GoogleSites & GoogleApps

Dues eines de Google interessants: GoogleSites i GoogleApps

1.- GoogleSites...

Com tothom sap, actualment l'usuari de l'XTEC és un usuari Google, per tant, tenim contractada una part important de les eines google. 
Aquestes eines són les que tenim a la pàgina de l'XTEC i més concretament a l'apartat de La Meva XTEC


La Meva XTEC


Aquesta imatge ens mostra les eines que es troben associades al nostre usuari de l'XTEC, sigui el de centre o el personal, i dins d'ella, podem accedir a la creació de pàgina web, més concretament des d'aquesta icona:

Sites

Ens permet accedir a l'anomenat GoogleSites, que permet la creació de tot un espai web amb la potencialitat de les eines Google, tal com aquest mateix material que aquí es mostra.

En realitat el GoogleSites el podeu apreciar en aquesta mateixa web que esteu llegint ara, doncs estan creades amb aquesta eina.

Steegle.com - Google Sites Tweet Button


Els avantatges d'utilitzar aquesta eina com a web del centre són moltes, doncs podem aprofitar totes les possibilitats que google ens posa a l'abast i integrar-les dins de la web:
  • El correu electònic o Gmail-XTEC: Eina de correu electrònic
  • El calendari google: Calendari que permet coordinar agendes personals o de centre.
  • El GoogleDrive: Permet compartir informació entre molts usuaris, permet treballar de forma col·laborativa entre els usuaris (alumnes, professors, etc.)
  • Els grups google: Creant llistes de distribuió de correu facilitem el traspàs d'informació entre els usuaris.
  • El youtube intern del google-XTEC: Podem penjar vídeos escolar dins del Youtube validant-se amb el compte de l'XTEC.
  • El Picssa: El mateix que el cas anterior, però amb el cas de les fotografies.
  • El GoogleMaps: Permet crear mapes personalitzat, treballar per capes i disposar en elles informació personal que podem compartir amb altres usuaris (ajuda a feines de geolocalització).
2.- GoogleApps for eduction

Voleu treballar amb correus electrònics d'alumne controlats? Voleu atorgar a tots els vostres alumnes un compte de correu amb nom personalitzat? Voleu integrar totes les eines google dins del treball ordinari del vostre centre? Doncs, la solució a totes aquestes preguntes la teniu amb l'eina gratuïta GOOGLEAPPS FOR EDUCATION.

Què ens aporta aquesta eina? Bàsicament la principal aportació és que el centre pot atorgar als seus alumnes uns comptes de correu electrònic controlats. Així si el domini propi del centre és escoladelsvents.cat, els correus dels alumnes poden se, per exemple: manel.puig@escoladelsvents.cat etc. Més saber-ne més, aneu a l'enllaç Més informació.

Si voleu accedir a la Informació oficial del GoogleApps, aneu a l'enllaç: Més informació

Per aconseguir-ho cal tenir en compte:
  1. Aquesta eina requereix que el centre disposi prèviament d'un domini propi (el qual s'haurà de pagar el mateix centre, però els preus anuals són força barats, des dels 7 fins als 70 euros anuals).
  2. Si el centre no disposa de domini propi, el mateix GoogleApps permet registrar-ne un a partir dels serveis google.
  3. Per entrar en contacte amb google, aquí us poso els enllaços al formulari de sol·licitud i les instruccions   per a omplir-lo. També us informo de les accions bàsiques de configuració.
Creiem que aquesta eina pot ser molt útil per als centres educatius perquè permet la integració de tota una sèrie d'eines de treball en el núvol que les atorga una potencialitat enorme.

Si considereu que us seria necessari un assessorament al respecte, poseu-vos en contacte amb l'Equip TAC del Consorci d'Educació mitjançant el correu oficial: cebtac@xtec.cat

Comments