ESO‎ > ‎INFORMACIÓ GENERAL 2n ESO‎ > ‎

ACTIVITATS I SORTIDES 2n ESO CURS 2017-2018

Els departaments didàctics han programat algunes sortides didàctiques per reforçar l'ensenyament dels continguts de les matèries que es fa a les aules. Les sortides es detallen en el següent quadre i a mesura que es van realitzant els mateixos alumnes fan una crònica de la sortida i publiquen un reportatge fotogràfic . Per visualitzar aquesta informació cal fer clic sobre el nom de la sortida.   

 ACTIVITAT (objectiu didàctic) LLOC  DATA
 Sortida al Museu de la Ciència i la Tècnica. Proposta organitzada pel departament de Tecnologia 
 Terrassa 5 de desembre 2017
 Teatre en anglès proposat pel departament de Llengües estrangeres 
 Sala Polivalent de Prats28 de febrer 2018
Visita Museu Episcopal de Vic i Sant Pere de Casserres. Proposta organitzada  de pel  departament de Ciències Socials
Ripoll i Vic 8 de maig de 2018
 Treball de síntesis
 Depuradora i deixellaria de Prats 
15  de juny 
 Treball de síntesis a Puigcerdà
 Puigcerdà
 18,19 i 20 de juny de 2018
Sortida de final de curs
 A determinar
22 de juny de 2018

Si us fa il·lusió descarregar una presentació amb les activitats i sortides dels vostres fills o filles d'any anteriors, heu d'anar al curs que va cursar i buscar l'any corresponent. Per exemple si voleu descarregar les fotografies del vostre fill o filla quan feia 1r d'ESO, heu d'anar al menú de 1r d'ESO i fer clic a la pestanya Recull de fotografies de cursos anteriors 


Visita al Museu de la ciència i la tècnica de Terrassa

El passat dia 5 de desembre, els alumnes de 2n ESO van anar a visitar el museu de la ciència i la tècnica de Terrassa. Aquesta sortida està organitzada des del departament de tecnologia del centre, i té com a objectiu l'ampliació de continguts que s'han donat a classe.

Es va fer un taller d'electricitat i magnetisme, on es repassaven conceptes ja vistos a classe, però d'una manera experimental i molt visual. Dins del taller també s'inclou una visita a la gàbia de Faraday, per tal de fer observació de diferents fenòmens relacionats amb l'electricitat d'alt voltatge.

També es va fer una visita guiada per les instal·lacions energètiques del museu, on vam veure com es feia funcionar l'antiga fàbrica tèxtil del museu i com funcionava la màquina de vapor que feia moure totes les màquines. 


Projecte titelles
Aquest curs 2017-2018, des de les àrees de Llengua Castellana i d’Educació Visual i Plàstica de 2n d’ESO s'ha implementat un projecte nou amb la finalitat de contribuir a què l’alumnat assoleixi algunes competències amb un treball cooperatiu i, sobretot, significatiu.
A través d’alguns objectius d’àrea com són el modelatge, la perspectiva, l’ús de la llengua oral i el treball de les tipologies textuals, pretenem que l’alumnat redacti textos conversacionals per a ser representats amb titelles i ombres xineses (que ells i elles faran) als nivells d’educació infantil i cicle inicial de les seves escoles de procedència.
La presentació, segons la planificació, s'ha fet a les escoles de procedència de l'alumnat entre els dies 4 i 15 de desembre de 2017 a la tarda 

En funció de la procedència de l’alumnat han sortit:

·         4 grups per l’escola FEDAC de Prats
·         3 grups per l’escola Lluçanès de Prats
·         2 grups per l’escola els Roures de Sant Feliu Sasserra
·         1 grup per l’escola d’Oristà
·         1 grup per l’escola Aurora de St Boi
·         1 grup per l’escola Terra Nostra d’Olost
·         1 grup per l’escola Heurom de Perafita