Carrusel de diapositives

NOTA (19/12/2016):
Google ha actualitzant recentment el seu servei d'allotjament de fotografies. L'anomenat Google+ Fotos ha passat a dir-se simplement Google Fotos i les noves adreces generades no són compatibles amb el complement Carrusel.
Els carrusels prèviament creats i vinculats amb àlbums de Google+ Fotos (servei antic) es visualitzen correctament.
Mentre s'adapta el Carrusel al nou servei Google Fotos, podeu fer servir el Carrusel amb normalitat en els casos següents:
  • Fer servir l'extensió Àlbum per a Google Chorme o Firefox.
  • Creació del Carrusel a partir de les fotos de la Mediateca (pujades prèviament al vostre espai d'imatges de Nodes o de XTECBlocs)

El Carrusel de diapositives (Slideshow) és una extensió del WordPress que proporciona una manera fàcil d'integrar una presentació de diapositives.

Qualsevol imatge, text o vídeo es pot carregar en el passi de diapositives des de la pàgina Multimèdia, i fins i tot es poden afegir àlbums de Picasa.

Aquests carrusels es visualitzen també en dispositius mòbils.

Crear un carrusel

Per a crear un carrusel cal que aneu al menú lateral del bloc i feu clic a Carrusel. A continuació heu de fer clic a Afegeix.Afegiu un nom al carrusel, trieu un estil, i reviseu la configuració (animació, visualització...), podeu deixar els paràmetres per defecte i després anar-los canviant en funció de com voleu que es visualitzi. Podeu afegir tants carrusels com vulgueu i després incrustar-los a diferents llocs del bloc.Per tal d'afegir imatges, text, vídeo o bé un àlbum del Picasa, ho heu de fer des del bloc Llista de diapositives que trobareu a la dreta.
Podeu afegir tantes diapositives d'imatge, text o vídeo com vulgueu tot i que la recomanació és que no n'afegiu més de 10 o 15 en cas d'imatge i text i 2 o 3 en cas de vídeos. Si voleu afegir moltes fotografies podeu fer servir l'Extensió Àlbum o bé l'RSS del Picasa.

Extensió Àlbum (extensió de Google Chorme i Firefox)

A l'apartat Àlbum (extensió) afegiu el codi HTML obtingut amb l'extensió "Àlbum" (Mosaic o Llista). Podeu trobar com instal·lar aquesta extensió i fer-ne us aquí.


Afegir un carrusel a un article

En el moment d'afegir un article trobareu l'opció d'afegir-hi un carrusel incrustat. Per fer-ho més cal fer clic al botó Insereix carrusel i trieu el que voleu inserir.


Afegir un carrusel a un giny

Per afegir un giny amb un carrusel ho podreu fer des de l'apartat Aparença | Ginys del bloc. Arrossegueu el giny Carrusel a la barra lateral que vulgueu, poseu-hi un títol, trieu el carrusel que vulgueu que es mostri i feu clic a Desa.

NOTA: Si teniu algun dubte de com afegir Ginys al bloc, podeu consultar l'enllaç

Els ginys