Respecta'm!. EI-PRI (Prevenció assetjament escolar)

20 de gen. 2018, 9:13 publicada per SE CRP Sarrià-Sant Gervasi   [ actualitzat el 27 de febr. 2018, 4:38 ]
 Maletes pedagògiques en préstec al CRP de Sarrià-Sant Gervasi

La maleta conte  contes i àlbums il·lustrats,  amb l'objectiu de facilitar recursos als centres educatius i les biblioteques escolars per prevenir el bullying i promoure les relacions respectuoses entre iguals.  Es presta, preferentment, als centres de la zona.


Què és l'assetjament?

L'assetjament es dóna quan un infant o un jove és agredit psicològicament, físicament o moralment de manera continuada en el temps per un o més companys.

És important diferenciar l'assetjament escolar d'altres actituds entre iguals, com una baralla o una broma pesada aïllada. Per parlar d'assetjament cal que les conductes agressives es reprodueixin de manera sistemàtica, que tinguin la intenció de fer mal i que, com succeeix en la majoria dels casos, la víctima no pugui o no sàpiga defensar-se.

Les conductes d'abús solen donar-se en espais físics concrets, però no sempre controlats pels adults (lavabos, passadissos, vestidors...), i durant l'horari lectiu i/o a les sortides i entrades del centre escolar. Darrerament, amb l'ús de mitjans tecnològics, com els mòbils o Internet, han aparegut noves formes d'assetjament.

 [Font: Prevenció i detecció de l'assetjament. Família i Escola. Generalitat de Catalunya]Contingut de la maleta
GUIA de la maleta

 Recursos complementaris