ESO‎ > ‎

PROJECTE TEATRE 2018_2019

GREASE, EL MUSICAL TORNA AL LLUÇANÈS
49 alumnes participem d’aquest projecte interdisciplinari


NÚRIA ARMENGOU I CARLA MONZÓ// Com cada any -i aquest ja serà l’19è consecutiu-, els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Castell del Quer preparem un muntatge teatral per tal  de desenvolupar la capacitat de treballar en equip, d’organitzar-nos, de prendre iniciativa i ens posem el repte de pujar a l’escenari a interpretar un personatge, cantar en directe i ballar.  Alguns de nosaltres, també ens responsabilitzem d'altres tasques: buscar empreses col·laboradores i realitzar accions de publicitat, dissenyar el  cartell, cercar i crear l’atrezzo, ...

En total som 49 alumnes que participem en el projecte. No només ens ho passem molt bé assajant, sinó que també adquirim nous coneixements i afavorim la cohesió de grup. Però en aquest repte no estem sols:, a banda dels professors i professores de l’institut que ens dirigeixen, també comptem amb l col·laboració dels nostres pares i mares en l’escenografia, el vestuari, el muntatge tècnic de so i llum, la perruqueria i maquillatge, etc. 

Aquest any, el musical que presentarem és Grease. Està basat en la pel·lícula estrenada al 1978 que porta el mateix nom. La versió que interpretarem és una barreja dels guions del film original, del musical i de la versió de Grease Live de 2016. Tot aquest “mix” l’hem amanit amb un toc personal per adaptar-lo a les característiques del nostre grup. 

La trama narra la història d’amor entre un jove americà (en Danny Zuko) i una noia australiana (la Sandy Olson) i es situa en un institut de Nord Amèrica.  Al llarg de l’actuació, els i  les alumnes cantarem en directe les conegudes cançons d’aquest film, i traduïdes al català.

Estan previstes un total de quatre representacions; els dies 16 i 17 de març a la Sala Polivalent de Prats de Lluçanès, el dia 23 de març al Centre de Sant Boi de Lluçanès i el dia 24 de març a l’Ateneu de Sant Feliu Sasserra. El donatiu d’entrada per persona és de 8€; a més, s’oferirà servei de bar. La recaptació va destinada al finançament del viatge de final de curs de 4t d’ESO a Itàlia. 

Des d’aquí volem donar les gràcies a totes les persones que ens han acompanyat en el projecte: als directors del musical, el Lluís i la Judit; a altres professors de l’institut; a l’equip de decorats i attrezzo; a l’equip de vestuari, maquillatge i perruqueria; als pares, mares i altres familiars i a totes les empreses que han col·laborat en el musical.

Finalment, convidem a tothom a assistir a aquest esdeveniment tan especial per nosaltres i al qual hem dedicat tot l’esforç, el temps i l’amor possibles.

Presentació de personatges
             
Ha arribat l’hora d’iniciar la presentació dels personatges del musical! I, per començar, ens endinsem a la secretaria de l’Institut de Rydell. Us presentem a la Directora Srta. Maggie i a la seva secretaria, la Blanche. Seguim amb les presentacions! Ara és el torn de l’entrenador de l’Institut Rydell, el Sr.Dalton, de amb un dels seus millors atletes, en Tommy.

I ara, amb tots vosaltres, la representació de l’equip d’animadores! Liderat per, ni més ni menys que la presidenta del consell d’estudiants Paty Simcox, que posa amb la seva fidel millor amiga Jenny Lupa i una de les noies més presumides de l’institut, la Brenda.
   
Ha arribat el moment de presentar-vos el grup dels Frikies de l’Institut! Aquest està encapçalat pel divertit Eugine que a la foto apareix amb el seu millor amic, en David.Amb tots vosaltres... el noi i la noia més populars de l'institut rival: l'Escorpí i la Chachà també coneguts com els dolents de la pel·lícula.I ara és el torn de presentar al grup de nois populars de l’Institut de Rydell: en Kenny, en Danny, en Sonny, en Doody, en Putzie i en Roger. Les seves personalitats et faran riure d’allò més!
El típic grupet de noies populars dels instituts americans: la Rizzo, la Frenchy, la Marty, la Peny i la Jane. Tot i que una revista de xafarderia i una llima d’ungles també es podrien fer passar per membres del grup! 
Darrere el posat sec i tibat de la Rizzo i el posat fatxenda d’en Kenny, s’hi amaga un veritable amor! 


 
Com tots ja us deveu imaginar, la Sandy i el Danny són els protagonistes de l’obra. La història d’amor entre aquesta noia australiana i aquest noi americà us atraparà de bon començament!

Impressions dels actors i actrius després de l'estrena
El dilluns després de l'estrena de Grease, els alumnes de 4t d'ESO vàrem realitzar una activitat a l'assignatura de Llengua Castellana que consistia en gravar per grups entrevistes a diferents personatges de l'obra de manera que cada un expliqués les seves vivències i sensacions personals havent ja fet dues de les quatre representacions del musical.
A continuació us adjuntem les entrevistes més interessants:

 La Rizzo i la Jane ens diuen... La Marty ens diu...
  La Sandy ens diu... En Danny ens diu...