Inici‎ > ‎L'Escola‎ > ‎

Pla d'Impuls a la Lectura

Tal i com us vam informar el curs passat, l'escola participa al Pla d'Impuls a la Lectura del Departament d'Ensenyament.
Recordem que aquest pla es fonamenta en els eixos següents:


1. Saber llegir
L'aprenentatge de la lectura com a desenvolupament de la capacitat de llegir, de comprendre i d'interpretar textos.
L'assoliment de les habilitats funcionals bàsiques de lectura correspon al cicle inicial de l'educació primària i és en aquest cicle on s'han de prendre les mesures de suport necessàries amb els alumnes que hi presenten dificultats. Correspon als cicles posteriors continuar el treball de les estratègies lectores, adaptades a les necessitats de cada moment.

2. Llegir per aprendre
L'ús de la lectura per l'aprenentatge. Els alumnes han de desenvolupar la seva responsabilitat en l'aprenentatge i tenir la capacitat d'utilitzar la lectura com a eina per a l'accés a la informació, la descoberta i l'ampliació de coneixements, és a dir, l'ús de la lectura com a instrument d'aprenentatge en totes les àrees del currículum.

3. Gust per llegir
El gust per llegir s'adquireix desenvolupant l'hàbit lector i fomentant la lectura sistemàtica en qualsevol suport, aprenent a reflexionar sobre el que s'ha llegit, sabent-ho explicar mitjançant evidències orals o escrites i sabent-ho compartir.

"LLEGIM A L'ARAGAI"
El passat dilluns 28 de setembre vam iniciar l'activitat "Llegim a l'Aragai". Amb aquesta activitat, que es realitza tots els dies de les 15:00 a les 15:30 a tots els cursos, es pretén crear l'hàbit lector i fomentar el gust per la lectura.

Cada cicle realitza diferents activitats en aquests 30 minuts de lectura que podeu seguir al nostre Twitter.


LA NOSTRA BIBLIOTECA!

   
NOVETATS
EL CLUB DE LA LECTURA 5è

Vídeo de YouTube


GUIA DE LECTURES RECOMANADES PER AQUEST NADAL 2015

Aquí teniu l'enllaç amb les lectures que us recomanem  pels vostres fills i filles per aquest Nadal !!! Gaudiu-les molt!!

https://bibliotequesescolarsgarraf.files.wordpress.com/2015/09/guia-lectura-nadal-20151.pdf

   
                                               

BIBLIOPATI curs 2015/2016

Tots els dijous a l'hora del pati, els alumnes de totes les edats podran escoltar lectures fetes per una mestra de diversa tipologia: contes, poemes, narracions, etc.
MALETES VIATGERES

El curs 2014/2015 es va iniciar el projecte amb els alumnes de P4, 1r, 3r, 5è i aquest curs continuem.

Setmanalment un alumne de cada classe s'emporta a casa la maleta viatgera per compartir-la amb els pares. 

Inclou:
        - 1 Llibre de coneixements
        - 1 Llibre d'imaginació
        - 1 Revista
        - 1 DVD
        - 1 Llibreta per compartir opinions, recomanacions, dibuixos, etcètera.
        - 1 Full explicatiu amb la data de retorn de la maleta a l'escola.
PRÈSTEC DE LLIBRES

Tots els dilluns, dimarts i dimecres d'11 a 11:30h els alumnes de 1r a 6è poden emportar-se en prèstec un llibre de la biblioteca del centre que hauran de retornar en 7 dies.

Famílies!!
Necesitem la vostra col·laboració: Si veieu llibres a casa amb el segell del centre, digueu als vostres fills/filles que els tornin a la biblioteca dins el termini establert. Des de la biblioteca us informem que si es trenca o bé es perd un llibre cal que el reposeu pel mateix si és possible o per un de similar (mateixa edat, editorial ,format ,etc).

Moltes gràcies! 


En el següent vídeo, alumnes de 6è expliquen el funcionament del Llegim a l'Aragai al seu cicle.

RECOMANEM...

 
BOOLINO

Una pàgina web on podeu consultar les novetats de lectura i on trobareu recomanacions de llibres que poden agradar als vostres fills/es.