ESO‎ > ‎

INFORMACIÓ GENERAL 4rt ESO

CURRÍCULUM 
El curs de quart d'ESO és l’últim curs del segon cicle d'Ensenyament Obligatori. A quart es manté la mateixa dotació horària per a les matèries de català, castellà i socials amb tres hores a la setmana per cada matèria; l'anglès es manté a tres hores setmanals, amb una d'elles desdoblada, cosa que permet reduir el nombre d'alumnes a l'aula per poder treballar millor sobretot la competència d'expressió oral.  Les matemàtiques passen a quatre hores. 

Els alumnes de quart han escollit 3 assignatures de vuit optatives que configuraran l’ itinerari de l’alumne/a; aquestes són:  la biologia,  la física i química, la tecnologia, la visual i plàstica, la música, el llatí, la informàtica, francès i com a novetat, l'economia. L'educació física també té una dedicació horària de dues hores a la setmana, que s'imparteixen en el mateix dia una darrera l'altra.

Finalment, el currículum de quart es complementa amb dues franges horàries d'una hora on l'alumnat cursa obligatòriament Cultura i valors ètics i en l'altra pot escollir entre Teatre i  Pàgines web. 

També forma part del currículum de 4t d'ESO la realització d’un projecte de recerca. El projecte de recerca és un treball interdisciplinar, que es dur a terme de forma intensiva  durant el mes de juny. És un treball d’investigació que es realitza en grups heterogenis.

A banda de totes aquestes matèries, l'horari lectiu es complementa amb 30 minuts de lectura individual que es realitza cada matí només arribar a l'institut. Aquest és un projecte que es va iniciar ara fa un parell d'anys i que té com a finalitat millorar la competència lingüística entre altres aspectes que es desglossen en el Pla lector. Per més informació sobre el Pla lector feu clic aquí. Enguany, la majoria del professorat de l'institut estem fent una formació per a poder aplicar encara millor mesures de foment de la lectura entre els joves que anirem explicant en aquest web  més endavant.

EQUIP DOCENT 

 MATÈRIES GRUP A GRUP B GRUP C
 Tutoria de classe     Montse Pintó Ester Bascuas Judit Boix
 Llengua catalana Elisenda Plana Elisenda Plana Guillem Pladelasala
 Llengua castellana Toni Xifré Toni Xifré Lluís Forcada
 Llengua anglesa
Montse Pintó
Montse Pintó 
 Matemàtiques Ester Bascuas Ester Bascuas Judit Boix
 Ciències SocialsMarc Pons Marc Pons 
 Teatre i Ètico-cívica Judit Boix, Lluís Forcada, Susana Ortega Judit Boix, Lluís Forcada, Susana Ortega Judit Boix, Lluís Forcada, Susana Ortega
 Eudcació física Guillem Pladelasala Guillem Pladelasala  Guillem Pladelasala
 Tecnologia/informàtica Susana Ortega
Roser Muntadas
Susana Ortega
Roser Muntadas

Visual i Plàstica Laura GarcíaLaura García 
 Llatí Ricard Torres Ricard Torres 
Biologia
 Isabel Fernández Isabel Fernández 
Música Alba Bach Alba Bach 
 Física i QuímicaLluïsa Peralba      Lluïsa Peralba 
 Economia Marta Vilardell     Marta Vilardell     
 Francès Xavi Vall Xavi Vall 
*Grup C és un grup reduït d'atenció a la diversitat. A banda de les instrumentals (català, castellà i matemàtiques), la resta d'horari es dedicarà a desenvolupar projectes per a desenvolupar les competències. 

HORARIS 
El marc horari per tots el cursos que s'imparteixen a  l'institut Castell del Quer és de 8.10 a 14.45. Cada grup classe però té en aquestes hores una distribució diferent de les matèries. 
Per veure l'horari específic de 4rt ESO A fes clic aquí 
Per veure l'horari específic de 4rt ESO B fes clic aquí 
Per veure l'horari específic de 4rt ESO C fes clic aquí 

ACCIÓ TUTORIAL (aquesta informació pertany al curs anterior, en breu actualitzarem aquest apartat)
L'equip que desenvoluparà l'acció tutorial en aquest nivell és:

COORDINADORA Ester Bascuas
TUTORA 4t A     Montse Pintó 
TUTORA 4t B     
Ester Bascuas
TUTORA 4t C     Judit Boix

TUTORIES INDIVIDUALS 
 (per entrevistar-vos amb els tutors concerteu prèviament hora)
            Ester Bascuas    ebascuas@castelldelquer.cat   Atenció als pares: 
            Judit Boix         jboix@castelldelquer.cat         Atenció als pares: 
            Montse Pintó     mpinto@castelldelquer.cat      Atenció als pares: 
            Marc Pons         mpons@castelldelquer.            Atenció als pares: 
            

El pla tutorial de 4t d’ESO, que com s'ha explicat a l'inici d'aquesta pàgina es desenvolupa durant tot l'any a raó d'una hora setmanal, es vertebra al voltant de sis temes principals:
  • Prevenció drogodependències.
  • Mobilitat segura.
  • Addicció a les noves tecnologies 
  • Mercat laboral.
  • Autoconeixement i orientació acadèmica i procés de selecció.
  • Activitats viatge final d’etapa.

En aquesta pàgina s'anirà publicant informació sobre les activitats que es desenvoluparan en el marc de l'acció tutorial. De moment us adjuntem les dates de les activitats programades. 

A més d'aquestes activitats, algunes de les sessions es destinaran a l'organització del grup, l'elecció de delegats, la revisió d'aspectes del Reglament de centre, la preparació d'activitats lúdico-culturals com el festival de Nadal i la diada de Sant Jordi; la valoració de les sortides i activitats, dels resultats acadèmics generals del grup i individuals de cada alumne/a, el disseny de propostes de millora, etc.

A banda d'aquestes activitats, per a poder acompanyar d'una manera més propera a tot l'alumnat del centre s'assigna a tots els professors del centre un petit nombre d'alumnes per poder-ne fer un seguiment proper i establir una relació sovintejada amb la família. En el quadre de l'inici d'aquest apartat "Acció Tutorial" es detallen els tutors individuals assignats a aquest nivell i les seves hores d'atenció . 


DELEGATS DE CLASSE
Aquest curs també escollirem els delegats i sots delegats i també un corresponsal per anar actualitzant la pàgina web amb sortides i activitats de l'aula. Us informarem de seguida que ho els haguem escollits.

SORTIDES CURRICULARS I DE TUTORIA 
Els departaments didàctics han programat algunes sortides didàctiques per reforçar l'ensenyament dels continguts de les matèries que es fa a les aules. Les sortides es detallen en el següent quadre i a mesura que es van realitzant els mateixos alumnes fan una crònica de la sortida i publiquen un reportatge fotogràfic . Per visualitzar aquesta informació cal fer clic sobre el nom de la sortida.   

 SORTIDA/ACTIVITAT (objectiu didàctic)

 LLOC

 DATA

 Xerrada sobre prevenció i la investigació sobre càncerInstitut de Prats  per confirmar
 Circuit d'orientació, Sortida del departament d'educació física Prats de Lluçanèsper confirmar
Sortida al Teatre Victòria i visita al MMACATeatre Barcelona28 de novembre de 2018
Realització d'un musical (per concretar) Prats de Lluçanès 
per determinar 
 23-24 Febrer de 2019
2-3 de març de 2019
Exposició de projectes de tecno      Cosmocaixa 17 de febrer  de 2018
Saló de l'ensenyament     Barcelona 22 de març de 2019
Proves Cargur Institut Castell del Quer per confirmar

Viatge fi d’etapa

 Itàlia

6 al 12 abril del 2019 

  Xerrades Orientació Laboral i Acadèmica 

 Institut de Castell del Querper determinar
 Museu d’història de Catalunya i Sagrada Família.Barcelona per confirmar

Si us fa il·lusió descarregar una presentació amb les activitats i sortides dels vostres fills o filles d'any anteriors, heu d'anar al curs que va cursar i buscar l'any corresponent. Per exemple si voleu descarregar les fotografies del vostre fill o filla quan feia 1r d'ESO, heu d'anar al menú de 1r d'ESO i fer clic a la pestanya Recull de fotografies de cursos anteriors