Curs 2010-2011


PREMI CIRIT
En Ferran Serrat, alumne de segon de Batxillerat obté un premi Cirit que s’afageix el que va rebre de la Universitat Autònoma de Barcelona.
En Ferran  és una alumne que ha cursat el Batxillerat tecnològic a l’institut durant el període 2009-2011 i que es va posar el repte d’automatitzar una granja de vedells en el marc del treball de recerca de Batxillerat. El seu treball ha estat guardonat amb un dels premis tecnològics que cada any lliura la Universitat Autònoma de Barcelona.


I també, se li ha concedit un dels setanta Premis de Recerca Jove que otorga la Generalitat de Catalunya, concretament l'
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), per recompensar l’esforç dels alumnes d’educació secundària o postobligatòria alhora de dur a terme un treball de recerca en llengua catalana  i també  per fomentar l'esperit científic entre els joves d’aquestes edats.  

 Per desenvolupar aquest projecte, que va titular “Automatització d’una granja bovina”, primer va haver d’apendre gran part dels conceptes relacionats amb l’automatització i després contrastar que l’aplicació d’aquests conceptes en un cas era viable.
QUATRE PREMIS PER A UN MATEIX TREBALL
L’alumna Judit Costa ha estat guardonada amb quatre premis de diferents universitats pel seu treball de recerca La processionària del pi, una plaga en expansió.
La Judit és una alumna que enguany (curs 2010-2011) ha acabat el segon curs de Batxillerat i que, com tots els alumnes, ha desenvolupat una investigació a l’entorn d’un tema que ella mateixa ha escollit per poder aprendre a desenvolupar el mètode científic d’aprenantatge, que consisteix a redactar una hipòtesi i fer una recerca per contrastar-la i treure’n conclusions. 
En aquest cas el tema escollit per la Judit va ser la processionària del pi i el treball que ha desenvolupat a l’entorn d’aquest tema és un estudi biològic d’aquest insecte gregari i defoliador que és l’espècie Thaumatopoea pytocampa, el qual s’alimenta de les fulles dels pins i cedres de l’àrea mediterrània. A l’hivern, passa per cinc estadis larvaris dins els nius sedosos que confecciona als arbres. En aquesta etapa, pot provocar reaccions al·lèrgiques a causa dels seus tricomes urticants. Cap al març, les erugues baixen en processó, fins a enterrar-se en forma de pupa o crisàlide, una fase de letargia que pot resistir condicions ambientals desfavorables, fins a transformar-se en una papallona nocturna que emergeix del terra.