ÚLTIMA HORA

Aquesta web és un projecte que realitzem l'alumnat de l'institut. La finalitat és informar sobre els projectes, sortides i activitats que anem realitzant durant el curs. Ho fem a través de corresponsals d'aula i amb el suport d'alguns professors i professores. A través d'aquest projecte desenvolupem la competència comunicativa, digital i també la personal.  Volem aclarir que la informació que publiquem no és d'ultimíssima hora perquè abans fem un procés de revisió. Per aquest motiu a més del web també podeu seguir-nos al twitter @castelldelquer i a l'instagram castelldelquer


Activitats diverses en el marc del Nadal
Els alumnes de l'institut Castell del Quer han participat aquest desembre en diverses activitats solidàries. El punt de partida va ser la gran recapte organitzada pel banc d'aliments. Trenta sis alumnes de diverses classes van passar unes hores a diferents establiments comercials de Lluçanès per demanar la col·laboració a les persones que anaven a comprar per a recollir la màxima quantitat de quilograms d'aliments. 
Uns dies més tard, les conserges de l'institut van preparar un arbre de Nadal on cada alumne/a que ho desitgés podia penjar-hi una part d'un text aportant mínim un euro que anava destinat a la Marató de TV3. Els textos seleccionats eren en diverses llengües per fomentar i donar valor a la pluralitat lingüística: Podries de la Joana Raspall (en català), No te rindas de Mario Bendetti ( en castellà),  Hope Louise Jensen (en anglès), La mer m'a donné de George Moustaki (en francès) i una dita popular anònima en àrab.  La recaptació va ser de 217 euros que es van aportar a la investigació del càncer. 
I per acabar el mes vam tancar el  període lectiu amb un festival que tenia com a eix central la denúncia dels estereotips de gènere en la vida quotidiana, per exemple, en els vídeo clips musicals. Aquesta iniciativa va sorgir del Consell de delegats que són els que cada any dinamitzen aquesta festa. Cada classe va presentar una actuació i els més grans, l'alumnat de 2n de Batxillerat, van ser els conductors de l'acte que es va inspirar en el programa de moda entre els joves, Operación triunfo. L'actuació que va rebre més punts del jurat format pels professors i professores i personal PAS més nous de l'institut va ser la de 2n B.
També en aquest acte es va fer lliurament del premi a la millor postal de Nadal que va recaure a Ariadna Marginedas de 1r A, amb la qual l'institut Castell del Quer us  vol desitjar Bon Nadal i feliç any 2019.


AGENDA

Agenda

20 desembre  
Festival de Nadal 

21 desembre  
Cinema-Caminada

del 22 de desembre al 7 de gener
Vacances de Nadal  

8 de gener 
Inici de classes