JORNADES CIENTÍFIQUES I TECNOLÒGIQUES 2017 DE L’HOSPITALET

 C. E. DOLMEN ÉS PREMIAT PER DOS TREBALLS D'ALTA QUALITAT. UN DINS DE L'ÀMBIT AGENDA 21 I L'ALTRE A L'ÀMBIT SOCIAL

El Centre Cultural Metropolità Tecla Sala ha acollit avui el lliurament dels Premis de les 18es Jornades Científiques i Tecnològiques d’Educació Secundària de L’Hospitalet, que organitza l’Ajuntament de L’Hospitalet i que són obertes a tots els centres d’educació secundària de la ciutat.

En aquesta edició hi han participat un total de 49 treballs de recerca, dels quals el jurat n’havia seleccionat 30. Finalment, el jurat ha atorgat 6 primers premis, De la resta de treballs, el jurat ha destacat l'alta qualitat i per això ha decidit fer ús, de forma extraordinària, dels premis ex aequo, en igualtat de mèrits

Els alumnes del nostre Centre han estat guardonats amb el 1r Premi d’àmbit Agenda 21 i amb el 2n Premi d’Àmbit Social. El treball premiat a l'àmbit Agenda 21 du el nom “Contaminació inexistent” i va ser elaborat per Maria Basagaña, Gisela Castillo, Gisela Diaz i Alba jurado, i tutoritzat per Aina Nadal. El treball premiat a l'àmbit social porta per títol “Resiliència: transformant el dolor en llavor” i va ser elaborat per Marc Giménez, Alba González, Maria Murillo i Paula Pérez, i tutoritzat per Aina Nadal.

Un cop finalitzades les proves d'accés a la Universitat, els nostres alumnes han rebut un important reconeixement als seus treballs i a la seva gran qualitat. 
JOVES EMPRENEDORS I EMPRENEDORES DE PROJECTES EMPRESARIALS

 

 EL PROJECTE 'SMASH CENTER' PREMIAT COM A FINALISTA AL 13è CONCURS L’HOSPITALET DE JOVES EMPRENEDORS I EMPRENEDORES DE PROJECTES EMPRESARIALS

Es estudiants d'Administració i Finances Raúl Moreno Patiño

Elias Teigen García i Javier Galán Beser ha estat premiat com a finalista en la categoria 'MIllor Idea Innovadora'


El Concurs de Joves Emprenedors és una iniciativa que promou la regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i d'altres organismes i institucions, com les entitats empresarials AEBALL i SECOT, la UPC i la Cambra de Comerç.

L'objectiu és fomentar l'esperit emprenedor i empresarial dels joves estudiants de cicles professionals superiors de la ciutat. Arran d'això, Roberto Dalmases, membre de SECOT, Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica, ha indicat que "alguns d'aquests joves tenen una capacitat d'innovació prou gran"

El projecte 'SMASH CENTER' dels estudiants d'Administració i Finances Raúl Moreno Patiño

Elias Teigen García i Javier Galán Beser ha estat premiat com a finalista en la categoria 'MIllor Idea Innovadora'.


Des del CE DOLMEN estem molt orgullosos de tots els alumnes participants per la bona feina feta i els desitgem moltes felicitats als nostres alumnes finalistes del cicle d’Administració i Finances!!

L'alumne Àlex González Gámez ha estat seleccionat per participar en els Campus Científicos de Verano 2017. Durant una setmana podrà estar en contacte directe amb investigadors en un ambient universitari i multicultural amb la intenció de fomentar i desenvolupar la seva vocació científica dintre de l'àrea de la tecnologia. Per això s'incorporarà al Campus Universitari de la Universitat Autònoma de Madrid, concretament de l'Escola Politècnica Superior on estudiarà  l'àrea del tractament digital de la veu. 

Li desitgem molta sort i que gaudeixi de l'experiència!


FORMACIÓ PROFESSIONAL SEMIPRESENCIAL

Els estudis semipresencials tenen com a finalitat facilitar l'accés als ensenyaments d'FP a les persones que no poden assistir presencialment a totes les hores lectives (per feina, per tenir cura d'altres persones o per qualsevol altra circumstància excepcional).

Aquesta mesura flexibilitzadora combina les activitats presencials amb aquelles que no impliquen la presència de l'alumne en el centre.

Característiques:

- Pot aplicar-se a tots els mòduls, crèdits o unitats formatives que es cursin o només a una part.

- Cal assistir presencialment almenys a la meitat de les hores previstes per al crèdit o unitat formativa.

- Cal fer totes les activitats d'aprenentatge programades.

- Les activitats que els alumnes cursin presencialment han de comportar la mateixa càrrega horària que les presencials.

- Els professors tutoritzen les activitas dels alumnes de manera telemàtica o amb els mitjans que s'acordin amb l'alumne.

- Els continguts cursat de manera semipresencial s'avaluen de manera presencial.


CONTACTA AMB NOSALTRES I T'INFORMAREM!                               ARA ÉS EL MOMENT DE LA FP! 

MÀSTER EN FORMACIÓ DEL PROFESSORAT 


Màster en Formació del Professorat de Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes

CE DOLMEN participa en la formació universitària dels futurs professors i professores a través del Màster en Formació del Professorat. En els darrers cursos hem col.laborat amb la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat Rovira i Virgili, la Universidad Isabel I, la Universitat Internacional de València i la Universitat Internacional de la Rioja amb el pràcticum en diverses especialitats de Batxillerat i Formació Professional. Aquest màster té una orientació professionalitzadora amb l’objectiu d’oferir una formació  basada en l'adquisició de les competències necessàries per exercir la docència.

Més informació: Departament d'EnsenyamentDepartament d'Ensenyament


Centre autoritzat per:

 

 

PROJECTE CoT

(Communities of teaching as a data-informed deign science and contextualized practice)

                                                                 

CE DOLMEN participarà amb el Departament de Tecnologies de la Informació i les comunicacions de la Universitat Pompeu Fabra en el projecte CoT (Comunitats d'ensenyament com a ciència de disseny a partir de dades informades i amb pràctica contextualitzada).

El projecte CoT està finançat per recerCaixa i persegueix millorar la manera en què els professors, utilitzant entorns virtuals d’aprenentatge i col.laboratius, treballen amb altres professors, dissenyen les millors activitats possibles perquè els seus estudiants aprenguin i les implementen fent servir tecnologies de la informació i les comunicacions. Per aconseguir aquest objectiu, el projecte contribuirà amb tecnologies que permetin als centres educatius treballar en comunitat, fer servir sistemàticament processos de disseny per a la creació d’activitats innovadores, documentar la pràctica docent i reflexionar sobre el seu impacte per a millorar-la. Especial èmfasi de la recerca recaurà en entendre el paper d'analítiques de dades per recolzar els processes de disseny, incloent-hi dades d'accions de disseny per part dels professors i d'impacte en els estudiants.
El dia 7 d'abril, CE DOLMEN va participar en el DIA MUNDIAL DE L'ACTIVITAT FÍSICA amb campionats esportius  al llarg del mati (Batxillerats i CAS) i de la tarda 
(Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior).  

SETMANA DE L'FP A L'HOSPITALET

Conferència: Promoció de la salut a l’entorn laboral
Dia 9 de maig a les 18:00 h 


 

SERVEI D'ASSESSORAMENT I RECONEIXEMENT

 
Què és el servei d’assessorament?                                                     

És el servei que presta Centre d'Estudis DOLMEN, a sol·licitud de la persona interessada, de forma personalitzada, que consisteix en la identificació i l’anàlisi detallat de les capacitats (adquirides per experiència laboral i vies no formals de formació) i expectatives professionals, i la identificació i valoració de les ofertes formatives amb les seves variants, i que conclou amb l’elaboració i lliurament de l’informe d’assessorament

 

Amb l'informe d'assessorament es pot tramitar el reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits mitjançant l'experiència laboral o en activitats socials.

 

A qui s’adreça?

Persones adultes que disposen d'experiència laboral i formació prèvia que desitgin obtenir un diagnòstic de les seves possibilitats formatives i de promoció professional  i conèixer l'itinerari formatiu i professional més adequat per aconseguir l'objectiu de qualificació proposat.
CE DOLMEN REP EL RECONEIXEMENT PER LA PARTICIPACIÓ EN LES EXPERIÈNCIES D'APRENENTATGE I SERVEI DE LA CIUTAT 


El Centre Cultural Bellvitge ha acollit la sisena edició de la Jornada d’Aprenentatge i Servei de L’H amb la presentació de les experiències de diferents centres i entitats. L'acte s'ha clos amb la conferència del catedràtic Joan Subirats i el lliurament de diplomes. A L’H, s’han realitzat 106 iniciatives d’aprenentatge i servei durant el curs passat entre les quals van participar alumnes i projectes del nostre Centre.

El tinent d’alcalde d’Educació, Jaume Graells, ha assegurat que “ja tenim anys de trajectòria en l’aprenentatge i servei i comptem amb la participació de 86 entitats i més de 100 projectes. El senyor Jaume Graells ha afegit que “el concepte de ciutat educadora implica el compromís de centres i alumnes en la construcció de la ciutat. No podem concebre el concepte de ciutat tancada en els seus murs”. 

El passat mes de juny, L’Hospitalet va rebre el Premi Ciutats Educadores a les bones pràctiques de convivència a les ciutats, que atorga l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE).


ENTRE LES 7 MILLORS QUALIFICACIONS DE SELECTIVITAT A L'HOSPITALET 

Maria del Mar Requena Garcia, alumna de batxillerat de ciències i tecnologia del nostre centre, ha rebut una distinció de les proves d'accés a la universitat (PAU) per ser una de les estudiants que va obtenir la millor qualificació de selectivitat de L'Hospitalet. 

L'Alcaldessa, Núria Marín, ha rebut al Saló de Plens de l'Ajuntament els set estudiants de centres de L'Hospitalet que van aconseguir una nota igual o superior al 9 a les proves d'accés a la universitat (PAU) el passat mes de juny. 

L'Alcaldessa els ha felicitat per uns resultats que "són el fruit del vostre treball, del vostre esforç però també del suport de les famílies i del professorat que us ha acompanyat durant tota la formació", i ha desitjat que el seu futur professional, un cop acabin els estudis que ara comencen, "es desenvolupi a la ciutat"DISTINCIONS PAU 2016


Maria del Mar Requena Garcia, alumna de batxillerat de ciències i tecnologia ha rebut distinció de les PAU en l'acte que va tenir lloc el passat 18 de juliol. L'acte de lliurament de les Distincions de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) es va realitzar a l'Auditori de Barcelona. Com cada any, el Consell Interuniversitari de Catalunya otorga les distincions de les PAU per a reconèixer públicament l'esforç i el resultat de l'alumnat, així com la seva bona preparació en la realització de les proves. 


El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va ser l'encarregat de lliurar les distincions a tots aquells alumnes de Catalunya que en la convocatòria ordinària de juny han obtingut una qualificació igual o superior a 9 punts en la fase general de les PAU. 


Entre els 430 alumnes que han obtingut aquesta distinció a tota Catalunya, hi havia la nostra alumna Maria del Mar Requena Garcia. I, des d'aquí, volem donar-li l'enhorabona perquè aquesta distinció és la culminació de dos anys d'esforç i superació dels que estem molt contents d'haver format part. 

COMPARTIR IDEES

 COL.LABORACIÓ


UNIVERSITAT DE BARCELONA - C.E. DOLMEN


PROJECTES D'APRENENTATGE I SERVEI
L’aprenentatge servei és una proposta educativa que va més enllà de la formació a l'aula i que combina processos daprenentatge amb el desenvolupament comunitari en un sol projecte ben articulat. L’APS no és només una estratègia daprenentatge per aconseguir que els estudiants adquireixin més millors coneixements, és també una eina de cohesió social que orienta la creativitat a treballar per la millora de la societat.


ACTIVITATS REALITZADES:

Ø  PRIMERS AUXILIS: SUPORT VITAL BÀSIC (SVB) I ÚS DE DESFIBRILADORS SEMIAUTOMÀTICS (RCP)

Ø  HÀBITS POSTURALS I RELAXACIÓ PER A LA PREVENCIÓ DEL DOLOR D'ESQUENA


     

     

    Subpáginas (1): INVESTIGACIÓ 'CoT'