USEE

L'institut ha estat dotat d'una USEE que gestionarà la psicopedagoga Rosa Pujol i la mestra d'educció especial Judit Alcantarilla. Aquest projecte USEE pretén donar resposta educativa a un grup d’alumnes, de 1r a 4t d’ESO, que per les seves característiques personals i/o socials tenen dificultats per seguir el currículum ordinari, de manera que cal un treball intensiu a nivell personal i social per tal que puguin progressar tant a nivell personal, acadèmic com professional.

Aquest treball personal es concretarà amb suports en les matèries instrumentals (català, castellà i matemàtiques) per assegurar la competència lingüística i matemàtica i també amb el desenvolupament d'activitats més manipulatives i procedimentals amb l'objectiu que els alumnes que hi participin puguin assolir progressos a nivell personal, a més de reforçar les vuit competències bàsiques que els permetin poder aconseguir el graduat, en cas que les seves característiques personals els ho permetin.

Amb la implementació d’aquest projecte es vol fer possible que els alumnes que presenten dificultats per seguir el currículum ordinari tinguin la possibilitat d’integrar-se dignament a la societat en què vivim, amb garanties d’haver adquirit, a més dels aprenentatges més acadèmics, valors com el respecte, la implicació, l'esforç, el diàleg, la cooperació, la convivència i siguin responsables per poder viure i conviure en comunitat.

Eix vertebrador de les activitats que es desenvoluparan en el projecte per aquest curs 2016-2017 és el pati, de manera que en uns pocs mesos, podrem començar a veure-hi els fruits de les tasques dutes a terme. Us anirem informant a través del web en l'apartat PROJECTES/USEE.
Els alumnes de l'USEE organitzen campionats durant el primer pati
Des del dia 24 de gener a les hores del pati podem participar a les competicions de Badminton, bàsquet, tennis taula i futbol que organitzen els alumnes de la USEE. Fer-ho és fàcil només ens hem d'apuntar i buscar a les graelles que estan penjades a diversos llocs de l'institut quin dia ens toca fer el partit. Aquell dia hemde recodar-nos de portar el material necessari com per exemple les raquestes, i quan arribar el primer pati, 
- Au! cap a jugar! 

Això sí hem de tenir clar un seguit d'informacions i normes:
1. Els partits tindran una durada de 20 minuts.
2. Els equips estan formats de forma aleatòria per fomentar les relacions entre tots els alumnes del centre i evitar la competitivitat. Variaran cada setmana.  
3. Quan falti algun jugador es buscarà un voluntari per jugar.
4. Abans de començar el partit, si no us coneixeu, presenteu-vos. 
5. En finalitzar cada partit, doneu-vos la mà entre els jugadors, és un senyal de respecte i companyerisme.
6. L’arbitratge dels partits de futbol i bàsquet anirà a càrrec d’alumnes de batxillerat.  L’arbitratge de la resta d’esports anirà a càrrec dels propis jugadors. JUGUEU NET!, AMB NOBLESA!, RECORDEU QUE JUGUEM PER DIVERTIR-NOS!
7. Durant el partit, animeu-vos, però en CAP CAS, feu burla de l’equip perdedor. 
8. Cada membre de l’equip guanyador obtindrà 2 punts. En cas d’empat, cada membre obtindrà 1 punt. 
9. Hi haurà uns alumnes encarregats d’anotar els resultats en una graella. 
10. Quan plogui s’anul•laran els partits
 


Sortida a la font de les coves 

ALUMNES DE L'USEE / El dilluns dia 7 de novembre, uns quants alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t, vam fer una sortida de tardor a la Font de les Coves.

Ens vam repartir en petits grups i vam fer diferents activitats relacionades amb la tardor com: observar la vegetació i la fauna de la zona, recollir fulles de terra i inte

ntar identificar-les segons la seva forma, gravar sons de la natura (aigua, vent...) i d’animals (ocells, insectes...), escriure el nom de bolets i fruites de tardor, etc.

Pel camí vam trobar algun bolet, sobretot fredolics.

Al principi vam tenir una mica de fred perquè la zona és molt obaga i no hi toca el sol, però vam anar a esmorzar en un lloc on hi tocava el sol i vam estar més bé.

Va ser una sortida curta, però molt divertida.Els alumnes de l'USEE aprenen dels avis com celebrar el Nadal
REDACCIÓ /DESEMBRE 2016  

El dilluns dia 19 de desembre un grup d’alumnes de l’institut vam anar a visitar els avis del Centre de Dia de Prats. Ens van ensenyar a fer manualitats nadalenques. Vam aprendre a fer un arbre de Nadal en miniatura, fet amb una pinya. També ens van ensenyar a fer una felicitació de Nadal amb cartolina i fil de cos¡r. Va ser un matí diferent i divertit.


Els avis ens van explicar com celebraven el Nadal quan tenien la nostra edat.  

Les festes de Nadal començaven el dia 24 de desembre, a les 12 de la nit, amb la missa del gall. 

El dia 25, el dia de Nadal, es feia un dinar amb tota la família. Acostumaven a menjar sopa de galets i ànec, oca o pollastre, que era l’aviram que tenien a les cases. També feien cagar el tió però només cagava torrons i neules, tot i que es feien un tip de resar el pare nostre perquè el tió cagués més.

El dia 26, el dia de Sant Esteve, a totes les cases s’acostumava a menjar les sobres del dia abans. Solien fer canelons amb totes les sobres del dia de Nadal.

Les cases s’adornaven amb el pessebre.

L’últim dia de l’any, el 31 de desembre, alguns avis ens van explicar que menjaven olives per celebrar l’entrada del nou any, però la majoria no menjaven res ni tampoc ho celebraven. De raïm ja no n’hi havia, perquè l’època del raïm era el setembre.

El dia 5 de gener anaven a rebre els Reis amb fanalets, però mai els hi portaven res. Ens van explicar que els Reis anaven vestits amb capes i coses brillants, però no hi havia ni carrosses ni cap animació. Els avis sempre demanaven joguines però no els en portaven mai cap. Els seus pares sempre els hi deien que els Reis eren pobres. Recorden que la nit de Reis posaven un vestit petit de nadó a l’entrada de casa seva per si venia la Verge Maria i havia d’abrigar al seu fillet. El dia de Reis alguns avis menjaven el típic tortell de Reis, altres no.

Ens van explicar que abans feia molt més fred que ara. Diuen que ara no en fa de fred comparat amb quan ells eren petits.

Ens va agradar molt passar una estona amb els avis, ens van explicar coses que no sabíem i ens van tractar molt bé. Esperem poder-hi tornar ben aviat.