Ordenació curricular a Primària

 • El currículum. Orientacions Programar per competències a l'educació primàriaCurrículumInfografia. CurrículumLes dimensions a cop d'ullEspais exteriorsEl currículum a l'escola i a l'aula.  Materials de formació ...
  Publicat a les 27 de gen. 2018, 2:46 per SE CRP Sarrià-Sant Gervasi
 • Decret ordenació primària 2015                  Accés al Decret 119/2015, de 23 de junyAquest decret presenta un canvi de paradigma en els currículums de primària i secundària, amb l’objectiu principal d’aprofundir en ...
  Publicat a les 11 de des. 2017, 6:24 per SE CRP Sarrià-Sant Gervasi
 • Ordre d'avaluació 2016  Accés a l'ordre d'avaluació 2016Anar a:  Quaderns CB primàriaOrdre ENS/164/2016, de 14 de juny,que determina el procediment i els documents i requisits formals ...
  Publicat a les 11 de des. 2017, 6:17 per SE CRP Sarrià-Sant Gervasi
 • Quaderns CB primària Col·lecció de dossiers de CB de primària.Cliqueu damunt la imatge del dossier per accedir al document. Desenvolupament del currículum  de les diferents competències. Cada quadern conté:dimensionscompetències ...
  Publicat a les 27 de gen. 2018, 2:47 per SE CRP Sarrià-Sant Gervasi
S''estan mostrant les entrades 1 - 4 de 4. Mostra'n més »

El Departament va iniciar el 2013 el desplegament de les competències bàsiques a primària i a secundària.

El curs 2016-17 es va posar en marxa  el nou procés d’avaluació en l'educació primària

Aquest nou sistema avaluació té l’objectiu d’adequar-se a les competències bàsiques desplegades en el decret de currículum de l’educació primària de 2015.i dóna resposta al canvi en la manera d’aprendre, que ara es fa en funció de les competències, és a dir, conceptes, destreses, habilitats i capacitats. 
 D’aquesta manera es dóna coherència al decret d’ordenació dels ensenyaments d’aquesta etapa, d’acord amb l’aposta d’Ensenyament per l’aprenentatge competencial. 


 • El decret 119/2015, d’ordenació dels ensenyaments de l’educació primària, estableix les dimensions, les competències, els continguts i els criteris d’avaluació dels diferents àmbits.
 • L'ordre d'avaluació 2016 determina el procediment i els documents i requisits formals.
 • En els quaderns de competències bàsiques de cadascun dels àmbits es concreten tres nivells d’assoliment de cada competència (assoliment excel·lent / assoliment notable / assoliment satisfactori) i alguns indicadors per a l’avaluació d’aquests nivells d’assoliment.

El currículum. Orientacions

10 de gen. 2017, 7:24 publicada per SE CRP Sarrià-Sant Gervasi   [ actualitzat el 27 de gen. 2018, 2:46 ]


El currículum a l'escola i a l'aula.  
Materials de formació a l'Ateneu 

La presentació del currículum proporciona una oportunitat per a la reflexió pedagògica dels equips docents. Es fonamenta en la Llei d'Educació de Catalunya, en les directrius europees, en les línies de treball del Departament d'Ensenyament i en els últims avenços científics sobre l'aprenentatge. Aquests materials es presenten organitzats en 4 mòduls:

Mòdul 1Decret. Un currículum que afavoreix l'assoliment de les competències
Mòdul 2Metodologia. L'alumne com a protagonista del seu aprenentatge
Mòdul 3Avaluació. Avaluar per aprendre
Mòdul 4: Programació. Programar és prendre decisions
Preguntes més freqüentsDecret ordenació primària 2015

9 de gen. 2017, 4:29 publicada per SE CRP Sarrià-Sant Gervasi   [ actualitzat el 11 de des. 2017, 6:24 ]


                 
Accés al Decret 119/2015, de 23 de juny
Aquest decret presenta un canvi de paradigma en els currículums de primària i secundària, amb l’objectiu principal d’aprofundir en el model competencial, per tal de garantir l’adquisició de les competències bàsiques de l’alumnat en acabar l’etapa obligatòria.

Les competències bàsiques es converteixen en els objectius d’aprenentatge de final d’etapa obligatòria, fet que suposa apostar per un model pedagògic que prioritza la interrelació dels diferents coneixements que aprèn l’alumne i la seva posada en acció.

El currículum de primària incorpora com a novetats, entre d’altres, l’increment de 175 hores de matemàtiques al llarg de tota l’etapa i la presència de les competències digitals en totes les àrees. Altres aspectes destacats són la incorporació d’orientacions metodològiques i d’avaluació per poder guiar aquest treball competencial, i una acció tutorial, tant individual com col·lectiva. La proposta també fa una atenció especial al procés de lectura i escriptura, i a la consolidació del Suport Escolar Personalitzat (SEP).

Tornar a Avaluació Primària
Ordre d'avaluació 2016

9 de gen. 2017, 4:24 publicada per SE CRP Sarrià-Sant Gervasi   [ actualitzat el 11 de des. 2017, 6:17 ]

 

Accés a l'ordre d'avaluació 2016

Ordre ENS/164/2016, de 14 de juny,que determina el procediment i els documents i requisits formals del procés d'avaluació en l'educació primària. 

Quatre nivells d’avaluació

S’estableixen quatre nivells per avaluar el grau d’assoliment de les competències. Així mateix, la qualificació s’enriqueix i concreta cadascuna de les dimensions que conformen les competències, donant una informació qualitativa del procés de cada alumne. Per exemple, les competències matemàtiques s’agrupen en quatre dimensions: resolució de problemes, raonament i prova, connexions, i comunicació i representació.

També hi ha un canvi en la manera s’han d’expressar els resultats de l’aprenentatge dels alumnes en l’assoliment de les competències, que fins el curs passat es feia numèricament: 

 • Assoliment excel·lent (AE)
 • Assoliment notable (AN)
 • Assoliment satisfactori (AS) 
 • No-assoliment (NA).

Quaderns CB primària

22 de des. 2016, 1:14 publicada per SE CRP Sarrià-Sant Gervasi   [ actualitzat el 27 de gen. 2018, 2:47 ]


Col·lecció de dossiers de CB de primària.


Cliqueu damunt la imatge del dossier per accedir al document.

Desenvolupament del currículum  de les diferents competències.

Cada quadern conté:
 • dimensions
 • competències graduades 
 • continguts clau 
 • orientacions metodològiques
 • orientacions per a l’avaluació.

1-4 of 4