Ransomware

13 d’abr. 2015, 1:17 publicada per PERE SOLANA CASTELLS

De manera habitual , els ciberdelinqüents utilitzen temes recurrents per a les seves campanyes de phising . S'ha  identificat novament una campanya d'aquestes característiques .

Alerta virus

16 de des. 2014, 23:52 publicada per PERE SOLANA CASTELLS

  Correu suplantació d'identitat (phishing)

Darrerament, s'ha detectat la recepció en comptes d'usuaris i d'usuàries XTEC de missatges fraudulents que demanen que accediu a un enllaç per a visualitzar un document. Aquests missatges no s'han enviat des de la XTEC i, per tant, no s'ha de fer l'acció que demanen. Elimineu el missatge sense accedir a l'enllaç. Aquesta tipologia de missatges es coneix com a phishing.

 Augment infeccions per codi maliciós tipus Ransonware

S’està produint un augment d’infeccions motivat pelcodi maliciós tipus Ransomware. Aquest tipus de codi maliciós infecta el sistema i xifra el seu contingut amb la finalitat d'extorsionar econòmicament per a la seva recuperació. Una de les últimes campanyes detectades es distribueix mitjançant correu electrònic simulant ser remès des de l'operador espanyol de servei postal i paqueteria (CORREOS). En cap cas heu d’obrir el missatge. Si identifiqueu una situació que apunti a una infecció d'aquest virus en l'estació de treball, apagueu l’ordinador i obriu una incidència al SAUsau.ensenyament@ gencat.cat

Menors, Internet i Tecnologies

16 de des. 2014, 23:50 publicada per PERE SOLANA CASTELLS

L’APDCAT convida a menors, centres educatius i famílies a reflexionar al voltant de l’ús responsable de les tecnologies.
La iniciativa començarà amb debats entre alumnes, experts i docents als centres educatius, i finalitzarà en un Congrés que comptarà amb la participació dels menors. Informació i inscripcions

Solució incidència Moodle

5 d’oct. 2014, 23:55 publicada per PERE SOLANA CASTELLS

Des d'e divendres  (03/10/2014) els serveis Moodle que es van veure afectats durant el passat dijous ja estan funcionant amb normalitat. Si us torna a aparèixer aquest error, si us plau, comuniqueu-nos-ho al fòrum de dubtes d'Àgora-Moodle.

Incidència en alguns moodles de centre

2 d’oct. 2014, 23:44 publicada per PERE SOLANA CASTELLS

Missatge dels adiministradors d'Agora:

Al llarg del dia d'avui hem detectat una incidència que està afectant a uns 200 Moodle d'Àgora. L'error que us trobareu serà similar a aquest:

error.png

Hem escalat aquest problema i ja hi estan treballant. Esperem que es resolgui el més aviat possible.

Eliminar Adware "Programari de publicitat" del Moodle

30 de set. 2014, 23:54 publicada per PERE SOLANA CASTELLS

Darrerament s'ha detectat que molts dels ordinadors, ja siguin de l'escola o personals, que fan servir el Moodle d'Àgora tenen algun Adware "Programari de publicitat" instal·lat que afegeix anuncis publicitaris a certs camps de dades del Moodle, com ara el resum del curs o la descripció de les activitats.

Per tal de detectar i eliminar aquesta publicitat del vostre Moodle s'ha creat una eina nova anomenada Detecta Adware a la que podreu accedir entrant amb l'usuari adminsitrador des de l'Administració del lloc.

Podeu trobar més informació del procediment a seguir a la pregunta freqüent Detectar i eliminar Adware "Programari de publicitat" del Moodle d'Àgora.

Sessió formativa per a Nous Coordinadors TAC

4 de set. 2014, 4:43 publicada per PERE SOLANA CASTELLS

Sessió formativa per a Nous Coordinadors TAC: aquest curs, com a novetat, farem dues sessions de 2h30' per aprofundir més tant en els aspectes TIC com en els TAC. Les dates d'aquestes sessions són: 22/09 i 6/10 (en horari de tarda).

Dispositius mòbils a l'aprenentatge i Jornada TAC 0-8

2 de set. 2014, 1:15 publicada per PERE SOLANA CASTELLS

Us informem de 2 jornades interessants que es duran a terme properament. Podeu trobar més informació a l'xtec o als links de sota.

Com incorporar els dispositius mòbils a l'aprenentatge a Catalunya?
http://www.fbofill.cat/index.php?codmenu=01&not=1103

TAC 0-8: Mirant el futur des del present
https://sites.google.com/a/xtec.cat/jornada-itac-a-0-8/home

InfoMates: Programem jocs educatius pels alumnes de 1r ESO

23 de maig 2014, 0:24 publicada per PERE SOLANA CASTELLS

L'activitat dinamitza l'aprenentatge de la programació en el llenguatge Processing mitjançant la metodologia de projectes. Els alumnes desenvolupen en grups de 3 alumnes uns jocs educatius relacionats amb les matemàtiques pels alumnes de 1r ESO. Els alumnes fan les propostes dels projectes la qual cosa provoca la motivació i l'interès en el projecte i un aprenentatge més significatiu. Enllaç


Dispositius móbils a l'aula

30 d’abr. 2014, 0:17 publicada per PERE SOLANA CASTELLS


Us informem que es troba oberta la inscripció al taller obert que es farà aquest trimestre:

Dispositius mòbils a l'aula: Alguns centres educatius han pres la iniciativa d'incloure dispositius mòbils en la seva pràctica de treball a l'aula amb l'alumnat.

En aquest taller obert es vol reflexionar i compartir recursos al voltant de la utilització a l'aula de dispositius mòbils, amb l'objectiu d'oferir un espai on es puguin conèixer aquestes iniciatives.

Si voleu participar només cal que accediu al grup del taller i feu clic sobre el botó "Uneix-te a..." que trobareu a la part superior dreta.

També us volem destacar la conversa 'Volia compartir una reflexió Linkat com a Coordinadora TIC' iniciada per la Cris Aguilera

Visita Xarxa docent eduCAT 2.0 a: http://educat.xtec.cat/?xg_source=msg_mes_network

1-10 of 59