Marató de lectura al carrer 2016

12 d’abr. 2016, 8:04 publicada per SE CRP Sarrià-Sant Gervasi   [ actualitzat el 12 d’oct. 2016, 5:28 ]

El proper divendres 15 d’abril de 2016, de  09.45 a 12.30 h es celebrarà la III Marató de lectura en veu alta sota el lema:

“Les escoles de Sarrià Sant Gervasi portem la lectura al carrer”

Aquesta activitat és fruit del treball del seminari de coordinació de biblioteques escolars de la zona i consta de diferents activitats a l'entorn de la lectura:

   • La marató de lectura en veu alta
   • Espectacles relacionats amb els llibres i les biblioteques
   • Exposició de plafons que mostren el treballs de les escoles
   • Parada de les biblioteques públiques de zona amb una activitat participativa: Punt de llibre: Què és per tu la biblioteca?

Les activitats previstes es repartiran entre la Plaça del Consell de la Vila, la Plaça de Sarrià i la Plaça Pere Figuera Serra.




El Curs 2015-16 es compleixen 100 anys del naixement de  Roald Dahl. Per celebrar aquesta efemèride, els participants a la III Marató de Lectura volem dedicar l’acte a aquest autor emblemàtic de la literatura infantil i juvenil.

Hi ha escriptors que dediquen tota la seva vida a cristal·litzar el seu univers en una única obra immortal. Però són pocs, molt pocs, els que poden enorgullir-se de tenir gairebé tots els seus títols dins d'un cànon. Roald Dahl és un d'aquests escollits.

L'univers de Dahl el conformen personatges feréstecs, intel·ligents, curiosos i rebels per als que la seva curta edat mai és un fre. Des que el 1943 publiqués la seva primera obra per a un públic infantil, The Gremlins, és difícil anomenar un dels seus títols que no sigui conegut. El centre de la seva producció literària l’ocupen aquests nens irrepetibles, envoltats de màgia : James,  el del préssec gegant, Charlie, el de la fàbrica de xocolata o Matilda comparteixen joventut, esperit rebel i intel·ligència.  Són personatges extraordinaris, que despullen les contradiccions del món dels adults.

Els llibres de Roald Dahl són una invitació a la independència i la crítica, i una lectura imprescindible per als més joves.  (J. MORLA 26 /3/ 2016/El Pais Semanal)

 


Participen

ESC Poeta Foix,  ESC Orlandai , ESC Nabí , ESC Tàber, ESC Dolors Monserdà-Santapau,  IE Costa i Llobera, INS Serrat i BonastreINS Montserrat, INS Menéndez y Pelayo

Col·laboren

Escoles Bressol Municipals, Biblioteca Clarà, Biblioteca de Collserola-Josep Miracle, Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall

Organitzen

Seminari de Biblioteques Escolars, Districte de Sarrià-Sant Gervasi, Servei Educatiu-CRP.



imatges de la Marató 2015
https://plus.google.com/photos/117609653664341251441/albums/6140199039603742705
 











Comments