PREINSCRIPCIÓ CURS 2017-2018


C.E. DOLMEN és el teu centre de batxillerats i cicles formatius

Ja s’ha iniciat el període de visites al Centre per a la

preinscripció del curs 2017-2018

Informa-te’n! 

  

 C.E. DOLMEN és el teu centre de batxillerats i cicles formatius           

Properament es realitzarà la preinscripció oficial de batxillerats i cicles formatius. Ara és el moment de visitar el Centre, conèixer les instal·lacions, descobrir els nostres itineraris formatius,...
   SANT JORDI 2017                               

El passat dia 25 es van lliurar els premis dels Jocs florals de Sant Jordi 2017. La participació dels alumnes de batxillerat va ser molt elevada i els volem agrair l'esforç que van fer per compartir els seus escrits amb tots nosaltres. Els guanyadors van ser: 


- PROSA CASTELLANA: Anisoptera. Pseudònim: Jules. Autor: Isis Ventura. 1r Batxillerat Científic

"No paraba de girar. Llevaba ya un buen rato contemplado a aquella libélula que volaba alrededor de la luz..."


- PROSA CATALANA: Pensaments d'un estudiant. Pesudònim: Un alumne normal. Autor: Ivan Ramírez2n Batxillerat Humanístic

"Fa molt i molt de temps, el poble de Montblanc era devastat per un ferorge drac que provocava terror fins i tot al més valent..."


- PROSA ANGLESA: There was a land plenty of light. Pesudònim: Just a passer-by. Autor: David Sáiz. 1r Batxillerat Tecnològic. 

"There was a land plenty of light, which no one ever did nothing wrong, where everything was always perfect..."


- POESIA CASTELLANA: Tic-Tac. Pesudònim: Quimera. Autor: Aitana Rejano. 1r Batxillerat Humanístic

"" Tic-tac" el reloj susurraba, 

y con sus aguajes me arañaba..."


Els premis de poesia catalana i poesia anglesa es van considerar deserts

Us encoratgem a seguir participant en properes edicions!!
El dia 7 d'abril, CE DOLMEN va participar en el DIA MUNDIAL DE L'ACTIVITAT FÍSICA amb campionats esportius  al llarg del mati (Batxillerats i CAS) i de la tarda 
(Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior).  
PROJECTE CoT

(Communities of teaching as a data-informed deign science and contextualized practice)

                                                                 

CE DOLMEN participarà amb el Departament de Tecnologies de la Informació i les comunicacions de la Universitat Pompeu Fabra en el projecte CoT (Comunitats d'ensenyament com a ciència de disseny a partir de dades informades i amb pràctica contextualitzada).

El projecte CoT està finançat per recerCaixa i persegueix millorar la manera en què els professors, utilitzant entorns virtuals d’aprenentatge i col.laboratius, treballen amb altres professors, dissenyen les millors activitats possibles perquè els seus estudiants aprenguin i les implementen fent servir tecnologies de la informació i les comunicacions. Per aconseguir aquest objectiu, el projecte contribuirà amb tecnologies que permetin als centres educatius treballar en comunitat, fer servir sistemàticament processos de disseny per a la creació d’activitats innovadores, documentar la pràctica docent i reflexionar sobre el seu impacte per a millorar-la. Especial èmfasi de la recerca recaurà en entendre el paper d'analítiques de dades per recolzar els processes de disseny, incloent-hi dades d'accions de disseny per part dels professors i d'impacte en els estudiants.


SETMANA DE L'FP A L'HOSPITALET

Conferència: Promoció de la salut a l’entorn laboral
Dia 9 de maig a les 18:00 h 


 

SERVEI D'ASSESSORAMENT I RECONEIXEMENT

 
Què és el servei d’assessorament?                                                     

És el servei que presta Centre d'Estudis DOLMEN, a sol·licitud de la persona interessada, de forma personalitzada, que consisteix en la identificació i l’anàlisi detallat de les capacitats (adquirides per experiència laboral i vies no formals de formació) i expectatives professionals, i la identificació i valoració de les ofertes formatives amb les seves variants, i que conclou amb l’elaboració i lliurament de l’informe d’assessorament

 

Amb l'informe d'assessorament es pot tramitar el reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits mitjançant l'experiència laboral o en activitats socials.

 

A qui s’adreça?

Persones adultes que disposen d'experiència laboral i formació prèvia que desitgin obtenir un diagnòstic de les seves possibilitats formatives i de promoció professional  i conèixer l'itinerari formatiu i professional més adequat per aconseguir l'objectiu de qualificació proposat.
CE DOLMEN REP EL RECONEIXEMENT PER LA PARTICIPACIÓ EN LES EXPERIÈNCIES D'APRENENTATGE I SERVEI DE LA CIUTAT 


El Centre Cultural Bellvitge ha acollit la sisena edició de la Jornada d’Aprenentatge i Servei de L’H amb la presentació de les experiències de diferents centres i entitats. L'acte s'ha clos amb la conferència del catedràtic Joan Subirats i el lliurament de diplomes. A L’H, s’han realitzat 106 iniciatives d’aprenentatge i servei durant el curs passat entre les quals van participar alumnes i projectes del nostre Centre.

El tinent d’alcalde d’Educació, Jaume Graells, ha assegurat que “ja tenim anys de trajectòria en l’aprenentatge i servei i comptem amb la participació de 86 entitats i més de 100 projectes. El senyor Jaume Graells ha afegit que “el concepte de ciutat educadora implica el compromís de centres i alumnes en la construcció de la ciutat. No podem concebre el concepte de ciutat tancada en els seus murs”. 

El passat mes de juny, L’Hospitalet va rebre el Premi Ciutats Educadores a les bones pràctiques de convivència a les ciutats, que atorga l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE).

BARCELONA ACTIVA

Un curs més els alumnes de segon de batxillerat han participat en les jornades formatives de Barcelona activa on han treballat els seus interessos professionals i les competències clau que cal desenvolupar durant la seva formació  acadèmica i professional. La jornada ha estat molt profitosa donat el moment decisiu que es troben. Al Centre d'Estudis Dolmen entenem que segon de batxillerat és un any on els nois i noies de batxillerat han de prendre moltes decisions que cal reforçar des de tutoria sempre que sigui possible. 
PARTICIPACIÓ EN EL ‘GRAN RECAPTE'

Els alumnes de segon de batxillerat del CE Dolmen van participar el passat dilluns dia 5 de desembre en el procés de classificació dels aliments recollits durant el Gran Recapte d'enguany. S'ha de dir que els nostres alumnes van treballar de valent durant tot el matí i van tenir una actitud tan col·laboradora  que fins i tot el coordinador de l'activitat ens va felicitar per la seva tasca. 

Moltes gràcies a tots i totes que vau participar!


               

   

  


ENTRE LES 7 MILLORS QUALIFICACIONS DE SELECTIVITAT A L'HOSPITALET 

Maria del Mar Requena Garcia, alumna de batxillerat de ciències i tecnologia del nostre centre, ha rebut una distinció de les proves d'accés a la universitat (PAU) per ser una de les estudiants que va obtenir la millor qualificació de selectivitat de L'Hospitalet. 

L'Alcaldessa, Núria Marín, ha rebut al Saló de Plens de l'Ajuntament els set estudiants de centres de L'Hospitalet que van aconseguir una nota igual o superior al 9 a les proves d'accés a la universitat (PAU) el passat mes de juny. 

L'Alcaldessa els ha felicitat per uns resultats que "són el fruit del vostre treball, del vostre esforç però també del suport de les famílies i del professorat que us ha acompanyat durant tota la formació", i ha desitjat que el seu futur professional, un cop acabin els estudis que ara comencen, "es desenvolupi a la ciutat"DISTINCIONS PAU 2016


Maria del Mar Requena Garcia, alumna de batxillerat de ciències i tecnologia ha rebut distinció de les PAU en l'acte que va tenir lloc el passat 18 de juliol. L'acte de lliurament de les Distincions de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) es va realitzar a l'Auditori de Barcelona. Com cada any, el Consell Interuniversitari de Catalunya otorga les distincions de les PAU per a reconèixer públicament l'esforç i el resultat de l'alumnat, així com la seva bona preparació en la realització de les proves. 


El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va ser l'encarregat de lliurar les distincions a tots aquells alumnes de Catalunya que en la convocatòria ordinària de juny han obtingut una qualificació igual o superior a 9 punts en la fase general de les PAU. 


Entre els 430 alumnes que han obtingut aquesta distinció a tota Catalunya, hi havia la nostra alumna Maria del Mar Requena Garcia. I, des d'aquí, volem donar-li l'enhorabona perquè aquesta distinció és la culminació de dos anys d'esforç i superació dels que estem molt contents d'haver format part. 


CURS D’ACCÉS CFGS I LES NOVES TECNOLOGIES

Les tecnologies de la informació i la comunicació són un fenomen cabdal del món contemporani. Estan presents en el nostre dia a dia amb independència de tota condició social i professional. La nostra realitat ja no s’entén sense les noves tecnologies. És per això que CE Dolmen, com a part del seu programa de formació, vol mostrar als seus alumnes què són aquestes tecnologies, així com les seves possibilitats.

Un exemple d’aquesta iniciativa són dues activitats que els alumnes del CAS han realitzat durant la primera avaluació del curs vigent. La primera es va dur a terme a la Universitat de Barcelona al mes d’octubre. Allà van poder assistir a una xerrada personalitzada a càrrec del professor Gonçal Mayos, qui imparteix cursos de postgrau sobre la incidència de les noves tecnologies en els processos de modernització.

Mayos va parlar especialment sobre les relacions entre el treball i la gestió del coneixement en les anomenades “societats de la informació”. Com que els nostres estudiants del CAS són “nadius” d’aquest tipus de societat, la xerrada va venir acompanyada d’un seguit d’intervencions i anècdotes força interessants.

La segona activitat es va dur a terme al més següent, al novembre. En aquest cas, va ser al nostre centre i va córrer a càrrec d’una parella de Mossos d’Esquadra. Els agents van posar en situació als alumnes amb una història que mostrava conseqüències indesitjables d’un ús perniciós dels mòbils i les xarxes socials. Tot seguit, els alumnes van fer un exercici presentat pels agents i s’inicià un debat en què els dos policies van resoldre els dubtes que anaven sorgint.

Un dels temes clau de l’activitat va ser la responsabilitat. Les tecnologies de la informació i la comunicació no només configuren una nova realitat on les relacions socials i laborals se’ns presenten d’una forma nova; també ens convoquen a ser responsables del que fem. Això no obstant, els agents van informar sobre els aspectes legals que comporten els usos de les noves tecnologies.EXPOSICIÓ DE JOGUINES “Per Nadal, tota joguina val?

El grup d'alumnes de 1r. curs CFGS d'Educació Infantil ha visitat, l'exposició de joguines “PER NADAL, TOTA JOGUINA VAL?”

Les entitats responsables d’organitzar, any darrera any, aquesta exposició són  les Ludoteques: Olzinelles, Poble Sec i La Casa dels Colors.

L'exposició es troba dins de les instal·lacions del Centre Cívic Cotxeres de Sants. L’objectiu principal és ajudar als infants i les famílies a fer-ne un consum responsable de les joguines. Per això, s’ofereix a les famílies del Districte la possibilitat de mirar, tocar, jugar i experimentar directament amb la joguina. Això els permet comprovar si les joguines són de qualitat i adequades per als seus infants. Els ludotecaires ofereixen el seu consell i assessorament d’experts.

Els alumnes han pogut observar i jugar amb multitud de joguines; aquesta activitat els permet posar en pràctica els coneixements adquirits al llarg del curs.

 APRENENTATGE-SERVEI A L’ESCOLA BRESSOL NOVA FORTUNY

Ha arribat la Tardor i amb ella les castanyes, el vent, la pluja ... La Castanyera visita totes les escoles i ensenya cançons i contes, per il·lustrar les tradicions que ens són pròpies.

Els alumes de segon curs del CFGS d’Educació Infantil implementen cançons, contes i activitats plàstiques amb els infants de l’escola. Això els permet posar a prova els seus coneixements, compartir l’aprenentatge que van realitzant. L’Escola pot gaudir de noves idees, compartint la seva visió professional amb els grups d’alumnes.

Aquesta és la primera activitat de les propostes d’aprenentatge – servei que es realitzaran al llarg del curs.

 LA MÚSICA... EDUCA!!

El dia 22 de novembre és Santa Cecília, patrona de la música. Per a celebrar-lo, els alumnes del segon curs del CFGS d'Educació Infantil, presenten 5 audicions musicals, destinades a infants de 2-6 anys d'edat.

A l'activitat participen el grup d'alumnes de 1r curs del CFGS d'Educació Infantil.

Aquesta activitat permet compartir els aprenentatges i experiències del grup de segon curs amb el de primer. A més, l’activitat estimula l’interès i sensibilitat per la música, una experiència fonamental per als infants i per als adults.

 CONFERENCIA "Nous avenços en la Teràpia de la Síndrome de la Fatiga Crònica"

El passat 7 de juliol va tenir lloc la conferència “Nous avenços en la teràpia de la Síndrome de la Fatiga Crònica. Més enllà de la fatiga”. A càrreg de Mª  José Segundo, directora d’I+D+I de Laboratoris VITAE.


Desprès de fer un breu repàs als símptomes, signes i causes de la Síndrome de la Fatiga Crònica i de veure els possibles diagnòstics i criteris que s’utilitzen actualment, Mª José Segundo ens va donar a conèixer els últims avenços en els tractaments d’aquesta malaltia.

Des del departament d’I+D+I de Laboratoris Vitae i juntament amb el Dr. José Alegre, cap del grup de Fatiga Crònica a la Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), recentment han publicat un assaig clínic a la prestigiosa revista Clinical Nutrition sobre la Síndrome de la Fatiga Crònica i la Fibromiàlgia.


Donat l’èxit de la convocatòria i la bona acollida per part dels assistents i de tots aquells que haguessin volgut però no han pogut assistir, hem decidit convocar una nova edició de cara al mes d’Octubre. 

Si vols ser el primer en assabentar-te escriu-nos a info@dolmensalut.com, i t’avisarem quan sapiguem la nova data i horari de la conferència. INAUGURACIÓ DOLMEN SALUT

El passat 21 de Juny va tenir lloc la inauguració del nou Centre d'Estudis Superiors en Teràpies Naturals de L'Hospitalet: Dolmen Salut (Philippus Catalunya).

Aquest nou projecte és possible gràcies a la llarga trajectòria de CE DOLMEN en el sector de l'ensenyament, i del seu acord amb el Real Centro Universitario Escorial María Cristina així com amb Philippus Thuban (MasterCentre de la Xarxa Philippus-RCU).

A l'acte es van presentar els orígens del projecte així com els seus objectius de la mà de la seva Directora, Lluïsa Maeso, i de la Directora Pedagògica, Glòria Marquié. José Angel Díez, Conseller Delegat i Director Acadèmic del Programa Philippus – Real CentroUniversitario Escorial María Cristina, va explicar la situació actual de les Teràpies Naturals en relació amb l'àrea acadèmica i des d'una perspectiva  mundial. Moisés Cobo, Director de PhilippusThuban (MasterCentre de la xarxa Philippus – RCU) va definir el paper del Programa Philippus en la actualitat i de la seva relació amb Dolmen Salut. L'acte inaugural va ser tancat pel senyor El Jaume Graells, Tinent Alcalde i Regidor d'Educació i Cultura de l'Ajuntament  de L’Hospitalet de Llobregat, va mostrar el seu recolzament a projectes educatius com el que Dolmen Salut inicia en aquests moments per la transcendència que tenen a la ciutat. 

JOVES EMPRENEDORS I EMPRENEDORES DE PROJECTES EMPRESARIALS

 

 EL PROJECTE 'JAM COWORKING' PREMIAT COM A FINALISTA AL 12è CONCURS L’HOSPITALET DE JOVES EMPRENEDORS I EMPRENEDORES DE PROJECTES EMPRESARIALS


L’acte de lliurament de premis ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; del tinent d’alcaldia de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Francesc Belver, i de la regidora de govern de Turisme i Desenvolupament Econòmic, Rocío Ramírez. També ha comptat amb representants de la Generalitat de Catalunya, de la Cambra de Comerç de Barcelona a L’Hospitalet, l’AEBALL, SECOT i la Universitat Politècnica de Catalunya, tots ells membres del jurat del concurs.

El projecte 'JM COWORKING' de les estudiants d'Administració i Finances Alba Cecilio, Judidh Gutiérrez i Mireia Ibáñez ha estat premiat com a finalista per una proposta de coworking que estudia i aprofita les possiblititats que el Districte Econòmic de L'Hospitalet de Llobregat pot oferir per la seva ubicació preferencial i els excel.lents serveis que aporta.


El Concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials 2016 és una activitat que impulsa l’Ajuntament de L’Hospitalet, per mitjà de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona, que pretén afavorir i estimular el foment de l’esperit emprenedor i empresarial entre els estudiants de cicles superiors i contribuir al desenvolupament de competències, actituds i responsabilitats, que orienti i sensibilitzi cap a la promoció de nous emprenedors i emprenedores.

 Des del CE DOLMEN estem molt orgullosos de tots els alumnes participants per la bona feina feta i els desitgem moltes felicitats als nostres alumnes finalistes del cicle d’Administració i Finances!!
JORNADES CIENTÍFIQUES I TECNOLÒGIQUES 2016 DE L’HOSPITALET

 C. E. DOLMEN ÉS PREMIAT PER DOS TREBALLS D'ALTA QUALITAT. UN DINS DE L'ÀMBIT TÈCNIC-EXPERIMENTAL I L'ALTRE A L'ÀMBIT D'IGUALTAT DE GÈNERE

El Centre Cultural Tecla Sala ha acollit l'acte de lliurament de premis de recerca de la 17a edició de les Jornades Científiques i Tecnològiques.

Els alumnes del nostre Centre han estat guardonats amb el 1r Premi amb Menció d'Honor d’Àmbit Tècnic-Experimental i amb el 1r Premi d’Àmbit Igualtat de Gènere. El treball premiat a l'àmbit tècnic-experimental du el nom 'Introducció d'una nova línia de roba al mercat' i va ser elaborat per Marc Urrutia, Ariadna Gonell i Diego Chaves, i tutoritzat per Alicia Rodríguez. El treball premiat a l'àmbit Igualtat de Gènere porta per títol 'Identitat de gènere i sexe biològic: dones, homes i altres espècies per catalogar' i va ser elaborat per Ramón Gonzàlez, Aida Martín, Dayanna Martínez i Jheimy Tola, i tutoritzat per Aina Nadal.

Un cop finalitzades les proves d'accés a la Universitat, els nostres alumnes han rebut un important reconeixement als seus treballs i a la seva gran qualitat. 

Imatge de tots els guardonats a l'acte, acompanyats del senyor Jaume Graells, Regidor d'Educació i Cultura que va realitzar el liurament de premis.FORMACIÓ PROFESSIONAL SEMIPRESENCIAL

Els estudis semipresencials tenen com a finalitat facilitar l'accés als ensenyaments d'FP a les persones que no poden assistir presencialment a totes les hores lectives (per feina, per tenir cura d'altres persones o per qualsevol altra circumstància excepcional).

Aquesta mesura flexibilitzadora combina les activitats presencials amb aquelles que no impliquen la presència de l'alumne en el centre.

Característiques:

- Pot aplicar-se a tots els mòduls, crèdits o unitats formatives que es cursin o només a una part.

- Cal assistir presencialment almenys a la meitat de les hores previstes per al crèdit o unitat formativa.

- Cal fer totes les activitats d'aprenentatge programades.

- Les activitats que els alumnes cursin presencialment han de comportar la mateixa càrrega horària que les presencials.

- Els professors tutoritzen les activitas dels alumnes de manera telemàtica o amb els mitjans que s'acordin amb l'alumne.

- Els continguts cursat de manera semipresencial s'avaluen de manera presencial.


CONTACTA AMB NOSALTRES I T'INFORMAREM!                               ARA ÉS EL MOMENT DE LA FP!


 

 


VISITA AL PARLAMENT DE CATALUNYA

El passat 26 de maig, els alumnes de primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Administració i Finances van realitzar la visita institucional al Parlament de Catalunya. Aquesta sortida permet aprofundir en la seva formació respecte del marc normatiu autonòmic i les seves institucions, així com visitar l'edifici emblemàtic que és l'actual seu del Parlament de Catalunya i el privilegiat entorn que l'envolta. 


3ª SETMANA DE L'FP A HOSPITALET


Repercussió de les comunicacions informàtiques
Cartell 3ª setmana de l'FP


Imatges de la conferència "Repercussió de les comunicacions informàtiques als entorns de treball. Utilització com a prova als judicis orals" a càrrec del Magistrat Sr. Salvador Salas Almirall, Magistrat del Jutjat Social de Barcelona. Com podeu veure, va ser tot un èxit, i d'allò més interessant i útil tant per alumnes com pel professorat. 
 

JORNADA DE SANT JORDI 2016

Una vegada més hem celebrat Sant Jordi al Centre d'Estudis Dolmen. Al llarg de tota la jornada del divendres 22 d'abril vam fer tallers lúdics, creatius i participatius per a tot l'alumnat, tant de batxillerat, com de cicles formatius. Va haver tallers amb molt de ritme, com hip hop, zumba, sevillanes o just dance. Altres més tradicionals com ball de bastons i altres on vam poder donar cabuda a la nostre creativitat amb l'estampació de samarretes o la rebosteria. 

Tot plegat, vam passar un dia molt entretingut, diferent i alhora formatiu. Però sense oblidar-nos de la tradició de Sant Jordi, el llibre i la rosa, ja que vam portar a terme una venta de llibres solidària durant tot el dia. On els diners recaudats seran donats a Càritas Parroquial, a la Parròquia de Sant Isidre Llaurador


Moltes gràcies a tots per participar i en especial als alumnes col·laborados sense els quals aquests tallers serien impossibles. 
Gràcies i fins al proper curs!!!. ARTICLE DE FILOSOFIA PUBLICAT RECENTMENT:
‘EL CONTÍNUUM DEMOCRÀCIA-IMMORALISME SEGONS SPINOZA’

Joan Morro, professor de CE DOLMEN i de la Universitat Nacional de Educación a Distancia (UNED) ha publicat recentment un interessant article en la revista ‘Filosofia , ara! Revista per a pensar filosofia'.

 

Resum:

Durant el segle XX començà a estendre’s que Spinoza fou un teòric original de la democràcia. Aquesta lectura, però, encara no genera un consens definitiu: per alguns és un dels pares del liberalisme polític mentre que per d’altres és tracta del principal germen de la crítica a la democràcia liberal. Així i tot, les anàlisis del context i els compromisos filosòfics i polítics d’Spinoza permeten pensar que cap dels dos fronts està totalment equivocat.

 
 

 
COMPARTIR IDEES

 COL.LABORACIÓ


UNIVERSITAT DE BARCELONA - C.E. DOLMEN


PROJECTES D'APRENENTATGE I SERVEI
L’aprenentatge servei és una proposta educativa que va més enllà de la formació a l'aula i que combina processos daprenentatge amb el desenvolupament comunitari en un sol projecte ben articulat. L’APS no és només una estratègia daprenentatge per aconseguir que els estudiants adquireixin més millors coneixements, és també una eina de cohesió social que orienta la creativitat a treballar per la millora de la societat.


ACTIVITATS REALITZADES:

Ø  PRIMERS AUXILIS: SUPORT VITAL BÀSIC (SVB) I ÚS DE DESFIBRILADORS SEMIAUTOMÀTICS (RCP)

Ø  HÀBITS POSTURALS I RELAXACIÓ PER A LA PREVENCIÓ DEL DOLOR D'ESQUENA  SORTIDA D'HISTÒRIA DE L'ART


  El passat dijous 7 d'Abril els alumnes de segon curs del Batxillerat Humanístic i Social van visitar l'exposició temporal "Impressionistes i Moderns" (Obres Mestres de la Phillips Collection) al CaixaForum. La sortida es va completar amb l'entrada al Museu Nacional d'Art de Catalunya i al Pavelló Mies Van der Rohe. 


  Alumnes de C.E. Dolmen al Pavello Mies Van der Rohe


  Un dia magnífic sota una espectacular llum impressionista que, de ben segur, va inspirar els nostres alumnes. Des d'aquí els hi volem donar les gràcies per fer de cada sortida una experiència molt gratificant. 


  JORNADES ESPORTIVES SOLIDÀRIES


  El divendres 25 de març es va celebrar la Jornada Esportiva Solidària del C.E. DOLMEN. Aquesta jornada esportiva es realitza a les instal·lacions del Poliesportiu Municipal de Bellvitge Sergio Manzano. Els alumnes es van poder inscriure a qualsevol dels esports següents: futbol, bàsquet o voleibol. 
  Ja fa 13 anys que el nostre Centre realitza aquesta jornada; des del curs passat els alumnes que s'inscriuen a la jornada esportiva han de realitzar l'aportació d'un kg d'aliments. 


  Aquest any les aportacions dels alumnes inscrits s'han donat a Càritas Parroquial, a la Parròquia de Sant Isidre Llaurador. 
  TALLER D'ELABORACIÓ DE MONES


  El passat 18 de Març de 2016 els alumnes dels grups de 1er i 2on curs del CFGS d'Educació Infantil van participar en el taller d'elaboració de mones. Una activitat que es pot implementar a l'escola bressol o qualsevol centre d'educació no formal. 
  Els objectius plantejats són: 

  1. Participar activament en les tradicions populars catalanes
  2. Fomentar la relació entre els grups d'alumnes per afavorir una convivència posiitiva
  3. Experimentar tècniques plàstiques que l'educador i educadora ha d'emprar en la seva pràctica professional.   Al taller s'elaboren: plomes de guarniment de la mona, safata i paper de guarniment, decoració de l'ou, muntatge, decoració i embalatge. 

  ESCAPADA A LA NEU 2016  La setmana passada els alumnes de batxillerat i del curs d’accés al grau superior vam anar a esquiar a la Molina i a relaxar-nos a l’estació termal de Caldea, a Andorra. Van ser uns dies molt intensos on hem pogut consolidar relacions, fer nous amics i sobretot passar una bona estona. Us recomanem que us apunteu la propera vegada perquè és molt divertit!!

  POSEM A PROVA LES NOSTRES JOGUINES!  Un cop els alumnes de primer curs de CFGS han finalitzat l'elaboració de joguines per a infants de 1-6 anys d'edat, les porten a diferents centres educatius per a observar com juguen els infants amb elles, valorar  la qualitat i seguretat de les seves joguines i reflexionar sobre les adaptacions possibles.

  Els centres visitats són:

  • 20-1-2016: CEIP Prat de la Manta, alumnes de 1er. curs.
  • 21-1-2016 Escola bressol El Tricicle, grups de nadons i 2 anys.
  • 28-1-2016 Escola bressol La casa dels Contes, tots els grups.


  ANEM A JUGAR A LA LUDOTECA!
  El passat dia 13 de gener els alumnes de Primer curs del CFGS van visitar la Ludoteca. Aquesta activitat es realitza cada curs per a observar la metodologia que s'aplica a les ludoteques, basada en el joc lliure. Durant la visita, la responsable explica criteris de gestió d'espais i materials, projectes que desenvolupen i tipologia d'usuaris. El grup d'alumnes va relacionar els conceptes analitzats dins dels mòdul El joc i la seva metodologia, amb l'experiència i pràctica professional real.
  CAMPANYA SOLIDÀRIA DE RECOLLIDA DE JOGUINES

  La campanya de recollida de joguines ha estat un èxit!!!

  Alumnes, famílies, professorat i veïns s'han volcat en l'edició d'enguany.


  MOLTES GRÀCIES A TOTS I TOTES PER LA VOSTRA COL·LABORACIÓ!!!!!

  CAMPANYA SOLIDÀRIA DE RECOLLIDA DE JOGUINES


  Recollida de Joguines 2015

  L’assemblea local de la Creu Roja a L’Hospitalet ha engegat la campanya de recollida de joguines per als més petits. Aquest any, es demana que les joguines siguin noves, no sexistes i no bèl·liques.

  El CE DOLMEN col·laborem amb la campanya com a punt de recollida de joguines.

  Des de  dilluns  14  de desembre i fins dimarts 22 de desembre podreu fer les vostres aportacions.

  Esperem demostrar una vegada més que la nostra escola és una escola solidària.

  MOLTES GRÀCIES A TOTS I TOTES PER LA VOSTRA COL·LABORACIÓ!!!!!  EXPOSICIÓ DE JOGUINES:

  “Per Nadal, tota joguina val?”

   


  Com cada any, el grup de primer del CFGS d'Educació Infantil visita l'exposició organitzada per les Ludoteques del districte Sants Montjuic: Poble-Sec, Olzinelles i la Casa dels Colors.

   

  Visita exposició joguines

  Al llarg de la visita realitzada, el grup d'alumnes van poder identificar i relacionar tots els continguts estudiats a l'aula sobre les joguines de qualitat per a infants de 0-6 anys. Després de la presentació de les joguines, tots i totes van poder experimentar jugant una bona estona, com a infants petits.

   

  Grup primer Educació Infantil

  Aquesta activitat és possible gràcies a la col.laboració de les Ludoteques i, en especial, a la Núria Estruga, que ens va fer la presentació de l'exposició.

  TALLERS DE PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

  VISITA AL DISTRICTE ECONÒMIC DE L’HOSPITALET 


  Alumnes de Batxillerat visiten el districte econòmic de L'Hospitalet que configura part de l'Skyline de l'Àrea Metropolitana. Molt a prop del nostre centre, es troba la major concentració de gratacels de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Les seves diferents tipologies i tècniques constructives , ens mostren les tendències arquitectòniques d'última generació.

   

  Districte econòmic d'Hospitalet

  L’ordenació de la plaça d’Europa és obra dels arquitectes Albert i David Viaplana, que van dissenyar un teixit edificat de marcat caràcter urbà i amb una combinació de construccions amb usos variats (habitatges, oficines, hotels, serveis, equipaments), grans espais públics per a zones verdes i vialitat (el 70 % de l’àmbit), transport públic i una accessibilitat excel·lent. La plaça d’Europa representa la creació d’una nova silueta urbana de l’Hospitalet. Cal remarcar que l’arquitecte japonès Toyo Ito és l’autor, amb l’arquitecte Fermín Vázquez, de les dues Torres Fira que marquen l’entrada principal al nou recinte firal Granvia L’Hospitalet, que són els edificis més alts de la plaça, amb 114 m.
  LA PSICOMOTRICITAT AL CEIP

  PRAT DE LA MANTA

   

  Psicomotricitat al CEIP Prat de la Manta

  Els alumnes de primer curs del CFGS d'Educació Infantil han participat en dues sessions de psicomotricitat del grup de P-5. L'objectiu d'aquesta activitat d'aprenentatge-servei és vivenciar una sessió de psicomotricitat, aplicar els coneixements adquirits sobre la metodologia. 

  Els grups d'alumnes participen en la disposició dels materials, juguen i interactuen amb els infants i, en finalitzar, recullen el material. Durant tota la sessió ens van acompanyar la tutora del grup d'infants i la Directora del centre, la Vanessa.

   

  FESTA DE SANTA CECÍLIA 2015


  El dia 22 de novembre és Santa Cecília, patrona de la música. Per a celebrar-ho, el grup d'alumnes de 2n. curs del CFGS d'Educació Infantil van dissenyar diferents audicions musicals, destinades a infants de 0 a 6 anys.


  El grup d'alumnes de primer va participar i gaudir de les seves propostes com si fossin infants petits!!!

  Aquesta activitat forma part de les propostes d'aprenentatge i avaluació del mòdul Expressió i Comunicació, concretament a la unitat "Expressió musical i gestual".
  COMENCEN LES ACTIVITATS D’APRENENTATGE I SERVEI 

  CURS 2015-2016

   

  El passat 27 d'octubre, a l' Escola Bressol Nova Fortuny, un grup d'alumnes de segon curs d’Educació Infantil, van implementar activitats relacionades amb la tardor i la Castanyada. 

  La seva proposta consistia en: experimentació amb magranes, narració del conte de les tres fulles de la tardor i cançons com "marrameu torra castanyes" o "sóc un bolet".  Els infants van gaudir del conte, van cantar cançons i es van sorprendre amb els colors i textures de les magranes. 


  Cançó "Soc un bolet" - APS 2n Educació Infantil


  Un cop finalitzades totes les activitats i recollit el material, la Directora  intercanvia impressions sobre la implementació i es realitza un valoració entre tots i totes.  ENTREGA DE CERTIFICATS OFICIALS DE LLENGUA ANGLESA


   ALUMNES DE L'ESCOLA D'IDIOMES DEL C.E. DOLMEN REBEN TITULACIONS PELS SEUS RESULTATS EN LES PROVES DE CAMBRIDGE

   

  Alguns dels alumnes que han aconseguit el seu certificat

  El passat 22 d’octubre es va fer entrega de certificats d’anglès als alumnes presentats a la convocatòria de juliol de l’examen oficial de Cambridge. Els alumnes pertanyen a la primera promoció de l’escola d’idiomes del C. E. Dolmen i han assolit els nivells A2, B1 i B2. Aquests nivells són establerts pel Marc Comú Europeu de Refèrencia per a les Llengües i es reconeixen a títol individual.

  C. E. Dolmen és centre preparador dels exàmens oficials de Cambridge i continua formant candidats perquè superin les proves d’aquesta prestigiosa institució internacional.  PREMIS 'NOUS PROFESSIONALS'

   PREMIAT UN DELS DOS PROJECTES DE C. E. DOLMEN SELECCIONATS COM A FINALISTES A LA Xª EDICIÓ DELS PREMIS 'NOUS PROFESSIONALS' DE TERRASSA

     

  L'Ajuntament de Terrassa i el Consell de la Formació Professional de Terrassa amb el suport del Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO), la CECOT, la Diputació de Barcelona, els Departaments d'Ensenyament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, els sindicats CCOO i UGT i la Cambra de Comerç

   de Terrassa, promouen els Premis dels Nous Professionals (abans Nit dels Nous Professionals).

  Ahir, 11 de juny de 2015, al Museu de la ciència i la tecnologia de Terrassa es van lliurar els premis als millors projectes de síntesi, de Cicles formatius de Grau Mig i Cicles formatius de Grau superior. Centre d’Estudis Dolmen hem participat enguany amb tres projectes del grup d’alumnes de segon curs de CFGS d’Educació Infantil. D’aquests tres projectes, dos van ser seleccionats com a finalistes: Un tros de cel (Maria Marín, Judith González, Alba Giménez i Georgina Escudero) i Xumets i Sonalls (de Verónica Cañizares, Laura González, Ana Moronta i Nerea Ricart).

  El projecte “Xumets i Sonalls” de  Verónica Cañizares, Laura González, Ana Moronta i Nerea Ricart aconsegueix el 3er. Premi de millors projectes de Cicles Formatius de Grau Superior. Es tracta d’un projecte elaborat al llarg del curs al Mòdul Projectes d’atenció a la infància i Empresa i Iniciativa emprenedora, del CFGS d’Educació Infantil. Aquestes alumnes de segon curs van dissenyar un centre d’atenció a la infància amb els següents elements diferenciadors i innovadors:

  -Creació d’una Escola Bressol privada, anomenada “Xumets i Sonalls, S.L., al municipi de Rubí

  -Com a innovació ofereixen la inclusió d’infants amb discapacitat auditiva

  -Col·laboració amb l’ONG “Educo”, que proporcionarà el 50% de les beques de menjador

  -Servei d’espai familiar a les tardes, on realitzaran  tallers i cursos, tant per a les famílies de l’escola com del barri

  Aquests premis pretenen motivar i promoure l'esperit emprenedor, innovador i creatiu d'alumnes que estan cursant Cicles Formatius de qualsevol família professional així com els Programes de Formació i Inserció (PFI) mitjançant el reconeixement públic de projectes individuals o col·lectius.

          PROJECTE DE CE DOLMEN SELECCIONAT PER LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS I LA FUNDACIÓ LA CAIXA


  El projecte “ÉS EL MERCAT LABORAL SEXITA?”, dissenyat per la nostra professora Margarita Prieto va ser seleccionat per a LA JORNADA DE CLOENDA DE LA V EDICIÓ DEL CURS CONVOCAT PER LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS I LA FUNDACIÓ LA CAIXA: prevenció de la violència de gènere: violència zero a l’aula

  Margarita Prieto  és professora del CFGS Educació Infantil i Administració i finances, a més de membre de la comissió d’igualtat del nostre Centre. En el mes d’octubre va iniciar un curs semipresencial, organitzat per la Fundació Pere Tarrés i la Fundació La Caixa. Al llarg del curs, ha implementat dues de les activitats que va presentar al curs:

  -Les relacions de parella i els mites de l’amor romàntic: va proposar un cinefòrum per reflexionar sobre els estereotips de gènere  i els mites de l’amor romàntic, que poden desencadenar relacions de parella  amb conductes de dominació i submissió

  -“És el món laboral sexista?”: jornada de reflexió sobre el sexisme i la discriminació de la dona al món laboral. Els alumnes van analitzar dades estadístiques que reflecteixen les desigualtats que encara avui en dia es produeixen en els entorns laborals, sobretot quan una dona es planteja tenir fills.

  L’acte de clausura del curs es va realitzar el dimecres 6 de maig de 2015, a les 17.30 h. Al Palau Macaya de Barcelona.

  Van inaugurar l’acte la Sra. Natalia Maldonado del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Sra. Elena Saura, Fundació Bancària "La Caixa". Una de les professores del curs, Rocío Pina, va realitzar una presentació sobre el cyberbulling. A continuació, quatre alumnes del grup van presentar les seves propostes a diferents escoles de Catalunya, on exerceixen de professors i professores.

  Lluisa Maeso, Directora , i Teresa Soriano, membre de la comissió d’igualtat i professora de cicles formatius, Laura González i Rosa Martín, alumnes de segon curs del CFGS d’Educació infantil van acompanyar a Margarita Prieto. Durant la presentació del projecte les dues alumnes vam expressar la seva opinió respecte a les desigualtats que realment existeixen en les empreses i com d’important és educar als infants, joves i adolescents en altres comportament i conductes més igualitàries, per eliminar la discriminació per raó de sexe.
  ENGLISH IN CHESTER SCHOOL


  Un any més, els alumnes del Centre d'Estudis Dolmen tenen la opció de fer una estada lingüística a Chester, Anglaterra. Allà, els alumnes fan una immersió en l'idioma estranger que els hi permet millorar molt el seu nivell d'anglès. Els cursos per a adolescents consten de dues setmanes durant les quals tenen classes pel matí a la English-in-Chester School i activitats lúdiques per les tardes. En aquesta ocasió, l'allotjament és amb famílies, escollides pel centre escolar, que ajuden els nostres estudiants durant la seva estada. Els caps de setmana fan sortides en grup i reforcen els vincles d'amistat que s'han fet duran les activitats setmanals. Podem dir que és una experiència que recorden tots molt positivament, i alguns fins i tot, repeteixen!
  SETMANA DE LA SOLIDARITAT


             

  C.E. Dolmen ha participat en les activitats previstes dins la Setmana de la Solidaritat de L’Hospitalet en dos àmbits diferents. Per una part ha acollit l’exposició itinerant l’Hospitalet solidari on es mostra com diferents entitats de la ciutat participen de la vida social de l’Hospitalet, col·laborant i ajudant en àmbits tan diversos com l’esport, l’ajuda o suport a famílies en situació desfavorida o el suport a la reinserció.

  D’una altra banda, els alumnes del centre han col·laborat amb la campanya institucional “Omple la Capsa” de recapte d’aliments. Posteriorment, es va fer lliurement dels aliments recollits davant l’alcaldesa de la ciutat. En total aquesta campanya ha suposat més de 70 tones d’aliments que seran repartits entre aquells ciutadans de l’Hospitalet que ho necessitin.  


  Agraïments als voluntaris de la Setmana de la Solidaritat

  Alumnes de segon de batxillerat, en representació de tota la comunitat educativa de CE DOLMEN que ha col·laborat a la campanya “Omple la capsa”, van assistir a l’acte d’agraïment als voluntaris de la Setmana de la Solidaritat de L’Hospitalet al Centre Cultural Tecla Sala.

  La campanya, va recollir 31.418 quilos d’aliments donats per particulars, entitats, centres escolars i empreses de la ciutat. L’Espai de Ciutadania, que aplega una vintena d’entitats, la Creu Roja de la ciutat i la Taula Sectorial de Valors, Convivència i Civisme del Consell de Ciutat van impulsar la iniciativa.

  L’alcaldessa Núria Marín va agrair la feina dels organitzadors i dels voluntaris, i els organitzadors van mostrar la seva satisfacció per la resposta de la ciutadania a la crida i per la col•laboració obtinguda per part dels voluntaris.

  MOLTES GRÀCIES A TOTS PER LA VOSTRA COL·LABORACIÓ!!!. 

   

     


  “L’ESCOLA BRESSOL AL SEGLE XXI:  

  CONTINGUTS I LA CONTINUÏTAT EN L’ETAPA INFANTIL”


  Fa uns dies el grup de 2n curs d’Educació Infantil va assistir a la conferencia col·loqui: “L’escola bressol al segle XXI:  continguts i la continuïtat en l’etapa infantil”. A càrrec d’Anna MacKay (formadora de mestres i directora de l’escola Els Pins de Barcelona) i Àngels Geis, doctora en Educació i Logopeda, coautora d'alguns llibres: Com dirigir l’escola 0-3 (ed. Graó) i Com han de menjar els infants i els adolescents (ed. Pagès).

   

  L’acte va tenir lloc a la sala d’actes del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.


   

   

  Subpáginas (1): COT