DINAMITZACIÓ‎ > ‎Activitats 17-18‎ > ‎

Festa Major de Sarrià a les escoles 2017

2 d’oct. 2017, 1:59 publicada per SE CRP Sarrià-Sant Gervasi   [ actualitzat el 29 d’oct. 2017, 10:58 ]

El 6 d'octubre de 2017, va tornar la festa major de Sarrià a les escoles. Una vegada més les energies d'uns i altres s'aplegaren per encomanar-nos l'alegria dels costums populars. 

Aquesta festa és una activitat educativa que forma part del Programa d'activitats de la Festa Major del Roser de Sarrià i està organitzada, conjuntament, pel professorat de música i d'educació física de les escoles que hi participen. 

El Districte de Sarrià-Sant Gervasi hi col·labora donant el suport necessari, conjuntament, amb la Guàrdia Urbana i el Centre Cívic de Sarrià. 

El CRP de Sarrià-Sant Gervasi hi col·labora coordinant el programa d'actuacions.

Hi participen aproximadament 1700 nens i nenes procedents d'escoles públiques, concertades i d'educació especial de Sarrià.

L'activitat requereix d'un treball previ d'aprenentatge de les actuacions i danses a cada escola, una cercavila formada per itineraris confluents i una festa final conjunta. Durant el trajecte els nens i nenes, al ritme de timbals i gralles, fa diferents actuacions i balla danses populars i tradicionals de Festa Major, acompanyats per un seguici de gegants, cap-grossos i diables.


En aquest enllaç podeu accedir a algunes imatges de la diada: IMATGES FESTA 2016


La cercavila de totes les escoles s'inicià a la Plaça del Consell de la Vila a les 10 h.

  • Part de l'alumnat es queda a la Plaça del Consell de la Vila per aixecar falcons 10'15 h. Un cop acabades les actuacions reprenen la cercavila cap a les 10'30 h.
  • La resta segueix fins la plaça de Sant Vicenç per fer el ball de cintes a les 10'15 h. Reprenen la cercavila cap a les 10'30 h.
  • Les dues cercaviles s'ajunten al Casal de Sarrià a les 11 h.
  • Un cop a la pista del Casal s'inicien les actuacions conjuntes de totes les escoles, amb el següent  Programa d'actuacions.  
Centres participants            
Escola Dolors Monserdà-Santapau
Escola Orlandai
IE Costa i Llobera
C Santa Dorotea
Escola Tàber


Itineraris Festa Major Sarrià
Comments