Conèixer l'Hospitalet: Activitat pel professorat de la ciutat
Curs 2017-18


Breu descripció:

Espai per donar a conèixer al professorat de la ciutat els recursos educatius.

Objectius:

· Conèixer i entendre l’H a partir d’un petit resum de la seva història.

· Donar a conèixer recursos educatius de l’entorn per treballar amb l’alumnat.

· Conèixer i ubicar els barris de l’H, els seus límits i llocs més emblemàtics.

Programa:
 • Dimecres 15 de novembre 2017, de 17:30h a 19.30h.
Conferència: "Els barris d'Hospitalet"

A càrrec d'en Joan Camós, del Centre d'Estudis de l'Hospitalet.
https://drive.google.com/file/d/0ByAUDy5g5huEaElRM3hOWmpVM0dYdTJELWpEVGJNWUxEb0ln/view

Presentació de recursos educatius de l’Hospitalet. Materials i recursos digitals. A càrrec del CRP.

 • Dissabte 18 de novembre de 2017, de 10h a 13h.
Ruta per la ciutat de l’Hospitalet (en autocar)

L’objectiu de la visita és reconèixer les transformacions de la ciutat tot recorrent els diferents barris.

Ens trobem a la Plaça del Pont de la Llibertat (Av. Carrilet – Rambla Marina) al costat del Metro línia 1, sortida Avinguda Carrilet.

Iniciem la passejada a la Plaça del Pont de la Llibertat (Av. Carrilet – Rambla Marina) al costat del Metro línia 1, sortida Avinguda Carrilet; passem pel barri Centre, desprès anem al barri de Sanfeliu, passem pel barri de Can Serra, barri Pubilla Cases, barri de Collblanc, Torrassa, barri Santa Eulàlia. Desprès, anem al Districte Econòmic (zona Gran Via) i continuem pel barri de Bellvitge. També anirem caminant pel camí que porta al riu Llobregat i que arriba fins al Delta. Finalitzem el recorregut a la Plaça del Pont de la Llibertat.
 • Dimecres 25 d'abril de 2018, de 17:30 a 20:00h.
Ruta per la Vila Vella de l’Hospitalet. Passejant pel centre.

La passejada serà dirigida pel Museu d’Història de la Ciutat.

Ens trobem davant del Museu de L’Hospitalet, c. Joan Pallarès, 38.


Inscripció 

http://www.poblesdecatalunya.cat/municipi.php?m=081017

Notícies

 • Vídeos sobre L'Hospitalet Reportatge de TV sobre la història de l'Hospitalet.Hospitalet, finals dels 70 "El final de una dictadura.Història de l'edifici de la Farga.
  Publicat a les 30 de març 2017, 6:08 per SE CRP Ciutat de l'Hospitalet de Llobregat
 • Passejada pel barri de Bellvitge Els propers 21 i 22 d’octubre la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans organitza les seves jornades a la nostra ciutat. Unes Jornades que incorporen com a activitat “Una passejada pel barri de Bellvitge” que comptarà amb les aportacions de Manuel Domínguez, professor d’història i president del CEL’H.  La passejada pel barri de Bellvitge serà el dissabte 22 d’octubre i començarà a les 10 hores. El punt de sortida serà al Centre Cultural Bellvitge- Gornal de la Plaça de la Cultura, 1 de Bellvitge.La  visita a aquest emblemàtic barri de l’Hospitalet es preveu que s’acabi cap a les 12 del migdia.
  Publicat a les 18 d’oct. 2016, 22:52 per SE CRP Ciutat de l'Hospitalet de Llobregat
 • 50 anys de Bellvitge Per conmemorar que fa 50 anys que es va construir aquest barri, durant l'any 2015 s'han organitzat un munt d'activitats culturals i de participació ciutadana.Aquest blog sobre la història del barri és un dels resultats.Aquest és un blog didàctic que recull algunes de les activitats que s'han realitzat a les escoles del barri en la celebració del seu 50 aniversari.
  Publicat a les 17 de nov. 2015, 0:46 per SE CRP Ciutat de l'Hospitalet de Llobregat
 • Exposició: La lluita per la democràcia a Catalunya El Museu d'Història de l'Hospitalet presenta l'exposició Pssst...Passa-ho! La lluita per la democràcia a Catalunya (1939-1975) des del 29 de gener al 30 de maig a l'espai Can Riera.Aquesta exposició pretén fer un repàs de l’activitat clandestina dels homes i les dones que no es van resignar a lluitar contra la dictadura franquista. El recorregut s’inicia amb la finalització de la Guerra Civil i arriba fins a la mort del dictador.
  Publicat a les 24 de gen. 2014, 2:19 per SE CRP Ciutat de l'Hospitalet de Llobregat
 • El Conveni de L’Hospitalet: història i societat a inicis del segle XVIII Exposició. El Conveni de L’Hospitalet: història i societat a inicis del segle XVIII  Data inici: 26/09/2013Data fi: 12/01/2014Tipus d'entrada: Lliure .  Organitzadors:Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia. Espai d'ArtActe d’inauguració dijous 26 de setembre de 2013 a les 19h..  Lloc:Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia. Espai d'Art(Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia. Espai d'Art)PL Josep Bordonau i Balaguer 6  (L'Hospitalet de Llobregat)   
  Publicat a les 24 d’oct. 2013, 6:51 per SE CRP Ciutat de l'Hospitalet de Llobregat
S''estan mostrant les entrades 1 - 5 de 9. Mostra'n més »