Narrativa. Novetats- 2015 A (PRI)

13 de set. 2017, 8:44 publicada per SE CRP Sarrià-Sant Gervasi   [ actualitzat el 5 d’oct. 2017, 21:38 ]
Novetats 2014/15-A

Maletes pedagògiques en 
préstec al CRP de Sarrià-Sant Gervasi

La maleta conté  una selecció acurada de 25 llibres de literatura  infantil-juvenil dels anys 2014-15, Es presta, preferentment, als centres de la zona.amb l'objectiu fomentar el gust per la lectura i facilitar recursos als centres educatius per potenciar i dinamitzar l'hàbit lector. 

Està adreçada a EI / Primària i els llibres estan classificats per cicles. El gust per llegir 
El gust per llegir es podria entendre com l’adquisició d’un hàbit basat en el gaudi, com a descobriment d’unes il·limitades possibilitats d’oci; com a expressió i formació del gust personal i del desig lector, i com un element clau per a l’adquisició del coneixement i per al seu desenvolupament personal al llarg de la vida. 

La literatura infantil i juvenil ha estat durant molt de temps desatesa dins de l’àmbit escolar. Per sort, cada vegada més, d’unes dècades ençà, el seu ús està molt generalitzat en la formació lectora. Avui en dia aquesta literatura resulta bàsica per familiaritzar-se amb el text, per a la formació de l’aprenentatge lector i literari des de les primeres edats: coneixement del temps literari i de la divisió de l’acció en seqüències, l’experimentació del plaer de les paraules, la identificació amb els personatges o el diàleg amb la pròpia experiència.
Font: Ateneu. Materials de Formació de Biblioteca Escolar