RSS Seminaris‎ > ‎

STAP Pla d'Urgell/Garrigues

Notícies rellevants de l'activitat de l'STAP Pla d'Urgell

STAP Pla d'Urgell/Garrigues. 3a Sessió: recursos

2 d’abr. 2014, 5:40 publicada per JOAN JORDI VITORES BADIA

En l'última part de la sessió hem vist les següents eines online:
 • Present-me: Aplicació per fer presentacions comentades.
 • Mind 42Permet la generació de mapes mentals d'una forma ràpida i senzilla. Només cal registrar-se per poder utilitzar-ho.
 • TagxedoEstà molt de moda crear núvols de paraules o etiquetes amb els continguts que més s'han usat en una web, una notícia o document.
 • Woices: És una aplicació web 2.0 que serveix per crear audio-mapes o audio-guies.

STAP Pla d'Urgell/Garrigues. 3a Sessió: monogràfic sobre metodologia

2 d’abr. 2014, 5:39 publicada per JOAN JORDI VITORES BADIA

La segona part de la sessió ha estat dedicada al monogràfic sobre metodologia:
 • Hem començat amb una introducció al tema i al model SAMR.
 • A continuació hem analitzat les fases del model: substitució, augment, modificació i redefinició.
Un cop estudiat el marc teòric s'ha portat a terme la part pràctica de la sessió presencial, seguint la dinàmica descrita en el lloc web de la sessió. A partir de diverses activitats proposades pels assistents s'han omplert els models de fitxa que ha proporcionat el formador.

STAP Pla d'Urgell/Garrigues. 3a Sessió: novetats i actualització TIC

2 d’abr. 2014, 5:38 publicada per JOAN JORDI VITORES BADIA

En la primera part de la sessió s'ha parlat del diagnòstic d'incidències de xarxa i de la Linkat, tal i com es detalla a continuació:
 • En aquesta presentació comentada seguim els passos de com intentar diagnosticar una incidència de xarxa.
 • En aquest document detallem els passos que cal seguir que instal·lar la Linkat en un ordinador, al costat de Windows.
A continuació s'han respost i debatut les qüestions plantejades pels alumnes referents als punts anteriors.

STAP Pla d'Urgell/Garrigues. 2a Sessió: recursos i metodologies

16 de des. 2013, 5:13 publicada per JOAN JORDI VITORES BADIA

Per acabar el seminari el formador ha explicat el funcionament de general de dues eines:
 • La creació de formularis visuals amb Typeform.
 • La realització d'un curs d'operatòria de teclats amb Typingweb. En aquest cas ha donat temps de mostrar com es gestiona l'eina des del punt de vista del mestre/a: alta d'alumnat, gestió, eines d'avaluació, etc.

STAP Pla d'Urgell/Garrigues. 2a Sessió: competència digital de l'alumnat

16 de des. 2013, 5:11 publicada per JOAN JORDI VITORES BADIA

La segona part del seminari l'hem dedicat a treballar la competència digital de l'alumnat.

Desprès d'una introducció al document per part del formador hem analitzat la infografia de les competències digitals, reflexionant sobre les quatre dimensions que configuren les competències.

A continuació el formador ha presentat el document de treball individual (full-plantilla SemTAC-S2), explicant els detalls de la dinàmica de treball. A petició dels participants s'ha treballat en grup i les activitats proposades per al seu anàlisi s'han posat en comú.

Els participants han utilitzat el document de treball per proposar diverses activitats que s'han analitzat a l'aula, identificant-ne cada part o element i proposant eines TAC per a millorar-ne l'eficàcia. Un cop identificades algunes eines, s'ha relacionat cada activitat amb les competències digitals que se'ls escauen més.

Finalment, s'ha proposat que cada participant acabarà de treballar la seva activitat amb els seus companys/es del centre docent.

STAP Pla d'Urgell/Garrigues. 2a Sessió: Posada a punt d'un sistema Windows

16 de des. 2013, 5:03 publicada per JOAN JORDI VITORES BADIA

En la primera part del seminari hem repassat els passos que cal fer per posar a punt un ordinador amb el Windows instal·lat: configuració de les IPs, instal·lació del programari bàsic, instal·lació dels controladors, seguretat, etc.

Hem aprofitat aquesta explicació per repassar conceptes bàsics de les xarxes dels centres (adreça IP, switch, etc.).

Concretament, el que s'ha explicat és:
 1. Instal·lació neta / restauració del sistema operatiu.
 2. Configuració de la IP de la màquina (si usa cable o wifi docent) i connexió a la xarxa.
 3. Canvi del nom de l'ordinador i del grup de treball.
 4. Instal·lació dels controladors que hi falten (és a dir, aquells que no ha instal·lat el Windows automàticament): My-Config, Slimdrivers. Controladors prioritaris.
 5. Instal·lació del programari habitual (Firefox, Chrome, Jclic, Java, LibreOffice, Avast, etc.): Ninite.
 6. Instal·lació de complements en els navegadors: Adblock Plus, VideoDownloadhelper...
 7. Configurar tot els sistema perquè estigui en català: Catalanitzador del Windows.
Durant l'explicació els participants han anat plantejant dubtes i qüestions que s'han anat resolent i/o ampliant sobre la marxa, amb participació de tots/es.

STAP Pla d'Urgell/Garrigues. 1a Sessió: Sratch

16 de des. 2013, 5:00 publicada per JOAN JORDI VITORES BADIA

Scratch és un llenguatge de programació visual i molt divertit, creat per la gent del MIT i enfocat als més petits, de 7 anys a 99 anys. Amb ell es poden fer jocs, animacions, música, art, el límit està en la nostra imaginació.

Scratch es va dissenyar tenint en ment l'aprenentatge i l'educació. A mesura que els joves creen i comparteixen projectes en Scratch, desenvolupen habilitats importants en disseny i solució de problemes; i aprenen a pensar creativament, raonar sistemàticament i treballar col·laborativament afavorint l'intercanvi d'idees i estratègies. A més a més, promou el pensament computacional, creatiu, crític i analític en els alumnes, que actualment estan immersos en el procés d'ensenyament-aprenentatge per competències.

Durant la sessió hem vist el funcionament bàsic de l'Scratch: finestres, animacions, programes... El formador ha programat una animació senzilla i s'ha acordat amb els assistents aprofundir-hi una mica més en la propera sessió.

STAP Pla d'Urgell/Garrigues II. 1a Sessió: Diigo

16 de des. 2013, 4:59 publicada per JOAN JORDI VITORES BADIA

Tal com hi consta a la seva fitxa, Diigo és un marcador social que permet organitzar i compartir enllaços a pàgines web entre usuaris amb interessos comuns.

Els marcadors socials permeten als mestres localitzar, emmagatzemar, etiquetar i anotar recursos d'Internet per reutilitzar-los des de qualsevol ordinador, i compartir-los amb la comunitat educativa.  S'assemblen a l'opció de “favorits” dels nostres navegadors, però accessibles des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet i amb la possibilitat de posar a la disposició de lectors potencials les pàgines que hem marcat i etiquetatge per facilitar la seva posterior localització.

Durant la sessió els participants han creat un usuari de Diigo i hem explorat les seves possiblitats: com afegir la barra d'eines, incorporar adreces a la biblioteca, afegir-se a un grup, afegir contactes, etc.

STAP Pla d'Urgell/Garrigues. 1a Sessió: aplicacions didàctiques de "la meva XTEC"

16 de des. 2013, 4:57 publicada per JOAN JORDI VITORES BADIA

Per introduir aquest punt, el formador ha explicat les possibilitats que ofereix el portal de "La meva XTEC", el qual incorpora alguns serveis des dels seus inicis: correu, calendari, documents, llocs web i grups. Darrerament se'n van incorporar de nous: vídeos, imatges i mapes. En aquesta sessió es pretén focalitzar l'atenció en la vessant didàctica d'aquests tres últims.

L'objectiu d'aquest punt és que, reunits en grups de 3 o 4 persones, els participants del seminari valorin aquestes propostes, en facin de noves i n’escollin una d’entre els tres serveis per a treballar-la amb professorat del seu centre educatiu i retornar l’experiència al Seminari via el Grup Seminaris TAC de la Xarxa Docent.

Durant la sessió hem comentat i descrit cadascuna d'aquestes eines, i els participants han acordat afegir les seves experiències amb les mateixes al grup corresponent de la Xarxa Docent.

STAP Pla d'Urgell/Garrigues. 1a Sessió: Raspberry Pi

16 de des. 2013, 1:54 publicada per JOAN JORDI VITORES BADIA

El formador presenta i explica a l'alumnat el funcionament de l'ordinador Raspberry Pi.

Raspberry Pi
és un ordinador desenvolupat al Regne Unit per la Fundació Raspberry Pi, una iniciativa sense ànim de lucre d’un grup d’acadèmics de Cambridge. Es tracta d’un nou triomf de la cultura lliure que reuneix llicències GPL amb programari i maquinari lliure, en la línia de projectes com Linux o Arduino. Inicialment va néixer com un ordinador barat per què els nens desenvolupessin habilitats informàtiques en general i de programació en particular.

Durant la sessió hem connectat un Raspberry Pi a un monitor de l'aula i hem vist com s'instal·la el software i el seu funcionament en general. Així mateix, hem comentat els seus possibles usos des del punt de vista de les TAC.

1-10 of 13

Ċ
RAMON MONTRAVETA ROIG,
11 d’oct. 2012, 13:28
Ċ
RAMON MONTRAVETA ROIG,
22 d’oct. 2012, 3:33
Ċ
RAMON MONTRAVETA ROIG,
22 d’oct. 2012, 3:34
Ċ
RAMON MONTRAVETA ROIG,
11 d’oct. 2012, 7:18
Ċ
carta.pdf
(61k)
RAMON MONTRAVETA ROIG,
11 d’oct. 2012, 8:01