SORTIDA FINAL DE CURS AL MON SANT BENET

dimecres 19 de juny 2019
Sortida a les 8:30 del C/Gelida  (al costat del parking de l'esclat)


23 d’abril 2019

ACTE LITERARI DE SANT JORDI


LECTURA DE POEMES I TEXTOS 

A les 11:30. 

 A la sala d’actes del Centre Cultural.(Pl de la Vellesa) 

Organitza Escola d’Adults de Sant Sadurní


Oberta al públic fins a completar aforament.


 Per participar en l'INTERCANVI DE LLIBRES porta un llibre que hagis llegit.

 
DIJOUS 11 D'ABRIL

ANIREM AL TEATRE (POLIORAMA)

"LA TENDRESA" de Alfredo Sanzol 

10:45h 

Sortida en tren. Ens trobem a l'estació a les 8.54La tendresa és una obra contemporània que situa l’acció dramàtica a les acaballes del segle XVI, en temps del rei Felip II de Castella (1527-1598). El context històric, però, és només el que aporta el punt d’arrencada de l’obra i la caracterització dels personatges d’acord amb la pertinença a uns estaments socials, amb la indumentària que vesteixen i amb determinades convencions pròpies de l’època. Tanmateix, el contingut temàtic de l’obra transcendeix el context històric en què s’emmarca. La tendresa aborda la inevitable manifestació de l’amor entre els humans. Perquè la tendresa és justament això: la manifestació de l’amor. La necessitat de rebre i aportar tendresa és inherent a la condició humana; tant és així que fins i tot aquells que en volen prescindir de forma premeditada acaben caient inexorablement als seus braços. D’altra banda, val a dir que aquesta obra beu de les fonts creatives de William Shakespeare, perquè així ho anuncia el mateix autor i així es fa palès en elements diversos de la configuració dramàtica. L’univers de les comèdies de Shakespeare es fa present volgudament en els textos i en la resta d’ingredients que basteixen el guió de l’obra. Amb el títol La ternura, aquesta peça teatral va ser estrenada la temporada passada a la Sala José Luis Alonso del Teatro La Abadía, de Madrid, produïda per Teatro de la Ciudad, una companyia teatral que concep i construeix els seus espectacles amb una metodologia particular, basada en una elaboració gestada a partir d’uns tallers on conflueixen idees, intervencions i aportacions individuals i col·legiades. L’èxit de les representacions a Madrid són una garantia de la posada en escena que Dagoll Dagom i T de Teatre han programat per al 2019 a Barcelona en versió catalanaPRESENTACIÓ INICI DE CURS
  

 dimecres 19 de setembre 2018

 
11h

  Sala d'actes de I.E  J. Verdaguer


Entrada per Francesc Macià s/n


Us hi esperem!


             INFORMACIÓ I MATRÍCULA  Curs 2018-2019                          
                                                              ESCOLA D’ADULTS DE SANT SADURNÍ                   Alumnes nous: del 13 al 18 de setembre de 10 a 12h

                         Alumnes pre-inscrits al juny i continuïtat:del 3 al 10 setembre de 10 a 12h

          


        Ensenyaments:

        Graduat d'Educació Secundàri a per Adults (GESO)

        Català 3 (B1) 

        Anglès 1, 2, i 3 (A1 i A2) 

        Informàtica inicial i bàsica (competic inicial i competic 1) 
  Cal presentar documentació: 

  Original i fotocòpia del DNI o altre document d’identificació. Targeta sanitària i fotocòpia. Dues fotografies de carnet. 

  Per Secundària per Adults també cal originals i fotocòpia de la documentació acadèmica justificativa d’estudis anteriors: títols  

  oficials, llibre d’escolaritat o certificats oficials de notes de tots els cursos de la ESO.Av/ Francesc Macià s/n (Edifici IE J. Verdaguer)

adultssantsadurni@gmail.com

938184032
             

     

DIMECRES 22 DE MARÇ

ANIREM AL TEATRE (TNC)

"LA SENYORA FLORENTINA I EL SEU AMOR HOMER" de Mercè Rodoreda

11h

Sortida des de carrer Gelida s/n: 8:45h
(parada de busos entre l'Esclat i l'Institut) A la Barcelona de principis del segle XX, les tristeses d’una professora de piano soltera es transformen en el vigorós procés de construcció d’una personalitat forta i lliure, davant dels ritmes marcats per un món de desitjos masculins. Una celebració de la independència femenina que en l’exili republicà de la seva autora també esdevé un lúcid clam pels valors democràtics.
Concebut des del diàleg directe amb una tradició escènica estroncada per la Guerra Civil, en un equilibri exquisit entre ironia i continuïtat, el teatre de Mercè Rodoreda és una baula fonamental a l’hora d’entendre aquesta veu tan assenyalada en la literatura europea del segle XX.

DIMECRES 25 DE GENER

VISITAREM

 L'ESGLÉSIA SANTA MARIA DEL MAR (Bcn)

Anirem en tren: 8:28h Nota: si aneu en cotxe a l'estació cal anar amb temps. Cadascú es farà càrrec del seu bitllet, ens baixarem a plaça Catalunya i anirem caminant. Abans de la visita, si tot va bé hi haurà temps per anar a esmorzar. 
Farem una visita guiada 
per les torres i terrats de Santa Maria del Mar, les cantories i la cripta.
Durant una hora i quart podrem conèixer l’església des de dins, passejar pels seus racons i gaudir de la seva bellesa. Un cop a dalt, gaudirem d’unes vistes fantàstiques de la ciutat i entendrem la seva evolució històrica, el seu passat i el seu futur. Els ingressos de les visites ajuden a la recuperació i preservació de l’edifici.

Festa de Nadal


Dimarts 20 de desembre
a les 10h
 
a La Llar(Escola de música)
al costat de l'església

pica-pica (al acabar les representacions)

Pda: Recordeu que és un acte per als alumnes de l'escola per tant no poden venir acompanyants
Eleccions: renovació Consell Escolar de Centre


Dijous 1 de desembre 2016El proper dijous 1 de desembre celebrarem les eleccions per a la constitució del nou Consell Escolar del centre. Aquest òrgan de participació està integrat per diferents representants de la comunitat educativa (direcció, professors, alumnes i personal d'administració i té per objectiu participar en la presa de decisions per al bon funcionament i organització del centre.

Hem publicat el cens electoral d'alumnes i professors al tauler d'anuncis (davant del despatx 1ª planta). Aquesta publicació obre el termini de presentació de reclamacions al cens.


DIMECRES 23 DE NOVEMBRE

VISITAREM

 L'ESGLÉSIA SANTA MARIA DEL MAR (Bcn)

Anirem en tren: 8:28hNota: si aneu en cotxe a l'estació cal anar amb temps. Cadascú es farà càrrec del seu bitllet, ens baixarem a plaça Catalunya i anirem caminant. Abans de la visita, si tot va bé hi haurà temps per anar a esmorzar.
Farem una visita guiada
per les torres i terrats de Santa Maria del Mar, les cantories i la cripta.
Durant una hora i quart podrem conèixer l’església des de dins, passejar pels seus racons i gaudir de la seva bellesa. Un cop a dalt, gaudirem d’unes vistes fantàstiques de la ciutat i entendrem la seva evolució històrica, el seu passat i el seu futur. Els ingressos de les visites ajuden a la recuperació i preservació de l’edifici.

              

     

CANVI MOLT IMPORTANT:


ENTRADA PEL CARRER FRANCESC MACIÀ S/N

Entrada per grups a les 8:30, 10 i 11:30

Es prega puntualitat
 
(no funciona l'intèrfon)
 PRESENTACIÓ INICI DE CURS
 

 dimecres 21 de setembre 2016
 11h

                                        Sala d'actes de I.E  J. Verdaguer


 

MATRÍCULA curs 2016-2017

de 10 a 12h

       

     del 2 al 9 de setembre: Preinscrits al  juny i alumnes de continuïtat

       12 de setembre: Llista d'espera preinscrits juny

     del 13 al 16 de setembre: Nous alumnes

    
         Cal portar la documentació:

Original i fotocòpia del DNI, targeta sanitària i 2 fotos 

Per Secundària per Adults : originals i fotocòpia de la documentació acadèmica justificativa d’estudis anteriors: títols oficials, llibre d’escolaritat o certificats oficials de notes de tots els cursos de la ESO (ni butlletins de notes ni informes d’avaluació).
Sortida: Delta del Ebre  dijous 2 de juny
Introducció al Ecomuseu, passeig en vaixell i visita de les llacunes. (amb guia)

Dinar (menú).

Fins el 19/05 per abonar. 42€

Sortida parada davant de l'Escola al C/Gelida: 8:30. Arribada: 18h aprox


          Ja us heu apuntat als tallers de
         Sant Jordi del dimecres 20 d'abril?         9:30 a 11h   Tallers (Classes)

         11h a 11:30  Acte:Llegendes (Sala d'actes de l'Institut)

         11:30h (aprox) Intercanvi de llibres

 Mite i història

  La commemoració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, tenia el seu origen, es deia tradicionalment, en el fet que el 8 de març de 1908 havia tingut lloc un incendi en la fàbrica Cotton, de Nova York, en què havien mort cremades moltes dones, que estaven tancades a la fàbrica, en vaga. Aquest incendi va ser provocat pel mateix empresari com a represàlia.

Davant l’existència, documentada, d’un incendi que motivés la celebració del Dia Internacional de la Dona, ens trobem amb un relat que ha arribat a ser un mite i del qual l’única constància que hi ha es la transmissió que es fa del fet d’una generació a l’altra.

Però el naixement del Dia Internacional de la Dona, al contrari del que es creia, no radica en un esdeveniment aïllat, sobre el qual ni tan sols existia consens entre la història d’una banda i la de l’altra de l’Atlàntic, sinó que ha de situar-se en un context històric i ideològic molt més ampli.

Podem dir, doncs, que la festa sorgeix a partir de les lluites de les dones nord-americanes, primer, i després europees, pel dret al vot, principalment, i la data actual esdevé fixada, sobretot, per una gran mobilització de les dones russes.

Per cert, les historiadores Liliane Kandel i François Picq afirmen que el mite que situa la manifestació a l’any 1857 va ser creat el 1955, per eliminar el caràcter comunista que més tard havia adquirit el Dia Internacional de la Dona


Caricatures dels rols de gènere

Vídeo de YouTube


Vídeo de YouTubeVídeo de YouTubeAnem al Teatre Victòria el proper dijous 25 de febrer a veure el musical Fang i Setge.
Preu: 22€
Sortida de Sant Sadurní: 8:30h al carrer Gelida (en autocar).
Us podeu apuntar fins el dijous 4 de febrer.

Per més informació clica:
http://www.teatrevictoria.com/ca/programacio/c/13_fang-i-setge.html 
 FESTA DE NADAL DE L'ESCOLA D'ADULTS

EL PROPER DILLUNS 21 DE DESEMBRE

 A LA LLAR A LES 10h


                                                        Les mestres de l' Escola d'Adults

                       Us desitgem Bon Nadal i millor any 2016!!
                          

Llençat al Nadal!!


 DIMECRES 25 DE NOVEMBRE


ANEM A VISITAR LA SAGRADA FAMÍLIA

Agafarem el tren a l'estació de Sant Sadurní a les 7:58 i a Sants el metro (L5) fins a la Sagrada Família. Hi haurà 2 grups, el primer grup (Anglès i Català) ha d'estar a les 9:45 a l'entrada del carrer Sardenya, i el segon grup (GES i informàtiques)  ha d'estar a les 10:15h a l'entrada de Sardenya. Per tant hi haurà temps per fer un cafè.
Esperem que gaudiu de la visita.

Recordeu que el tren no espera, ens trobem a l'andana!                                                   Queden places per al

                                 Graduat d'Educació Secundària per Adults, 1r nivell i 2n nivell
  (MATÍ)


            En el moment de la primera matrícula cal aportar la documentació següent:

original i fotocòpia del DNI I  de LA targeta sanitària

originals i fotocòpia de la documentació acadèmica justificativa d’estudis anteriors: títols oficials, llibre d’escolaritat o certificats oficials de notes de tots els cursos de la ESO (ni butlletins de notes ni informes d’avaluació).


                                           
                                            

                                                                         PRESENTACIÓ D'INICI DE CURS

                                                              
                                                                DILLUNS 21 setembre a les 10h

                                           a la sala d'actes
de l' lnstitut Jacint Verdaguer


                                                                 Us hi esperem!
Heu d'iniciar la sessió per afegir gadgets que només vós pugueu veure