ÚLTIMA HORA

 
Podeu seguir-nos també al twitter @castelldelquer i a l'instagram castelldelquerEstada a la Vall de Boí dels alumnes de 2n de Batxillerat 

3 d'octubre de 2018

ANNA ROSSINYOL // El dia 3 d'octubre a migdia, els alumnes de 2n de batxillerat van arribar a la vall de Boí, on farien una estada curricular de 3 dies. Després de dinar, els alumnes del batxillerat social i humanístic van marxar cap a Taüll. Allà, asseguts sobre l'herba del pati de davant l'església romànica de Sant Climent de Taüll, vam aprendre sobre aquesta església tan emblemàtica. Ens van explicar com la pintura mural del Pantocrator de St Climent, actualment al MNAC, és la pintura mural romànica més important de tot Europa. A més, ens va sorprendre la forma tant intel•ligent com el campanar estava construït, repartint el pes amb la mida i forma de les finestres per permetre la construcció d'un campanar tan alt. Va ser molt impactant pujar a dalt de tot i poder observar el municipi de la vall de Boí des d'aquella perspectiva. També vam veure una projecció del Pantocrator que vam trobar molt bonica. Després, ens vam dirigir a Sta. Maria de Taüll, on vam estudiar l'arquitectura romànica i la història de les esglésies de la Vall, que és el territori on hi ha més concentració d'esglésies romàniques. En ambdues localitzacions vam observar els materials emprats. Va ser una tarda molt interessant que ens va donar una idea també de la vida social i política de la Vall de Boí de quasi un miler d'anys abans

GEMMA CONANGLA // Aquest primer dia, al camp d’aprenentatge de la Vall de Boí, els alumnes de segon de batxillerat científic juntament amb els alumnes del tecnològic vam realitzar una activitat d’anàlisi de la qualitat de l’aigua del riu de Barruera. Per tal de realitzar aquests anàlisis, vam realitzar diferents grups i cada grup es va distribuir en diferents punts del riu. A aquests diferents punts vam prendre mostres dels individus que viuen en les aigües i posteriorment els vam analitzar al laboratori per poder determinar de quina espècie eren i així poder concretar quina era la qualitat biològica i ecològica de les aigües del riu Noguera de Tor. Mentrestant els alumnes del tecnològic van analitzar el cabal del riu per tal de determinar els litres d’aigua que baixen per segon pel riu. 


4 d'octubre de 2018

NÚRIA COMA // El segon dia al camp d'aprenentatge de la Vall de Boí, els alumnes de segon de Batxillerat, tant científics, com humanístics com tecnològics,  vam anar d'excursió al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Durant la llarga caminada vam poder observar la formació glacial de la Vall i la geologia on predomina les roques de granit, també la vegetació que variava segons l'altitud ja que vam passar tant per l'estatge montà inferior als 800 m com el subalpí i gairebé vam arribà a l'alpí a 1200 m. Tot i que ens van parlar de la  fauna pròpia del parc només en vam poder veure un esquirol, tritó pirinenc i algun trencalòs.  

Vam iniciar el recorregut al mirador de Sant Esperit i vam caminar a través del planell d'Aigüestortes, seguidament pels prats d'Aiguadassi, i a l'estany Llong vam parar a dinar. Després de dinar, vam continuar el recorregut cap a l'estany Redó i una part del camí que porta al Portarró d'Espot. Ens va sorprendre descobrir que els estanys tenen un cicle de vida que s'acaba quan els sediments el colmaten i aleshores es converteix amb un planell on l'aigua fa zigues-zagues per la superfície. Aquest és el motiu pel qual li diuen Aigüestortes. 

Ha sigut un viatge gratificant per contemplar la natura d'aquest paisatge tant diferent al nostre. Ha valgut la pena! Ara ja coneixem una mica més el nostre petit país.

5 d'octubre de 2018 (en breu publicarem les activitats d'aquest dia
Valoració de l'estada a Boí 

Els alumnes de 2n de Batxillerat heu d'entrar a aquests 2 enllaços i fer una valoració de diversos aspectes de l'estada.    

https://goo.gl/forms/M1eGpxCbVJCItk6v2  (Qüestionari Qualitatiu de l'Institut)

https://goo.gl/forms/MRvKgF0sJqI7nP0B2 (Qüestionari  del CdA Vall de Boí) 

AGENDA


Estem confeccionant la llista d'activitats, xerrades, etc. 
en breu actualitzarem aquesta agenda