EDMODO manual


   
E
dmodo
és una XARXA SOCIAL privada per Educació
. És un espai virtual tipus FACEBOOK on tots ens podem comunicar i on es poden compartir arxius i enllaços de forma molt senzilla.

Registrar-se

    El primer que cal fer si volem utilitzar edmodo és registrar-nos com a estudiants. Aneu a la pàgina http://www.santgervasi.edmodo.com i feu clic a registrar-se com a estudiant.    Haureu d'omplir una sèrie de dades USUARI (poseu el mateix que teniu al gmail o el symbaloo), CONTRASENYA (poseu la mateixa que teniu per al gmail, symbaloo ...), Email (poseu el gmail) i NOM I COGNOM (poseu el vostre nom i cognom, és una xarxa privada i només nosaltres veurem aquestes dades). Un cop omplertes totes les dades feu clic a "REGISTRARTE".

Enviar missatges a Edmodo

     A partir d'aquest moment ja pots participar en la nostra xarxa social fent comentaris, compartint víncles interessants, fotos, vídeo, música ...

    Des de la bafarada que apareix a la part superior de la pantalla escriurem el nostre missatge, allò que volem compartir; a continuació podem adjuntar qualsevol tipus d'arxiu (foto, vídeo, música ...) un víncle a una pàgina web o adjuntar qualsevol arxiu que hi hagi a la biblioteca del nostre grup.

    Abans d'enviar el missatge caldrà dir ¿Para quién? és el missatge, això ho farem fent clic a la caixa "¿Para quién?" on se'ns mostraran els grups o mestres amb qui podem compartir el nostre missatge.


Fer comentaris a un missatge

    Podem comentar un missatge d'un company o mestre fent clic a l'etiqueta "Comentar" que trobareu a la part inferior del missatge publicat. Així queda un missatge comentat:


Gestionar un missatge

    Quan passem el ratolí per sobre d'un missatge, veiem que apareixen tres icones de color blau ( una creu, una mena de llapis i dos rectangles superposats):

_ La X ens permet esborrar el missatge ( Els mestres poden esborrar qualsevol missatge dels grups que ells hagin creat així com a missatges dels alumnes que no compleixin amb les normes bàsiques de relació entre els membres de la xarxa. Els alumnes només podran esborrar els seus propis missatges).
_ El llapis ens permet editar un missatge ja publicat (Els mestres podran editar qualsevol missatge).
_ Els dos rectangles "mostrar en ventanas" ens permet obrir una nova finestra en la que només veiem els missatges i les seves respostes, aquesta opció és ideal per poder seguir millor el fil dels missatges.

Assignar i entregar tarees

    Els mestres us poden assignar feines individuals o en grup des de la plataforma edmodo. La Feina constarà d'un títol, una petita explicació, la data d'entrega, arxius adjunt (si fos necessari) i serà enviada a una persona o grup.

    Els alumnes visualitzareu les feines que teniu pendent de la següent forma:

    Per entregar una feina cal fer clic al botó "Entregar" s'obrirà una finestra on podreu contestar l'activitat que us ha proposat el mestre i adjuntar arxius en el cas que ho necessiteu. Ara només cal fer clic al botó "Entregar Asignación" per tal que el mestre rebi el vostre treball.


Visualitzar la nota d'una feina

     El mestre veurà, des de la seva pantalla, que la feina està entregada i llesta per avaluar. Podrà visualitzar el vostre treball, posar-vos la nota i fins i tot fer un comentari.
Vosaltres també podreu veure la nota que us ha posat el mestre des de la vostra pàgina d'edmodo. A la part superior dreta teniu una petita finestra "Calificación" on podreu veure la nota.


Gestió de la BIBLIOTECA de Edmodo

La BIBLIOTECA de Edmodo és una de les eines menys aprofitades de la plataforma, en aquesta hi queden emmagatzemats tots els recursos, continguts ... que anem compartint. Si t'interessa veure el seu funcionament accedeix al Manual d'Antonio Garrido un excel·lent tutorial sobre aquest tema.

Comments