- Reutilització de llibres. Reutilització de llibres de text a partir de CM
- Art. Durant el tercer trimestre, tots els grups treballen un autor en les seves sessions de plàstica.
- Ed. Emocional. Tots els grups tenen una sessió setmanal destinada al treball de les emocions a partir d’activitats seleccionades i seqüenciades al llarg de tots els cursos.
- Euromania. Projecte de transferència interlingüística per treballar la comprensió lectora.
- Base de dades. Aquest curs l’equip directiu treballarà per a crear una base de dades amb tota la informació acadèmica de tots els alumnes per tal que els mestres tinguin un fàcil accés a l'històric dels seus alumnes.
- Informes per competències. Des de l'inici de l’escola l’equip treballa per a crear informes dels alumnes en relació al nivell d’adquisició de les CB del propi alumnes i de la mitja del grup. Es tracta doncs, de poder tenir una fotografia ràpida del grup i de l’alumne en relació a les CB.

INS LA ROCA

- Impuls a la lectura
- Esport a l'escola
- Biblioteca
- Aula oberta de música.
En col·laboració amb l'Ajuntament i l'Escola Municipal de Música.
- Projecte singular FUTUR.
Adaptació curricular alumnes de 4t d'ESO.


CENTRES DE LES FRANQUESES DEL VALLÈS

(PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA)

ESCOLA BELLAVISTA - JOAN CAMPS

- Impuls a la lectura
- Escacs
- Mengem fruita
-
Teatre a 6è.
Treball interdisciplinari. Es treballa durant tot el curs i s'acaba a final de curs fent la representació pels alumnes i pels pares.
-
Contes populars. Els alumnes de 5è representen contes populars per a Sant Jordi
-
Competència social. Els alumnes de 3r i 5è treballen el programa d'Habilitats i competències socials del Manuel Segura.
-
Hort escolar. A Ed. Infantil i Cicle Inicial
- Apadrinament lector. Els alumnes de 5è apadrinen els de P5 i els de 6è apadrinen els de 1r
-
Centre formador. Rebem alumnes en pràctiques de les universitats i dels instituts Lauro i Til·ler.
-
Science (cicle superior). Treballem una part de l'àrea de naturals a 5è en anglès
-
Programa de recollida selectiva de residus. Reciclem tot tipus de residus
-
Educació viària. La policia local intervé a l'aula
-
Concert de Nadal. Obert a les famílies
-
Jocs tradicionals al pati. Introducció de jocs tradicionals a les hores de pati (primària)
-
Activitats esportives (Patronat d'esports). Practiquem diferents esports als diferents cicles organitzat pel patronat d'esports de Les Franqueses del Vallès. Introducció del ping-pong (primària)
-
Cantània. Participem en la Cantània de Granollers
-
Cantata municipal. Els alumnes de 2n de tot el municipi participen a la Cantània municipal coincidint amb la diada de Sant Ponç
-
Comiat de sisè i festa final de curs. Acomiadem els alumnes de sisè amb un sopar a l'escola (mes de juny, en horari de 20 a 24h) La festa de final de curs la preparem conjuntament amb l'AMPA i la celebrem un divendres.
-
Setmana tallers artístics. Dediquem una setmana a treballar les arts plàstiques i artistes.
-
Biblioteques d'aula i visites a la biblioteca municipal. Potenciem les biblioteques d'aula (30' de lectura diaris). Anem a fer sessions que ens prepara la bibliotecària de la biblioteca municipal, amb l'objectiu de motivar els alumnes.
- Tallers d'educació especial. Fem 3 tallers d'educació especial amb nens des de P3 fins a 6è.
- Jornades esportives (CS) organitzades per l'INS Lauro. A final de curs, el cicle superior participa de les jornades esportives que preparen els alumnes del cicle formatiu d'Ed. Física del Lauro
- Anglès des de P4. Iniciem l'anglès a P4
- Projecte de reutilització de llibres de text. Conjuntament amb l'AMPA, duem a terme la socialització de llibres

ESCOLA GUERAU DE LIOST

- Biblioteca escolar. Hem sol·licitat repetidament el PUNTEDU, com a mínim fa 7 o 8 anys... Mai ens l'han concedit. Malgrat tot es va engegar la biblioteca escolar i estem donant d'alta a l'e-pèrgam i persones del claustre han fet formació al respecte.
- Ara parlo jo. Un projecte de comunicació oral que porta 8 anys de durada i continua...
- L'hort a l'escola. Estem consolidant els "jardins d'infantil" i l'hort de primària que s'engegarà aquest any.
- Matemàtiques. És un projecte de canvi de metodologia de les matemàtiques impulsat a través d'una formació en centre i un impuls decidit per part de l'Equip directiu.

ESCOLA JOAN SANPERA I TORRAS

- Projecte TAC. Implementació de recursos TAC a totes les etapes i àrees
- Reutilització llibres de text. A partir de 3r fem reutilització de llibres de text
- Biblioteca. Servei de préstec i biblioteca oberta en horari de migdia
- Projectes. Reducció de llibres de text i treball per projectes
- Hort a Educació Infantil. Seguiment d'un hort: plantar, regar, recollir…
- Competicions de ping-pong i petanca. Competicions al pati els alumnes de 6è de primària i mestres.
- Cros escolar. Cros escolar organitzat per l'AMPA i escola
- Esmorzars sans. Educació Infantil: Recomanació d'esmorzars per a cada dia de la setmana
- Comenius. Intercanvi i treballs conjunts amb escoles europees agermanades.
- Molt a dir. Els alumnes de 5è i 6è apadrinen un company/a de 1r i P5 respectivament per motivar-los a la lectura.
- Educació viària. P5, 1r, 3r i 5è: Participació en el programa educatiu i preventiu de la Guàrdia Urbana de Les Franqueses
- Xerrada sexualitat. Xerrada sobre sexualitat a càrrec d'una infermera a 6è.
- Centre de pràctiques. L’Escola acull a estudiants de pràctiques del programa Roda, d'ESO, Batxillerat i de Magisteri.
- Setmana Monogràfica. Celebració d'una setmana amb un tema únic per tot el centre amb projecte, tallers...
- Portes obertes. Es fan portes obertes abans de la preinscripció i després de la setmana monogràfica
- Cantània 5è de primària. Participació en el programa Cantània de l'AC de Granollers on els alumnes canten i participen en un espectacle a l'auditori de Granollers.
- Cantata 2n de primària. Participació en el programa Cantata de l'Escola de música de Les Franqueses on els alumnes canten i participen en un espectacle a la plaça de l'Ajuntament.
- Cantada de Nadales. Participació en un concert de Nadales a la plaça de l'Ajuntament
- Balls de final de curs i comiat de 6è. Participació en una ballada de danses a la mateixa escola i lliurament d'orles i obsequis a 6è.
- Timbaler. Edició de la revista Timbaler.
- Gegants. Participació en cercaviles i festes.
- Cançó de l'escola. Aprenentatge de la cançó de l'escola.
- Patis oberts. Acord entre escola i ajuntament per tenir els patis oberts a les hores extraescolars i caps de setmana i festius.
- Programa PEPE Escola i Patronat municipal d'esports. Acord entre escola i PME per realitzar activitats esportives amb els nostres alumnes

ESCOLA CAMINS

- Mengem fruita
- Art. L'escola no té un projecte específic com a tal. El que destaca del PEC de la nostra escola és que donem importància al treball de les arts (els infants fan una sessió de música, de dansa, d'art i dues de cant coral a la setmana) i també realitzem un treball que anomenem escenaris el qual són sessions que realitzem amb els infants on els mestres els hi preparem situacions diverses per provocar aprenentatge.

ESCOLA COLORS

- Racons de treball. A l'EI i a l'EP (CI), amb la intervenció dels pares i mares.
- Grups de lectura. A l'EP, dos dies per setmana tots els alumnes de l'educació primària es barregen per grups homogenis per al treball de la lectura i promocionen entre ells trimestralment.
- Ep! Ep!. Treball dels hàbits a l'EI de forma conjunta família-escola.
- El conte/el cuento. Treball diferenciat del conte tradicional (català) i del "cuento" com a transmissor de valors (castellà) a l'EI.
- Educació en valors. Treball específic d'educació en valors des de P3 a 5è (ICE Universitat de Barcelona) i concretament a 3r i 5è treball de la competència social amb el material d'en Manel Segura i la Margarita Arcas (Universitat de la Laguna - Tenerife).
- Escola Plurilingüe. Treball d'àrees no pròpiament lingüístiques en llengua anglesa i castellana.

https://sites.google.com/a/xtec.cat/crp-vallesoriental1/experiencies/projectes-de-centres-curs-13-14Pujar


Comments