Usuaris‎ > ‎

Gestió d'usuaris

Els usuaris de la XTEC, com a administradors dels seus blocs, tenen la capacitat de donar d'alta nous identificadors, convidar usuaris a participar-hi, així com també gestionar els identificadors creats per ells mateixos.

Afegiment d'usuaris al bloc i creació d'identificadors

Si sou administrador d'un bloc podeu convidar més usuaris a participar-hi. Per fer-ho heu d'accedir al menú del tauler d'administració Usuari | Afegeix i completar els passos següents:

1. Elecció del tipus d'usuari/ària:

En aquest pas heu de triar el tipus d'usuari/ària que voleu convidar: un usuari/ària de la XTEC o un altre usuari/ària.


2. Inserció del nom d'usuari/ària:

Distingirem dos casos en funció del tipus d'usuari/ària que hagueu triat:

  • Usuaris de la XTEC

En el cas que hagueu triat convidar un usuari/ària de la XTEC haureu d'introduir el seu identificador i comprovar-ne la disponibilitat. És imprescindible que l'usuari estigui donat d'alta al servei de XTECBlocs, és a dir, com a mínim ha d'haver accedit una vegada al servei de blocs amb les seves credencials de la XTEC.

  • Altres usuaris

Si heu triat convidar un altre tipus d'usuari haureu d'introduir un identificador i comprovar-ne la disponibilitat, aquest identificació ha de tenir com a mínim 9 caràcters. Es poden donar dos casos: que l'identificador ja existeixi i el vulgueu afegir al vostre bloc o bé que l'identificador no existeixi, en aquest cas se us donarà la possibilitat de crear-lo.


3. Elecció del rol i afegiment de l'usuari al bloc:

En aquest últim pas haureu d'escollir una contrasenya i, en el cas que vulgueu, un correu electrònic. També haureu de triar quin rol voleu donar a l'usuari/ària dins del vostre bloc. Cal que tingueu en compte que no poden ser administradors del vostre bloc els usuaris que no són de la XTEC.  Finalment feu clic a Crea i afegeix l'usuari/ària.Eliminació d'usuaris i modificació de rols

Per a eliminar un usuari/ària del vostre bloc heu d'accedir al menú del tauler d'administració Usuaris | Tots els usuaris. Des d'aquí es llisten tots els usuaris que són membres del vostre bloc. 

Podeu eliminar els usuaris d'un en un o bé de forma massiva seleccionant prèviament els usuaris que vulgueu eliminar. 

Per canviar el rol d'un usuari/ària l'heu de seleccionar i fer clic al desplegable Canvia el rol a... Heu de tenir en compte que els usuaris que no són de la XTEC no poden ser administradors del bloc.

Per canviar la contrasenya d'un usuari/ària donat d'alta heu d'anar a Usuaris | Gestió d'usuaris. Situant-vos a sobre de l'usuari/ària apareixerà l'opció Canvia la contrasenya.