ÚLTIMA HORA

En aquesta pàgina us recollim notícies, activitats i projectes que estem duent a terme a l'Institut Castell del Quer
Projecte titelles

Aquest curs 2017-2018, des de les àrees de Llengua Castellana i d’Educació Visual i Plàstica de 2n d’ESO s'ha implementat un projecte nou amb la finalitat de contribuir a què l’alumnat assoleixi algunes competències amb un treball cooperatiu i, sobretot, significatiu.
A través d’alguns objectius d’àrea com són el modelatge, la perspectiva, l’ús de la llengua oral i el treball de les tipologies textuals, pretenem que l’alumnat redacti textos conversacionals per a ser representats amb titelles i ombres xineses (que ells i elles faran) als nivells d’educació infantil i cicle inicial de les seves escoles de procedència.
La presentació, segons la planificació, s'ha fet a les escoles de procedència de l'alumnat entre els dies 4 i 15 de desembre de 2017 a la tarda 

En funció de la procedència de l’alumnat han sortit:

·         4 grups per l’escola FEDAC de Prats
·         3 grups per l’escola Lluçanès de Prats
·         2 grups per l’escola els Roures de Sant Feliu Sasserra
·         1 grup per l’escola d’Oristà
·         1 grup per l’escola Aurora de St Boi
·         1 grup per l’escola Terra Nostra d’Olost
·         1 grup per l’escola Heurom de PerafitaVisita al Museu de la ciència i la tècnica de Terrassa

El passat dia 5 de desembre, els alumnes de 2n ESO van anar a visitar el museu de la ciència i la tècnica de Terrassa. Aquesta sortida està organitzada des del departament de tecnologia del centre, i té com a objectiu l'ampliació de continguts que s'han donat a classe.

Es va fer un taller d'electricitat i magnetisme, on es repassaven conceptes ja vistos a classe, però d'una manera experimental i molt visual. Dins del taller també s'inclou una visita a la gàbia de Faraday, per tal de fer observació de diferents fenòmens relacionats amb l'electricitat d'alt voltatge.

També es va fer una visita guiada per les instal·lacions energètiques del museu, on vam veure com es feia funcionar l'antiga fàbrica tèxtil del museu i com funcionava la màquina de vapor que feia moure totes les màquines.Els alumnes de 1r Batxillerat han creat un canal de Youtube "La història del món contemporani"
Aquest canal de YouTube ha estat creat per alguns alumnes de 1r de Batxillerat de l'Institut Castell del Quer. En aquest canal penjarem diversos vídeos sobre diferents esdeveniments que han passat a la història del món contemporani. El nostre objectiu és explicar-vos el nostre passat recent d'una manera entretinguda i divertida, de manera que us sigui més fàcil entendre la nostra història. Esperem que us agradi! 

Títol del canal:  Història del món contemporani INS Castell del Quer  https://www.youtube.com/watch?v=TR3LXUA2HgA&t=104s  Clica aquí

I avui hem rebut la visita de la doctora en antropologia, Julieta Olano, i hem estat parlant sobre la importància de recuperar la memòria històrica i ens ha presentat el projecte que durem a terme en el marc de les classes d'història de 1r de Batxillerat. La proposta consistirà en cercar i entrevistar persones que ens puguin ajudar a recuperar una versió silenciada de la història.   

El divendres 15 de desembre farem la segona sessió on aportarem idees sobre com desenvolupar aquestes petites investigacions.  30 de gener
Jornada de la PAU

6 de febrer
Sortida a la UAB (2n Bat)

9 de febrer
Carnestoltes

17 de febrer
Exposició de projectes de tecnologia al Cosmocaixa (alumnes de tecnologia 4t ESO)

20 de febrer
Sortida al Museu Egipci i CRAM (1r ESO)

23 de febrer
Segona avaluació (2n BAT)

28 de febrer
Teatre en anglès a la Polivalent de Prats de Lluçanès  (1r i 2n ESO)

3 de març
Universitat de Girona (2n BAT)

14 de març
Proves Cangur 

15 de març
Sortida Saló de l'Ensenyament (4t ESO i 2n Batxillerat)

16 de març
Segona avaluació (1r BAT)

17 de març  
Viatge a Itàlia  (4t ESO)

17 d'abril
Sortida a la Colònia Vidal i al Museu de les Mines de Cercs  (3r ESO)

17 d'abril 
Expliquem la diada de Sant Jordi (2n BAT)


23 d'abril 
Celebració de Sant Jordi

abril 
Jornada Càpsula

8 de maig
Com fer la matrícula de les PAU (2n BAT)

8 de maig
Visita Museu Episcopal de Vic i Sant Pere de Casseres(2n ESO)

15 de maig
Sortida a Empúries  (1r ESO)

25 de maig
Tercera avaluació (2n BAT)

7 de juny
Sortida al Cosmocaixa (3r d'ESO)

15 de juny
Tercera avaluació (1r BAT)

22 de juny
Sortida final de curs