EL CENTRE
L'Institut Castell del Quer és un centre d'ensenyament secundari que imparteix ESO i Batxillerat. Actualment, acull 29
0 alumnes que es reparteixen, en la majoria de cursos, en dos grups classe per cada nivell de primer a quart d'ESO i un grup classe per cada curs de Batxillerat. Tot i que, en els ensenyaments post-obligatoris només té una línia, el centre ofereix l'oportunitat de cursar tant els itineraris científic, com el tecnològic com el social-humanístic i varietat de matèries de modalitat a través de l'Institut Obert de Catalunya.

L'alumnat de l'institut prové principalment de de les escoles del Lluçanès adscrites al nostre centre d'ensenyament secundari. 
  • Escola Terra Nostra d'Olost
  • Escola Llevant d'Oristà 
  • Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès
  • FEDAC Prats 
  • Escola Heurom de Perafita 
  • Escola Aurora de Sant Boi de Lluçanès
  • Escola Gafarró de Santa Eulàlia de Puigoriol 
  • Escola Els Roures de Sant Feliu Sasserra


Per veure el Lip dup clica aquí 
Per veure el Making off clica aquí 

HISTÒRIA
La comarca del Lluçanès és un lloc privilegiat per viure, ja sigui per la naturalesa, amb aquests paratges verds, terra verge, etc. com per la gent que hi viu i que durant molts anys s'ha esforçat per tirar endavant i llaurar-se el seu futur i el dels seus fills. 
Junts van aconseguir que es fes realitat la construcció d'un edifici on els nens i nenes del poble i la comarca poguessin tenir una educació bona, de qualitat i a prop de casa, ja que amb la implantació de l'ESO els nens i nenes amb 12 anys s'havien de desplaçar a Vic, Berga o Manresa. Una de les fites més importants per la comarca es va aconseguir amb la construcció de l'Institut Castell del Quer, gràcies a l'esforç dels ajuntament del Lluçanès i especialment el de Prats i el de moltes persones que en aquell moment hi van dedicar molt del seu temps i els seus esforços. 
L'Institut Castell del Quer es va inaugurar en el curs escolar 1995-96, i s'hi va impartir només tercer curs d'ESO.  A partir del curs 1996-1997, ja s'hi va poder cursar des de primer a quart d'ESO. El curs 1997-98, a més de quatre cursos d'ESO s'hi va fer primer curs de Batxillerat. El curs 1998-99 ja s'hi feien els quatre cursos d'ESO i el Batxillerat complet. I el curs 2009-2010, es va començar un cicle formatiu de grau mitjà anomenat Sistemes Microinformàtics i Xarxes. Actualment es torna a fer només ESO i Batxillerat.

UBICACIÓ 

Institut Castell del Quer

 
L'institut està situat els afores del poble de Prats de Lluçanès,al nord del municipi, en l'espai on s'hi concentren els espais d'educació i d'activitats esportives.  Comparteix edifici amb l'escola de primària, per accedir-hi doncs, cal entrar per l'escala esquerra que troba a la façana principal. 


INSTAL·LACIONS 
Disposa de 21 aules de grup-classe repartides en tres plantes totes elles amb equipament audiovisual i diverses aules específiques com dos laboratoris de ciències naturals i una aula de tecnologia en el pis superior, una aula d'Educació Visual i Plàstica, una biblioteca, un menjador i una sala polivalent que comparteix amb l'escola de primària a la planta baixa i una aula de música a la planta inferior. 


CONTACTE 
c/ Mateu Garreta, 5 
08513 Prats de Lluçanès 
Tel 93.856.05.06 
e-mail: a8053005@xtec.cat 
Web: www.castelldelquer.cat
 
twitter @castelldelquer
instagram castelldelquer.