Galeria d'imatges

Les galeries d'imatges de Wordpress són una bona forma de mostrar imatges en un article o una pàgina de bloc. A diferència de les presentacions de diapositives que es poden inserir amb Picasa o Flickr la galeria es mostra a mode de graella d'imatges en miniatura. Fen clic a les imatges es podran veure amb la mida original i es podrà navegar entre elles.Per crear una galeria dins d'un article o una pàgina, col·loqueu el cursor en el lloc on vulgueu que aparegui aquesta galeria i feu clic a Afegeix un mèdia.
Tingueu en compte que si aneu directament a la mediateca sense estar dins d'un article o una pàgina no trobareu l'opció de crear una galeria nova.


A continuació feu clic a Crea una galeria, aneu a la pestanya Penja fitxers i finalment feu clic a Seleccioneu fitxers per pujar les imatges que vulgueu. Per tal que la galeria no tingui un pes excessiu i es mostri d'una forma òptima a l'article la recomanació és no posar més de 10 o 15 fotografies a cada galeria. En cas de voler-ne posar més, seria preferible fer servir els àlbums de Flickr o Picasa.
Un cop hàgiu pujat totes les imatges, observeu que queden seleccionades, sense desfer aquesta selecció, feu clic a Crea una galeria nova.A continuació, a la pantalla següent, poseu en ordre les fotografies tal com vulgueu que es mostrin a l'article. Un cop les hagueu endreçat, feu clic a Insereix una galeria.

En cas que vulgueu editar o esborrar la galeria creada ho heu de fer també des de dins de l'article. Per fer-ho, accediu-hi i feu clic a sobre de les imatges i us apareixeran els símbols per editar-la o esborrar-la. Feu clic a un o altre segons si voleu editar la galeria (posició de les imatges, afegir-ne més, eliminar-ne...) o la voleu eliminar de l'article.