[01] A Fészekhagyó Projekt szárnyra kel

A Fészekhagyó program a Magyar Williams Szindróma Társaságnak a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával és a norvégiai FRAMBU Ritka Betegségek Erőforrásközponttal együttműködésben megvalósuló projektje. Köszönettel tartozunk a Magnetbank Közösségi Adományozási Programja támogatásáért is!

A 2013-ban szervezett Szárnypróba táboraink sikere arra buzdított minket, hogy tovább folytassuk az önállóbb életvitelt támogató programjaink szervezését, amire a Norvég Civil Támogatási Alap pályázata újabb lehetőséget biztosított.

A 18 hónapos projekt során megoldási lehetőséget keresünk az értelmileg akadályozott fiatalok munkára való felkészítésére és a szülőktől függetlenebb élet lehetőségének megteremtésére.

A projekt célja így a fiatalok és szüleik felkészítése az önálló életre az ő igényeiknek és sajátosságaiknak megfelelő munkatevékenységen és tréningeken keresztül.

A projekt hatására tapasztalatot gyűjtünk az értelmi sérült emberek rendezvényszervezési képességeiről, aminek eredményeképpen elindulhat egy nonprofit, majd később akár for-profit vállalkozás. Szervezetünk rendezvényei sokkal inkább az érintettek közvetlen igényeinek fognak megfelelni, mivel részt vesznek a szervezésben. Más, hasonló szervezetek is tudják majd hasznosítani a projekt során felhalmozott tudást, tapasztalatot.

Szakemberek által vezetett tréningeken 4 konkrét rendezvényt szervezünk az egy napostól, a két hetesig. Széles körű szakmai kommunikációt kezdeményezünk az eredmények terjesztésére, további szakmai együttműködések megszervezésére maximálisan bevonva és segítve közben a szülőket.

A szakmai program kidolgozásában a norvégiai Frambu Központ és az ELTE BGGYK segít az előzetes együttműködéseken alapulva. 

Az NCTA pályázat lezárultával a programot részben saját erőből, részben FSZK és NEA pályázatok segítségével folytatjuk.                                            

Kövess minket a Facebook-on is!
Magyar Williams Szindróma Társaság

   
                                                                            

A Fészekhagyó program hivatalos logójának megtervezéséért köszönet Siska Boginak!