II Marató de lectura de Sarrià-Sant Gervasi

5 d’abr. 2015, 4:29 publicada per SE CRP Sarrià-Sant Gervasi   [ actualitzat el 23 d’abr. 2015, 7:29 ]

Aquest any 2015  és un any molt especial per al col·lectiu bibliotecari de Catalunya. Es commemora el centenari del naixement de les primeres biblioteques públiques  amb el programa Any de les Biblioteques. Les prioritats del programa es centren en fer balanç i donar valor al model bibliotecari impulsat per la Mancomunitat l'any 1915; posicionar el model per fer front als reptes de la societat de futur i situar les biblioteques com a equipament cultural bàsic en els nuclis dels debats sobre les polítiques culturals.


Les biblioteques públiques són un dels èxits de país més reeixit i ens n’hem de sentir orgullosos. Al mateix temps però, no podem deixar de recordar que per a formar als infants, calen, també, unes biblioteques escolars ben dotades, amb equipaments suficients i amb el personal necessari qualificat que les atengui. Si volem un país culte, ben format i amb capacitat crítica, cal fer-ho del començament, i sense unes biblioteques escolars fortes i potents, aquest objectiu no serà possible.  (COBDC. Editorial  Març  2015  )


El passat divendres 17 d’abril de 2015, de 10 a 13 h es va celebrar la II Marató de lectura en veu alta sota el lema:

“Les escoles públiques portem la lectura al carrer”


Amb força sol i bona temperatura, totes les activitats previstes en van desenvolupar amb molta il·lusió i gran satisfacció! Us deixem les evidencies:

https://plus.google.com/photos/117609653664341251441/albums/6140199039603742705
 
http://www.nabi.cat/tercer/marato-de-lectura-3/                                   imatges de la jornada

Les activitats previstes es van repartir entre la Plaça del Consell de la Vila i la Plaça Pere Figuera Serra:Participen

ESC Poeta Foix,  ESC Orlandai , ESC Nabí , ESC Tàber, ESC Dolors Monserdà-Santapau,  IE Costa i Llobera, INS Serrat i Bonastre, INS Montserrat, INS Menéndez y Pelayo

Col·laboren

Escoles Bressol Municipals, Biblioteca Clarà, Biblioteca de Collserola-Josep Miracle, Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall

Organitzen

Seminari de Biblioteques Escolars, Districte de Sarrià-Sant Gervasi, Servei Educatiu-CRP.